Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 134 tulosta

Jusukin
marras 13, 2023, 10.05
Keskustelualue: Arot ja aavikot
Aihe: Komba
Vastaukset: 490
Luettu: 179048

Komba

Valvomo: Jusukin, tällä keskustelupalstalla on käytäntö, että videoleikkeitä vähintäänkin referoidaan postaamisen yhdeydessä, eli tiivistetään sisältö tekstiksi. Olet postannut saman leikkeen kahteen eri ketjuun ilman saatetekstiä. Laittaisitko molempiin ketjun aihetta sivuavan saatetekstin, kiitos.

Jusukin
marras 8, 2023, 19.48
Keskustelualue: Arot ja aavikot
Aihe: Komba
Vastaukset: 490
Luettu: 179048

Komba

Komba lähtee taas meikällä testaukseen ens lauantaina nyrkkeilyottelun muodossa!
Tavoite pysyy matsissa flowssa kuten kombatessa ja sailyttää hallinnan tunne ja toisen liikkeen ennustettavuus ainakin lähitaistelutilanteissa, sekä luottaa intuitioon ja ottaa helpot pois eli vetää pataan kun linja on auki.

Eli hyväs henges ja leikkimielellä mukana ja sit jos oma puolustus vuotaa liikaa niin vaihdetta silmään ja ukosta jauhelihaa.
Ottelua vois seuraa Levelin tube kanavalta ja keskustelua tapahtumasta sen omassa ketjussa 🙏🏻 OSS


Kuva
Jusukin
elo 12, 2023, 17.08
Keskustelualue: Arot ja aavikot
Aihe: Komba
Vastaukset: 490
Luettu: 179048

Komba

Moikka kaikki, viikon päästä lauantaina 19.8. 14-20 taas tapahtuu eli Asola Fight Night Live - Point Sparring Maratooni tulee jälleen!

Etitään jopa pariakymmentä ottelijaa ottaa mittaa käytännössä mistä vaan helposti järjestettävästä ja osallistujille ymmärrettävästä lajista, mut pääpaino nopeahkoilla kolmen pisteen matseilla. Otteluparin voi vapaamuotoisesti valita ja rullataan matseja sitämukaan eteenpäin.

Lajikirjossa luvassa Komban lisäksi ainakin nyrkkeily, potkunyrkkeily, Muay Thai, vapari, BJJ, lukkopaini, veitsitaistelu, miekkailu ja tän vuoden uutuutena Arskan lanseeraama päivän mittaan kulkeva Kumite-turnaus jonka hän osaa pitkällä kokemuksella tuomaroida ja pisteyttää. Laji on tässä muodossa Kudo/vapari tyyppinen pistekontaktilaji Gi päällä vaparihanskoilla jossa alotetaan pystyottelusta, mutta saa viedä mattoon ja lopettaa lukkoon tai lyöntisarjaan. Videossa tarkempi kuvaus mitä luvassa ja toivotaan Budokoja paikalle näyttää taitojaan :)

Muuten vedetään pystylajeja simppelimmeillä säännöillä kuten viime vuonna, eli hyvä osuma ja poistuminen tilanteesta niin ottelupari kuittaa pisteen toiselle ja epäselvissä tapauksissa voidaan käyttää kollektiivista tuomarointia. Veitsitaistelussa voitaisiin kokeilla terässä kehomaalia jolloin osuma näkyy iholla, koska ongelmaksi kävi viime vuonna se että intensiteetin kasvaessa varsinkin viiltoja jäi rekisteröimättä.

Eli nyt saatais taas mähinät päälle hyvässä hengessä ilman voimankäytön tai painoluokkien isoimpia ongelmia. Tervetuloa testaa skilssejä, kenet vaan saa haastaa sparraa (kaikkeen ei tarvii toki lähteä) ja tyylistä ja hienoista tekniikoista hullut respektit!!

Liput 20e sisältäen huikeat ruuat illemmalla, mut tapahtuma ilmaiseksi mustavöille ja muille meritoituneille kamppailijoille! Mulle voi laittaa mailia jusukin@gmail.com

Itse jatkan näin tutkimusmatkaa Komban avulla oppimieni taitojen testaamiseen mahdollisimman kovan tason testeissä, eli potku.netin taitajat tulkaa paikan päälle niin saadaan mitä parhaimmat mittelöt 👏🏻

Jusukin
tammi 24, 2023, 16.59
Keskustelualue: Arot ja aavikot
Aihe: Komba
Vastaukset: 490
Luettu: 179048

Komba

Terve kaikille pitkästä aikaa!
Komban kamppailutehotestaus on jatkunut muun reenauksen ohessa Korsossa Salinilla lauantaisin, missä pääsee sparraa potkunyrkkeily ja mattoo Delcion opissa.

Löytyiskö täältä potkulaisia ketkä on seurannu tätä ketjua ketä kiinnostais tulla ottaa erää ja testaamaan Komban ideaa sovellettuna käytäntöön?
Tavotteena edelleen mahdollisimman rehellinen suorituskyvyn testaus johon etsin kokeneita kamppailuosaajia kanssani tunnustelemaan miten Kombassa kehittyvä kyky mahdollisesti näkyy muussa kamppailuvuorovaikutuksessa ja voisiko siitä lopulta saada kilpailuetua otteluun.

Salinilla en ole ottanut asiaa juuri esille vaan sparrannut omalla tyylillä pyrkien lajioppien mukaiseen tekniikkaan, mutta tietenkin sitä aina testaa mikä toimii.

Voin myös tulla muualle lauantaisparreihin jos jonkun kotisalilla on tälläselle kysyntää että testataan uutta ja vaikka otetaan videoo prosessista.
Voidaan tehdä nyrkkeilyy, potkunyrkkeilyy, vaparia tai mattoa tai muuta itsepuolustus testiä.
Tämä on mielestäni loistava sauma teille huippuosaajille näyttää miten teidän tekniikka ja laji toimii käytännössä - ei sillä että juuri kenenkään nyt tarvitsisi todistaa omia kykyjään - vaan mielenkiinnosta itsensä haastamista, käytännön tekniikkaa ja suorituskykyä kohtaan.

Tässä ketjussa on vuosien mittaan ollut värikästä keskustelua, kunniamaininta parhaasta lohkaisusta Kyynikolle jonka "Komba on yhtä lähellä kamppailua kun sika helikopteria" on jäänyt elämään monien sydämiin 🤣
Lähdetkö Kyynikko ottaa leikkimielisesti erää?

