Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 44 tulosta

Mjölnir
elo 8, 2019, 11.06
Keskustelualue: Kenttä
Aihe: Defendojen historia ja opettajalinjat
Vastaukset: 196
Luettu: 61060

Defendojen historia ja opettajalinjat

Koska asiasta on tullut keskustelua, avaan tässä vähän tarkemmin Defendon tekniikoiden synty- ja kehitysprosessia

Defendon peruspaketti on (noin, laskentatavasta riippuen) 65 tekniikkaa. Tästä tekniikoiden määrästä on pidetty tiukasti kiinni, koska "Defendo-matematiikan" mukaan tämä on suurin järkevä määrä tekniikoita, joilla pystyy vastaamaan yleisimpiin uhkiin katuväkivaltatilanteessa, mutta harjoiteltavien tekniikoiden määrä pysyy sellaisena, että on realistista odottaa, että harjoittelija pystyy tekemään niin monta toistoa kutakin, että kykenee suurella todennäköisyydellä tämän toteuttamaan tositilanteessa.

Peruspaketin lisäksi harjoitellaan myös muita tekniikoita, ja opettajakoulutuksessa sanotaan ohjaajille, että muita tekniikoita voidaan opettaa ja harjoitella, vaikka ne eivät ole peruspaketissa, eli tasokoevaatimuksissa. Tasokoevaatimuksia on päivitetty viimeksi tänä keväänä, jolloin joitain vaatimuksia jätettiin pois (esim takapotku) ja jotain lisättiin (esim jalkatyön käyttö potkun väistämisessä).

Peruspaketti syntyi Jyrki Saarion Krav Maga VIP - ohjelman perustella, kun Jyrki koki, että Krav Magan paketti lähti paisumaan liian isoksi, jollaista ei pysty rajallisessa ajassa kouluttamaan turva- ja sotilasalan ammattilaisille. Tästä syystä hän valitsi ytimen Krav Magan ratkaisuista joista tuli Krav Maga VIP. Tämän pohjalta alkoi Defendon kehitys ja Jyrki harjoitteli useiden mestareiden kanssa eri lajeista, mm judo, kapap jne, joissa hän kysyi "miten sinä ratkaisisit seuraavan uhkan?". Näistä tekniikoista kehitettiin systeemi, joka alusta alkaen tukisi mahdollisimman hyvin alusta asti myöhempiä tekniikoita. Defendon ratkaisut eivät ole yksittäisiin uhkiin mahdollisimman hyviä, vaan riittävän hyviä, mutta niin yksinkertaisia kuin mahdollista. Jos joku ratkaisu oli parempi, mutta sopii vain yhteen uhkaan ja vaihtoehtona oli toinen, joka oli melko hyvä, mutta sopii vaikka kolmeen eri tilanteeseen, valittiin jälkimmäinen mukaan systeemiin. Missään vaiheessa ei ole pyritty väittämään, että olisi keksitty jotain mullistavaa tekniikkarintamalla, sillä käytännössä kaikki tekniikat on lainattu jostain, esim A- torjunta, Tony Blauerin Spear jne. Defendon tavaramerkki on mahdollisimman yksinkertainen opetusjärjestelmä, jossa on niin yksinkertaiset tekniikat, että harjoittelijalla on mahdollisuus noin kolmessa vuodessa aktiivisella treenaamisella "osata kaikki" peruspaketin tekniikat, jotka vastaavat yleisimpiin katuväkivaltatilanteisiin.

Mihin uhkiin sitten vastataan, päätettiin usean vuoden kyselytutkimuksen perusteella. Jyrki ja mm Jari Peuhkurinen (potkulaisia myös) tekivät mittavan tutkimuksen harrastajien keskuudessa, jossa nimettömänä pystyi jättämään seminaarien ja internetin välityksellä kokemuksia väkivalta- ja uhkatilanteista. Näistä saatiin melko kattava otos, kun samanaikaisesti myös Ruotsin vastaavat kokemukset otettiin mukaan. Kyselyllä selvitettiin, millaisen uhan tai hyökkäyksen kohteeksi oli joutunut, millaisissa olosuhteissa, millainen hyökkääjä, montako, mitä puolustautuja teki, miten se onnistui ja vaikutti?

