Nyt voit liittyä etupotkijaksi näppärästi ja nopeasti PayPalin kautta tästä linkistä. Tukemalla Potkua pidät sivustoa pystyssä. :)

Kuva

Haku löysi 1 tuloksen

Mjölnir
marras 22, 2018, 10.31
Keskustelualue: Voimistelusali
Aihe: Sykemittari harjoitteluvälineenä
Vastaukset: 91
Luettu: 21430

Sykemittari harjoitteluvälineenä

Olen useamman vuoden käyttänyt Polarin M400:Sta ja nyt ostin M430:n
Tärkein motivaatio on lähinnä palautumisen seuranta, kun "sinun treenimäärillä on varmasti ylikunto", jos olen jollekulle sanonunut, että eipä kiinnostaisi tänään treenata..

M400:ssa sykevyön käyttö oli hieman ongelmallista, en saanut sitä toimimaan järkevästi uidessa, se ei pysynyt paikallaan ja ei antanut syketietoa, lisäksi erillisen vyön käyttö on jotenkin hankalaa. Ostin OH1 - optisen sensorin, jonka saa laitettua esim käsivarren ympäri ja sitä voi käyttää myös ilman kelloa lajeissa, joissa kellon käyttö ranteessa ei tule kysymykseen.

Ny mulla on M430, jossa on optinen mittaus ranteesta, ja seuranta on tietysti helpottunut paljon. Pidän jatkuvaa sykeseurantaa päällä ja näin saan dataa esim yöunesta, mitkä olivat yön minimit ja maksimit, sekä hyötyliikunnassa ei tarvitse erikseen laittaa mittausta päälle, että siitä jää dataa. Näin olen saanut mm kiinnostavaa käyrää voimankäyttötilanteista ja metsästystilanteista.

Treenatessa käytän nykyään monesti sykevyötä, koska se vaan antaa mielestäni hieman tarkempaa dataa (sähkökäyrä vs optinen tunnistus) ja ennen kaikkea reagoi paljon nopeammin sykkeen muutoksiin. Intervallitreenissä (lyhyet intervallit) rannemittaustulos alkaa kohota vasta, kun suoritus on jo päättynyt.

Kaikenkaikkiaan, itse koen hyödyllisenä datan, jota koneesta saa irti. Ja ihan hauskaa huomata, että joku treeni varmaan menee perille, kun yöllä leposykkeet ovat nyt 39-41 keskimäärin, päivälläkin alle 50, yleensä. Treenissä huomaa, että pystyy tekemään yhtä kovia harjoituksia kuin aikaisemmin paljon pidempään, kun pysyykin maksimialueen alapuolella jne. PK-lenkeillä mittaus on aivan ehdoton, en muuten millään malttaisi mennä riittävän hiljaa, vaan mun on koko ajan tarkkailtava sykettä.