Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 4 tulosta

Mjölnir
maalis 21, 2024, 22.36
Keskustelualue: Voimistelusali
Aihe: Sykemittari harjoitteluvälineenä
Vastaukset: 149
Luettu: 41551

Sykemittari harjoitteluvälineenä

Mulla edelleen tärkein ominaisuus on kuormituksen seuranta. Garmin Fenix 7x solar on kello. Antaa kyllä hyvin dataa rasitustilasta ja harjoitteluvalmiudesta. Pitkäaikaisen ja lyhýtaikaisen kuormituksen suhde, jos on liian iso, niin ehdottaa palautumista. Hyvä asia, jos hermosto stressaantuu, niin loukkaantumisriski kasvaa. Jos kuorma on ollut iso ja sykevälivaihtelu menee liian pieneksi, ilmoittaa, että kannattaisi keskittyä palautumiseen. Seuraa myös stressitasoa ja päiväunia sekä niiden palauttavaa vaikutusta. Jotenkin kun raskasta työtä ja melkein kovaa treeniä tekevälle on niin tavallista, että kaikki on aina kipeänä, niin kellosta voi sitten katsoa, että tänään on välipäivän aika, ihan niin kuin keho kertoikin.
Mjölnir
heinä 31, 2021, 18.52
Keskustelualue: Voimistelusali
Aihe: Sykemittari harjoitteluvälineenä
Vastaukset: 149
Luettu: 41551

Sykemittari harjoitteluvälineenä

Mä olen pitänyt kelloa neopreenisen kyynärlämmittimen/-tuen alla mm painiessa
Mjölnir
heinä 30, 2021, 19.05
Keskustelualue: Voimistelusali
Aihe: Sykemittari harjoitteluvälineenä
Vastaukset: 149
Luettu: 41551

Sykemittari harjoitteluvälineenä

Mika kirjoitti: heinä 30, 2021, 11.17 Minä käytän rannesykemittariani vain treenatessani, mutta olen kyllä huomannut, että välillä syke katoaa tai se näyttää ihan omiaan. Lisäksi joudun pitämään sitä omaan makuuni liian tiukalla, jotta se mittaa sykettä. En siis ole kovin tyytyväinen. Kyseinen laite on Suunto 5.

Odottelin kärsivällisesti muutaman vuoden, että tuo rannemittaustekniikka vähän kehittyisi, mutta ilmeisesti ainakaan tuossa hintaluokassa se ei vielä pari vuotta sitten ollut kovin edistynyt.

Käytän tuota luultavasti vielä jonkin aikaa. Mielelläni kuulisin suosituksia hyvistä rannesykemittareista. :)
En ole hyvää rannesykemittaria vielä nähnyt. Toimii juostessa, mutta voimaillessa ei

Garmin Fenix 5plus ja hrm dual sykevyö on mun käytössä nyt
Mjölnir
marras 22, 2018, 10.31
Keskustelualue: Voimistelusali
Aihe: Sykemittari harjoitteluvälineenä
Vastaukset: 149
Luettu: 41551

Sykemittari harjoitteluvälineenä

Olen useamman vuoden käyttänyt Polarin M400:Sta ja nyt ostin M430:n
Tärkein motivaatio on lähinnä palautumisen seuranta, kun "sinun treenimäärillä on varmasti ylikunto", jos olen jollekulle sanonunut, että eipä kiinnostaisi tänään treenata..

M400:ssa sykevyön käyttö oli hieman ongelmallista, en saanut sitä toimimaan järkevästi uidessa, se ei pysynyt paikallaan ja ei antanut syketietoa, lisäksi erillisen vyön käyttö on jotenkin hankalaa. Ostin OH1 - optisen sensorin, jonka saa laitettua esim käsivarren ympäri ja sitä voi käyttää myös ilman kelloa lajeissa, joissa kellon käyttö ranteessa ei tule kysymykseen.

Ny mulla on M430, jossa on optinen mittaus ranteesta, ja seuranta on tietysti helpottunut paljon. Pidän jatkuvaa sykeseurantaa päällä ja näin saan dataa esim yöunesta, mitkä olivat yön minimit ja maksimit, sekä hyötyliikunnassa ei tarvitse erikseen laittaa mittausta päälle, että siitä jää dataa. Näin olen saanut mm kiinnostavaa käyrää voimankäyttötilanteista ja metsästystilanteista.

Treenatessa käytän nykyään monesti sykevyötä, koska se vaan antaa mielestäni hieman tarkempaa dataa (sähkökäyrä vs optinen tunnistus) ja ennen kaikkea reagoi paljon nopeammin sykkeen muutoksiin. Intervallitreenissä (lyhyet intervallit) rannemittaustulos alkaa kohota vasta, kun suoritus on jo päättynyt.

Kaikenkaikkiaan, itse koen hyödyllisenä datan, jota koneesta saa irti. Ja ihan hauskaa huomata, että joku treeni varmaan menee perille, kun yöllä leposykkeet ovat nyt 39-41 keskimäärin, päivälläkin alle 50, yleensä. Treenissä huomaa, että pystyy tekemään yhtä kovia harjoituksia kuin aikaisemmin paljon pidempään, kun pysyykin maksimialueen alapuolella jne. PK-lenkeillä mittaus on aivan ehdoton, en muuten millään malttaisi mennä riittävän hiljaa, vaan mun on koko ajan tarkkailtava sykettä.