Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 7 tulosta

magamies
joulu 31, 2019, 21.33
Keskustelualue: Kenttä
Aihe: Mitä itsepuolustajan pitäisi treenata?
Vastaukset: 291
Luettu: 70171

Mitä itsepuolustajan pitäisi treenata?

Puhejudolla ei pärjää joka tilanteessa, pitää treenata tilanteiden seuraamista ja valmiutta torjumaan hyökkäys ja sen jälkeen pois paikalta jos pääsee on iskut, potkut ja pakene, opettele irtautumaan mm kuristuksista ja nopeasti koska happi on kortilla ja jos joudut kuristetuksi seinää vasten tai maassa ja et pääse irti teknikalla niin silloin aroille alueille.
Veitseä vastaan suojaa valtimot ja toimi, parempi kuitenkin itsepuolustaa itseään tai läheisiään kuin alistua hakatuksi tai tapetuksi vain siksi että tilaston mukaan se on harvinaista ja kuitenkin näitä tapauksia sattuu liiankin paljon.
magamies
joulu 28, 2019, 16.35
Keskustelualue: Kenttä
Aihe: Mitä itsepuolustajan pitäisi treenata?
Vastaukset: 291
Luettu: 70171

Mitä itsepuolustajan pitäisi treenata?

Lasse Candé kirjoitti: joulu 27, 2019, 17.03 Samaa mieltä sinapin kanssa, mutta Eizeillä on kyllä painava pointti siitä miten väkivalta ei ole mikään on/off-"voititko taistelun?"-kokonaisuus, vaan elävä ja monimuotoinen kokonaisuus.

Käsittääkseni Suomi on paljon turvallisempi tilastollisesti kuin joitain kymmeniä vuosia sitten, joten siinä mielessä magamiehen setit ovat jokseenkin todellisuudesta irtautuneita. Nykyisessä mediamaailmassa noihin saattaa törmätä eri tavalla. Jonkinlaisen koetun turvallisuuden kannalta voi olla järkevämpää tarkastella omaa mediakulutustaan sen sijaan, että alkaa treenaamaan kymmenen tuntia viikossa jotakin lajia mistä ei tykkää.

Ja sitten taas jos tykkää lajista, lienemme kaikki yhtä mieltä, että totta kai sitten harrastetaan.

Kyllä itselläni oli joskus sellainen epäselvästi hahmoteltava väkivaltapeikko treenaamisen motiivipuolella. Mutta en ole varma olisiko niin että tämä jo itsessään on harrastusasetelma. Yhden potkulaisen kanssa kerran juteltiin siitä että nämä asiat kiinnostavat. (->harrastus) Näin se taitaa isolla osalla olla, vaikka toisaalta tuskin haittaa jos voi kokea olevansa suuremmissa määrin kova jätkä. Joka tapauksessa nyt vanhempana en enää koe tarvetta olla mitenkään kamppailullisesti toimintakykyinen. Uhkaa koki vähän yli parikymppiseksi saakka ja sitten se katosi. Sen ikäiset haluavat leikkiä keskenänsä. Me vanhemmat taas voimme isommissa määrin vaikuttaa toiminnallamme arkeemme. (Mitä pystyi silloinkin, mutta silloin kohtasi dorkia vähän väliä vaikka mitä teki.)
Uhka voi kyllä tulla vähän vanhemmallekin ihmiselle ei se nuoruus ole aina pointti puolustaa itseään, viime syksynä oli esillä tapaus jossa kuusikymppinen mies oli kävelylenkillään päivällä ja hullu häirikkö kiinnitti mieheen huomionsa, hänen mielestään mies katsoi häntä pahasti, lähti perään ja pahoinpiteli lyömällä ja maassa potkimalla kuoliaaksi, olisi ehkä toimiva itsepuolustustaito voinut pelastaa. Toki kättä pitempääkin kannattaa olla mukana ja valmius sen käyttämiseen.
Älä ole uhri!
magamies
joulu 27, 2019, 14.28
Keskustelualue: Kenttä
Aihe: Mitä itsepuolustajan pitäisi treenata?
Vastaukset: 291
Luettu: 70171

Mitä itsepuolustajan pitäisi treenata?