Andy oot myös ollut hyvin äänessä ja terveen skeptinen ja musta olisit loistava ukko arvioimaan käytönnössä tätä touhuu, että miltä tuntuis ajatus et sparrailtas? Ouluun asti en oo tulos, mut jos teillä on taas etelän kiertuetta niin voitais järkkää?

Ketäs muita, kuka olis täältä oikea henkilö testailee? Ilmianna ystäväsi, ketä vastaan mun kannattais ottaa pikkusparrii et saadaan dataa ja viihdettä?


Täs videoo sparreista, ei mitään ihmeellistä mut kombaista liikettä on lyöntikombot puolustuksen ympäri ja ohi, joka nyrkkeilyhanksoilla on toki vaikeampi toteuttaa kun paljain käsin tai mma hanskoilla



Kävin siel myös Minotouro seminaarissa jossa esittelin lopuks Komban ideaa Rogério Nogueiralle joka kannusti viemään proggista eteenpäin

Jusukin
syys 3, 2022, 13.05
Keskustelualue: Arot ja aavikot
Aihe: Komba
Vastaukset: 490
Luettu: 179048

Komba

Morjesta Asola Fight Night Live onnistu ja oli hyvät mähinät päivän täydeltä kiitos kaikille tappelioille ja erityiskiitos Jasselle et tulit pieksää potkulaisena!

Kamppailtiin pitkin päivää, porukkaa oli vähän mut saatiin järjestyy ja käytiin läpi veitsitaistelu, nyrkkeilyy, Muay Thai, mattoo ja bofferointia. Homma hyyty ruokailuun joka onnistu niin hyvin et mahat täynnä neljän tunnin sparrailun jälkeen alko väelle riittää, mut tällee kevyesti otellen olis koko maratooni ollut teorias mahdollinen, vaikka välillä matsit veny kymmenminuuttisiksi ja kolmesta pisteestä kolmee vastaan tuottaa turkasen paljon eriä.

Ite tykkäsin valtavasti, point sparring toimi melko hyvin ja jatketaan tän ottelumuodon kehittämistä ja viilaamista et tosiaan saadaan kaikentasosia ja kokosia matsaa myös ilman et tarvitaan kehää, niin tää mahdollistaa kamppailu-urheilumaista mäiskettä matalalla kynnyksellä.2w

Mä vein veitsitaistelun voiton, Arska joka opettaa pystylajeja ja mattoo vei nyrkkeilyn ja thaikun ja Jasse maton puhtaalla voittoputkella!

Täs highlightseja eventistä, UG Tiikeri soitti koko päivän ja tänään jatketaan muuten uudella keikalla ja katutreeni mentaliteetillä Sompasaunan Sompafestillä klo 15 ja valomiekkamähinöillä klo 21 jos inspaa tulla treenaa ja ottaa matsii 🤙🏻




Sit täs oli se livestreemi josta tausteluosiot löytyy

Knife Fighting 25:44-1:07:35
Boxing 1:27:36-1:52:20
Muay Thai 2:20:33-2:39:00
BJJ nogi 2:51:41-3:52:09
Boffer 4:53:00-4:58:00




Mulle tarinan opetus oli ainakin et kaikkien kannattaa taistella, ei tarvii olla vakavaa et on kehittävää ja tunteja sisään niin pääsee omaan voimaan ja tyyliin eri lajeissa.

Komban painetestaus jatkuu, siirtovaikutukset muihin lajeihin on vielä auki ja mä taidan olla toistaseks ainut vakavasti ottava testipalikka täs prosessissa. Edelleen jos löytyy ihmisiä jotka handlaa lajeja ja kisaa niissä, niin olen kiinnostunut treenaa yhdes poikkilajisesti ja tsekkaa löytyykö hyötyjä, eli pystynkö myllyttää mun tietotaidolla ja saanko opetettuu nämä taidot.
Idea tosiaan miks ajattelen et tätä pitää tehdä on, että tää lähestymistapa on ainutlaatuinen testaamaton pitkän ja satunnaisen prosessin tulos ja Komban no-force lähtökohta pakottaa mukauttaa omaa liikekieltä niin että työstää puolustuksen ohi jolloin sieltä vois teoriassa myös rankasta, mut parhaiten toimii tosiaan lähiottelussa ja pystypainissa, joten hyötysuhde lyönti ja potkulajeihin on hähmeä. Nyt työn alla itsellä saada Kombas saatu intuitio ja sulavuus nyrkkeilyn päänliikkeisiin, jotta lopulta väistäminen tositilanteessa onnistuu.

Livestreemaus oli virkistävää ja eiköhän näitä saada ajan kanssa lisää. Oon edelleen kiinnostunu ottaa varsinki näitä pistesparri matseja kenen kanssa vaan, niin jos Potkulaisista tai muista kamppailioista löytyy halukkaita niin vetäkää vaan rohkeesti hihasta ja sovitaan vaan aika ja paikka ja jos inspaa niin streemi päälle vaan ja omasta kamppailutaustasta pari sanaa niin katsojat tietää mistä oma tyyli koostuu ja sit vapaavalintaisilla lajeilla läpi ✌🏻

Se todellinen tappelu on hurjaa, välil päässy nyrkkeilee enemmän oikeesti ja voimathan siinä ehtyy jo kolmessa erässä. Sen lisäks pitäis olla tekninen taso ja vapauttaa aikaa kuukausitolkulla et pääsis oikeesti kehään, niin liikun itse tätä kohti pikkuhiljaa, mut en tiedä onko musta siihen.

Mut ilosanomaks kaikille meille seinäruusuille kamppailuintoilioille tehään pistesparrii niin ei oo huippukunnolla välii, eikä painoluokilla etc ja ois kunnia päästä kokeilee konkarien kanssa yhä kovenevia koitoksia 👏🏻

Itsepuolustus-sektorilla olen myös käytettävissä jos haluatte testata teidän kykyjä laittaa hippi pakettiin, niin voin toimia vaikeasti tartuttavana venkulana joka laittaa hanttiin. Tää kurkusta kiinni käsikamppailu oli todella nastaa, teknisen ja vaarattoman olosta ja mielelläni mittelen asiassa alan osaajien kanssa! Propsit ip-ammattilaisille, senshidokoille ja ylipäätään kaikille jotka on vaivautuneet kehittää fyysisiä skillejään ja ominaisuuksiaan ja on valmiit testaa niitä käytännössä OSS 🙏🏻
Jusukin
elo 19, 2022, 20.22
Keskustelualue: Arot ja aavikot
Aihe: Komba
Vastaukset: 490
Luettu: 179048

Komba

Huomenna tapahtuu, tervetuloa mestoille ja livee voi seuraa tubesta, mättöö iltaan asti, letkeetä vapaamuotoista hengausta, erinomaista ruokaa ja uutuutena kehohuoltonurkkaus jossa ammattilaiset tekee hierontaa maksutta.

