Voit luoda tilin myös sosiaalisen median tunnuksillasi. Klikkaa alta. :)

Kuva

Haku löysi 1 tuloksen

xYm
touko 29, 2019, 12.19
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Kiertopotku ja sitä tukevat harjoitteet
Vastaukset: 376
Luettu: 44452

Kiertopotku ja sitä tukevat harjoitteet

Lasse Candé kirjoitti:
touko 29, 2019, 11.38
Mutta yhä edelleen jos pohditaan anatomisten tai dynaamisten perustelujen kannalta, täytyy pohtia miksi alapotku ja vartaloon suunnattu kiertopotku ovat eri eläimiä. Itse lähtisin siitä liikkeelle juuri että sillä lonkalla saa vedettyä yhdessä tapauksessa ponnistamalla ja toisessa tapauksessa koukistamalla.

Onhan liikkeiden alussakin eroa, mutta se on jossain määrin toinen stoori. Mikä sinun fiiliksesi näissä kokeneempana ja myös näitä valmentavana on, onko se tukijalan ojennus vs koukistus vaikuttamista osumahetkeen vai lähtöön? Itse vähän sovitan tässä sellaista mallia, että näillä ulkomuodollisesti näkyvillä vaikutetaan siihen osumahetkeen ja potkun impulssiin. Taketyypin potku taas perustuu räjähtävään lähtöön ja osumahetkellä tulee muut ihanteet kyseeseen kuin että kasvatetaan potkun impulssia osumahetken toiminnalla. Thaikkupotkun ikävyys verrattuna kakepotkuun on että kun molemmat iskeytyvät, thaikkupotku on myös painava ja siis fysiikan termein tämä tarkoittaa että impulssi on suuri.
Ovat eri eläimiä, koska alapotku menee reiteen ja yläpotku kylkeen tai päähän. Alapotkua ei tietääkseni voi potkaista siten, että tukijalalla ponnistettaisiin samanlaisesti kuin yläpotkua tehtäessä koska voimantuotto menisi ristiin ? Alapotkuhan pyritään vetämään ylhäältä alaspäin. Näin asian ainakin itse nään. Viisaammat korjatkoon :D