Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 21 tulosta

MMAaloittelija
maalis 19, 2019, 19.39
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Onko kamppailu- ja itsepuolustuslajien harrastaminen yhtä loukkaantuneena olemista vai olenko pelkästään liian vanha?
Vastaukset: 61
Luettu: 8696

Onko kamppailu- ja itsepuolustuslajien harrastaminen yhtä loukkaantuneena olemista vai olenko pelkästään liian vanha?

En osaa sanoa oikein edelliseen mitään, mutta okei.

Joka tapauksessa sivun ylläpidolla on näköjään erikoinen tapa poistaa osioita viestistä ja viestejä.
MMAaloittelija
maalis 18, 2019, 22.57
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Onko kamppailu- ja itsepuolustuslajien harrastaminen yhtä loukkaantuneena olemista vai olenko pelkästään liian vanha?
Vastaukset: 61
Luettu: 8696

Onko kamppailu- ja itsepuolustuslajien harrastaminen yhtä loukkaantuneena olemista vai olenko pelkästään liian vanha?

Lasse Candé kirjoitti: maalis 18, 2019, 17.06 Nuo kommentit trollaamisista voisi jättää täysin turhina pois. Eihän nyt kaikki ole kahlanneet koko foorumia läpi, herranjestas. Ja kyllä tässä on aika selvästi sellainen yksilökohtaisuus läsnä, että asiat valkenevat nimenomaan keskustelemalla eikä kahlaamalla läpi joitain muita keskusteluja.



Andyn kommentti kisaryhmästä osuisi ehkäpä selkeiten minun aiempaan kommenttiini ja en tietenkään kiistä pointtiaan siitä että taso treeninvedossa säädetään kisaajille ja tämän takia vanhemmalle ei-kisaajalle meno on riskialtista.

Mutta kun sanoin siitä kuinka kisaaja tekee tilanteesta itselleen treenin, Andy sanoi vastaavasta tilanteesta minun pointistani poiketen että kisaaja vetää täysillä riippumatta siitä mitä on vastassa:

"Toki voisi pyytää treenikaveria himmailemaan, mutta se on sitten taas pois hänen treenistään ja kehityksestään, joten suhtautuminen voi olla nihkeää. "

Tätä minä osaltaan juuri tarkoitin sillä, että eri persoonat ottavat suurimman treenitehon eri tavalla kun tulee reilusti huonompi vastustaja. Osa siis myös Andyn kommentin implikoimalla tavalla. Toisaalta ei kaikki koe sitä parhaaksi treeniksi huonompaa vastaan, että vetää kaikki samalla tavalla perille kuin vetäisi hyvälle. Osa hakee tällaisista tilanteista muita haasteita. Jokainen on toki oma yksilönsä ja jotkut eivät melkein voi sietää liian paljon itseään huonompia pareja.
Kyllä mä toisaalta voin kahlatakin foorumia jonkun verran läpi. Nyt olen tehnyt sitä oikeastaan hyvin vähän ja kysellyt vaan täällä.

Joo ja ei hyväkuntoinen karaistunut kisaaja välttämättä ymmärrä kuinka kokemattomaan ja huonokuntoisempaan sattuu helpommin.
Joka tapauksessa.
Andy kirjoitti: maalis 18, 2019, 21.45 Jos joutuu jatkuvasti himmailemaan huonojen treeniparien kanssa, se johtaa siihen, että häviää sitten kisoissa. Siksi oikea ratkaisu on jakaa treeniparit ja/tai ryhmät niin, että jokainen pystyy tekemään omalle tasolleen sopivia treenejä.
Okei. Varmasti noin, mutta kyllä Loopissa pääosin on hyvätasoisia tyyppejä, mutta joukossa sitten muutama minun kaltainen kait.

Mutta mä olen pystystä painimaan lähdettäessä myös tainnut olla ihan liian pystyssä, kyyristymisen sijaan, joten se kaatuminen kai on ollut sitten kovempi mätkähdys aina.
MMAaloittelija
maalis 18, 2019, 15.06
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Onko kamppailu- ja itsepuolustuslajien harrastaminen yhtä loukkaantuneena olemista vai olenko pelkästään liian vanha?
Vastaukset: 61
Luettu: 8696

Onko kamppailu- ja itsepuolustuslajien harrastaminen yhtä loukkaantuneena olemista vai olenko pelkästään liian vanha?