Kiva päästä testaa taitoja mahdollisimman monenlaisessa rytinässä ja tervetuloa funtsii mukaan miten tällästa poikkitaiteellista vois tehdä hienommin et saadaan ihmisten kokemus näkyviin ja aikaan suht realistista haastetta ilman suurta vaaraa tai verenvuodatust.
Kaikki tykkää kun kamppailiat osaa hommansa ja armotta jujuttaa, mua pääsis nyt myllyttää 🙏🏻💫😁

Kuva
Jusukin
heinä 21, 2022, 10.02
Keskustelualue: Arot ja aavikot
Aihe: Komba
Vastaukset: 490
Luettu: 179048

Komba

Joo Senshido nimen käyttö pyrki olemaan fanitus lajia kohtaan ja toivottavasti tulee lajin taitajia paikalle niin saadaan sen oppeja kunniottavaa drilliä kehiin, mut käsikähmä ois varmasti osuvampi nimi tälle. En ole itsepuolustuksen ammattilainen, niin en voi sitä valmentaa mut mielellään helppoja versioita drillaan ja yksinkertaistetuilla säännöillä toivottavasti päästään kisaamaan joitan fiksua versioo :jepa:
Jusukin
heinä 20, 2022, 23.54
Keskustelualue: Arot ja aavikot
Aihe: Komba
Vastaukset: 490
Luettu: 179048

Komba

Morjesta kaikille, järkätään tasan kuukauden päästä eka kamppailutapahtuma Asola Fight Night Live - Point Sparring Maratooni ja streemataan koko setti!

Tervetuloa messiin, luvassa piste sparrii kymmenessä lajissa puoliltapäivin alkaen tasatunnein, paikan päällä tai ennakkoon voi ilmottautua haluumiinsa sarjoihin ja vedetään läpi karsinnat kolmesta pisteestä kolmea vastaan vapaavalintaisilla pareilla, jonka jälkeen semifinaalit ja finaalit.

Järjestyksessä Komba, veitsitaistelu, nyrkkeily, Muay Thai, vapari, BJJ, Senshido, bofferointi ja armorit päällä shinailla.
Tavote korostaa skillejä ja tyylii, haetaan selkeitä osumii puolustuksen ohi ja piste tulee kun pääsee poistuu tilanteesta ilman et toinen kerkee osumaan takasin. Tän pisteytystavan tavote on tosiaan mahdollistaa hyvät sparrit eri tasosten ja painosten kesken ja se tulee toimii paremmin toisissa lajeissa kun toisissa ja mielelläni kuulen potkulaisten mielipiteet ja ymmärrän että tää on epäortodoksinen tapa lähestyä varsinkin noita kovia lajeja, mut kyseessä ei niin vakava takapihaturnaus ja tavote tosiaan on kamppailumaratoonina vetää koko päivä läpi ja pyrimme näin ennaltaehkäisee ylilyöntejä ja loukkaantumisia.

Kirjotan alle tarkemmat lajikohtaiset sääntöaihiot joihin toivon myös kokeneempien kantaa, tavote tosiaan pistepelin ympärille saada lajeja ja ottelioita kunnioittavaa hauskaa ja teknistä taitoa painottavaa toimintaa.

Tapahtuman hinta 20e johon kuuluu kasvisruokaa koko päiväks, mut laitoin tohon et omilla armoreilla ja kamppailun legendat ilmaiseksi, esim. mustaa vyötä tai vastaavaa kokemusta niin tervetuloa mukaan temuamaan, ohjeistaa ja tuomaroimaan. Säännöt pyrkii olemaan mahdollisimman yksiselitteiset eli lähtökohtaisesti pystyotteluissa pitää osua toiseen riittävän hyvin puolustuksen ohi ja päästä tilanteesta, jotta toinen saa mahdollisuuden kuitata osuma pisteeksi kättä nostamalla.
Jos toinen kerkeää lyödä takaisin palataan etäämälle ja aloitetaan uudestaan haeskelemaan paikkoja.
Jos saa lyötyä hyvän osuman ja toinen pysyy kintereillä voi häntä lyödä uudestaan vastapalloon jolloin saa myös pisteen.

Voimankäytön tavoite on olla selkeä lyöntien kanssa, jolloin ne ei jätä toista arvailun varaan, eli sopivan kova että se riittää puolustajalle hyväksi osumaksi. Puolustuksen kautta osuvia lasketaan hipuiksi jos lyötävä näin kokee, mutta toki minkä vaan osuman saa kuitata hyökkääjän hyväksi, mutta tavoite on mahdollistaa älykäs etäpeli ja toisaalta lähitaistelutilanteet joissa molempiin osuu ja sit ottaa taas etäisyyttä mistä lähtee hakee pistettä.

Turnaus on meidän pihalla et säävarauksella, mut toivottavasti natsaa ja nostellaan sisältä 20m2 tatamia areenaks jolla koitetaan pysyä. Ei oo köysiä joten ei voi työnnellä ulos eli keskikenttää pelataan.

Kombassa saa pisteen kun saa käden tukevasti kaulalle.

Veitsitaistelussa lähetään hakee vakavaa osumaa, viilto kaulaan tai torsoon ja pistot torsoon ja pois tilanteesta niin pojo. Raajoihin viiltelyllä voi härnää ja näpäyttää.

Nyrkkeilyssä kans päästä ja torsosta pojo, näis hammasuojat pakolliset ja pehmee nyrkkeilykypärä suosituksena.

Muay Thaissa pojot puhtaista iskuista ja potkuista torsoon, kaadosta ja clinhistä jos pystyy vetää toisen kumoon, sekä polvista ja kyynärpäistä puolustuksen ohi.

Vaparissa samat kun yllä sekä piste maahanviennistä ja jos pystyy lukottaa niin kerrasta poikki.

BJJ ja lukkopaini kimonoilla tai ilman, lukotuksesta voitto, pisteitä voi laskea jos katsotaan hyödylliseks.

Senshidosta sain Jasselta introa ja tutustunut shredder materiaaleihin ja tää olis tarkoitus vetää about kurkusta kiinni ja piste ja sit lumipesua ja läpsimistä naamaan voi käyttää tehokeinona ja hämäyksenä. Kombaamalla oppima tekniikka tuntu soveltuvan tähän hyvin ja mielelläni kokeilen tätä myös muuten vaikka kaikkien potkulaisten kanssa ketä kiinnostaa niin pystyy testaa tota lähiottelun mekaniikkaa suht realistisissa mut riittävän suppeessa ja rauhallisissa merkeissä.