Kehitys ei suinkaan loppunut tähän perustamisvaiheeseen, mutta isoihin muutoksiin ei ole ollut tarvetta, sillä paketti jo lähtökohtaisesti on syntynyt nykyaikana ja mittavien kokemusten tuloksena. Tällä hetkellä palautejärjestelmä toimii pääsääntöisesti ohjaajien kautta, eli harrastajat antavat palautetta ohjaajille, jotka välittävät tietoa IDDI-ohjaajille ja Jyrkille. Esimerkiksi Puolassa yksi merkittävistä kokemusten kerääjistä on nyt äskettäin eläköitynyt Tomasz Maczuga, joka oli virassa ollessaan Puolan suurimman poliisikoulun voimankäytön pääkouluttaja ja nykyään kouluttaa mm siviili-ilmailun turvallisuushenkilöstöä. Puolassa ja Unkarissa Defendo on käytössä mm poliisikoulusta, antiterroristiyksikössä ja asevoimissa sotilaspoliisikoululla jne. Tomek toimitti käyttöön tutkimusmateriaalia mm 3000 Puolassa vuosittain sattuneesta puukotuksesta, että mikä vaikutti siihen, selvisikö uhri vai ei, miten puolustauduttiin jne. Paljastui, että juurikin ne periaatteet, joita Defendon asetekniikoissa käytetään, ratkaisevat yleensä, tilanteen puolustautujan eduksi. Muuten, 90% puukkohyökkäyksen kohteeksi joutuneista selviää hengissä...

Lähivuosina kehitys on ollut lähinnä dokumentoinnin ja opetusmateriaalin puolella, kuten aiemmin mainitsin, muistan kolme tekniikkaa, jotka on jätetty pois erillisinä tekniikoina: syliotteesta takaa jalasta kaato, tuplaranneotteesta takaa vastustajan vetäessä, niskalenkistä maassa jalka kaulalle vapautuminen.

Opetusmateriaali ja dokumentaatio on sen sijaan kehittynyt huomattavasti enemmän. Itse olen Jussi Jokisen kanssa toimittanut Jyrkille luonnoksen Defendo-opettajan oppaasta, joka puolalaisten kanssa tehtiin handout-materiaaliksi ohjaajkoulutuksessa. Hard Target ohjaajakoulutus on dokumentoitu kahteen kirjaan, joista toinen on teoria, kuten päätöksentekoketju, harjoituksen rakenne, opetustekniikka, stressi jne. Toinen taas on perustekniikat kuvitettuna ja kirjallisesti kuvattuna. Lisäksi myös vuonna 2017 Puolassa ammattikuvaajien toimesta dokumentoitiin tekniikat, valitettavasti filmit joutuivat hukkaan, mutta ne ovat juuri löytyneet ja saadaan jakoon ohjaajille. Koska materiaali oli hukassa, ehdittiin muutama viikko sitten tehdä myös uusi kuvaus, joka on tällä hetkellä editoinnin alla, eli nyt on positiivinen ongelma: tuplamateriaali.

Ehkäpä tärkein muutos, joka viimeisten vuosien aikana lajiin on tullut, on jalkatyön kaikkien kymmenen vaiheen opettaminen. Alkuun ohjaajakoulutuksessa opetettiin vain muutama tärkein, mutta koska ohjaajille jäi helposti mielikuva, että muut tavat ovat väärin, nykyään tosiaan opetetaan kaikki kymmenen heti kärkeen.

Muuten, jo vuonna 2017, kuten tästä videosta näkyy, käytettiin Jyrki Saario Defendo nimitystä, kyseessä ei siis ole mikään uusi juttu. Myös Saario Academy oli jo silloin käytössä, eli jos on kiinnostusta ollut, niin tietoa on ollut aikaa kaivaa internetistä.