MikaM kirjoitti: maalis 18, 2019, 12.09 villem treenipäivyri on melko niukka...
viewtopic.php?f=36&t=13704
Okei, kiitos. Hurjia painoja nostelee.
Itsekin teen raakaa rinnallevetoa.
magamies kirjoitti: maalis 18, 2019, 13.26 Aloittaja! Krav magassa ja Defendossa sparrataan hanskojen kanssa kontaktilla siis ainakin peruskurssin jälkeen, mutta se sparraus on vain yksi osa harjoittelua ja itsepuolustus on paljon muutakin, asetorjunnat, vapautumiset, kamppailu useampaa vastaan ja tianteiden seuraaminen ja ennakointi ym.
Myöskin Hokuto ryu jujutsussa sparrataan hanskoilla ja kontaktilla ja myöskin maassa kamppaillaan.
krav magan pääpaino on pystyssä koska maahan ei haluta mennä vaan tianteesta nopeasti pois jos maahan joudutaan siihenkin toki lajissa harjoitellaan mutta maahan jääminen ei ole kadulla viisasta koska vastustaja ei välttämättä ole yksin + puukot ym astalot.
Okei. Mutta onhan tappelussa järkevämpää lyödä toista päähän avokämmenellä?
Jos paljaalla nyrkillä lyö toista otsaan, niin nyrkki murtuu?
Eikö ole epärealistista harjoitella hanskoilla lyömistä itsepuolustustarkoituksessa, kun paljaalla nyrkillä ei kannata lyödä kuten hanskalla?
Esim. jos UFC hylkäisi hanskat, kuten mielestäni kannattaisi monesta syystä tehdä, niin lyöjämiehet – esim. McGregor – ei pärjäisi enää ollenkaan.

Mä en tiedä IP-lajeista tarpeeksi arvioidakseni Krav Magaa tai Defendoa.
Hokutoryu jujutsussa ei kuulemma sparrata tarpeeksi.
Sen olen oppinut että sparri on lähinnä sitä miltä tappelu tuntuu. Drillailla voi vaikka mitä, mutta niiden liikkeiden toiminta paljastuu vasta sparrissa.

Ja jos harjoittelee Krav Magassa todella vaarallisia liikkeitä, niin onhan kynnys niiden käyttämiseen aina suurempi kuin vähemmän vaarallisten mutta silti tehokkaiden. Mutta en tosiaan tunne aihealuetta tarpeeksi.
Kiitos mahdollisista mielipiteistä asiasta.

Kyllä, sen tiedän ettei maahan kannata mennä suurempaa joukkoa vastaan taistellessa.
MMAaloittelija
maalis 18, 2019, 11.48
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Onko kamppailu- ja itsepuolustuslajien harrastaminen yhtä loukkaantuneena olemista vai olenko pelkästään liian vanha?
Vastaukset: 61
Luettu: 8696

Onko kamppailu- ja itsepuolustuslajien harrastaminen yhtä loukkaantuneena olemista vai olenko pelkästään liian vanha?

Andy kirjoitti: maalis 18, 2019, 00.37 Tuntuu siltä, että osalla kommentoijista ei ole kovin paljon kokemusta kilparyhmien treenaamisesta. [smilie=krohom.gif]

Harjoitusryhmät ovat erilaisia. Kilparyhmien meno on yleensä melko reipasta, koska se on edellytys nopealle kehittymiselle ottelijana. Koska treenaajat ovat nuoria ja hyväkuntoisia atleetteja, loukkaantumisten määrä pysyy kuitenkin järjellisenä, jos se treeni on suunniteltu heille oikein. Loukkaantumisia tapahtuu, mutta suhteellisen vähän ja pieniä, koska treenaajien lihaksisto suojaa heitä ja on kimmoisa niin että lihakset eivät revähtele. He pystyvät myös tilanteissa suojaamaan itseään hyvän taitotason ansiosta. Lisäksi pienet vammat paranevat nuorilla nopeasti, eivätkä haittaa jatkotreeniä. Jos ottelijat olisivat treeneistä jatkuvasti telakalla, he eivät kehittyisi, joten se ei ole vaihtoehto.

