Moi! Luo tili ja ota osaa iloiseen keskusteluun. 🙂

Haku löysi 115 tulosta

Jusukin
syys 18, 2020, 19.27
Keskustelualue: Arot ja aavikot
Aihe: Komba
Vastaukset: 434
Luettu: 124843

Komba

Huomenna kauden vikat katutreenit sompasaunalla 15 eteenpäin ✌🏻
Jusukin
syys 6, 2020, 19.49
Keskustelualue: Arot ja aavikot
Aihe: Komba
Vastaukset: 434
Luettu: 124843

Komba

Armorit rupee olee kasassa, pääsin testaa uusinta kovimman suojaustason battlesuittia katutreeneissä. Upotin siihen kaks lätkäveskan panssaria ja osat dyykatuista lastenrattaista.
Tos lopuks tehtiin 1vs3 missä pääs tuplakepeillä loistaa, tehtiin 32mm viemäriputkesta aseet ja osuma oli kevyttä kuin sateen ropina.

Jusukin
elo 28, 2020, 20.02
Keskustelualue: Arot ja aavikot
Aihe: Komba
Vastaukset: 434
Luettu: 124843

Komba

Seuraava setti sompasaunalla la 5.9. 15 alkaen
Jusukin
elo 28, 2020, 20.00
Keskustelualue: Arot ja aavikot
Aihe: Komba
Vastaukset: 434
Luettu: 124843

Komba

Jusukin
elo 12, 2020, 20.40
Keskustelualue: Arot ja aavikot
Aihe: Komba
Vastaukset: 434
Luettu: 124843

Komba

Kesäterveiset Sompasaunalta, jälleen loistavat ja vaiherikkaat reenit, mistä editoin videokoosteen.

Päivä meni mukavasti monien lajien parissa, potkusta nyt ei ketään tietääkseni rantautunut, joten jäi niiltäosin puukkohippa kuvaamatta, vaikka muuten siellä veitsillä veivattiinkin. Mattopainia tuli myös ihan mukavasti, paikanpäälle eksyi jujutsukoja, judokoja ja aikidoka kenen kanssa pääs temuamaan. Komban käytänne toimi hyvin eri drilleissä muita lajeja vastaan ja puhuttiin mahdollisuuksista myöhempään painetestaukseen kovemman tason ukkojen kanssa.
Eli edelleen etsin yhteistyökumppaneita, kenen kanssa dokumentoida, testaa ja funtsii mitä on tullut kehitettyä, eli kokeilla minkälaisissa kamppailuvuorovaikutustilanteissa kombatessa kehittynyt sovellustaito toimii ja kuinka hyvin se toimii. Käsitän itse, että vaikka Komba on vapaamuotoinen sovellusympäristö sen pohjalta syntyy teknistä osaamista, jonka voi sekä puolustus- että hyökkäys-pelissä asettaa vastakkain muiden lajien tekniikoiden kanssa. Mielenkiintoisia asetelmia löytyisi varmaankin Judosta kaatopelinä, matosta eri variaatioilla ja lähiottelusta täpyillä. Eli laitetaan videoo kun näitä toteutuu ja mielellään tietty eksperttien kanssa, jotka osaa analysoida paikanpäällä onko asiassa jotain uutta tai laajemmin mielenkiintoista.

Käytiin sompiksella treenien päätteksi raidaamassa skedeillä yms. ympäriinsä, eli nyt on ekat testit tehty tosta muodostelma-ajosta. Täytyy sanoo et oli kyllä hauskaa ja jäi paljon oppia käteen kuinka kehittää tota yhdessä liikkumista, jaotella kulkuneuvoja luokkiin ominaisuuksien, kuten nopeuden, koon ja ketteryyden mukaan jotta löytyy lopullisempi dynamiikka. Kombaan kulkupelit saa myöhemmin mukaan määrittämällä kunkin toimijan statuksen suhteessa toisiin. Yleisiä periaatteita on aina väistää suuremman voiman tieltä ja taata harjoitteen jatkuvuus. Tällöin jos joku skeittaa joukkotaisteluun pyörittäen keppiä otetaan tilanne ensisijaisesti movement-harjoituksena, jossa taistelun jaloinliikkuvat osapuolet ovat velvoitettuja liikkumaan alta pois, ikäänkuin rullaaja olisi auton kaltainen suurimassainen objekti. Tällöin harmiton freestailaaminen skeitin päällä muuttuu tilankäytön ryhmäharjoitukseksi, jossa tavoite on liikuttaa ihmiset syrjään.

