Moi! Luo tili ja ota osaa iloiseen keskusteluun. 🙂

Haku löysi 12 tulosta

Ronin
tammi 15, 2005, 15.48
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Filosofia?
Vastaukset: 65
Luettu: 8149

griip kirjoitti: Capoeiran aloitin myöhemmin lähinnä sen takia, että se näyttää hauskalta ja kaikenlainen akrobatia ja näyttävät potkut ovat aina kiinnostaneet...
Seli, seli! Kuitenki halusit vaan seuraan jossa on paljon kauniita tyttöjä. :smt003
Ronin
tammi 12, 2005, 12.23
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Filosofia?
Vastaukset: 65
Luettu: 8149

Keiju kirjoitti: Älä valehtele! :lol:
En edes! :) (paitsi ehkä ihan vähän...vahingossa) Seinällä komeillut vuosia jo ajat sitten rapistunut Daily Prayer, jossa lukee:
O' Lord, help me to keep my big mouth shut until I know what I'm talking about!
:lol:
Harmi vaan, etten ihan aina muista tuota...
Ronin
tammi 12, 2005, 12.00
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Filosofia?
Vastaukset: 65
Luettu: 8149

Keiju kirjoitti: Hmmm, olettaisin, että sinullakin on joistain asioista vääristyneitä mielikuvia.
Tottakai, mutta silloin sanon suoraan, etten tiedä yhtään mistä puhun.
Ronin
tammi 12, 2005, 01.03
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Filosofia?
Vastaukset: 65
Luettu: 8149

Keiju kirjoitti: Ei se noin mene, vaan MUUT ovat tähän mennessä mustanneet kamppailulajien maineen, koska olen joutunut elämään näissä kuvitelmissani.
Ihan hyvä, että kysymällä otat selvää, mutta tuon kanssa olen kyllä eri mieltä: et voi syyttää muita siitä, että sinulla on vääristynyt kuva jostain asiasta, koska et ole syystä tai toisesta ottanut siitä aiemmin selvää, oli aihe mikä tahansa.
Sanoisikohan sitä kukaan ääneen, edes täällä nimimerkin suojissa, että harrastaa lajia siksi, että uskaltais paremmin käydä esim. kapakoissa?
Kuten jotkut ovat jo varmaan arvanneet, minä harrastan kamppailulajeja paitsi nautinnon ja terveyden vuoksi, myös siksi, että oppisin paremmin tarpeen tullen puolustamaan itseäni tai muita.
Ronin
tammi 10, 2005, 23.32
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Filosofia?
Vastaukset: 65
Luettu: 8149

Mika kirjoitti: Menee hieman ohi aiheen, mutta voisitko täsmentää, mitä Karaten tai Kung Fun tyylisuuntia tai koulukuntia tarkoitit tuolla kommentilla? :)
Jaa-a. Ihan yleensä lajeista puhuin. Onko Karatesta ja Kung Fusta olemassa tyylisuuntia, jotka ovat lähempänä käytännönläheisiä lajeja? Itselläni on vain kokemusta näistä ei-käytännönläheisistä, dogmaattisista tyylisuunnista. :(
Keiju kirjoitti: Miksihän skinit eivät harrasta noita lajeja vaan ovat mieltyneet näihin, joista olemme keskustelleet?
Itsesasiassa harrastavat. Tunsin yhden skinin ja heidän porukoista taisi kaksi treenata kamppailulajeja, osa harrasti kehonrakennusta, osa sählyä, jääkiekkoa, koripalloa, jalkapalloa, osa penkkiurheilua jne.
Ronin
tammi 10, 2005, 22.37
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Filosofia?
Vastaukset: 65
Luettu: 8149

Miksei potkunyrkkeily olisi verrattavissa muihin lajeihin? Ja onhan se lajina käytännönläheisempi ja agressiivisempi kuin esim. Karate, Kung Fu, Aikido tai Taekwon Do. Etenkin jos tehdään kuten yleensä monissa potkunyrkkeilyseuroissa, eli lainataan Muay Thaista mukaan polvipotkut ja kyynärpäälyönnit. Tällöin lajista tulee yksi parhaista striking-lajeista. Lisää siihen esim. BJJ:tä sekä oikeaa asennetta niin saat aika tehokkaan taistelijan.
Ronin
tammi 9, 2005, 23.46
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Filosofia?
Vastaukset: 65
Luettu: 8149