Mutta nyt jos tähän ryhmään tulee treenaamaan keski-ikäinen harrastaja, niin hänellä se loukkaantumisten määrä tulee olemaan aivan erilainen. Hän on jo fyysisesti alttiimpi loukkaantumiselle iän tuomien muutosten johdosta ja taitotason puutteet johtavat siihen, että hän on jatkuvasti se, jolle niitä tekniikoita tehdään onnistuneesti. Ja tätä ongelmaa ei voi poistaa pelkällä omalla toiminnalla, koska harjoitusvastustajat kuitenkin treenaavat tavalla, joka tuottaa riskejä.

Toki voisi pyytää treenikaveria himmailemaan, mutta se on sitten taas pois hänen treenistään ja kehityksestään, joten suhtautuminen voi olla nihkeää. Siksi kannattaa valita treeniryhmä sellaiseksi, että tuntee kuuluvansa joukkoon niin fyysisesti kuin henkisestikin. Pienemmissä seuroissa voi tietysti olla vain yksi treeniryhmä, mutta siellä sama asia pätee parinvalinnan suhteen.
Okei. Niin se varmaan on. Kiitos.

Loopilla on eritasoisia BJJ treeniryhmiä, mutta no-gi on sama kaikille.
Pitää valikoida vastustajia, jos no-gissä käyn.
Kari Aittomäki kirjoitti: maalis 18, 2019, 04.03 Luin ketjun ja täytyy sanoa että vaikka pärskähtelin välillä, aika surullista kuvaa tää nykytreenaajasta piirtää.

Andya mukaillen, termejä käytetään oikeen ydintä tajuamatta ja stereotypiointi on lujasti kuutamolla.

MMaloittelija, sparrin määrä ei itseasiassa korreloi tappelutehon kanssa. Se on lumetta vaan.
Sparratessa oppii kyseisen sporttipelin lainalaisuudet, katulamppujen alla tilanne on aivan toinen.
Ne on pirun sähäköitä ja nopeita tilanteita, enimmin.
Pisin aika mitä minä olen katutanssinut oli varmaan puolitoista minuuttia, ehkä kaksi ja hilseet.
Kauhea aika mutta niitä oli kolme ja ne osas lyödä. Kovapäisiä, niinku irkut ovat. Eivät pysyneet tontissa vaikka putosivat.
Sain pataani mutta niin sai nekin.


Sparrin paras anti kokemattomalle on itsevarmuus ja tottumus siihen että joku tulee kohti ja koettaa tehdä olon ikäväksi.
Brassijutsu on mainio laji mutta.. niin.



Niin, se naurelu tuli tästä:
Okei. Satasta en jaksa penkata, mutta vuosi sitten vedin maasta 180 kg (nyt en...
Eka ajatuspieru oli "kummalla kädellä?"
Jokataas johti nuoruusmuistoon kun nuornamiesnä hain kesäduunipaikkaa palolaitokselta.
Testeissä setä sano jotta kolme leukaa pitäs vetää ole hyvä.. Nuorenmiehen leuhkuudella kysyin juuritoten, hyppäsin tankoon ja vedin kolme leukaa huonommalla kädellä ja sitte paremmalla..
Vähäkö pähee.


Eli en naureskellut rautamäärällesi vaan sille mukavalle muistelun kaihoudelle. WhenIwas.
Ja jep, sain pestin.
Setämuistelee.

Jos tuo lajien dissaus on salilta peräisin niin kannattaa kysenalaistaa.
Treenaaminen kehittää, oli viitekehys mikä tahansa.
Okei.
En ole koskaan tapellut kadulla.(Olen kerran tönäissyt riitakumppanin kauemmas, mutta ei sitä oikein lasketa.)

Joo. Kyllähän BJJ:stäkin vitsaillaan ja katutappelussa ei kannata tehdä noin kuten Simpsoneissa.

Joo, syksyllä tuli tauko treeneistä, niin tulokset tippuivat.
Hyvin olet leukaa vetänyt.

Ei ole salilta peräisin, vaan lähinnä siihen on vaikuttanut netistä lukemani ja -näkemäni.
obmijoy kirjoitti: maalis 18, 2019, 09.17 Tuossa voimanostossa etenisin ilman vyötä treenaten niin keskivartalon hallinta paranee
Oma selkä parani mattopainilla eli kahden välilevyn aiheuttamat hermosäryt ja asentovirhe korjaantu.
Ilman vyötä treenaamalla olen tehnyt 2*170 kg kyykky enkan ja 4*230kg maastavetoenkan elopaino 94kg ja 169cm 47v.