Bofferointi näillä mukautetuilla säännöillä eli täytyy päästä tilanteesta niin saadaan hieman erilaista peliä kuin miten bofferointia yleensä kilpaillaan hipuilla.

Shinailla panssarit päälle ja full contact, miekat on kuitenkin niin kevyitä että voi laittaa melko täpöllä.

Et tämmöstä luvas toivottavasti tulee porukkaa niin saadaan kunnon mayhem ja tavote tosiaan tuoda alan taitajia yhteen ja pitää hauskaa hyväs hengessä, et ei mitään super vakavaa tappelua. Ite kehittänyt taitoja kehää varten, mut kamppailen näköjään vieläkin arjen kanssa enkä ole onnistunut pääsee varsinaiselle kisatasolle koviin lajeihin, mut tää point sparring on nyt kevytversio jossa päästäis matsaa ja paljon ihmisiä tuntuu olevan samassa veneessä että kiinnostaa kisaa mut täysiä on liian kovaa.

Jos haluutte ilmottautua mukaan mulle voi laittaa vaikka mailia jusukin@gmail.com niin tiedän miten löytyy ottelioita eri lajeihin ja jos joku haluu vetää mun kaa koko maratoonin niin mucho respeto ja game on! :-8

Jusukin
syys 28, 2021, 00.19
Keskustelualue: Arot ja aavikot
Aihe: Komba
Vastaukset: 490
Luettu: 179048

Komba

Joo pääsin tosiaan Joeli Takalan Hema oppiin, iso kiitos vielä sessioista, oli hyvin inspiroivaa ja haluan todellakin lähteä kisaamaan lajissa sopivalla hetkellä!

Täs oli siitä videoo sain editoitua viimein, aika pitkä tuli mut eka vartti on oleelliset



Hemassa kiehto kun oli kontaktia messissä niin oman liiketyylin kautta pystyi sitä tekemään ja kun saan lajin haltuun vielä paremmin niin mielelläni olen haastamassa vanhoja taitajia 👍🏻

SCAssa ollut myös loisto mittelöitä! Nyt on käynyt silleet et Helsinki Medieval Combatin sali hostaa nykyään SCA treenit torstaisin, jossa Huccalaiset ja muut pääsee treenaamaan erinomaisissa puitteissa. HMChen ja Hukkaan voi ottaa yhteyttä jos haluatte mukaan mähinöihin, saman katon alla pääsee nyt ekaa kertaa vetää SCAta ja Buhurttia +muuta treeniä mitä seurat tarjoaa, lämpimät suositukset!

Ite oon päässyt nyt kolmissa treeneissä testaa kolmia eri panssari-settejä omasta vaatekaapista ja ylpeänä voin todeta että ne ovat kestäneet täyskontakti mätöt kun kunnon kypärät ja muita lisävarusteita ollut lainassa, pitkästä rottinkimiekasta tulee jo semmoset voimat et leikki kaukana.

SCAssa Kombasta ei ole ollut mitenkään superisti hyötyä, iskut on nopeita ja tulee kaukaa, niin rivitaistelussa miekat ei hirveästi koske ja kilvillä todella merkittävä rooli. Buhurtissa pääsi enemmän uimaan liiveihin, mutta sielläkään siitä ei ollut juuri hyötyä että osuu toiseen, koska voima ratkaisee ja tavote on kaataa.
Kaksista HMCn SCA reeneistä videot editissä, niin tällä viikolla varmaan saa ulos.


Thai rintamalla edistyy, Kaapelitehtaan perjantaisparreissa pääsin konkarin (olikoha Lauri) clinch oppiin ja palaset alko loksahella paikoilleen et miks tehään miten tehään.
Sama mitä Hynynen sano et käsi ristiin ei toimi, mut se oli mulle niin kiltti niin en tajunnu miks, mut jalathan siitä lähtee suorilta alta. Sitä voi käyttää horjutukseen ja harhautukseen sekunniks mutta turha jäädä asumaan siihen ja muutenkin sain tusinan verran hyviä neuvoja.



Pystyottelu myös etenee, mutta olen siinä edelleen ihan ummikko, silmät räpsyy ja ei haluais turpaan. Vähän on päässyt kovempaan sateeseen ja voimathan siinä loppuu, niin nyt pitäis oma torakkatyyli saada integroitua silleen et samaan aikaan osais antaa ja ottaa eli iskujenvaihtomarkkinoille tekee rehellistä kauppaa ilman karkuunjuoksua.
Lupaavinta musta on että ponnistan omasta liiketyylistä ja kun saan palaset loksahtaa niin sit on mistä ammentaa. Kuulemma kantsii olla päästä sen verran sairas et nauttii siitä kun sua lyödään, niin se shifti on vielä edessä.. Mut rakkaudesta lajiin kai voi saada ihmeitä aikaan..


Tässön mulla taustalla siis et rupesin pyörittää nuorena keppejä yms. 2000-luvun alkupuolella ja sit päädyin tekee sitä tulella ja esiintyy kun ei niillä nyt oikeen muutakaan voinut tehdä. Sitä sanotaan Flow-artiks ja free style martial arts on laajempi enemmän kamppailuun liittyvä yleinen käsite, että kun jengi keksii ja soveltaa se on vapaata tyyliä. Olen siis pitkän linjan FSMArtisti ja koska halusin pystyy soveltaa noita skillejä myös ihmisten kanssa jouduin keksimään et millä edellytyksillä se onnistuu ja siitä synty Komba. Aikasemmin se oli battleflow ja ennen sitä mitä lie, mut nyt hommat pelaa silleen että on riittävä systeemisyys et saa liikkuu ihmiset jokseenkin hyvin keskenään ja tekemään jotain taistelullisesti mielekästä. Vuorovaikutuksen dynamiikka kuitenkin olennaisesti liittyy napit vastakkain tilanteeseen vaikka itse kamppailullisuudesta aluksi koitetaan luopua jotta flow treeni pysyisi kasassa.

