Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 5 tulosta

carenza
heinä 3, 2007, 16.08
Keskustelualue: Bothoan
Aihe: Balisong
Vastaukset: 95
Luettu: 44172

Kaksi 'lomaviikkoa' takana ja välillä sivistyksen parissa. Enpä arvannut, että kommentointini herättäisi näin paljon keskustelua. Kyllä, kyseenalaistin ja jääviytin kysyjän tietotaidon balisongin osalta. Osa porukasta olikin jo auttanut minua itseohjaamastani suosta pois ja olivat aivan oikeilla jäljillä. Eli varsinkin tuo kubotan osuus oli ponnekkaassa osassa kommentointiani, toki myös varsinainen veitsen käyttö esitti jotain roolia. Jossa ei todellakaan ollut mitään salaista, vain perustekniikkaan nivottua veitsen aukaisua jota tässä tilassa on joltisenkin mahdotonta demota.
Nooh, pitää vaan opetella artikuloimaan foorumin pyörteissä entistä paremmin jotta edes osa lurituksestani tulisi ymmärrettävään muotoon :D
carenza
kesä 15, 2007, 12.24
Keskustelualue: Bothoan
Aihe: Balisong
Vastaukset: 95
Luettu: 44172

Jos härnäät tahallasi niin siinä kyllä onnistut :p

Kuka sanoi, että terän pitää olla lukittunut jotta sillä pystytään viiltämään?

Äh, en jaksa asiasta enää väitellä, pidä kantasi, varmaan siinäkin joku pointti on. Uskoisin kuitenkin tietäväni asiasta hieman enemmän semminkin kun sentään opetan ja treenaan myös FMA:ta.

Hyvät Kesät, nyt lähden lomille 8)
carenza
kesä 15, 2007, 09.25
Keskustelualue: Bothoan
Aihe: Balisong
Vastaukset: 95
Luettu: 44172

YJT kirjoitti: En ole mikään balisong-ekspertti, mutta äkkiä tulisi mieleen että pieni virhe ajoituksessa aiheuttaa sen, että veitsen terä ei ole ehtinyt lukittua auki ja ote veitsestä ei ole kovin hyvä --> itselle tehtävä veitsenriistotekniikka. Lisäksi voisi epäillä, että taistelutilanteessa ei olisi kovinkaan tärkeää, että veitsen saa laitettua pois samalla liikkeellä jolla on tehty ensimmäinen hyökkäys...
Entäs jos veitseä ei avatakaan kokonaan kuten hypetyksissä...eihän sen terän tarvitse muutakuin leikata lihaa...eli vähempikin veitsen avaaminen tuo terän esiin...
carenza
kesä 14, 2007, 11.40
Keskustelualue: Bothoan
Aihe: Balisong
Vastaukset: 95
Luettu: 44172

YJT kirjoitti: - kääntöveistä ei saanut avattua yhdellä kädellä
Tuosta voisi kyllä kiistellä eli kääntöveitsen saa kyllä avattua yhdellä kädellä vaikkei olisikaan Spyderco tai Cold Steel tms. Ranteella vippaus ja terä on esillä.
carenza
kesä 14, 2007, 10.40
Keskustelualue: Bothoan
Aihe: Balisong
Vastaukset: 95
Luettu: 44172

JOS balisongin avaa filippostyyliin ottaessaan sen esim. housunkauluksestaan esille niin viiltäminen ajoittuu samaan aikaan kuin vastustajan hyökkäys ja veitsi sulkeutuu viillettyään jolloin sen takaisin laittaminen on turvallista. Siinä yksi syy, ei varmasti mikään yleispätevä ja saman toki voi tehdä kääntöveitselläkin. Vaan selittänee miksi tuota pyörittelyä treenataaan filippospuolella. Kun sitten vielä muistamme, että oikeankokoinen balisong on lähempänä miekan kokoa niin..
Eri juttunsa on sitten nämä jotka sillä pyörittelyllä sitten hypettävät...jooh, jonglööraamistahan se on, ei siinä sen kummempaa.

Yksi mahdollisuus on myös käyttää veitsen ollessa suljettuna sitä lyömiseen etc. aivan kuten esim. kubotania.