PetriP kirjoitti: joulu 27, 2019, 11.34
magamies kirjoitti: joulu 27, 2019, 09.15
Petri, äläpä yleistä; "normi ihminen ei joudu turvautumaan väkivaltaan aikuiselämänsä aikana" Mikäli työmatkalla oleva normi ihminen pahoinpidellään tai häneltä puhkotaan silmä bussipysäkillä
Niin siitä puuttui "yleensä". Mutta silti - espossa asuu noin 280 000 ihmistä. Tuo on ainoa tuon kaltainen täysin random jonka nyt muistan kuulleni. Tuommoinen hyökkäys on tosi harvinainen. Syksyllä oli lyhyt ryöstelyjakso, siinä hyökkääjiä oli sen verran paljon että tilanteen ratkaisu muutoin kuin luopumalla siitä mitä vaadittiin ei ollut uhreille realistinen vaihtoehto. Sitten:
- Kuinka moni jaksaisi harjoitella riittävästi että yllättäen tuleva teräasehyökkäys on torjuttavissa
- onko tuollainen täysin puskista tuleva hyökkäys torjuttavissa lainkaan?

vaatii melkoista panostusta kamppailutaitoihin että saa riittävän agression alle sekunnissä päälle. Tai jatkaa viellä viillon jälkeen.
Toinen tämmöinen randomi tapaus sattui espoossa vuosi sitten, kilossa vietiin mieheltä puhelin iltapäiväaikaan ja kun lähti tekijän perään ja vaati puhelintaan takaisin uhria lyötiin puukolla silmään, tämäkin luki uutisissa ei ole liian turvallinen paikka espoo ei suomi enään eli ei kannataa lepäillä laakereilla ja tuudittautua ajatukseen että itsepuolustusta ei tavallinen kansalainen koskaan tarvitse, seuraukset olivat kovat eli uhrin olisi pitänyt vain antaa puhelimensa eikä lähteä perään, mutta koskaan ei voi tietää.
Helsingin kannelmäessä myös lyötiin miestä puukolla silmään ravintolan ulkopuolella ja mitään sanomatta tekijä oli sama joka potki ja löi kuoliaaksi autossa asuvan asunnottoman miehen helsingissä, vankilatuomion jälkeen heti tekijä siis iski uudestaan
magamies
joulu 27, 2019, 09.15
Keskustelualue: Kenttä
Aihe: Mitä itsepuolustajan pitäisi treenata?
Vastaukset: 291
Luettu: 70171

Mitä itsepuolustajan pitäisi treenata?

PetriP kirjoitti: joulu 27, 2019, 08.13 Kari: toi vertaus on kertaikaikkiiaan väärin. Se että tulipalot on mahdollisia ei tarkoita että normaali ihmisen kannattaisi opetella savusukeltamista ja turvaovien läpimurtautumista. Se kannattaa jättää palomiehille.

Hätävarjelusta tilanteiden välttäminen ja pakeneminen on pääsääntöisesti riittäviä. Normi ihminen ei joudu turvautumaan väkivaltaan aikuiselämänsä aikana. Ja kun on treenannut kymmenen vuotta VAIN sen hätävarjelutaidontakia ja sitä koskaan tarvikkaan niin mitäs sitten? Jaksaako vielä pitää taitoja yllä. Lisäksi saleilla tapaa paljon sellaisia kavereita joiden habitus ei helposti taivu oikeasti väkivaltaisiin tilanteisiin. Tai ainakin siihen menis todella paljon aikaa. Eli kamppailu-harjoittelu kannattaa jos siitä tykkää. Se voi boostata olemusta jo sen verran ettet vaikuta uhrilta.

Se että Krav-maga kurssit on aina täynnä ja jatkokursseilla on reilusti tilaa kuvaa hyvin kuinka paljon se pelkkä itsepuolustustaito loppujenlopuksi motivoi.
Petri, äläpä yleistä; "normi ihminen ei joudu turvautumaan väkivaltaan aikuiselämänsä aikana" Mikäli työmatkalla oleva normi ihminen pahoinpidellään tai häneltä puhkotaan silmä bussipysäkillä niin hänkin voi olla normi ihminen ja normi ihmisenkin on hyvä osata puolustaa itseään ja suomikin on muuttunut monikultturiseksi ja tuonut mukaan uusia uhkia, tilastojakin voi tulkita.
Silmiään ei voi sulkea kun yllättäen se isku tulee siksi älä ole uhri jos kykenet sen välttämään vaikka et olekaan väkivallan ammattilainen vaan normi ihminen.
magamies
joulu 26, 2019, 11.00
Keskustelualue: Kenttä
Aihe: Mitä itsepuolustajan pitäisi treenata?
Vastaukset: 291
Luettu: 70171

Mitä itsepuolustajan pitäisi treenata?