Tässä kun on kierrätyskamoista rakenneltu näitä kamppeita niin ihan mukava post-apocalyptinen viba alkaa olla ja tuntuu että hommat sopii entistä paremmin ajan henkeen, maskin pitokin alkaa tuntua ihan järkevältä kun kaikki muu on jo suojattu. Ei olla kuitenkaan mikään uus moottoripyöräkerho et kaikki on tervetulleita treenaa poliiseja myöten, jatkossa kutsutaan reippaasti uteliaat mukaan jakamaan viisauksiaan ja inspiroimaan nuorisoa <3

Seuraavat katutreenit sompiksella sunnuntaina 23.8. 15-20

Jusukin
heinä 23, 2020, 21.28
Keskustelualue: Arot ja aavikot
Aihe: Komba
Vastaukset: 434
Luettu: 124843

Komba

Saatiin ekaa kertaa tatamia pihatreeneihin ja pääsin rullailee pitkästä aikaa. Mun mattotekniikkatietämys on vähäistä, joten käytän parhaani mukaan Kombassa haalimiani kykyjä. En saa niillä peliä loppumaan, mutta taidoista on iloa sekä hallinnassa, että otteiden välttelyssä ja mielenkiintoista oli kuinka päällä ollessa pystyin kombaamaan suht normaalin oloisesti.

Jälleen varhasen vaiheen testausta, otan pikkuhiljaa mattoakin haltuun niin näkee sitten löytyykö huomionarvoisia uudenlaisia tulokulmia. Tässä rytäkässä käytän aika paljon voimaa pyrkiessäni dominoimaan, mutta tilanhallinnan ja liikesuuntien rajaamisen kombamainen idea varmaankin tästä välittyy.

Jusukin
heinä 20, 2020, 22.28
Keskustelualue: Arot ja aavikot
Aihe: Komba
Vastaukset: 434
Luettu: 124843

Komba

Hyvää settiä Sompasaunalla, lämpöö riitti ja porukka treenaili jotain kymmentä eri juttua päivän mittaan.
Sain kotiläksyks thainyrkkeily potku-komboja, niin voin ottaa niitä haltuun tossa renkailla.

Jasse pyörähti ja kuvattiin videoo tosta pystypainista. Tehtiin myös pari erää puukkohippaa, joka oli todella hauskaa ja totaalista viuhuntaa - mulla pallea rei'illä ja junkkarin kaula laulo. Vähän treeniä sisään ni rupee pitää puolustus, revanssii ens kerralla. Tervetuloa muutkin messiin, puukkobattlet nauhalle, 8.8 ois seuraava :-8

Jusukin
heinä 6, 2020, 06.59
Keskustelualue: Arot ja aavikot
Aihe: Komba
Vastaukset: 434
Luettu: 124843

Komba

Tää on tämmöstä katukulttuuria mitä edistetään. Kombaamaan pääsee halutessaan ja sovellusympäristönä voi miettiä mikä on hyvää liikettä myös muiden lajien näkökulmasta. Ens kerralla vois kuvaa flow-drilliä ja pohtia kilpailuetua, se lienee oleellisimpia tänne.
Tervetuloa messiin :-8
Jusukin
heinä 5, 2020, 22.44
Keskustelualue: Arot ja aavikot
Aihe: Komba
Vastaukset: 434
Luettu: 124843