Rupesin kehittää siis alustaa jota free stylerit voi käyttää turvalliseen treenamiseen ja ilmasun kehittämiseen, mut harvassa on jengi.. Yleensä keskitytään soljuvaan perustreeniin käsin ja asein.
Teoriassa pienellä delegoinnilla joukkotaistelusta vois saada ympäristön jossa vaikka joku vuorollaan laittais muita lihoiksi, mutta on yllättävän vaikeaa saada homma pysymään koossa, joten treenaamisen ja näytöstaistelun väliltä tulis löytää joku kultanen keskitie joka samalla on kamppailua mut samalla sekä vaarantonta et hauskaa ja tarkotuksenmukaista yms.
Yks tavote on optimaalinen free style taisteluympäristö jossa voisi tehdä melkeen mitä vain, kävis punttisalista ja mistä vois vaikka kävellä ulos ja sisään kuten haluaa.. Mut väkivaltaa muistuttava toiminta on vaikea laji varsinkin ilman kaikkien teknistä asiantuntijuutta, niin pitää yksinkertaistaa ja skenen kypsyä vähitellen et onnaa ja ei tulis niitä ylilyöntejä, keho on hauras ja mieliki loukkaantuu.


Niin tää mun keissi on nyt että kun keksin miten flow drillin saa toimii tajusin et sen optimointi on sen muuttujien ymmärrystä joka käytännön tasolla on jonkun kamppailun osa-alueen opettelua. Koska en osannut kamppailla mitenkään varsinaisesti keskityin drillin suunnittelussa ja ohjeistuksessa yksinkertaistuksiin ja yleisiin ominaisuuksiin kuten liikesuuntiin ja niiden rajauksiin, etäisyyden ja ajotuksen merkityksiin siihen nähden että minkälaista vuorovaikutusta ne tuottaa ja lopulta tajusin että jos liukesuunta on kohti toista, mutta luopuu voimasta ja tekee riittävän hitaasti syntyy impro jossa voi "meditoida asentoja" ja koittaa ymmärtää niiden merkityksiä. Kamppailu on tietysti siitä hauskaa, että mitä enemmän siitä tietää sitä enemmän niitä merkityksiä tilanteille on ja kokeneen tekijän silmistä voikin nähdä katalogien vilkkaavan kaikesta mitä voisi tehdä vähän jokaiseen väliin ja kivahan niistä on oppia.


Tää prosessihan on jatkunut jo toistakytä vuotta ja mullon ollut mahdollisuus kokeilla tätä tosi monenlaisten ihmisten kanssa ja olenkin erikoistunut herkkyyteen ja toisen kehon lukemiseen ja ennakointiin. Jos liikkuu riittävän rauhassa eikä ole liian päällekäyvä kaikkien kanssa saa hyvää peliä aikaiseksi ja voi aina kehittää omaa ilmasuaan, mut itelle ainakin hauskinta on kun tekee ihmisten kanssa ketkä tietää mitä ne on tekemässä ja joutuu ennakoimaan raskaasti ja välttää metkut.
Turpaanvetoasteelle siis en ole vielä päässyt, joten mun osalta kyse ei ole täydestä kamppailuvalmiudesta, mutta kun puhutaan otteista ja hivuttamisesta niin saa tulla testaamaan. Tai voin itse tulla paikalle, mitä enemmän Daneja sen aidompi testi, päästään näkee miten kädet liikkuu, löytyykö ottajia? :-8
Jusukin
syys 17, 2021, 13.23
Keskustelualue: Arot ja aavikot
Aihe: Komba
Vastaukset: 490
Luettu: 179048

Komba

Kai nyt kamppailulajitkin on jonkinlainen spektri jossa on eri kamppailullisuuden asteita, niin siinä mielessä minusta voi sanoa että Komba on kamppailulaji jossa pääosin kamppailu on kevyttä teknistä improvisaatiota.
Mut jos käsite nyt on lukkiutunut johonkin tiettyyn määritelmään niin olkoon vaikka liikemuoto tai "kamppailunomaista vuorovaikutusharjoitusta" tms että eiköhän tämä ole ihan käsitekysymys.

Tavoite meillä on kehittää toimintaa kamppailullisempaan suuntaan, mut mitä monimutkasemmista teknisistä vaatimuksista on kyse sitä enemmän joutuu lainaamaan muista lajeista jo olemassaolevia hyväksi havaittuja tekniikoita ja sen lisäksi pitäisi niitä jonkun osata opettaa ja omaksua josta tulee jo ajankäytöllinen haaste, niin ajattelen että se on sitten muiden lajien harjoittelua vapaan impron kontekstissa jossa nyt meidän osalta keskeistä on tämä no-force mekaniikka ja rento/hidas alle reaktionopeuden tapahtuva työskentely joka mahdollistaa helpon ja turvallisen tulokulman asiaan. En näe tässä ristiriitaa ja toimitaan nyt jo pienissä määrin sisäänheittäjinä lajioppeihin. Tää katutreeni idis on tässä mielessä musta paras, missä on erilaista toimintaa pöydällä ja newbietkin saa käsitystä kamppailun moninaisuudesta ja hahmottaa yleisellä tasolla mitä kaikkee erilaista on ja miksi ja millä edellytyksillä asioita voi osata.

Kombassa pelataan käytännössä tilan hallinnasta, niin aina "voittaa" kun pakottaa toisen liikkumaan alta pois pääsemällä hyökkäyksellä toisen lokaation keskiöön. Kun menettää oman tilan eli puolustukseen jää aukkoja ja toinen pääsi läpi nyt vaikka kaulalle niin uuden puolustuslinjan turvin vapauttaa itsensä ja liikkuu pois alta. Tästä syntyy sitten osaamista, että ennakoivasti väistää kun on uhattuna. Jos sovitaan voimankäytöstä voi torsosta työntää, jos haluaa opetella lyömistä ja iskujen vastaanottoa voi lyödä, mutta yleensä liike on rentoa koska harjoitteen idea oppimistapana ei pysy koossa jos kilpailullisuuden aste on liian korkea.

Teoriassa tähän flow-drilliin voisi lisätä laajasti kamppailun elementtejä niin että päästäis niin lähelle realismia että lopulta sillä ei olis väliä vaikka toinen ottelisi oikeasti vaikka ihan muilla säännöillä. Mut tätä ei ole koskaan tehty ja koitan nyt muay thain kanssa testata, että missä määrin voin lähiottelussa kombata ja leipoa sieltä sit pataan käyttäen myay thain tekniikoita.
Eli voi olla että komba on ainakin joskus vakavasti otettava kamppailulaji, mut tällä hetkellä enemmänkin ihmiskoe 😂
Jusukin
syys 17, 2021, 08.53
Keskustelualue: Arot ja aavikot
Aihe: Komba
Vastaukset: 490
Luettu: 179048

Komba

Jes hyvää näkemystä, ehkä vois summaa että ollakseen kova kamppailija pitää syvällisesti ymmärtää väkivaltaa ja pystyä toteuttaa sitä ?
Mun ymmärrys siitä käytännön tasolla on suppeaa enkä juuri pidä väkivallasta ylipäätään, mun lähestymistapa on teoreettinen ja tekninen josta kurotan kovaa osaamista kohti. Teen tätä puskista ja tarvitsen asiantuntijayhteistyökumppaneita jotta käytännön saa vietyä kovalle tasolle, koska "koskaan ei tiedä mitä ei tiedä".

