Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 1 tuloksen

premier
tammi 13, 2005, 00.02
Keskustelualue: Voimistelusali
Aihe: Miten kasvattaa kuntoa?
Vastaukset: 90
Luettu: 15226

IMO taistelulajien harrastajan kannalta tärkein kestävyyden alue on ns. sprinttikestävyys. Eli se, että pystyy vetämään monta lyhyttä spurttia maksimisykkeellä niin, että taju ei lähde.

Paras tapa kehittää sprinttikestävyyttä on, noh, sprinttailla. Sitä ei tarvitse kuitenkaan tehdä lenkkipolulla vaan saman asian ajaa vaikkapa kuntopyörä tai ergometri kuntosalilla. Välineellä ei ole niinkään väliä. Pääasia, että syke saadaan mahdollisimman ylös (huomioi ikääsi vastaava maksimisyke) ja pidetään siellä jonkin aikaa. Tätä sitten toistetaan ja yritetään kasvattaa sprintin intensiteettiä ja etsiä omia rajojaan. Omien kestävyyden rajojen löytäminen on muutenkin hyvä asia. Usein raja on huomattavasti pidemmällä kuin kuvitteli.

Tähän on hyviä ohjelmia olemassa. Itse olen käyttänyt täällä olevaa ohjelmaa:

http://www.trainforstrength.com/Endurance1.shtml" onclick="window.open(this.href);return false;

Ohjelma jäi tosin puoliväliin, koska se oli liikaa sen hetkisellä treeni- ja työtahdilla. Sinänsä hyvä juttu, että ylläpitovaiheessa ei tarvitse tehdä kuin muutama 20sekunnin sprintti ja sitten voi lähteä kotiin. Ei mene siis edes paljoa aikaa.

Tämän lisäksi on tietenkin hyvä käydä muuten vaan lenkkeilemässä ja kehittää myös sitä pidempiaikaista kestävyyttä.

edit: IMO muuten tuolla sivustolla olevat harjoitukset voi jättää omaan arvoonsa :) Monet vannovat "Scrapperin" nimeen, mutta jos aikoo ihan taistelulajiakin jaksaa treenata, ei tuollaisia ohjelmia ole yksinkertaisesti mahdollista toteuttaa. Omien rajojen kokeiluun kyllä kelpaa ;)