Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 3 tulosta

sinappi
marras 20, 2021, 12.20
Keskustelualue: Arot ja aavikot
Aihe: Efo
Vastaukset: 412
Luettu: 118142

Efo

Efo-mies on Aikidolehden 1/2013 mukaan aloittanut aikidon 80-luvulla ja omaa aikidossa vyöarvon 2. dan.

Myös aikidosta löytyy videoita koskematta heittämisestä. Minusta tuntuu, että aikido on hyvä kasvualusta koskematta heittämiselle seuraavasta syystä: Tuossa aikidon vapaahkossa harjoitusmuodossa ukella on rajallinen määrä tapoja hyökätä ja torilla rajallinen määrä vastatekniikoita, jotka uke toistojen kautta oppii tunnistamaan erittäin hyvin. Uke haluaa tulla heitetyksi. Mitä isompi mestari, sitä kovempi halu miellyttää olemalla hyvä uke. Uke on niin herkistynyt tunnistamaan vastatekniikat ja ukemisuunnat, että mestarin tarvitsee toteuttaa tekniikka äärimmäisen minimalistisella liikkeellä, kun uke jo tietää mihin suuntaan heittää volttia. Mestari sitten ajan kuluessa alkaa itsekin huomata, että oppilaiden heittäminen tuntuu helpommalta kuin nuorena, minkä voi laittaa mielessään yksinomaan omien taitojen tai ”energian” kehittymisen piikkiin. Seuraava askel on, että oppilas haluaakin jo tulla heitetyksi ilman kosketusta ja mestari luulee, että kyse on mestarin taidoista ja energiasta enemmän kuin oppilaan halusta tulla heitetyksi. Mitäs mielen saloja tuntevat ovat mieltä tällaisesta mutusta?
sinappi
maalis 2, 2020, 20.18
Keskustelualue: Arot ja aavikot
Aihe: Efo
Vastaukset: 412
Luettu: 118142

Efo

MikaM kirjoitti: maalis 2, 2020, 12.58 Mitähän laki tarkalleen ottaen sanoo lajitekniikoiden käytöstä?

Ei mitään. Olisi varsin hankala laatia tyhjentävää listaa puolustustekona hyväksytyistä kamppailulajitekniikoista. Se olisikin huvittava tilanne, kun tuomioistuin pohtisi, ylittikö vastaaja hätävarjelun rajat käyttämällä hyökkäyksen torjumiseen karatelyöntiä tavallisen lyönnin sijaan vai oliko kyseessä sittenkin kungfulyönti.

Hätävarjelun puolustettavuutta arvioitaessa voidaan kyllä ottaa huomioon puolustautujan kamppailulajitausta.
sinappi
maalis 1, 2020, 11.40
Keskustelualue: Arot ja aavikot
Aihe: Efo
Vastaukset: 412
Luettu: 118142

Efo

Chungmu kirjoitti: helmi 29, 2020, 20.49 Herra Lampilan harrastetaustan huomioon ottaen tämä tyhjän voiman konsepti on lähtenyt liikkeelle selkeästi aikidon atemi-hämäyslyönnistä.
Atemi aikidossa (ei välttämättä fyysisesti osuva lyönti) juuri oikealla hetkellä suoritettuna aiheuttaa hyökkääjässä tahattoman lamaantumisen. Tämä on se tyhjä hetki, milloin puolustautuvan pitää toimia ja niputtaa.

EFO:ssa manipulaatio on viety astetta pidemmälle: "helppojen" oppilaiden kunnioitus opettajaa kohtaan yhdistettynä joukkosuggestioon mahdollistaa EFO-konseptin kokoaikaisen "tyhjän hetken", mutta vain oman porukan harjoitusmaailmassa.

Miten voidaan päätellä, ettei aikidon atemin toimivuus (etenkin sellaisen joka ei fyysisesti osu) perustu niin ikään oppilaiden kunnioitukseen opettajaa kohtaan sekä joukkosuggestioon?

Kohdassa 8:30 ainakin EFOn kaltaista aikidoa: