Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 1 tuloksen

Lieto
kesä 6, 2016, 00.08
Keskustelualue: Dojo
Aihe: Patrick McCarthy ja Koryu Uchinadi
Vastaukset: 227
Luettu: 57366

Patrick McCarthy ja Koryu Uchinadi

Veepee kirjoitti: Katsotaanpa kohdasta 1:16 alkaen oikeassa yläkulmassa olevaa paria (vihreävoinen tori, keltavöinen uke). Erityisesti kohdassa 1:23 minua vaivaa, ettei torin vaihtaessa otetta uke ei hae omaa otettaan vaan roikkuu yhä passiivisesti rinnuksissa. Tämä ei mielestäni ole realistista, sillä uutta otetta haettaessa niskaotteen paine selvästi heikkenee. Aktiivisessa tilanteessa kohde vastustaisi luonnollisesti ylhäältä alas kohdistuvaa painetta vastakkaiseen suuntaan, ja niskapaineen hellittäessä hänen asentonsa (sekä käsien, olettaen että uke olisi aggressiivinen) kuuluisi nousta ylös. Näin ei kuitenkaan tapahdu.
Piti ihan rekisteröityä että voisin koittaa valottaa asiaa vähän. Olin itse kyseisellä leirillä, ja vaikka en liian vaalean vyöni vuoksi voikaan ihmeemmin ottaa kantaa mihinkään tekniseen, niin sen verran osaan sanoa että tuossa harjoitteessa ohjeistus oli, että nage tekee sen alasviennin ja uke menee mukana (resistanssi nagen tason mukaan). Tarkoituskaan ei siis ollut sparrata, vaan tehdä ennalta sovittua harjoitusta ja roikkua kraivelissa kunnes tatami lähestyy riittävän uhkaavasti.

Itselleni jäi pitkälti sellainen kuva, että en ollut ihan ainoa, joka tuota nimenomaista alasvientiä teki ensimmäistä kertaa. Pää tissiin -harjoitusta ollaan meillä tehty lähinnä lämppärinä joskus harvoin, mutten tiedä paljonko sitä muissa KU-seuroissa on tehty ja millä tarkoitusperillä, joten en osaa ottaa kantaa siihen, miksi kaikki on siinäkin huonoja.