Keiju kirjoitti: Se selvinnee sinulle joskus tai sitten ei! ;)
Jostainhan on lähdettävä liikkeelle. :lol:
Ei videon sisältämät liikeet olleet liian rajuja. Mun käsitykseni taistelulajeista taisi vaan olla jotain "niskat nurin, vaikka väkisin" osastoa.
Tässä keskustelun edetessä käsitykseni ovat jo kerinneet muuttua.
No hyvä, ettet ajattele noin enää. :)
Mutta ovatko puheet ulkomaalaisista katujengeistä, joista suurin osa taitaa taistelulajeja vain huuhaa-puhetta? Jos joissakin maissa on suuri riski joutua väkivallan uhriksi, niin eikö näiden maiden nuorilla miehillä se pelkkä motivaatio lajin oppimiseksi riitä, vaikka kärsivällisyys ei huippuluokkaa olisikaan?
En usko, että täysin huuhaa-puhetta, mutta Suomessa ainakin omien kokemusten perusteella ulkomaalaiset katujengit ovat about yhtä innokkaita taistelulajien harrastajia kuin kotimaisten jengien jäsenet lukuunottamatta skinejä, jotka taitavat olla nämä innokkaimmat tappelutaitojen opiskelijat.
Eli mielestäni ulkomaalaisia ja "kotimaisia" taistelulajien taitajajengiläisiä on about yhtäläisissä määrin.
Sitä lähinnä tässä ajattelin, että onko aina kyse pelkästään itsensä puolustamisessa vai vai olisiko muitakin tarkoitusperiä olemassa?
Tottakai on. Tiesin lukioaikoina pari skinheadia, jotka treenasivat useampaa lajia vain, että "voitais vetää paremmin neekereitä turpaan". :roll: Tuollaisia idiootteja on olemassa, mutta eipä sitä oikein voi kontrolloida. Heidän kaltaisiaan tosin on onneksi hyvin harvassa kamppailulajien harrastajien keskuudessa. Itse en ole törmännyt yhteenkään missään seurassa jossa olen treenannut (Silatin lisäksi on tullut reenattua nyrkkeilyä ja Krav Magaa seuroissa sekä muita lajeja epävirallisesti). Eli kai voidaan ajatella, että kyseessä on vähän samanlainen ongelma kuin keittiöveisten kanssa; suurin osa käyttää niitä vastuullisesti, mutta aina löytyy ääliöitä jotka päättävät puukottaa jotain sellaisella. Sääli, ettei ole keinoa erottaa moisia muista. :?
Ronin
tammi 9, 2005, 22.39
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Filosofia?
Vastaukset: 65
Luettu: 8149

Keiju kirjoitti: Ronin,

Niin se laittamasi video on vilkaistu. Ihan käyttökelpoisia tekniikoita ja varmasti hyviä sellaisia. Mitä teet minun mielipiteilläni? :roll: :D
Ihan koitan hahmottaa mikä olet naisiasi mitä kamppailulajeihin ja itsepuolustukseen, sekä niitä koskeviin asenteisiin tulee. :)
Itse sanoit "Itsepuolustamiseksi luulisi riittävän otteista irrottautuminen tavallisille kansalaisille + irrottautumisen lisäksi myös väistelyt kuuluvat ihan perusitsepuolustukseen." sekä "Yleensäkin ihmettelen, miten taistelulajien harrastus voi soveltua kaikille?"

Eli paitsi, että ilmeisesti mielestäsi pitäisi asettaa rajoituksia sille kuka saa harrastaa kamppailulajeja ja kuka ei, tunnut myös olevan sitä mieltä, että esim. tuon videon sisältö olisi aivan liian rajua, väkivaltaista ja täysin tarpeetonta, koska siinä näytetyt metodit ovat erittäin agressiivisia ja rajuja.

Välikysymys: miksi tavallisille kansalaisille pitäisi opettaa jotain kevennettyä versiota itsepuolustuksesta? Poliisi ja vartijat joutuvat useimmin kahnauksiin, mutta ne eivät yleensä ole sen vaarallisempia kuin mihin tavallinen tallaaja voi joutua. Plus poliiseilla on pistoolit, pamput, suihkeet sekä radiopuhelimen päässä lisäapua sekä usein myös pari tai useampi paikalla. Sama juttu vartijoilla miinus pistoolit (muu aseistus vaihtelee). Vartijoita on usein kaksi tai useampi.
Yleensä taas tavallinen kansalainen on yksin ja todella usein useampaa vastustajaa vastaan. Ja yhtälailla tavallinen kansalainen voi kohdata aseistautuneita hyökkääjiä kuin poliisi.
Eli koska tapahtumien frekvenssi on matalampi tavallisilla ihmisillä kuin virkavallalla, tavallisten ihmisten ei pitäisi antaa oppia puolustamaan itseään tehokkaasti kyseisiä tapahtumia vastaan?

