Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 2 tulosta

Ale
helmi 14, 2019, 17.53
Keskustelualue: Dojo
Aihe: Okinawalainen ti
Vastaukset: 121
Luettu: 23275

Okinawalainen ti

Veepee kirjoitti: helmi 14, 2019, 16.16
TimoS kirjoitti: helmi 14, 2019, 16.09 No se kieli ei kyllä todista mitään, mutta joo, pitänee vähön perua puheitani, taisi tuo udundia sittenkin olla. Aiemmin katsoin vain vähän alusta puhelimen ruudulta, joten en oikein osannut sanoa mitä se oli, koska ei huvittanut tihrustaa.
Motobu Kenpoa ei taida pystyä oppimaan juuri muualta kuin Motobulta itseltään Japanista (dojonsa on muutenkin tosi pieni), eikä hän ymmärtääkseni taida puhua kuin japania. Lisäksi tietooni ei ole koskaan tullut, että Motobu Kenpoa harjoiteltaisiin Okinawalla missään muodossa. Udundia sen sijaan löytyy.
Voi toki oppia muualtakin:
https://www.motobu-ryu.org/dojos/

Noita Motobujuttuja sotkee vielä se, että Seikichi Uehara muutteli lajinsa nimeä. Välillä hän opetti Motobu-ryuna lajia jinka myöhemmin nimesi Unundiksi.
Ale
tammi 15, 2019, 18.03
Keskustelualue: Dojo
Aihe: Okinawalainen ti
Vastaukset: 121
Luettu: 23275

Okinawalainen ti

Lasse Candé kirjoitti: tammi 15, 2019, 17.05 Onko muuten kaikki käsitteet...
tote, toudi, tode, tuudii, Timon mainitsema okinawa te
...jne sama asia? Olisiko jollakulla kommenttia kielestä ja jääkö tuosta jokin usein näkyvä puuttumaan?
Käsittääkseni kyllä.
Lasse Candé kirjoitti: tammi 15, 2019, 17.05 Tässä vähän sitaattia okinawalaisten lajien historiasta, missä näkyy myös noita nimiä. Korjatkaa mielellään virheitä, jos näette. Karatesta lukiessa kun voi melkein aina olettaa että lukee faktavirheitä. :(


https://en.m.wikipedia.org/wiki/Okinawan_martial_arts
In 1429, the three kingdoms on Okinawa unified to form the Kingdom of Ryukyu. When King Shō Shin came into power in 1477, he banned the practice of martial arts. Tō-te and Ryukyu kobudō (weaponry) continued to be taught in secret.[1] The ban was continued in 1609 after Okinawa was invaded by the Satsuma Domain of Japan. The bans contributed to the development of kobudō which uses common household and farming implements as weaponry. The Okinawans combined Chinese martial arts with the existing local variants to form Tōde (唐手 Tuudii, Tang hand, China hand), sometimes called Okinawa-te (沖縄手 Uchinaa-dii).[2]
Nuo väitteet asekielloista tuskin pitävät ihan sellaisenaan kutiaan. Tuosta okinawalaisten omasta asekiellosta luin hiljattaen uskottavan teorian, että se voi olla ymmärretty väärin, eli aseita ei olisi kielletty, vaan niitä alettiin varastoida keskushallinnon käyttöön. Ja tuo 1609 kielto ei voinut olla kovin pitkäaikainen jos sitä edes koskaan oli. Sotajoukkojen varustamisen kieltäminen ja aseiden määrän rajoittaminen lienevät todennäköisempi määräys, koska ainakin monet noista 1800-luvun karate-mestareista olivat tunnettuja kenjutsun harrastajia.