Kehityksestä vielä: yksittäistä tekniikkaa ei määrittele se, onnistunko minä 35 vuoden treenihistorialla tekemään sen tilanteessa. Sitä ei myöskään määrittele se, jos joku vähemmän treenannut ei sitä pysty onnistuneesti tekemään. Tästä syystä ei ole järkeä muuttaa tasalta ja puolelta tekniikoita tai niiden suoritustapaa, ennen kuin on näkyvissä trendi, että tämä toimii useimmiten, tai tämä ei ole toiminut useimmiten.

Aiemmin oli jossain viestissä epäilyjä siitä, että osataanko Defendossa lainkaan kuristaa ;) Vaikka peruspaketissa ei kauluskuristusten lisäksi ole testattavia kuristuksia, niin jo peruskurssilla opetetaan kyynärvarsikuristus, koska sitä tarvitaan harjoiteltaessa vapautumista em hyökkäystä vastaan. Lisäksi osaamista kuristamisesta kyllä löytyy, Defendo-ohjaajien joukosta löytyy puolenkymmentä BJJ:n mustaa vyötä, kuten esim Janne Maunonen.

Toivottavasti tämä viesti vähän avaa systeemiä. Jos haluaa vilkaista, miten iso juttu Defendo oikeasti on maailmanlaajuisesti, tsekatkaa www.saarioacademy.com sieltä löytyy esittely ohjaajista niin Defendo kuin Classic Krav Maga, jotka ovat oman CV:nsä lähettäneet julkaistavaksi.
Mjölnir
elo 6, 2019, 12.24
Keskustelualue: Kenttä
Aihe: Defendojen historia ja opettajalinjat
Vastaukset: 196
Luettu: 61060

Defendojen historia ja opettajalinjat

Joo, sori Lasse. Asenteeseen vaikutti muutama seikka, jotka jäävät muilta hämärän peittoon.

Mielestäni vastasin kysymykseen jo, enkä aio käyttää nyt enempää energiaa tarkempien vastausten kaivamiseen, ehkä sitten ensi kesän keskiviikkona
Mjölnir
elo 6, 2019, 08.13
Keskustelualue: Kenttä
Aihe: Defendojen historia ja opettajalinjat
Vastaukset: 196
Luettu: 61060

Defendojen historia ja opettajalinjat

Juu, mm itse työskentelen turva-alalla ja on kokemusta tilanteista.

Se mistä tämä lähti: väitettiin että tekniikoiden kehittämistä ei ole tapahtunut eikä muita ole kuunneltu. MINUSTA näin ei ole koska tekniikoiden kehittämistä ON tapahtunut ja esim minua on kuunneltu.

Moniin asioihin ei vain ole mitään kehitettävää, koska paketti on riittävän hyvä.
Mjölnir
elo 4, 2019, 21.49
Keskustelualue: Kenttä
Aihe: Defendojen historia ja opettajalinjat
Vastaukset: 196
Luettu: 61060

Defendojen historia ja opettajalinjat

Kurkkija, älä yritä laittaa sanoja suuhuni; jotkut ovat olleet sitä mieltä, että jyrkillä ei ole heille enää annettavaa. He ovat nyt lähteneet Defendosta. En sanonut, että kukaan ei saisi kritisoida tai arvostella. Sanoin, että minun 35 v treenihistorialla minulla ei ole kompetenssia useimpiin asioihin jyrkiä enempää.
Mjölnir
elo 4, 2019, 21.46
Keskustelualue: Kenttä
Aihe: Defendojen historia ja opettajalinjat
Vastaukset: 196
Luettu: 61060

Defendojen historia ja opettajalinjat

Lisäksi, en ihan oikeasti jaksa jonkun random-huutelijan nimimerkin takaa, takia, alkaa kaivamaan, että joska mitäkin päätettiin ja miten tehtiin 😀
Mjölnir
elo 4, 2019, 21.44
Keskustelualue: Kenttä
Aihe: Defendojen historia ja opettajalinjat
Vastaukset: 196
Luettu: 61060