Minua vain hämmästyttää se miten tarkkoja raameja olet asettamassa lajien harrastajille. Puhumattakaan siitä, että ilmeisesti mielestäsi lajeista tulisi tehdä vain ja ainoastaan puolustuspainotteisia, eli pelkästään väistöjä ja irtautumisia...vaikka et ole itse ollut kertaakaan agressiivisen, henkeä uhkaavan hyökkäyksen kohteena. Eli se mikä minua ihmetyttää on, että ilman minkäänlaista kokemusta olet asettamassa vaikka minkälaisia estoja itsensä varjelua yrittäville...ikään kuin se ei jo olisi tarpeeksi vaikeaa ja vaarallista!
Niin no, Halme pärjäsi nimenomaan ilman aseita taistelulajeja harrastaville hulluille, joilla oli aseetkin.
Eipä ihme, että pärjäsi: se, että jollakin on vaikka 10 mustaa vyötä joissain lajeissa ei välttämättä merkkaa mitään katutappelussa. Halme taas on iso, erittäin voimakas, hyvässä kunnossa (ainakin silloin) ja on ollut Luoja ties kuinka monessa katutappelutilanteessa. Yksi katutappelu opettaa usein enemmän kuin vuosi dojolla lajista, opettajasta ja harrastajasta riippuen.
Pienempänä treenasin 3v Pentjak Silatia eikä siitä jäänyt käteen muuta kuin kohtalainen kunto ja tiettyjä, täysin käyttökelvottomia tekniikoita ja liikesarjoja. Eli yhtä tyhjän kanssa mitä itsepuolustukseen tulee vaikka muuten hauska laji onkin.

Yamazu, lähinnä olivat poliiseja nuo, mutta mitä siitä? Totta, että heillä on pistoolit mukana, mutta muuten..?
Ronin
tammi 9, 2005, 01.08
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Filosofia?
Vastaukset: 65
Luettu: 8149

Keiju kirjoitti: Tunnen lapsia, jotka saavat kotonaan pelata mitä vain ja milloin vain ja ovat selvästi tämän vuoksi käytökseltään kimppuun kävijöitä jo 3-5 vuotiaana jopa vanhempiaan kohtaan. Vikahan on tietenkin vanhemmissa ja perheen vuorovaikutussuhteissa. Mutta väitätkö, että väkivaltapelit ovat lapsille soveltuvia, jos eivät käyttäydy itse huonosti?
Tuo on mielestäni hyvä esimerkki edesvastuuttomasta toiminnasta vanhempien osalta. En missään nimessä väitä, ettäkö pienten lasten pitäisi antaa katsoa älyttömän raakoja elokuvia ja pelata todella väkivaltaisia pelejä; vanhempien tulisi kontrolloida tuota. Mutta vanhempien tehtävään mielestäni kuuluu myös se, että he opettavat lapselle pienestä pitäen oikean ja väärän eron, mikä on hyvää, mikä pahaa ja kaikin puolin valmistavat lapsen todellisuutta varten. Tällöin lapsesta kasvaa järkevä ja vastuullinen ja hän kykenee nauttimaan jännitys- ja kauhuelokuvista, kirjallisuudesta ja peleistä.
Joo, irrottautumisen lisäksi myös väistelyt kuuluvat ihan perusitsepuolustukseen. Mutta eikö parasta itsepuolustusta ole juuri noiden esimerkkiesi tilanteiden välttely?
Jos hallitsen jonkun hienon itämäisen nimikkeen omaavan kurkihyppelyn, niin miten se auttaisi minua sietämään mustasukkaista äijää?
Tilanteiden välttelyhän on kaiken itsepuolustuksen perusta. Ja mielestäni awareness/avoidance-osiosta koostuu jotain 90% itsepuolustuksesta. Vain 10% ovat niitä tekniikoita sun muita. Mutta niin, seuraavaan asiaan liittyen:
En yhdessäkään onnekseni.
Eli edelleen kysyn mistä tiedät mikä toimii ja mikä ei?

