Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 2 tulosta

tapsaattori
syys 9, 2019, 07.31
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Asennoista
Vastaukset: 261
Luettu: 24849

Taisteluasento

Lasse Candé kirjoitti: syys 8, 2019, 19.31
...ja ainakin itselleni tuli tästä vibeseja että olisin tosiaankin nähnyt takajalan puoleista kättä paineissa käytetyn otteenhakuun ja härnäämiseen, muistuttaen käytännössä läpsimistä. Tämä, jotta voi sitten mennä toinen kylki edellä sisään kun on saanut otteen. Tämä on myös yhteensopivaa sen kanssa mitä aiemmin ehdotin, että kun halutaan viedä alas, halutaan usein mennä sisään vahva puoli edellä. Nyt vain sitten niin, että juuri sen toisen puolen käsi hakee otetta ja on siis tästä syystä edessä. Ja toisaalta myös se puoli johon vastustaja pyrkii tarttumaan pidetään vastaavalla järkeilyllä taaempana.
Kutakuinkin näin. Painissa toisaalta kyljen vaihto ja hyökkäykset kummallekin puolelle on osattava liikkeen ja eri horjutusten jälkeen. Vapaapainissa etujalan puoloisen käden tärkeä tehtävä on estää suora jalkaanmeno etujalkaan. Toisaalta olla vapaana koukkuna omiin hyökkäyksiin.

Tyypilliselle matalalle vapaapainiasennolle ominaista on se, että siitä on melko kömpelö liikkua, se tuntuu epämukavalta ja epäluonnolliselta. Emmä näe oikeen mitään tarkotusta tuolle otteluasennolle lajin ulkopuolella.
tapsaattori
syys 8, 2019, 16.09
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Asennoista
Vastaukset: 261
Luettu: 24849

Taisteluasento

Andy kirjoitti: syys 8, 2019, 10.09 Mielestäni Kalevi Hätösen vanhassa Puolusta Itseäsi -kirjassa opetettiin perusasento siten, että takimmaisen jalan puoleinen käsi on edessä. Asento oli hyvin kumara ja varmaankin painin peruja. Vähän samoin kuin tässä vasemmanpuoleisella hemmolla, mutta hieman pystymmässä ja takakäsi edempänä.

Kuva
vas puolen vapaapainija pitää vahvempaa (oikea) jalkaa edessä ja sen puoloinen käsi suojaa jalkoihin menolta. Vasen käsi oletettavasti hyökkää niskaan tai käsiin.

Tämä otteluasento perustuu puhtaasti sportti lajin ottelutaktiikkaan. Muitakin otteluasentoja on vapaapainissa ja varsinkin isommilla ukoilla usein pystympi