Yritä keskittyä BJJ treeneissä mukanapyörimiseen ja ota matsit hierontana ja dynaamisena venyttelynä, jota lukottelussa uhriin lapaluiden lihaksistolle paljon tuleekin.
Kaikesta harjoittelusta pitäisi suoriutua ilman vyötä juuri lukolla... Max ykköset on sitten eriasia.

Max 1 sten treenaaminen on tavallaan hyödytöntä kun ajatellaan tosielämän Voima suorituksia.

Tutkippas treenipäivyristä villeM treenejä
Ilman vyötä olenkin nostellut.
Vähän aikaa sitten kipeytin alaselkäni mavessa ja ajattelin, että ryhdyn käyttämään vyötä, mutta katsotaan.
Sulla on hurjat tulokset. Respect.

Okei.

Niin se onkin. En mä oikeastaan ykkösiä ole tehnyt salilla kovinkaan usein. Mutta nyt aion pidentää sarjoja.

Okei. En löytänyt treenipäivyriä juuri, mutta katsotaan
MMAaloittelija
maalis 17, 2019, 22.31
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Onko kamppailu- ja itsepuolustuslajien harrastaminen yhtä loukkaantuneena olemista vai olenko pelkästään liian vanha?
Vastaukset: 61
Luettu: 8696

Onko kamppailu- ja itsepuolustuslajien harrastaminen yhtä loukkaantuneena olemista vai olenko pelkästään liian vanha?

injunjack kirjoitti: maalis 17, 2019, 18.55 jeba, kannattaa lukea kirja kannesta kanteen ja jatkaa siellä punttisalailla. Ehkä se sieltä joskus valkenee miksi kampittelulajit on sulle loukkaantuneena olemista ja ajatusmaailmaltasi olet vanha. Kiitos ja näkemiin.
Vastauksesi osoittaa, että elät mielikuvitusmaailmassa ja katsot Karate Kid elokuvan kerran viikossa.
Koska aiemmassa viestissä mainitsin karaten kuuluvan tilulilulajien joukkoon, kirjoitit minulle keljun kommentin.
Lasse Candé kirjoitti: maalis 17, 2019, 19.13 Hitusen meni kyllä tuo injunjackin viesti ohi.
Kyllä. Olen jo pidemmän aikaan miettinyt, että haluan ostaa jonkun jiujitsukirjan. Kysyin kamppailusalilta neuvoa, mutta suosittelivat videoita. Halusin mielummin kirjan, joten googlettelin parasta vaihtoehtoa tänään tovin ja Ribeiron kirja osoittautui parhaaksi minulle, ehken. Gracien kirjan otin ihan huvikseen mielenkiinnosta kun kympillä sai.
Nyt varsinkin loukkaantuneena on hyvää aikaa perehtyä lajin teoriapuoleen ja katsoa eri liikkeitä.
G12 kirjoitti: maalis 17, 2019, 20.14 Tausta: Aloitin kahdeksankymmentäluvun alkuvuosina junnuna, eli tuosta nokkela hahmottaa, että ollaan viidenkympin tienoilla.
~30 vuoden varrella on tullut nähtyä ja koettua kaikenlaista, ja yksi asia on tullut selväksi: kova treeni ei tarkoita rampauttavaa.

Tästä mm Ilpo Jalamo ja Jyrki Talonen puhuvat kirjassaan Renkaita Vedessä - Ajatuksia Kamppailulajeista. Suosittelen lukemaan.
Okei, sulla on kokemusta, respect. Kiitos.
Osaltaan loukkaantumisiini vaikuttaa kömpelyyteni.

Ok, googletin kirjan ja on kalliin puoleinen, eikä löydy pääkaupunkiseudun kirjastoista. Mutta pitää katsoa. Kiitos.
MMAaloittelija
maalis 17, 2019, 17.58
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Onko kamppailu- ja itsepuolustuslajien harrastaminen yhtä loukkaantuneena olemista vai olenko pelkästään liian vanha?
Vastaukset: 61
Luettu: 8696

Onko kamppailu- ja itsepuolustuslajien harrastaminen yhtä loukkaantuneena olemista vai olenko pelkästään liian vanha?

