Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 8 tulosta

Ale
huhti 23, 2019, 12.57
Keskustelualue: Dojo
Aihe: Nunchaku
Vastaukset: 74
Luettu: 13583

Nunchaku

Kari Aittomäki kirjoitti: huhti 23, 2019, 00.37 Kiva kuva.

Mitenkäs ton artikkelin sais luettavaksi asti?
Napsauta siitä oikean ylänurkan sinisestä Facebookin logosta.
Ale
huhti 13, 2019, 15.25
Keskustelualue: Dojo
Aihe: Nunchaku
Vastaukset: 74
Luettu: 13583

Nunchaku

Andy kirjoitti: huhti 13, 2019, 12.11 Millaisella tekniikalla nunchakulla lyödään lähelle? Tuossa Enkampin videossahan keskitytään mahdollisimman etäältä lyömiseen, mikä on varmaan ajatuksena hyvä, etenkin jos vastustajalla on joku lyhempi ase, kuten veitsi tai ei asetta ollenkaan. Mutta entä jos vastustaja on vaikka saanut otteen ei-asekädestä? Oletetaan nyt että halutaan edelleen lyödä sillä nunchakulla eikä tehdä mitään hallintaotteita.
Meikäläisen vähäisen kokemukseen mukaan, näin traditiopuolella aseesta pääsääntöisesti pidetään kiinni kahdella kädellä, ellei sillä juuri lyödä ja jos sitä pidetään yhdellä kädellä, niin kumpikin kapula on samassa kädessä. Perinteisesti nunchaku on kahden käden ase ja kahden nunchakun käyttö on puhdasta kikkailua.

Joko lyödään nyrkillä kupoliin ja potkitaan munille tai sitten hakataan vasaraiskulla ja pistoilla jos kepit on vapaassa kädessä.

Toi Richad Bennetin videossa kohdassa 0:21 näkyvä pisto on tilanteeseen myöskin varsin hyvä.
Ale
huhti 10, 2019, 13.06
Keskustelualue: Dojo
Aihe: Nunchaku
Vastaukset: 74
Luettu: 13583

Nunchaku

DeusVult kirjoitti: huhti 10, 2019, 12.20 Kyllähän tuo vähän kuulostaa omituiselta väittää, että jollain aseella on vain yksi ja oikea tapa käyttää sitä, ja kaikki jotka tekee jotenkin eri tavalla, tekee väärin. Tietysti aseilla on tietyt ominaisuudet jotka määrittää kehykset sille, miten sitä on järkevää käyttää, mutta kyllä se eksakti käyttötapa on "lajin" ominaisuus, ei aseen.
Nunchakulla ei varsinaisesti ole yhtä ja oikeaa tapaa käyttää, mutta vääriä sitäkin enemmän.
Aseella on perin v-mäinen tapa kimmota osuman jälkeen sormille, jos lyöjä ei osaa vetää kunnolla läpi.

Käytännössä osuman jälkeen, pitää kädessä olevan kepin narupään tehdä hidastumatta vielä laaja, liike "läpi", jotta se naru vetäisi iskevää keppiä riittävästi ja keskipakoisvoima estäsi iskenyttä keppiä tulemasta sormille.

Olikohan riittävän epäselvästi kerrottu :lol: Jos nunchakulla haluaa oppia lyömään, kannataa joka treenissä lyödä myös maalia, eikä vain husia ilmaan.
Ale
tammi 1, 2019, 13.23
Keskustelualue: Dojo
Aihe: Nunchaku
Vastaukset: 74
Luettu: 13583

Nunchaku

Lasse Candé kirjoitti: tammi 1, 2019, 07.29
...Siitä piittaamatta, että tuo näyttää kovin kyseenalaistavalta, se on oikeasti erittäin kysyvä. Kun esim karaten ja kobudon historiasta sanotaan että ovat sama ja samaan aikaan taas nimet opetuslinjoissa täysin erit, niin en ole koskaan tajunnut. Karatesta, joka on historiallisesti suuri kysymysmerkki, tiedetään sen laajenemisen takia jotain. Ja paljon tästä syystä meni metsään. Mitä taas kobudosta voi sanoa edes vähäisellä varmuudella? Mitä historiallisia lähteitä koko touhulle on?