Argumentoin kuitenkin Komban metodiikan tolkullisuuden puolesta kamppailuun valmistavana liike ja vuorovaikutusharjoitteena ja uskon itse että siitä saa kilpailuetua lähimähäkkään ja olen valmis puolustamaan kantaani niin netissä kuin käytännössä jos joku nyt haluaa sitä mun kaa testata. Mitä hitaammin ja teknisemmin sen parempi mun kannalta kun on omaa vanhvaa aluetta 😄

Ja sit kun on osoitettu et on lihaa luiden päällä niin toivottavasti saa myös kokeilla rauhassa erikoisuuksia mistä pitkässä juoksussa voi syntyä jotain varteenotettavaa.

Musta nettihuuteliota kuuluu hiljentää. "Komba on yhtä lähellä soturin tietä kuin sika helikopteria".. Vai miten se meni..? No ehkä se sika lentää sitä helikopteria? Ja ainakin on oma soturin polku, onhan sekin jotain 🤙🏻

Ja älkää nyt ymmärtäkö väärin, pitkänlinjan kamppailioina olette mun esikuvia, mut vithuilua kuuluu ottaa vastaan vaan rajallisesti ja sit palauttaa kunnes ollaan sujut.
Jusukin
syys 15, 2021, 23.29
Keskustelualue: Arot ja aavikot
Aihe: Komba
Vastaukset: 490
Luettu: 179048

Komba

Kyllä näin voisi sanoa, että Komba on juurikin vapautumisen tilan tavoittelemista ilman sen kummempia omaksumisia ja oppimisia. Perusmekaniikka on niin simppeli että kun sen kerran demonstroi osaa ihminen itsenäisesti ja vapaasti toimia ja kenties jopa arvioida oman toiminnan laatua.

Kamppailumielessä tän vapaan liikkeen optimoinnin tavoite on puolustaessa liikkua mahdollisimman vähän ennakoiden ja hyökätessä pakottaa toinen liikkumaan mahdollisimman paljon käyttäen tehokkaasti niitä kilpailuetuja mistä on sovittu.
Hyötynä näkisin, että pääsee suoraan kokeilemaan ja kokemaan miltä moinen tuntuu, suurimalla osalla kun ei ole käryä tämän kaltaisista asioista. Toisaalta jopa thai nyrkkeiliöille kenelle clich on kovin tuttu voi olla aluksi haastavaa liikkua hitaasti, joten mielestäni tutkittavaa riittää kenelle vain.

Itselläni on ollut tarve tämän kaltaisen vapaamuotoiseen liikkeen ja vuorovaikutuksen opiskeluun ja koska en löytänyt mistään toimintaympäristöä jossa tämä olisi toteutunut jouduin itse keksimään millä edellytyksillä se on mahdollista ja onnistuin niin hyvin että kehtaan tarjota tätä nyt eteenpäin.

En näe ristiriitaa shu-ha-rin ja vapaamuotoisen liikeharjoituksen välillä ja ajattelen, että kamppailijat ovat varmasti löytäneet mitä parhaimmat tavat tekniikoiden oppimiseen, opettamiseen ja oppimisesta vapautumiseen. Haluan myös että minua valmennetaan perinteisellä tavalla kun pyrin oppimaan tekniikkaa, mutta tähän asti painopiste on ollut oman liikekielen vapaamuotoisessa kehittämisessä ja omien free style martial art tekniikoiden luominen josta löytymääni ymmärrystä ja osaamista kanavoin nyt esim. lyöntien ja lähiottelutaitojen hallintaan.

Ajattelen että sitten kun saan lopulta lajiopin omaksuttua omalaatuinen polkuni näkyy kamppailutehossa ja vapautuneisuus olisi mahdollista myös kehässä jossa pääsisi adrenaliinin kanssa oikeasti testaamaan asiaa käytännössä.
Et samaa mieltä sinänsä, mestarin oppiin vaan ja tunteja sisään. Nyt ruuhkavuodet, yrittäjän velkakierre ja prokkistelu haastaa että saisin fokusoitua muay thain säännölliseksi graindiksi mikä olisi edellytys kilpailemiselle, mut sen aika koittaa ja kehitystä kuitenkin tapahtuu ja suunta on oikea.


Mun eritysosaaminen on suppealla alueella, mutta olen mielestäni itsenäisellä työskentelyllä kehittänyt erinomaiset taidot nyt vaikka lähiotteluun.
Täällä on ilkuttu keskeneräiselle projektille ja verrattu Kombaa Empty Forceen vaikka olen tehnyt parhaani koettaen selittää perusidean ja mekaniikan mille oppiminen perustuu. Olen ylpeästi outsider Suomen kamppailuskenessä ja arvostan panostanne laittaa mua ruotuun, mut asian toinen puoli on se että kyllä tekin kaipaatte vähän palautusta.

Mitä olen ymmärtänyt potku.netissä ja laajemmin kamppailuskenessä vallitsee sanaton arvohierarkia jonka huipulla on mikä oikeasti toimiia, tokana kulttuurillisesti merkittävä sisältö ja alimpana muu kamppailutoiminta jota kohtaan saa olla jopa ivallinen.
Mä en tiedä edes nimeltä kaikkia lajeja mitä jo tässä ketjussa on mainittu, saati sit että ymmärtäisin koko lajien kirjoa tai niitten asemaa hiljaisen tiedon hierarkiassa, mutta useista lähteistä olen kuullut että potku.netistä voi saada kylmän suihkun jos tekee yhtään erikoisempaa ja sattuu mainitsemaan siitä väärässä ketjussa.

Mä keksin, et jos meditatiivisesti exploraa kehon asentoja pyrkien toista kohti oppii lukemattomien asentovariaatioiden kautta optimaalisen tavan syöttää nyt vaikka kyynärpää toisen leukaluuhun ja että se toimii kehon mekaniikan puolesta kaikilla liikenopeuksilla ja voimankäyttöasteilla. Kun harjoitteen painopiste on tehdä sitä vähällä voimaa, joutuu ratkaisua etsimään kauempaa sijainnista, tulokulmasta, rytmityksestä ja vipuvoiman käytöstä etc.