Defendojen historia ja opettajalinjat

Niin, olen kymmenistä eri asioista kyllä kertonut mielipiteitä, mutta kuten sanoin, mun 35 vuoden treenihistoria on pientä verrattuna siihen, mitä Jyrki on nähnyt ja osaa. Olen vaikuttanut joihinkin tapoihin tehdä juttuja ja olen tehnyt yhden haaran, Defendo greenin. Lisäksi olen vaikuttanut Defendo whotefn ja tuonut paljon juttuja Defendo blueen.

Mulla ei ole tarvetta nostaa itseäni jalustalle tässä lajissa, kunnia sille kelle suurin osa siitä kuuluu.
Mjölnir
elo 3, 2019, 21.24
Keskustelualue: Kenttä
Aihe: Defendojen historia ja opettajalinjat
Vastaukset: 196
Luettu: 61060

Defendojen historia ja opettajalinjat

En muista, että minkä tekniikan poisjättäminen on aikanaan liittynyt mihinkin, joten en ota siihen kantaa, että oliko tuo mikä vaihdokki. Tuplaranneotteesta takaa, vastustaja vetää, jäi myös jossain vaiheessa pois erillisenä ratkaisuna.

Kyllä noista tekniikoiden kehityksestä ollaan juteltu, mutta ihan rehellisesti täytyy tunnustaa, että minulla ei ole kompetenssia kyseenalaistaa Jyrkin juttuja. Olen joka kerta saamapuolella kun nähdään. Aina tulee jotain uutta
Mjölnir
elo 3, 2019, 09.07
Keskustelualue: Kenttä
Aihe: Defendojen historia ja opettajalinjat
Vastaukset: 196
Luettu: 61060

Defendojen historia ja opettajalinjat

Kurkkija kirjoitti: elo 3, 2019, 04.28 Koitetaa nyt vielä kerran jos irtoaisi jotain .

Lisäkysymys: Miksi se oli kehitystä ja mikä sai teidät jättämään sen pois, sekin oli varmaan siellä jostain syystä?
——-
Molemmista näistä muutoksista: kuka/ketkä päätti uusista tekniikoista? Oliko eriäviä mielipiteitä?

Koska esim kauluskuristus tuli uutena, jotain jätettiin pois, että kokonaispaketin tasotekniikoiden kokonaismäärä ei kasvaisi. Kaato jalasta jätettiin pois koska samaan uhkaan pystytään vastaamaan toisella systeemissä olevalla tekniikalla.

Perustaja Jyrki käsittääkseni päätti asian, en kuullut kenenkään purnaavan asiasta
Mjölnir
heinä 28, 2019, 10.25
Keskustelualue: Kenttä
Aihe: Defendojen historia ja opettajalinjat
Vastaukset: 196
Luettu: 61060

Defendojen historia ja opettajalinjat

sikajudoka kirjoitti: heinä 26, 2019, 09.29 Mitenkäs tämä "vanha" Defendo Blue ja "uusi" Defcon Blue eroavat toisistaan, kun vaikuttavat niin kovin samalta?



https://www.defcon.fi/defcon-blue/
Video näköjään on sama joka tehtiin Defendo bluen mainostamiseen muutama vuosi sitten 😀
Mjölnir
heinä 28, 2019, 10.22
Keskustelualue: Kenttä
Aihe: Defendojen historia ja opettajalinjat
Vastaukset: 196
Luettu: 61060

Defendojen historia ja opettajalinjat

Totte kirjoitti: heinä 26, 2019, 11.58 Mun veli aina kysyy milloin rupeen harjoittelemaan Attackoa. Saa käyttää.
Oon kans suunnitellut offendon perustamista
Mjölnir
heinä 20, 2019, 16.48
Keskustelualue: Kenttä
Aihe: Defendojen historia ja opettajalinjat
Vastaukset: 196
Luettu: 61060

