Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 1 tuloksen

MtJ
tammi 21, 2007, 22.32
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Asennoista
Vastaukset: 261
Luettu: 25110

Mouhi kirjoitti: -Millaista otteluasentoa SINÄ suosit ja miksi? Jalkojen leveys, rintamasuunta, (leuasta on jo jauhettu aika paljon), hartiat, jalkojen asento?
Varmaan mahdoton kuvata tekstin välityksellä tarkasti. Noh, sitä vartenhan tässä foorumilla ollaan, että tekstiä pukataan tietokantaan.

Rintamasuunta eteenpäin, jalkojen väliin pitäisi mahtua suurinpiirtein 10 litran ämpäri. Vasen jalka edempänä, oikea sen verran takana, että oikean jalat varpaat ovat suurinpiirtein vasemman jalan kantapään tasalla. Hanskat ylhäällä suojaamassa päätä, hanskojen kämmenpuoli käännettynä kasvoja kohti. Asento on etupainoinen - kantapäillä ei siis astella otteluasennossa. Lantiota vähän taakse. Hartiat rentoina, leukaa kohti rintaa (koska jos ottaa osumaa leukaan, alkaa jalat vatkata). Kyynärpäät on kylkien lähellä tai kyljessä kiinni.

Asento mahdollistaa torjunnat molemminpuoleisesti, mahdollistaa myös suhteellisen tasapainoiset potkut molemmilta jaloilta ilman liian suurta uhrautumista potkun jälkeen (pitkä asento tahtoo minulla venyttää takimmaisen jalan potkun ylipitkäksi). Blokit jaloilla helppoja, pää ei käänny niin helposti sivuttain kun tulee iskuja tai suoria potkuja naamaan.

Tuosta kuvauksesta jäi jo nyt paljon pois. Semmoista se on, pitäisi ottaa kuva otteluasennosta niin selvenisi paljon.