Siis on varmasti tehty, eikä siinä mitään. Mutta mitä on tehty ja miksi sekä kuinka hajautetusti ja keiden toimesta?
Oman koulusi opetuslinjoista löytyy herrat Itosu, Funakoshi ja Mabuni joiden kaikkien tiedetään opettaneen myös asetekniikoita. Kobudo lajina itsessään on siis viime vuosisadalla kasattu kokoelma eri mestareiden asetaidoista.
Ale
tammi 1, 2019, 13.09
Keskustelualue: Dojo
Aihe: Nunchaku
Vastaukset: 74
Luettu: 13583

Nunchaku

Kari Aittomäki kirjoitti: tammi 1, 2019, 08.06 Loogisin selitys olisi että kobudoaseet ovat rosvojen vehkeitä.
Aseina käytettyjä jokapäiväisyyksiä. Vaarattoman arkisen näköisiä kaukaa katsoen.
Pitää osittain paikkansa. Shinko Matayoshin kerrotaa hakeneen oppia kiinasta nimenomaan jonkin sortin vuoristorosvoilta.
Kari Aittomäki kirjoitti: tammi 1, 2019, 08.06 Ehkä se historiankertoma aatelismiesten ajanviettotapa on painotukseltaan värittynyt ja oikea termi voisi olla suomalaisittain talollista löhempänä, siis tulkintana.
Toisi silloiset ihmiset lähemmäs työkaluja sillai mielikuvallisesti.
Suurin osa tuosta okinawalaisesta soturiluokasta, on luonnollisesti ollut alempaa aatelia joten rinnastus suomalaiseen talolliseen pätee varsin hyvin. Korkeimmat okinawalaisista aatelisista ovat tosin jääneet historian kirjoihin aikansa suurimpina karatemestareina.[/quote]
Kari Aittomäki kirjoitti: tammi 1, 2019, 08.06 Aseitten liittäminen harjoittelutemaattisesti aseettomaan metodiin on ajatuksellisesti outo, luonnoton.
Sinänsä sopiva siihen aatelishahmotukseen, vaikkapa vaan varattomuuden kautta.
Mulle ne kobudojutut ovat aina näyttäytyneet vähä outoina, päälleliimatun oloisina.
Jep. Valitettavasti suuri osa "kobudosta" jota vastaan tulee on karatea aseet kädessä ei kobudoa.
Ale
joulu 31, 2018, 17.21
Keskustelualue: Dojo
Aihe: Nunchaku
Vastaukset: 74
Luettu: 13583

Nunchaku

Tuo asento on käsittääkseni yleensä valmiusasento, mutta sille löytyy myös ihan kelvollisia bunkaita joissa samaa otetta käytetään hyväksi kun tehdään lukkoja tai kuristuksia.

Mä pidän nunchakua aikansa teleskooppipatukkana. Mättämiseen löytyy parempikin vehkeitä, mutta se on helposti mukana pidettävä, huomaamaton astalo. Ensisijainen käyttötapa on lyödä kovaa, mutta sitä voi toisinaan käyttää apuna kun kaivetaan kiinniotettavan käsiä raudoitusta/sitomimista varten tai muuten halutaan häntä kontrolloida.
Ale
joulu 31, 2018, 11.55
Keskustelualue: Dojo
Aihe: Nunchaku
Vastaukset: 74
Luettu: 13583

Nunchaku

injunjack kirjoitti: Onkos tää nyt sitä teitin uutta kobudoa?
Ei kun tuo on Tairan linjaa. Ryukyu Kobudo Hozon Shinkokaita. Suomessa Jalamon opettaman Ryukyu-Kobujutsun okinawalainen linja.
Me taas treenataan Matayoshin linjan kobudoa.
Ale
joulu 30, 2018, 23.52
Keskustelualue: Dojo
Aihe: Nunchaku
Vastaukset: 74
Luettu: 13583

Nunchaku

Tossa vissiin harjoitellaan, jotain maahanviennin perusteita ja nunchakun käyttöä "kubotana". Tuo alun veistihyökkäykkäyksen blokki lienee aika muodollinenn aloitus. Uskoisin, että Nakamoto-sensei ei opeta ihan noin veistä vastaan toimimaan.