Defendojen historia ja opettajalinjat

Sen verran vielä kommentoin tuota finanssiasiaa, että en siis väitä etteikö jotain kusetusta olisi voinut tapahtua. Minulla ei ole varmaa tietoa asiasta
Mjölnir
heinä 17, 2019, 19.56
Keskustelualue: Kenttä
Aihe: Defendojen historia ja opettajalinjat
Vastaukset: 196
Luettu: 61060

Defendojen historia ja opettajalinjat

Palatakseni ihan asiaan, niin ymmärrän miksi Antti halusi perustaa oman jutun:

Ammattiopettajan halu olla rahavirran kärjessä
Halu saada oma laji jossa saa päättää jutuista

Ja jos kutittaa niin pitää raapia. Pitää lähteä kokeilemaan. Kritisoin lähinnä tuota blogikirjoitusta, jossa heitetään hyvin tulkinnanvaraisia asioita ja minusta mustamaalataan väärin perustein

”koin että tieni defendossa oli käyty ja oli aika siirtyä eteenpäin, koska haluan painottaa asioita eri tavalla. Taloudellisista epäselvyyksistä johtuen koen että en voi työskennellä luottamuksella joidenkin henkilöiden kanssa”
Mjölnir
heinä 17, 2019, 17.18
Keskustelualue: Kenttä
Aihe: Defendojen historia ja opettajalinjat
Vastaukset: 196
Luettu: 61060

Defendojen historia ja opettajalinjat

TimoS kirjoitti: heinä 17, 2019, 16.37
Mjölnir kirjoitti: Jyrki Saario Defendo - Scandinavian Defendon korvaava nimi joka paremmin istuisi kansainväliseen käyttöön
Tällainen tyhmä kysymys heräsi tästä, että miksi koetaan Jyrki Saario Defendon olevan parempi nimi?



Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Puolalaiset ja unkarilaiset eivät halunneet nimeä Scandinavian Defendo. En usko että Suomessakaan vetoaisi esim iberian karate?
Mjölnir
heinä 17, 2019, 11.55
Keskustelualue: Kenttä
Aihe: Defendojen historia ja opettajalinjat
Vastaukset: 196
Luettu: 61060

Defendojen historia ja opettajalinjat

Mika kirjoitti: heinä 16, 2019, 09.22 Poimin Nurmen blogikirjoituksesta ne väitteet, jotka vaatisivat tukea. Näiden perään olen lisännyt Wikipediasta tutun ja Potkuun asennetun BBCoden, jossa pyydetään lähdeviittausta. Kuten voi huomata, niitä kohtia on kosolti. On toki subjektiivista, miten kriittisesti tuota lukee.

Lainauslaatikot ovat hyvä tapa eritellä lainauksia, mutta jos niitä on yhdessä viestissä useampia, näyttää viesti vähän sekavalta monen silmään. Siksi alla Nurmen blogitekstin poiminnat ovat kursiivilla. Omat kommenttini niiden välissä ovat lihavoituna.


Tuohon aikaan vedin Unkarissa myös Spartanin toiminnallisen harjoittelun seminaareja ja koulutuksia. Toimitin maahan yli 5000 euron arvosta treenivälineitä. En saanut tuotteista koskaan maksua[lähdeviite?]. Yli vuoden ajan yritin hoitaa asiaa kuntoon useilla sähköposteilla, kunnes sain lopulta tylyn ”ei kiinnosta” vastauksen[lähdeviite?].

Tällä ei ole mitään tekoa Defendon kanssa

Olen joutunut päättelemään asian niin, että liiketoiminta ja raha ovat ohjanneet enemmän, kuin oikeudenmukaisuus ja lojaalisuus.