Andy kirjoitti: maalis 17, 2019, 14.54 Voimanostossahan pyritään maksimaaliseen ykkössuoritukseen. Ei sellaista voi treenata lajitreenin jälkeen, jolloin on jo väsynyt siitä lajitreenistä. Silloin ei pysty tekemään maksimaalisia ponnistuksia, eikä se maksimivoima silloin myöskään kehity, kun sitä ei kerran harjoiteta.
Tosiaan noin se on.
Tosin ehkä tulevaisuudessa nostan sarjojen toistomääriä.

Yo. :rok: Tilasin juuri seuraavat kirjat:
https://www.adlibris.com/fi/kirja/jiu-j ... 0981504438
MMAaloittelija
maalis 17, 2019, 13.46
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Onko kamppailu- ja itsepuolustuslajien harrastaminen yhtä loukkaantuneena olemista vai olenko pelkästään liian vanha?
Vastaukset: 61
Luettu: 8696

Onko kamppailu- ja itsepuolustuslajien harrastaminen yhtä loukkaantuneena olemista vai olenko pelkästään liian vanha?

obmijoy kirjoitti: maalis 17, 2019, 07.31 Miksi et vaan yksinkertaisesti ristiintreenaa lajeja nyrkeily/bjj kolme treeniä kumpaakin per viikko plus joka treenin jälkeen 15minsaa puntteja.
Kun nyrkeily alkaa onnistuun sujuvasti vaihda potkunyrkkeilyksi. Mjölnir on joskus kertonut kuinka helppoa on potkunyrkeilijöille defendon omaksuminen.

Saisit sparria kuusikertaa viikossa sekä voimaharjoitelua 6 kertaa viikossa. Aloitelijalle 15 minuutia painoharjoitelua on aivan riittävä kokeneenmalle 30-45 minuuttia.
Tuosta tulee 1,5 tuntia punttia, joka on yhden punttikertani aika ja ei puntteja kannata nostaa muun treenin jälkeen. Huono idea.
Painoharjoittelussa en ole aloittelija.

No thainyrkkeily olisi hyvä.
tmm kirjoitti: maalis 17, 2019, 08.57 Painimaan oppii painimalla. Niin kauan kuin punttien nostelu on se ykkösjuttu, niin kehittyminen painissa on hitaampaa. Eli enemmän ja pitempään tulee tukkapöllyä.
Niin varmasti. Punttien nostelu on minulle ykkösjuttu. Okei.
MMAaloittelija
maalis 17, 2019, 00.48
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Onko kamppailu- ja itsepuolustuslajien harrastaminen yhtä loukkaantuneena olemista vai olenko pelkästään liian vanha?
Vastaukset: 61
Luettu: 8696

Onko kamppailu- ja itsepuolustuslajien harrastaminen yhtä loukkaantuneena olemista vai olenko pelkästään liian vanha?

Okei. Itse olen kokenut ettei koolla ole väliä, vaan jotkut ottaa vaan kovemmin.
Okei, hyvä tietää. Kiitos, tsemppiä.
MMAaloittelija
maalis 16, 2019, 20.07
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Onko kamppailu- ja itsepuolustuslajien harrastaminen yhtä loukkaantuneena olemista vai olenko pelkästään liian vanha?
Vastaukset: 61
Luettu: 8696

Onko kamppailu- ja itsepuolustuslajien harrastaminen yhtä loukkaantuneena olemista vai olenko pelkästään liian vanha?

Lasse Candé kirjoitti: maalis 16, 2019, 19.38 Ei kuulu romukoppaan, kuten ei myöskään kaikki kung fut. (Kung fu ei siis ole laji vaan yleisnimitys monelle eri lajille, samaan tapaan kuin vaikkapa "eurooppalaiset kamppailuperinteet".) Aikido taas on kiltisti sanottuna monimutkaisempi aihe.

Sen verran kritiikki romukoppaan joutumisesta on kuitenkin paikallaan, että modernit itsepuolustuslajit ja vapaaottelu ovat suoremmin keskittyneitä siihen tekemiseen. Karateissa ja kungfuissa tehdään harjoitteita jotka ovat jotain kamppailun ja fyysisten harjoitteiden välistä, mikä pahimmillaan opettaa vääriä tapoja. Hyvässä opetuksessa näin ei merkittävissä määrin tapahdu, mutta yhä edelleen modernit itsepuolustuslajit ja vapaaottelu ovat nopeampia.