Komba

Oli loistoreenit sompasaunalla, päästiin mm. nyrkkeilyoppiin.
Seuraavat ois su 19.7. 15-20Jusukin
kesä 15, 2020, 19.46
Keskustelualue: Arot ja aavikot
Aihe: Komba
Vastaukset: 434
Luettu: 124843

Komba

Joo tervetuloa ja edelleen kunnia saada kovan luokan tekijöitä käymään, heinäkuun loppupuolella vois olla joku saunailta paikallaan. Voidaan tehdä taidoista vaihtareita, vaikka mulla meneekin vielä, ennekuin saan osoitettua, että soljuvuus kääntyy kamppailutehoksi. Itse opettelen mieluiten vähän tekniikkaa kerrallaan kera paljon integraation, niin painautuu mieleen.

Järjestetään 4.7. Sompasaunalla Hood Academyn kanssa avoimet katutreenit 15-21, et siellä voidaan alotella jos inspiroi tulla treenaa ja jakaa oppeja. Toi "katuakatemia" on kaverin perustama yhdistys, joka edistää harrastustoimintaa kaikenikäsille. Me tuodaan pakettiautolla treenivälineitä kaikkien käyttöön ja sit ihmiset voi oppia toisiltaan. Jos haluutte opettaa omaa lajia laittakaa vaikka mulle viestiä niin lisätään listaan,ä. Varmaankin aloittelija tasoa ja vapaa aikataulu, eli tämmönen testikerta tulossa!
Facesta löytyy tapahtuma.

Tässä oli hauskanpitoa edellisistä viikkotreeneistä täällä. Homma tuppaa painottuu soljumiseen, mut itseäni ainakin kiinnostaa kamppailullisuus, et tehään siltä pohjalta mitä väki määrää.


Osallistuttiin tolla Helenin hyvän mielen seura kisaan, nyt 20 ääntä kasassa ja suosituimilla yli 40 tuhatta, et ei tarvii äänestää :D Tää kertoo jotain lajin suosiosta..
https://www.helen.fi/kampanjat/hyvan-en ... collective

Tein painonnostotangosta kontaktikepin millä rupeen ahkeroimaan ja kehittää tulokulmaa tohon functional fitnessiin, niin katotaan lopoukesästä onko tullut massaa. Oleellinen tulee tossa ekassa kolmessa minuutissa
Jusukin
kesä 10, 2020, 19.43
Keskustelualue: Arot ja aavikot
Aihe: Komba
Vastaukset: 434
Luettu: 124843

Komba

Niin mietin omaperäisyyttä kilpailuedun näkökulmasta, että jos haluaa pärjätä jossain lajissa, jota harjoittaa vaikka miljoona ihmistä, niin miten todennäköistä on että voittaa? Jos soveltuu lajiin, aloittaa tarpeeksi nuorena ja tekee kuten muut, mutta vaikka vähän ahkerammin todennäköisyydet pärjäämiselle on ihan hyvät, mutta parhaaksi tuleminen silti hyvin epätodennäköistä. Jos treenaa huipputasolla, mutta tuo peliin jotain uutta joka toimii, tyyliä tai tekniikka tms. todennäköisyydet kasvaa.
Mä en vielä oikeastaan kilpaile mitään, joten mietin lähinnä omaksi huvikseni asioita, joilla teoriassa voisi olla lisäarvoa jossain kilpailuasetelmassa.
Tein videon siitä veitsenheitosta, oon tossa about 4,5m kuten Jasse kertoi, että suomenmestaruuskisoissa heitetään. Kehitän tota tekniikkaa ja kun saan sen riittävän valmiiks voin rueta lisää voimaa niin et se pysyy koossa ja sit lopulta heittää tarkkuutta. Kisoissa on tikkataulumainen pisteytys ja varmaan hurja taso ja mä olen tähtäyksen kanssa vielä ladon-ovi vaiheessa, niin ei tällähetkellä ole sinne asiaa, mut teoriassa kun toi tekniikka on valmis mä tähtään koko keholla kuitenkin niin että käsi heittää aika tavallisesti lopuksi, joten tarkkuushan saatta tulla aika hyväksi. Sen lisäks tossa tekniikssa pystyy käden heittoa edeltävillä liikeradoilla ballistisesti tähtäämään ja esim. kehon alasviennillä heiton yhteydessä hidastamaan spinniä, joten puolella kierroksella voi heittä ainakin 3-10m matkalta. Ajattelen, että tarkkuutta voi lopulta heittää yhtäkaukaa kuin pallollakin kuhan opin intuitiivisesti säätelemään kaikkia muuttujia.