Ketkä ovat seuranneet Nurmen toimintaa pidempään saattaisivat pitää tätä lausetta hänen kynästään kornina

Mutta tosiaan tässä on siis yksi puoli asiasta, jonka toinen puoli kiistää, ottamatta kantaa siihen kuka puhuu totta

Irti vanhasta Ohjasin pitkään Krav Magaa. I.D.D.I -pääkouluttajat, itseni, ja muutama kollegani mukaan lukien, saimme Defendon pääkouluttajalta pyynnön lopettaa lajin opettamisen[lähdeviite?]. .

Itse ohjasin krav Magaa vuoteen 2018, jonka lopetin motivaation kadottua. Jyrki ei missään vaiheessa ole pyytänyt minua lopettamaan sen vetämistä. En tiedä mitä Nurmen kanssa on puhuttu, mutta väite ei pidä täysin paikkaansa, koska ainakaan minulta ei ole pyydetty.



Mihin katosi Defendo?

Mutta mitä tapahtui Defendolle? Lajin piti kehittyä, vanhojen ja toimimattomien tekniikoiden piti antaa tilaa paremmille. Näin ei tehty, sillä linjaus olikin pitää laji historiallisena, eli toisin sanoen pölyttymässä vanhojen sotakenttien tarinoiden alla[lähdeviite?]. Tekniikoita kuitenkin saatettiinkin muuttaa, eikä ohjaajien kesken enää oikein tiedetty, mikä on vaadittava suoritustapa.


Tämäkin asia voidaan nähdä eri kantilta. Tällä hetkellä tiedossani on kehitettyjä tekniikoita, sekä esim omista oppilaistani ketään ei ole hylätty tasokokeista, joten jotenkin asia on toiminut.

Yhden auktoriteetin päätöksellä vöiden värit voitiin tummentaa ja daneja jakaa ilman graduointeja. Ehdotimme valiokunnan perustamista, mutta pöytään lyötiin nyrkki: ”minulle ei ehtoja sanella”[lähdeviite?]. Lajia ei kuitenkaan tuntunut johtavan kukaan.

Minulla ei ole tiedossa että kukaan muu kuin minä olisin saanut mustan vyön defendossa ilman graduointia vain ns. Aiempien näyttöjen perusteella. 😳


Krav Magasta tehtiin osalle ns. pakkopullaa. Kun kävit toisen lajin koulutuksen, alettiin myymään sitä.


Kokemus lienee subjektiivinen, meille ei ole väkisin kaupattu, tuskin Nurmelle itselleenkään, sillä hänhän ei ole pyörittänyt seuratoimintaa ei omannut salia edes ainakaan puoleen vuosikymmeneen tai pidempään. Myöskään KimS:n kommentti ei tue tätä blogikirjoituksen väitettä. Ei tietenkään ole mahdotonta että jollekin näin olisi tehty, mutta näyttöjen valossa pidän sitä epätodennäköisenä.


Ohjaajakoulutuksia alkoivat vetää kokemattomammat ohjaajat, koska he olivat ilmaisia tai halvempia[lähdeviite?]. Näin myös koulutusten laatu kärsi[lähdeviite?]. Vyöarvot menettivät merkityksensä myös siinä, kuka ohjaa ja kenelle[lähdeviite?].


Ohjaajakoulutuksia yksin ovat vetäneen perustajan lisäksi Nurmi itse, Jokinen ja Minä. Puolassa ja Unkarissa Nagy joka on kansainvälisen kehitysryhmän johtaja. Muut ohjaajat jotka ovat Saarion apuna vetäneet ovat mustat vyöt Hannu koskinen 3.dan, mika ojansivu 2.dan ja László Tóth 3.dan

Defendo on muuttunut paljon myös lajina. Realistisuus ja tekemisen punainen lanka ovat kadonneet. [lähdeviite?]Tehdään älyttömiä veitsitemppuleirejä ja ”siistejä” juttuja. Itse uskoin ja uskon vieläkin vanhaan alkuperäiseen Defendoon. Katukamppailua yksinkertasilla ja kovilla tekniikoilla.