Hitaudelle tosin sen verran meriittiä, että nuo hitaammat lajit luultavasti voittavat ehjänä pitämisessä ja sen puolen kehollisessa opettamisessa.

Tästä huolimatta en suosittele sinulle näitä ketjusta päätellen, mutta jos joku muu on vastaavien pohdintojen äärellä hieman toisesta vinkkelistä, uskon noista perinteisistä lajeista löytyvän juuri tälle henkilölle sopivan lajin.
Okei. Kiitos. En ole karatea harrastanut, enkä tunne kunfua kunnolla.

Onhan joillakin UFC-ottelijoilla karatetausta.

Hyvä, okei.
MMAaloittelija
maalis 16, 2019, 19.15
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Onko kamppailu- ja itsepuolustuslajien harrastaminen yhtä loukkaantuneena olemista vai olenko pelkästään liian vanha?
Vastaukset: 61
Luettu: 8696

Onko kamppailu- ja itsepuolustuslajien harrastaminen yhtä loukkaantuneena olemista vai olenko pelkästään liian vanha?

Lasse Candé kirjoitti: maalis 16, 2019, 18.53 Karateen liittyen, on karatea ja karatea. Ja varmaan muutamaa muuta.

Mutta uskon ketjun kokonaisuudesta päätellen silti että olet oikealla suunnalla lajeihin liittyen, seurassa missä on aktiivista tavoitteellisuutta.

Karaten kanssa menee helposti joko tavoitteesta ohi tai sitten vanhusvääntelyiksi.



En suosittelisi karatea juuri kenellekään puhtaasti itsepuolustuksellisin perusteluin vaan vasta sitten, jos tätä haluaa harjoitella biomekaanisesti, esteettisesti tai kulttuurillisesti katsottuna karatemaisesti. Kaksi jälkimmäistä kuulostavat epäkamppailullisilta asioilta. Viimeinen onkin, mutta estetiikka ei ole pelkästään, vaan se on vahvasti kytköksissä asennekysymyksiin ja toisaalta biomekaniikkaan. Biomekaniikka taas on kamppailullinen asia ja siinä karateperinteet kuljettavat arvokasta teknistä kamppailuosaamista tehokkaasti mukanaan.

Mutta jos haluaa nopeat tulokset, suoraan paineistamaan moderneihin itsepuolustuslajeihin tai vapaaotteluseuraan vääntämään hitusen sivuraiteella, mutta fyysisesti.

EDIT: Ja tämä siis karatekalta ja vain allekirjoittaneen mielipide.
Okei. Hyvä juttu.

Tietysti karateka taitamattoman vastustajan voittaa, mutta eikö laji kuulu samaan romukoppaan kuin kungfut ja aikido, jos niitä kamppailulajeina tai itsepuolustusmielessä miettii. Sori.

Minä haluan nopeat tulokset ilman että loukkaannun usein. Lisäksi BJJ-paini- sekä pyöräily kys salille on hyvää kuntoilua myös.

Kiitos.
MMAaloittelija
maalis 16, 2019, 18.16
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Onko kamppailu- ja itsepuolustuslajien harrastaminen yhtä loukkaantuneena olemista vai olenko pelkästään liian vanha?
Vastaukset: 61
Luettu: 8696

Onko kamppailu- ja itsepuolustuslajien harrastaminen yhtä loukkaantuneena olemista vai olenko pelkästään liian vanha?

Joo. Tein jalkapäivän kuntosalilla täysillä. Ei kipua, mutta kun aivastin treenin jälkeen suihkussa, niin se sattui hetkellisesti.
BJJ harjoituksiin on turha yrittää vähään aikaan, koska joku pehmytkudosvaurio siellä on. Lottovoitto siitä huolimatta, koska ei tarvinnut lopettaa kuntoilua.
MMAaloittelija
maalis 16, 2019, 14.09
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Onko kamppailu- ja itsepuolustuslajien harrastaminen yhtä loukkaantuneena olemista vai olenko pelkästään liian vanha?
Vastaukset: 61
Luettu: 8696

Onko kamppailu- ja itsepuolustuslajien harrastaminen yhtä loukkaantuneena olemista vai olenko pelkästään liian vanha?

