Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 2 tulosta

magamies
kesä 7, 2019, 19.58
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Kiertopotku ja sitä tukevat harjoitteet
Vastaukset: 407
Luettu: 65437

Kiertopotku ja sitä tukevat harjoitteet

Tulee mieleen tuosta ponnistamisesta, mennään aikaan abaut 1979 ja silloin eräs aikidoa treenaava kaveri kertoi minulle että kävi katsomassa jujutsu harjoituksia ja sanoi että vetäjä Ave ei tiennyt karatesta mitään kun potki nousten varpailleen!!!!! Sanoin kaverille Avella on kyllä suomen mestaruus karatessakin, eli Ave jo tuolloin potki näitä voimapotkuja ja olihan Aven potkutekniikka kova oli TKD taustaa ruotsistakin hakenut ja myöhemipinä vuosinakin vieä isoksi mieheksi potki yllättävän ketterästi kovaa ja korkealle.
magamies
touko 21, 2019, 15.47
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Kiertopotku ja sitä tukevat harjoitteet
Vastaukset: 407
Luettu: 65437

Kiertopotku ja sitä tukevat harjoitteet

Mappe kirjoitti: touko 21, 2019, 14.09 Osallistun taas tapani mukaan keskusteluun siinä vaiheessa kun se on jo sammunut. :D Kyllä siinä tosiaan ihan vinha perä on miten kiertopotkun voiman tuotto eroaa suurestikin eri lajeissa ( säännöt muokkaa tekotapaa). Taekwondossa kiertopotku perustuu räjähtävään voimaan joka pitää osata sujauttaa terävästi tarkalle osuma-alueelle. Mielestäni tuo Thainyrkkeilyn kieropotkun viikate vertaus ei sinällään ollut ihan huono. Ei Thainyrkkeilyssä tietenkään potkuja lähetetä mihin sattuu, mutta tuollaiset torson korkeuteen suunnattavat nopeat täsmä osumat mitä Taekwondossa tehdään ei ole Thaikkumatseissa läheskään yhtä käyttökelpoisia. Olettaisin, että Thainyrkkeilyssä lienee huomattavasti tärkeämpää osata tehdä vahva kiertopotku tuonne alavartaloon.

Taekwondossa kun ei lyödä päähän se vapauttaa otteluasennon myötä potkuihin myös sellaista rentoa räjähtävyyttä mitä ei pysty toteuttamaan yhtä hyvin kun joutuu suojaamaan samalla päätä mahdollisilta löyntiosumilta. Yhtä kaikki olen vastaanottanut usean lajin harrastajan kiertopotkuja ja kyllähän ne oman lajinsa huiput tietysti kaikki potkivat aivan käsittämättömän lujaa vaikka tekotapa hieman erilainen onkin.

Oheisessa videossa Britti valmentaja Paul Green näyttää miten kiertopotkun eri variaatiot lähtevät todella haipakkaan ja joka mahdollisesta kulmasta.


Tosi nopeasti nuo potkut lähtivät ja voimaakin oli potkuissa, hyvä video.