Skilli on aika spesifi mutta samalla yleisluontointoinen, koska lähiottelu on osa valtaosaa kamppailua ja kyynärpäillä on väistämättä huomionarvoinen tuhovoima. Ihmettelen että muut eivät pohdi asiaa vastaavasti ja kuvittelen näkeväni parannettavaa jopa kamppailun huipulla, jossa lähellä on edelleen varaa levätä. Täten koen velvollisuudekseni olla teille reality-check - minkälaista käytännön tason osaamista lähiotteluun lajissanne on?

Olen kiinnostunut havainnollistamaan asiaa ja testaamaan sitä kenen kanssa tahansa. Ehdotan teknistä sparria kyynärpään sijoittamista leukaan vapaavalintaisella liikenopeudella, vaikka kyynärsuojat ja nyrkkeilykypärä, useita eriä kolmesta poikki?

Muuten en usko pärjääväni kovalla tasolla juuri missään ja koen että kokeneiden kamppailijoiden kohtaaminen kehässä olisi kuin joutuisi tiikerinhäkkiin.

Käsitän et Komban perusideaa voi vastaavasti soveltaa myös aseelliseen taisteluun ja joukkotaisteluun yksin tai yhdessä ryhmän kanssa, mut näiden vieminen maaliin kamppailueduksi vaatii samaten asiantuntijayhteistyötä ja aikaa. SCA on mulle hyvää reality checkiä, jossa nopeilla iskuilla kerätään helpot pois taistelukentältä.
Täs kuvaa taas treeneistä lajista kiinnostuneille mis pääsin kokeilee mun hevimpää nahkapanssaria joka oli ihan käyttis, mut turhan massiivinen nopeutta suosivassa pelissä. Pidän freesinä kuinka SCAssa tehdään erilaista skenarioharjoittelua ja luova puoli ylipäätään sopii itelle.



Seuraavat katutreenit la 14-16 eduskuntatalon edessä worldwide freedom rallyssä, mis meidät löytää jostain missä on tilaa pyörittää keppejä ja viuhuu boffereilla ✌🏻
Jusukin
syys 5, 2021, 16.38
Keskustelualue: Arot ja aavikot
Aihe: Komba
Vastaukset: 490
Luettu: 179048

Komba

Mun skillit on näiden satunnaisten prokkistelujen tulosta, niin käytän sitä kyynärvartta kaulalla intuitiivisesti estääkseen toisen etenemisen ja sit treenimielessä olen paikallani että toinen saa vastata tilanteeseen. Tokihan sieltä selkään voi koittaa mihin pitää oppia vastatekniikat, mutta jos saa kyynärvarren tai kyynärpään kaulalle, niin eikö sen yhtähyvin voisi toimittaa siihen vauhdin kanssa?
En oo ylipäätään ymmärtänyt tätä "käsi kaulalle" kritiikkiä, jos sieltä puolustuksen läpi nyt pääsee "asettamaan käden kaulalle" niin eikö vastaavasti nopeammin tehtynä käsi nyrkissä kyseessä ole lyönti?

Koitan saada nämä free style taidot veitsenheittoliikkeistä alkaen tähän thai nyrkkeilyn kontekstiin ja mielestäni homma toimii hyvin power puncheina, over handeinä ja niistä sit edelleen kapeampina lyöntimuotoina lantion kera.
Musta teknisen lajitreenin ongelma on se että hukkaa oman luontasen liikkeensä ja toteuttaa puolivillasesti yksittäisiä tekniikoita ja koitan välttyä tältä sudenkuopalta tulemalla lajiin omista lähtökohdista. Paketti ei toki ole valmis ennenkuin osaan lajin, mistä tää nyt vähän kiikastaa, mutta ajattelen että saavutettava lisäarvo on merkittävää, niin tässä tavallaan prokkikset venyy.

Toisaalta koen että kiinnostus "no-force flow drill" ideaan on ollut aika marginaalista, eikä kukaan vakavasti otettava kamppailija ole ollut vielä niin kiinnostunut asiasta, että olis esim koittanut kehittää omaa osaamistaan Komban avulla katsoen mihin se vie. Niin on tavallaan vähän tylsä viedä projektia eteenpäin lajikontekstiin, painetestaukseen ja ottelemiseen ilman yhdenvertaista vastavuorosuutta ja innostuksen jakamista uusista avauksista. Edes asian esittäminen on yleensä ylämäkitaistelu ja vielä jos erehtyy kertoo et ihan ite keksi niin silmien pyörittelyähän siitä lähinnä tulee.

Perusidea kamppailutehon näkökulmasta on aluksi rajata muuttujia kuten voimankäyttöä ja nopeuttamista pois lähiottelusta ja kun se onnistuu lisätä niitä takaisin. Lahjaksi saa liikekieltä jolla pääsee uimaan liiveihin toisen puolustuksen lomitse ja osaamista voi sitten soveltaa muiden tekniikoiden kanssa. Kysehän on kehojen asentojen fiilistelystä ja rennosta ja meditatiivisesta suhtautumisesta tekemiseen, joka nyt aidosti näyttää vähän hassulta ainakin hippien tekemänä, mutta pointti kamppailun kannalta pitäis ymmärtää sisällön pohjalta että mitä teknisesti hiotaan ja mikä sen merkitys on laajemmin kamppailun kontekstissa.

Katutreenit oli jälleen mahtavat, Muay Tribeläisiä joinas yllättäen mukaan ja saatiin clinch-gamet ja päditreenit messiin. Homma jatku bileputkella ja tanssilattiallaha voi nykyään treenaa free style ja tietty kombata vapaasti jos tuntee jengiä ja käy flaksi. Musta musaympäristö on loistava vapaamuotoseen harjoitteluun ja yön yli jos vetää ni ajotunteja ropisee laariin mukavasti, aika näyttää paljonko hi tech nopeuttaa lyöntikomboja 😉

Jusukin
syys 3, 2021, 16.13
Keskustelualue: Arot ja aavikot
Aihe: Komba
Vastaukset: 490
Luettu: 179048

Komba

Huomenna lauantaina jälleen katutreeniä sompasaunalla 15-18 tutulla idealla eli kaikki treenaa mitä haluaa. Tervetuloa oppii uutta ja opettaa skillejä kiinnostuneille ✌🏻

Olin eilen ekaa kertaa SCA-treeneissä Hukka ryn kanssa ja hatunnosto kyllä hienon lajin edistämisestä Suomessa!
Nyt kun opin käytännöt voidaan tuttujen kanssa treenailla pelimuotoja myös omilla kamoilla ja sit pitkäs juoksus laittaa pientä SCA porukkaa pystyyn niin pääsee testaa Komban ihmeitä tositoimissa. Osa noista panssareista mitä olen rakentanut soveltuu näemmä myös SCAn treenaamiseen, mut kypäräpuolelle pitäis saada kunnon 2mm peltipottia niin uskaltaa ottaa rottinkimiekoista kovaa iskua vastaan.