injunjack kirjoitti: maalis 16, 2019, 11.21
MMAaloittelija kirjoitti: maalis 15, 2019, 23.08
magamies kirjoitti: maalis 15, 2019, 22.46 Aloittajalle suosittelisin itsepuolustukseen tähtävää Krav magaa tai Defendoa, Krav maga on suojele itseäsi ja poistu tilanteesta eli streetwise ja älä ole uhri, defendo samat periaateet mutta enemmän keskittymistä viranomaistekniikkaan eli hallintaan.
Maassa kamppailu ei ole aina se oikea kun puhutaan katutilanteesta.
Okei. En huomannut viestiäsi vastatessani edelliseen.
Olen miettinyt krav magaa, mutta olen miettinyt että sparrataanko siellä tarpeeksi, mutta en tosiaan tiedä lajista paljoa.
Defendosta en tiedä muuta kuin mitä juuri kerroit. Pitää googlettaa kumpaakin, katsoa vaikka videoita tai lukea lajeista täältä keskusteluista.
Olen mä sen oppinut, että tositilanteissa toimii se mitä on sparratessa pystynyt tekemään. (Esim hokutoroy-jujutsu kiinnosti, mutta sitten luin/opin ettei sitä sparrata tai voi sparrata tarpeeksi.)
Meinasin sanoa, et ip-painotteinen karate saattas olla myös mukava pystylaji, jossa harvemmin sattuu haavereita, eikä ikä ole este, mutta "sparrin puutteen" pelko saa minut epäröimään.
Kas kun pitäsisi tuossakin kohtaa tietää mikä on sanojan "riittävä määrä " sparria. Riittääkö pariharjoitteet muodollisesti ja vapaammin vai mikä on tavoite? Halutaanko hautaan asti kestävää harrastusta, vai nopeaa mulle kaikki heti meen MMA'han ku saa sparrata/lyödä heti alusta alkaen? IP'tä ajatellen, onko kilpa-urheilulajit ne oikeat valinnat?
Kaikessa kamppailussa se vahva perustekniikan hallinta on kumminkin se A ja O.
Paras itsepuollustuslaji on kai se jossa sparrataan paljon. (esim. paini, thainyrkkeily, BJJ, MMA ja judo hyviä.)
Havainnollistus: Kun BJJ harjoituksissa drillataan jotain liikettä ja sen jälkeen aletaan sparraamaan, niin en minä sitä juuri opeteltua liikettä saa yleensä tehtyä sparrissa. Jossain vaiheessa myöhemmin saatan onnistua tekemään kys. liikkeen sparrissa.
Karateen en usko, koska olen nähnyt Youtubesta kuinka käy kun karateka ja BJJ mies tappelevat.
Kyllä varmasti perustekniikka on A ja O, mutta esim. aikidoa voi harrastaa hautaan asti rauhassa, jonne pääsee nopeasti, jos luulee niillä tekniikoilla pärjäävänsä.(Teininä fanittamani Steven Seagalin elokuvat olivatkin täyttä tuubaa.)
MMAaloittelija
maalis 15, 2019, 23.08
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Onko kamppailu- ja itsepuolustuslajien harrastaminen yhtä loukkaantuneena olemista vai olenko pelkästään liian vanha?
Vastaukset: 61
Luettu: 8696

Onko kamppailu- ja itsepuolustuslajien harrastaminen yhtä loukkaantuneena olemista vai olenko pelkästään liian vanha?

magamies kirjoitti: maalis 15, 2019, 22.46 Aloittajalle suosittelisin itsepuolustukseen tähtävää Krav magaa tai Defendoa, Krav maga on suojele itseäsi ja poistu tilanteesta eli streetwise ja älä ole uhri, defendo samat periaateet mutta enemmän keskittymistä viranomaistekniikkaan eli hallintaan.
Maassa kamppailu ei ole aina se oikea kun puhutaan katutilanteesta.
Okei. En huomannut viestiäsi vastatessani edelliseen.
Olen miettinyt krav magaa, mutta olen miettinyt että sparrataanko siellä tarpeeksi, mutta en tosiaan tiedä lajista paljoa.
Defendosta en tiedä muuta kuin mitä juuri kerroit. Pitää googlettaa kumpaakin, katsoa vaikka videoita tai lukea lajeista täältä keskusteluista.
Olen mä sen oppinut, että tositilanteissa toimii se mitä on sparratessa pystynyt tekemään. (Esim hokutoroy-jujutsu kiinnosti, mutta sitten luin/opin ettei sitä sparrata tai voi sparrata tarpeeksi.)
MMAaloittelija
maalis 15, 2019, 23.00
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Onko kamppailu- ja itsepuolustuslajien harrastaminen yhtä loukkaantuneena olemista vai olenko pelkästään liian vanha?
Vastaukset: 61
Luettu: 8696

