Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 3 tulosta

sinappi
elo 29, 2006, 12.52
Keskustelualue: Asehuone
Aihe: Linko
Vastaukset: 229
Luettu: 63378

Sinappi, millaisen linkosen teit?
Tämän ohjeen mukaan väsäsin: http://slinging.org/20.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Slinging.org:n mukaan kiveä on heitetty 437 metriä.
Aika pitkä matka! Eikö tuo rupea jo vastaamaan jousen kantamaa?
Koittakaapa linkoilijat heittää raaka peruna lähietäisyydeltä kiveen. Minulla oli ainakin huisan jännää. Perunajauhoa.
Jahka kerkiän kotia, saavat potut kyytiä :badgrin:

:smt079 <------- Tossa on ihan selvästi linko
sinappi
elo 29, 2006, 12.14
Keskustelualue: Asehuone
Aihe: Linko
Vastaukset: 229
Luettu: 63378

M. Vilenius kirjoitti:
sinappi kirjoitti:Jännä sinäänsä miten kantomatka ei kasva oleellisesti verrattuna ilman apuvälineitä heitettyyn kiveen, mutta teho kasvaa aivan valtavasti.
Öö :?: Eikös tuo teho tule kuitenkin juuri kiven lähtönopeuden kasvusta, jonka seurauksena pitäisi myös kantomatkan kasvaa...
Noniin, siis kaikki mitä sanoin perustui empiiriseen tutkimukseen, jonka suoritin jokunen tunti sitten: Rakennettuani aamulla lingon otin vapauden keskeyttää opiskelut toviksi ja menin läheiseen rantaan. paikka jossa kiviä nakkelin oli niemi, jonka vastapäätä oli toinen niemi. Minua vastapäinen niemi oli hyvin kallioinen. Sieltä vastarannalta sitten nakkelin kiviä kallioiselle niemelle.

Lingottuna kivi saattoi kantaa vastapäisen niemen yli, heitettynä ei, silloin se jäi vain niemen keskelle. Lingottuna kivi kallioon osuessaan hajosi, heitettynä ei. Ja tosiaan lingolla heitetty kivi kantoi keskimäärin vain noin 2-3 metriä kauemmmas kuin käsin lingottu, vaikka silminnähden lähtönopeus oli lingolla heitetyllä projektiililla niin suuri, että sen voisi olettaa lentävän huomattavasti pidemmälle.

Tietenkään ei ole mahdollista, ettei suuremmalla nopeudella lingotun esineen teho kasvaisi oikeassa suhteessa. En siis usko rikkoneeni mitään newtonilaisen fysiikan lakeja. Mihin sitten perustan kommenttini? No, lingon käyttötaitoni ovat vielä kovin kehnot ja uskon etten osaa käyttää sitä vielä optimisti heitettäessä pituutta. Eli käsin heittämissäni kivissä lentorata oli varmaan kaarevanpi kuin lingotuilla, minkä takia ne lensivät lähes yhtä pitkälle, vakkeivat kulkeneetkaan lujaa.

Sitten on otettava huomioon etteivät käyttämäni projektiilit olleet kaikki massaltaan, tai muodoltan samanlaisia saatika samaa kivilajia, joten siltäkin osin voi hassuja käsityksiä syntyä.

Näinollen: Kun linkoa käyttämässä olen minä, niin kantomatka ei kasva oleellisesti verrattuna ilman apuvälineitä heitettyyn kiveen, mutta teho kasvaa aivan valtavasti. :)
sinappi
elo 29, 2006, 11.12
Keskustelualue: Asehuone
Aihe: Linko
Vastaukset: 229
Luettu: 63378

Tehtailin juuri pienen lingon Slinging.org-ohjeiden mukaan. Yllättävän nopeasti sitä oppii käyttämään. Jännä sinäänsä miten kantomatka ei kasva oleellisesti verrattuna ilman apuvälineitä heitettyyn kiveen, mutta teho kasvaa aivan valtavasti. Kalliota vasten sirpaleiksi heitetty maasälpämöykky saa väkisin hymyn kasvoille. Goljat paralla ei muinoin ollut mitään mahiksia.
Linkoni oli siis pituudeltaan ~1m. Pitää ryhtyä tehtailemaan pidempää..