Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 2 tulosta

tapsaattori
marras 7, 2020, 16.13
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Vetäjän karisma ja auktoriteetti
Vastaukset: 40
Luettu: 8014

Vetäjän karisma ja auktoriteetti

Joo mallioppiminen on tätä ja se on hyvä huomioida opetuksessa ja olla myös suunnitelmallinen osa opetusmenetelmiä. Meinaan että se ei riitä että on reipas ja esimerkillinen vaan siinä tekniikannäyttöosiossa, pitää olla kauttaaltaan esikuvana.

Vaikkapa nyt treeniasun siisteydessä, käytöstavoissa, hygienissa muutamia mainitakseni. Nämä tavallaan perusasiat ei ole nykyaikana kovin selviä monille aloittaville.
tapsaattori
elo 7, 2018, 16.04
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Vetäjän karisma ja auktoriteetti
Vastaukset: 40
Luettu: 8014

Vetäjän karisma ja auktoriteetti

omia havaintoja.

Niissä tilanteissa, kun olen ohjannut ja johtanut ryhmää, niin hyvään lopputulemaan ovat vaikuttaneet ainakin nämä:
-asiaan perehtyminen huolella
-oma kiinnostus asiaa kohtaan
-kiinnostus ryhmäläisten edistymisestä
-ryhmäläisten huomioon ottaminen, heidän äänen kuuleminen ja se, että tätä varten on myös aikataulussa huomioitu. Eli yleensäkin yksityiskohtainen aikataulun ja tekemisen suunnittelu.

Sellaisilla asioilla, kuin oma epävarmuus, alkukangertelut, nuori ikä (ohjaajana) ja luontaisen päällikköhabituksen puuttuminen ei ole ollut sellainen juttu, että homma menisi puihin. Ehkä setämiehet alkuun hymistelevät että mitähän toikin nulikka tuossa, mutta se sitten karisee pois.

Tämmöisiä toimintapainotteisia näkemyksiä siitä syystä, että karismaattinen vetäjä tietää mitä tekee ja on tuumaillut näitä asioita. Joka edelleen luo itsevarmuutta, joka näkyy. Onko nämä aivan itsestäänselvyyksiä?