Kannattaa joskus treeneissä mennä nurkkaan seisomaan ja pyytää neljää treenikaveria hyökkäämään yhtäaikaa niin rajusti ja argressiivisesti kuin he suinkin osaavat.
Tuo tilanne voi käydä kelle tahansa joka käyttää julkisiä saniteettitiloja, eli esim. ravintolan tai baarin wc:tä. Itse olen ollut mukana yhdessä wc-kahakassa. Mittättömässä tosin, mutta kuitenkin.

Voisitko muuten vilkaista tämän videon pätkän (jonku jenkkiseuran promo-video) ja kertoa mitä mieltä olet siitä ja siinä esiintyvistä tekniikoista:
http://www.canadas-best.com/images/ISRPM_clipDSL.wmv" onclick="window.open(this.href);return false;
Ronin
tammi 9, 2005, 00.54
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Filosofia?
Vastaukset: 65
Luettu: 8149

Miklu kirjoitti: http://www.killology.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Tuolta löytyy ihan asiatietoa väkivallasta ja mediasta.
Heh, jo saitin nimi "killology" antaa aika vahvan ennakkoasenteen vaikutelman. Sitten kun katsoo tuon sivuston takaa löytyviä linkkejä:
The National Alliance for Non-Violent Programming
LimiTV, Inc.
TV's ultimate irony: Sex and violence sells only sex and violence
jne.

Ja slogani:
So what can we do to reduce school violence?
Convince kids to turn off the TV!
Miten olisi:
So what can we do to reduce school violence?
Convince the parents and kids to take responsibility of their actions!
:roll:

Yhtälailla on muuten tehty tutkimuksia joista on tullut ihan eri tuloksia:
http://www.center4research.org/violencej.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Vähän samanlaista vastuunvälttelyä tuntuisi olevan tuo kuin metallibändien syyttäminen murhista: "Slayerin kappale pakotti minut tappamaan hänet!" Olen kuitenkin ikuinen optimisti ja toivon, että joku päivä ihmiset jopa ottaisivat vastuun teoistaan sen sijaan, että syyllistäisivät elottomia objekteja kuten aseita, pelejä jne. Shakkikin on väkivaltapeli, koska siinä tapetaan sotilaita...jopa kungingattaria...
Ronin
tammi 8, 2005, 23.58
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Filosofia?
Vastaukset: 65
Luettu: 8149

Keiju kirjoitti: Ajattelin vain, että tällainen vähemmän kärsivällinen voi ryhtyä itse sitten opettajaksi ja keksiä keinoja opettaa niitä muita kärsivällisyyden puutteesta kärsiviä ja ilman minkäänlaista filosofiaa tai psykologista näkemystä.
Ja mitenkäs tämän voisi estää? Isoveli voi opettaa pikkuveljeään ja kaverit kavereita. Vaikka kellarissa jos tarvis. Eli miten tuon voisi käytännössä kieltää?

Ja toisaalta, olisi hyvä saada joku selkeä raja tälle hyväksytylle treenille ja pahalle, mieltä korruptoivalle treenille. Missä ne rajat kulkevat? Kuka ne päättää? Mikä laji menee liian pitkälle?
Ronin
tammi 8, 2005, 23.55
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Filosofia?
Vastaukset: 65
Luettu: 8149

Re: Filosofia?