Tässä videoo eilisistä treeneistä ja propsit Hukkalaisille ammattitaidosta ja avoimuudesta! Tajusin että mun kamppailutausta ja tavoitteet soveltuu tähän lajiin erinomaisesti ja "The Society for Creative Anachronism" on aika lähellä mitä olen tehnyt, vaikka itselläni ei nyt sen kummempia historiallisia kytköksiä tekniikan tai kulttuurin puolesta ole ollut oikeen mihinkään suuntaan.
Jännän samanlaista ja samalla niin erilaista kuin Buhurt. Hyvät osumat ratkasee mitkä kuitataan kuuluvalla "GOOD" huudolla, joka on hieno pelillinen mekaniikka ja kannustaa selkeään ja vahvaan hyökkäykseen.
Kaikille Suomen peltipurkeille kiitos ja kumarrus, ammattimaista ja upeaa meininkiä, hienoa saada olla mukana!





Muay Thai puolella treenaan itsenäisesti skillejä edelleen painottaen lähiottelua ja sain loistavaa referenssiä kun pääsin tapaamaan Antero Hynystä ja kuulemaan häneltä palautetta Komban clinch game ulottuvuuksista, mestarille kiitos 🙏🏻



Espoon Thai Boxing club tarjosi sparri-iltana erinomaisen mahdollisuuden testailla näitä käytännössä ja opin ainakin että liikkeen ergonomian hiominen on pakollista että jaksaa, paketti pitää saada pysymään kasassa niin pystyy ottamaan rennosti pataan ja simppeleitä komboja olis hyvä olla riittävästi valmiina joita voi syöttää vähän joka väliin.



Eli prokkistelu jatkuu, missio edelleen selvittää että minkälaista liikettä ja osaamista syntyy Komban lähtökohdista ja mitä tapahtuu kun se ammattitaitoisesti sovelletaan nyt olemassaoleviin kamppailu-urheilun muotoihin - työn alla siis Muay Thai ja SCA !

Dokumentoin prosessia ja olen kiinnostunut kokeilemaan näitä asioita kaikenlaisten osaajien kanssa nauhalle tai ihan muutenvaan. Painetestit vaativat lajeja ymmärtäviä yhteiskumppaneita joita nyt vähitellen löytyy, no-force flow metodi on vielä jokseenkin teoreettinen, mutta uskon itse sen tuomaan kilpailuetuun ja tässä sitä nyt saan sitten todistella rauhassa 😄

Kiitos tuesta, palautteesta ja osaamisesta mitä porukka on jakanut. Kamppailijat on realistista ja selväjärkistä porukkaa, enkä koe itseäni enää niin ulkopuoliseksi kuin aikaisemmin näissä piireissä. Haasteita pitää ottaa ja katsoa miten pärjää, viedä omaa juttua rohkeasti eteenpäin vaikka porukka ei tajuais pointtia ja osottaa että sitä nyt on vaikka kilpailun kontekstissa.

Mä olen rakentanut treenausvarusteita, mestoja ja kulttuuria, eikä siinä mun mielestä ole mitään ihmeellistä. Larppaamisesta on syytetty ja oon varmaan antanut tähän aihetta, mut pitää muistaa et ollaan siinä kaikki samalla viivalla - BJJssä tykätään sukkahousuista, Kimono on väärinkäytettynä kulttuurillista omimista ja turva-alalla larpataan fasismia Scorpio tyyliin "Come over here!"..

Pitäkää lippu korkealla, hyvää syksyä kaikille 🙏🏻
Jusukin
kesä 11, 2021, 19.53
Keskustelualue: Arot ja aavikot
Aihe: Komba
Vastaukset: 490
Luettu: 179048

Komba

Kaikkien rakastama Sompasauna puretaan Sompasaaresta Juhannuksen maissa ja pidämme huomenna lauantaina siellä viimeiset katutreenit klo 15 eteenpäin, eli kesän ensimmäinen varsinainen tilaisuus kombaamiseen ja muuhun reeniin heimon kanssa, tervetuloa! Sompis muuttaa uuteen mestaan jokunen kilsa pohjoseen ja olemme ehkä menossa mukana, mutta en tunne paikkaa.

Kesä on edennyt vauhdikkaasti. Olen edistänyt käänteismielenosoituksissa valtion linjaa, mutta siitä poiketen promottanut tietysti vain filtteröiviä hengitys-suojaimia. Youtube kanavalta voi katsoa materiaalia uudesta normaalista, mittakepit on otettu hyvin vastaan ja turvavälejä fiilistelty vaikka tällä hetkellä treeneissä emme niitä vaadi emmekä maskin käyttöä.
Visioitiin kuitenkin miltä se maailmaanlopun maailma saattaisi näyttää ja kuvattiin lyhäri tulevaisuuden treeneistä. Katsotaan miten tilanne kehittyy, mutta ollaan valmiina jos niitä zombeja rupeaa sikiää


Leveli podcäst piti melkoisen fight nightin ja se eteni aikalailla odotusten mukaan. Tein itse aiheesta vähän roastia ja otin kantaa tapahtumaan ja esitin näkökulmia miten siitä saisi paremman, mutta en tiedä ovatko pojat noteeranneet. Jokatapauksessa prosit sinne, historiallinen setti Suomen mittakaavassa ja jännityksellä odotan jatkoa!

Itsekkin työskentelen edelleen kisavalmiutta kohti, mutta amatööritasolla, suojuksilla ja testimielessä. Tuon freestyle meiningeistä löytämääni osaamista nyrkkeilyyn ja alan olla aika ylpeä jäykkäselkätorakka power punch tyylistäni. Arvelen että taustatekniikat ovat niin syvällä selkärangassa, että pystyn niitä toteuttamaan tehokkaasti myös ottelutilanteessa ja komballa treenaan positioitumista ja rytmitystä. Kokeiluasetelmana thai-nyrkkeily edelleen paras ja koitan juuri järkkäillä ammattilaista vilkaisemaan settiä niin saisi ihan arviota nauhalle ja sitten siitä olis pari askelta kehään. Edelleen sama tavoite "tänä vuonna", mutta vuosiluku tuppaa näemmä vaihtumaan, edistystä on kuitenkin tapahtunut ja ainakin on hyvä tekosyy kun maailma pyörähti ympäri.