Vois sanoa, että omaperäisyys ja luovuus on mulle lähes itseisarvoja, mut tarkentasin, että kyse on itsensä tuntemisesta ja ilmaisemisesta. Siitä on hyötyä itselleen ja maailmalle, vie elämässä jotenkin eteenpäin. Jos koittaa olla omaperäinen ja luova muiden takia tai vääristä syistä, niin eihän siinä ole mitään
järkeä.
Tää freesyle martial arts on mun kotikenttä, eli teen mitä haluun ja koitan saada sen toimii ja näyttää hyvältä. Se on pelkkää omaperäisyyttä ja Kombassa ihmiset voivat toteuttaa noita asioita muiden kanssa mahdollisuuksien mukaan. Esim kepinpyöritystä voi ujuttaa ainakin panssaroidussa joukkotaistelussa väleihin kun on irti kontaktista ja sitä kontaktin oton eli hyökkäämisen rytmistystä voi tehdä niin, että kokonaisuus näyttää smuutilta.
Se on varmaan ilmeistä, että jos en olis tehny just näin, niin ei tätä hässäkkää olis syntynyt, joten Komba lienee hyvin omaperäinen viritelmä. Tavotteet flown lisäks nyt on aika tavanomaisia, taitavaa toimintaa monenlaisissa tilanteissa.

Jusukin
kesä 8, 2020, 18.33
Keskustelualue: Arot ja aavikot
Aihe: Komba
Vastaukset: 434
Luettu: 124843

Komba

Täytyy kuvaa veitsenheittoa joku kaunis päivä, en rupee ainakaan enempää selittää asiasta :D
Jusukin
kesä 7, 2020, 18.07
Keskustelualue: Arot ja aavikot
Aihe: Komba
Vastaukset: 434
Luettu: 124843

Komba

Joo tässä videoo! Kolmas variaatio oli siis clich-game, joka on enemmän thai-nyrkkeilyä, kuin varsinaisesti kombaa. Kombaamimen näkyy ainakin omassa osaamisessani, koska olen oppinut sitä kautta operoimaan lähiottelussa.

Oma tavoitteeni on laaja-alaisesti ymmärtää kamppailua ja tuoda ihmisiä tekemisen kautta yhteen. Otetaan perus improon mielellään vaikutteita muista lajeista, mut sit se vaatii tekniikan opettamista ja osallistujien mielenkiintoa, eli parhaiten toteutuu kun on lajiosaajia paikalla, niin syntyy tämmöstä minikurssitusta. Jasse näytti painin kädestä vetoa ja selkään pääsyä, oivallista tekniikkaa mitä voin integroida omaan osaamiseen ainakin frendien kanssa treenatessa ja oppii soveltaa.

Kepit ja veitset yms. on ennenkaikkee tätä free stylee, eli omaa tutkimusmatkaa tekniikoiden ja liiketyylien kehityksen parissa. Kombassa sit näitä voi tuoda samaan pöytään ja kattoo et mitä niillä saa aikaan käytännössä.Tässä vielä kuva uudesta potkupaikasta mitä päästiin testailee

Kuva
Jusukin
kesä 6, 2020, 12.53
Keskustelualue: Arot ja aavikot
Aihe: Komba
Vastaukset: 434
Luettu: 124843

Komba

Joo tervetuloa, aurinko pilkistelee!
Jusukin
kesä 4, 2020, 20.50
Keskustelualue: Arot ja aavikot
Aihe: Komba
Vastaukset: 434
Luettu: 124843

Komba

Grilli lämpenee alkuillasta ✌

Kuva