Keiju kirjoitti: Yleensäkin ihmettelen, miten taistelulajien harrastus voi soveltua kaikille? Väkivaltaisiin playkkaripeleihin addiktoituneet lapset menettävät todellisuudentajun jo peleissään, sitten he innostuvat taistelulajeista, sisältäväthän suurin osa väkivaltaelokuvista nimenomaan itämaisia taistelulajeja.
Sori, mutta *köh*bullshit*köh* :) Ei pahalla.
Sananen itsestäni ja tuttavapiiristäni; kun olin n.4-5v sain parkumisen jälkeen vihdon ja viimein luvan katsoa Shingen Suuri Samurai:n viimeisen jakson, jossa oli suuri joukkotaistelu. Lempisarjani tuolloin oli He-Man. Ala-asteella minun ja kavereitteni mielestä mitä raaempi elokuva oli, sen parempi jne. Pelasimme pleikkarilla ja tietokoneella, katsoimme elokuvia ja sarjoja, luimme sarjakuvia ja kaikin tavoin nautimme suuria annoksia tätä "väkivaltasaastaa joka turmelee pienten lasten viattomat ja vaikutusalttiit mielet". No, homma kuitenkin (joidenkin kohdalla valitettavasti) on niin, että me kykenimme ajatteluun. Monet ihmiset osaavat ajatella emmekä me olleet poikkeus. Vaikka näin Terminatorin 7v:nä, pelasin tuntitolkulla Street Fighter ja Mortal Kombat II:sta 11v:nä ja Doomia, Duke Nukemia ja Diabloa 14v:nä ja Falloutia 16v:nä...en silti ole tappanut yhtäkään ihmistä, enkä ole vieläkään aloittanut ainuttakaan tappelua. Sama pätee tietääkseni kyseisiin kavereihini, joskaan en ole heidän kanssaan ollut yhteydessä muutamaan vuoteen.
Sitten koulussa oli näitä poikia joita oli hyvin varjeltu kaikelta "väkivaltasaastalta" ja heitä näki usein tappelemassa ja potkimassa maassamakaavaa.
Voidaanko tästä vetää päätelmä, että väkivaltaviihde tekee ihmisen väkivallattomaksi, ja että väkivaltaviihteestä erossa pysyminen aiheuttaa väkivaltaista käytöstä? EI!
Tästä voidaan johtaa päätelmä, että jotkut ihmiset ovat väkivaltaisia, jotkut eivät. Pelit, TV, kirjat, hyttyset ja kesäkeitto ovat vain tekosyitä surkealle kasvatukselle ja/tai kieroutuneelle mielelle. Miksi vanhemmat eivät ota vastuuta teoistaan ja lapsensa kasvatuksesta? Hyvä kysymys. Miksi jonkun mieli kieroutuu? No, kysytään, että miksi joku sairastuu syöpään? Joillakin niin vain tapahtuu. Joskus siihen on syy (esim. surkeat vanhemmat) ja joskus niin vain tapahtuu.
Mutta on ahdasmielistä ja mielestäni edesvastuutonta lähteä syyttämään satuja ongelmista.
Lajeja harrastavat lähiöhuligaanit sitten hakeutuvatkin herkemmin ja rohkeammin tilanteisiin, joissa kokeilla taitojaan. :?
Me olemme kaikki ihmisiä riippumatta siitä mitä harrastamme tai harrastammeko lainkaan. Osa lajeja harrastavista on mätiä omenoita, osa ihmisistä jotka eivät harrasta edes kanien kasvatusta ovat mätiä omenoita. Sitä vain kauhistellaan aina lehtiotsikoissa jos joku kiinni jäävä rikollinen on joskus ottanut pari Karate-tuntia: sehän oli se Karate joka pakotti hänet tappamaan sen mummon!
Olen nähnyt aika jokusen katutappelun ja vain kerran yksi tyyppi oli selkeästi painin harrastaja. Hänkin oli nimenomaan hyökkäyksen kohtaaja, eli hän puolusti itseään...14 vuotias jannu ja hyökkääjä oli 21v mies jolla oli veitsi. Jälkimmäinen sai turpiinsa kiitos nuoremman treeneissä oppimien taitojen. Kumma kun tämä tapaus ei päässyt lehtiotsikoihin...
Itsepuolustamiseksi luulisi riittävän otteista irrottautuminen tavallisille kansalaisille
Ja mihin laajaan tositilanteiden kokemuksiin ja/tai empiirisiin tutkimuksiin perustat tämän väitteen?
Vai onko tuo vain mutu-pohjalta? Kuinka monessa itsepuolustustilanteessa olet siis itse ollut ja miten olet niistä selvinnyt?

Tiedän useamman kuin yhden tavallisen kansalaisen ja ison läjän ammattilaisia jotka varmasti arvostaisivat niitä maagisia "irrottautumisia" jotka suojaavat pesäpallomailan ja ruuvimeisselin iskuilta, jengin teräskärkisiltä saappailta ja mustasukkaisen aviomiehen nyrkeiltä.
Onko siinä järkeä, ettei useampikaan poliisi saa autoonsa potkivaa hulttiota (tämä on itse nähty)?
Tuo ei ole kiinni taistelulajeista. Jokainen osaa potkia ilman harrastamistakin. Olen minäkin nähnyt kuinka 120kg piripää pieksee ensin poliisia kunnes useampi poliisi tulee paikalle ja he saavat pamppujen avulla taltutettua hänet. Kyseinen kaveri ei ollut ikinä, ikinä ottanut ainuttakaan oppituntia (tunsin hänen veljensä). Hän oli vain treenannut salilla. Pitäisikö punttistreenit siis kieltää muilta kuin poliiseilta, vartijoilta ja sotilailta?