YJT kirjoitti: joulu 26, 2019, 09.09
magamies kirjoitti: joulu 25, 2019, 16.47 Mielestäni realistisen itsepuolustuksen harjoittelu ei ole koskaan liioittelua koska emme asu missään lintukodissa.
Ei se treeni varmasti hukkaan mene, mutta jos ei ole yksilöityä uhkaa tai ole ammatissa jossa uhkataso yleisesti on kohonnut, niin on aika iso panostus treenata niin paljon että sillä pärjää, kun todennäköisyys on kuitenkin aika pieni joutua hyökkäyksen kohteeksi. Ja jos on joku yksilöity uhka tai ammatin takia kohonnut uhkataso, niin silloin lienee kaasusumutinluvan saaminen mahdollista.

Omaa turvallisuuttaan voi luultavasti parantaa enemmän ostamalla heijastimen.
Ikävää vain jos se pieni todenäköisyys iskeekin kohdalle etkä ole valmistautunut siihen, itse olen pari kertaa selvinnyt tilanteesta rivakalla irtipääsyllä ja kaadolla kun ne tuli selkärangasta, tiedän erään kaverin ikää liki 60 v ja krav magaa useita vuosia takana ja selvisi kolmen ryöstäjän hyökkäyksestä opituilla keinoilla.
Tulee mieleeni 80 luku asuin vantaalla ja jujutsuvuosieni kulta-aikaa ja nuori olin, matkalla aamulla töihin niin kaksi tupakanpummajaa lähestyy, vaisto varoitti en päästänyt liki ja seurasin tilannetta ja jatkoin matkaa, muutaman päivän päästä luen paikallislehdestä uutisen, töihin rientävä mies ryöstettiin ja potkittiin vantaalla kello 7 aamulla ja tekijänä kaksi tupakanpummaajaa ja aamu ja paikka sama eli itse kävelin tianteesta pois kun olin valmistautunut kohtamaan uhan.
magamies
joulu 25, 2019, 16.47
Keskustelualue: Kenttä
Aihe: Mitä itsepuolustajan pitäisi treenata?
Vastaukset: 291
Luettu: 70171

Mitä itsepuolustajan pitäisi treenata?

Yllättäviä tilanteita voi tulla jokaiselle, ehkä niihin olsi hyvä myös valmistautua , esim krav maga putkinäön rikkominen ja 360 asteen torjunnat, yhtäaikainen torjunta ja hyökkäys ympäristön seuraaminen ym.
Luin juuri uutisissa jutun espoosta jossa työstä palaava mies istui bussipysäkillä ja joku hullu kusipää päätti iskeä huvikseen oli teipannut partakoneen terän kämmeensä ja löi yllättäen uhria kasvoihin, uhri lähti juoksemaan karkuun ja tekijä yritti vielä perään ja siis täysin tuntematon uhri, mies menetti toisen silmänsä ja on olemassa vaara että soketuu kokonaan ja tekijälle pieni tuomio!!!
Tulee mielee myös tapaus jossa bussinkuljettaja hakattiin työssään invalidiksi loppuiäkseen pyörätuoliin kahden hyökkääjän toimesta ja teko liippasi potkuakin aika läheltä!!
Mielestäni realistisen itsepuolustuksen harjoittelu ei ole koskaan liioittelua koska emme asu missään lintukodissa.
magamies
tammi 13, 2017, 19.36
Keskustelualue: Kenttä
Aihe: Mitä itsepuolustajan pitäisi treenata?
Vastaukset: 291
Luettu: 70171

Mitä itsepuolustajan pitäisi treenata?

Auvo Niinikedon opissa jujutsun alkuaikoina 1980 treenailtiin meko brutaaleja shoottipuolustuksiakin siis jo silloin esihistorialliseen aikaan.
Töölön kisahallissa treenailivat sen ajan parhaat raskan sarjan painijatkin ja heidän kanssaan
Avekin harjoitteli paljon, tosin suurin osa oli Kreko painijoita mutta oli joukossa vapaapainijoitakin ja monenlaista oppia sovellettiin myös jujutsuun.
Oi niitä aikoja.