Olen itse ollut vetämässä viimeisimmät ohjaajakoulutukset ja en näe asiaa samalla tavalla.

onneksi tietyt seurat noudattavat vanhan koulukunnan periaatteita. Defendossa on myös edelleen mukana maailman huippukouluttajia ja kamppailijoita. Valitettavasti vanha kaarti vähenee koko ajan[lähdeviite?]. Se tärkeä joukko, jolla on kokemusta eniten.

Tänään Defendo tuntuu elävän seuraavaa muutostaan. Tai kaaostaan. Lajin nimi on viime aikoina muuttanut muotoaan, ja siihen on lisätty uusi etuliite. Pääopettajan ohjaamien lajien kirjo on niin ikään värikäs ja brändi sekava. Scandinavian Defendo, Defendo Alliance, Jyrki Saario Defendo, Saario Academy… Minä en enää pääse kiinni siihen, mitä mikäkin taho todellisuudessa edustaa ja mihin ne tähtäävät.


Harmi, että Jyrkin ja Antin keskusteluyhteys on kadonnut, eikä keneltäkään ole kehdannut kysyä, jos tämä kerran on jäänyt arvoitukseksi.

Scandinavian Defendo - ensimmäinen nimi
Defendo Alliance - Nurmen keksimä nimi
Jyrki Saario Defendo - Scandinavian Defendon korvaava nimi joka paremmin istuisi kansainväliseen käyttöön
Saario Academy - Jyrki Saarion firma joka kouluttaa Defendoa, classic krav magaa, iron man kick boxingia, Safe kid -lasten turvallisuuskoulutus ja grapplingia. Homma tietysti olisi varmaan selvinnyt katsomalla nettisivut saarioacademy.com

En olisi halunnut lähteä tällaiseen julkiseen ruotimiseen koska tästähän tulee sellainen kuva, että porukka on täysin apukoulutasolla kun pitää alkaa käymään netissä dialogia. Koen kuitenkin välttämättömänä kertoa miksi näkemykseni eroaa että en jää Defendoon tahallani opettamaan vesitettyä versiota kaupallisuus edellä 😆
Mjölnir
heinä 16, 2019, 09.34
Keskustelualue: Kenttä
Aihe: Defendojen historia ja opettajalinjat
Vastaukset: 196
Luettu: 61060

Defendojen historia ja opettajalinjat

Kurkkija kirjoitti: heinä 15, 2019, 21.17 Täällä ei puhuta oikeasti kiinnostavasta asiasta:

Nurmi sanoo että Defendon tekniikoita EI ole kehitetty

-Lajin piti kehittyä, vanhojen ja toimimattomien tekniikoiden piti antaa tilaa paremmille. Näin ei tehty
ja myöhemmin jokseenkin ristiriitaisesti että mukaan Defendoon on otettu toimimattomia veitsitemppuja (leireillä?)
—-
Täällä lajin pääohjaajat tai vastaavat sanoo että on kehitetty tekniikoita. (Nurmen tietämättä?)
Mielenkiintoinen näkökulma, sillä minulla on mm videoklippejä kun treenaamme salillamme suomen kehitysryhmän ohjaajat ja Jyrki. Kummallista että tällainen on unohtunut kokonaan.
Kysymyksiä:
-Mitä defendo tekniikkaa on kehitetty tai uudistettu viime vuosien aikana ja miten?
Vaikka esimerkiksi kauluskuristukset tuotu
-Mitä on jätetty pois kun/jos uutta on tuotu (mölnirin kommentti aiemmin keskustelussa)
Esimerkiksi syliotteesta takaa vapautumisista jätettiin hyökkääjän jalasta, puolustautujien jalkojen välistä kaadolla vapautuminen pois
-Onko Defendossa veitsitekniikka tehokasta?
Riittävän hyvää ja yksinkertaista jolla monet ihmiset ovat pystyneet oikeasti puolustamaan itseään tositilanteessa

Nurmi on itsekin kiertänyt seuroissa pitämässä seminaaria ”knife Fight” joten muisti on kovin lyhyt ”veitsitemppujen opettamisesta” tai sitten valikoiva