Onko kamppailu- ja itsepuolustuslajien harrastaminen yhtä loukkaantuneena olemista vai olenko pelkästään liian vanha?

Beefcake kirjoitti: maalis 15, 2019, 22.28 Urheiluvalmennuksessa kissan voi nylkeä monella tavalla. Itse olen sitä koulukuntaa, joka uskoo että oheisharjoittelussa voiman suhteen kannattaa lähinnä pyrkiä optimoimaan lihasmassan määrä sopivaksi itse lajiin. Punteilla hermotettu maksimivoima kun siirtyy kovin heikosti useimpiin lajisuoritteisiin. Lajivoima syntyy sitten lajinomaisissa harjoitteissa kun lihasmassaa on riittävästi. Isoilla painoilla myös loukkaantumisriski kasvaa ja palautuminen vaikeutuu jos hermosto on rassattu tukkoon. Toki päinvastaisillakin metodeilla on tehty vaikuttavia tuloksia.

Jos taustalla on vakavampaa voimaharjoittelua pohjaa on varmasti riittävästi. Useimmat tuntemani Euroopan mestarit eivät pukkaa penkiltä satasta tai nyppää maasta kahta markkaa. Treenailet mikä tuntuu mukavimmalta etkä revi itseäsi hajalle. Voima ei varmasti ole pullonkaula mattopainisi kehittymisen suhteen pitkään aikaan.

Toki ilman pukuakin kannattaa painia, harjoittelumahdollisuuksia on silloin ainakin enemmän ja vaihtelu virkistää. Itse valikoin harjoittelukaverit ilman pukua todella tarkkaan, vaikka painivuosia on takana kohtuu reilusti. Peruskurssilaisten kanssa painimista pyrin välttämään, pahimmat loukkaantumiseni ovat tulleet kokemattomien kavereiden kanssa painiessa. Myös oma paini kannattaa opetella pitämään mukavan kevyenä, molemmat saavat sparrista enemmän irti, kun suorituksia tulee paljon eikä ryskätä verenmaku suussa. Kovalle sparrillekin on paikkansa, mutta sen osuus kannattaa aikuisiällä pitää aika pienenä ja valita harjoituskaverit niin, ettei tarvi olla loukkaantumisten takia sivussa.
Okei, kiitos. Taidan pidentää toistojen määrää.
Kyllä, esim. penkkiykkösiä kokeillessa alaselkä venähtää helposti. Palautuminen on myös tosiseikka.

Kuntosalilla käyn kolme kertaa viikossa ja painimassa kävin 2 kertaa. Samaa tarkoitus jatkaa.

Okei. Satasta en jaksa penkata, mutta vuosi sitten vedin maasta 180 kg (nyt en siinä kunnossa vielä.)
Mutta olen huomannut että olen painissa kömpelö ja matossa ei ole ketteryyttä kuten muilla paremmilla, mutta se on ymmärrettävää taustallani. (Lisäksi vatsan alue ei ole kai tarpeeksi vahva.)

Kyllä, itsepuolustuksenkin kannalta.
Hyvä. Minäkin teen jatkossa niin, valikoin.
Joe Rogan sanoi podcastissaan kerran, että hänen mielestään vaarallisin painikaveri on uusi vahva tyyppi, kun taas mustavyön kanssa on turvallisinta.
Okei. Miten loukkaannuit/minkä tyylisiä vammoja?
Itse otan aika rennosti, mutta muistan että peruskurssilla saatoin ottaa liiankin kovasti koska jännitti/pelotti sen verran.
Varmasti juuri noin ja itsellä ikääntyvänä vielä suuremmalla syyllä.

Mulle on epäselvää milloin BJJ:ssä rollataan/rolling ja milloin sparrataan?