Nyt voit liittyä etupotkijaksi näppärästi ja nopeasti PayPalin kautta tästä linkistä. Tukemalla Potkua pidät sivustoa pystyssä. :)

Kuva

Haku löysi 2 tulosta

Maastokuvio
touko 14, 2019, 22.33
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Metsästys
Vastaukset: 1478
Luettu: 79573

Metsästys

Ja kiitokset!

Petteri mettälle kun yhdessä pääsis niin ai että
Maastokuvio
touko 14, 2019, 19.22
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Metsästys
Vastaukset: 1478
Luettu: 79573

Metsästys

Mainitun kirjan kirjoittaja reporting in! Työkaveri vihjasi, että täällä puhutaan asiaa ja näin näyttäisi olevan. Hyviä kulmia.

Kari Aittomäki: olisi mahtavaa kuulla palautetta kirjasta sitten kun sen aika tulee. Kirja ilmestyy elokuussa.

Keskustelussa näytettiin sivuavan aika hyvin yleisimpiä metsästyskeskustelun näkökulmia, joten en tartu niihin sen enempää.

Tuon pöytään vielä sen, että löysin metsästyksestä hiukan yllättäen keinon avata rakentavaa keskustelua niin abc-isäntien, kuin cityvihreidenkin kanssa. Maailma näyttäisi olevan kääntyneen sellaiseen asentoon, että yhä useampi on ymmärtänyt kannanhoidollisen metsästyksen yhteiskunnallisen arvon, yhä useampi miettii ruoan eettisyyttä ja kaipaa luonnosta vastapainoa töille tai kotiarjelle. Keskustelin kirjaprojektin aikana hyvin erilaisten ihmisten kanssa ja yllätyin kuinka hyvin suomalaisen luontoväen tavoitteet ovat linjassa. Aivan kaikki esimerkiksi tavoittelevat luonnon monimuotoisuuden ylläpitoa.

Vaikeaa keskustelusta tekee nuo seikat, joihin viittasit: vanha setämieshirviporukkamentaliteetti on monesti ollut ongelmallista. Monen seurueen on ollut pakko muuttua siksi, että ne eivät kulttuurin takia löytäneet jäseniä. Luontainen poistuma toki vaikutti tässä myös.

Mietin itsekin fasaanijahtien moraalista ongelmallisuutta ja elitistisyyttä ja suhtauduin siihen penseästi aina siihen asti kunnes sain kutsun vierailla fasaanitilalla tutustumassa sen liiketoimintaan. Moraalinen ongelma kasvatettujen eläimien ampumisessa on olemassa, mutta kokonaisuus on kuitenkin luonnon kannalta niin arvokas, että hinta saattaa silti kannattaa maksaa. Tämä oli itselleni kirjaprojektin aikana tapahtunut suurin ”takinkääntö”.

Minulle motivaatio kirjan kirjoittamiseen tuli siitä, että huomasin itse aloitettuani totuuden olevan paljon vivahteikkaampi ja monisävyisempi kuin ulkopuolelta katsellen kuvittelin. Tavoitteeni on kertoa tarina siten, että sen avulla olisi vähän helpompi ymmärtää mistä metsästyksessä on kyse ja mitä metsästäjän päässä liikkuu. Elokuussa nähdään miten käy. Lähetä ihmeessä palautetta: metsastakirja@gmail.com

Ps. Pidän eläinkuvausta itse valokuvaajana kertaluokkaa vaikeampana kuin metsästystä. Minusta ei olisi siihen hommaan. Taidot ja kärsivällisyys eivät riitä. Siksi minun luontosuhteeni aukesi metsästyksen, ei valokuvauksen kautta. Onneksi on metsässä tilaa molemmille.