Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 3 tulosta

Zetor
kesä 14, 2007, 10.55
Keskustelualue: Bothoan
Aihe: Balisong
Vastaukset: 95
Luettu: 43795

YJT kirjoitti: Itse asiassa, kiinnostaisi kuulla onko nykymaailmassa jotain perusteluita valita balisong esim. kääntöveitsen sijasta vaikkapa geneeriseen itsepuolustus- tai taistelukäyttöön, tai vaikka ihan työkaluksi.
Vähemmän liikkuvia osia ja luotettavampi mekanismi? Taittoveitsien lukkojen luotettavuudesta käydään käydään keskustelua varmaan maailman tappiin saakka.
Zetor
kesä 13, 2007, 15.38
Keskustelualue: Bothoan
Aihe: Balisong
Vastaukset: 95
Luettu: 43795

Vlad Tepes kirjoitti: Tuosta kikkailusta. Onko aseella kikkailu eettisesti kestävää? Minä näkisin, että se loukkaa ainakin minun käsitystä aseesta. Vähän samaan tapaan kuin lapsia ohjataan olemaan leikkimättä ruoalla. Näkisin, että se voi vähentää kunnioitusta.
Vänkä kysymys koska se ei ole koskaan pälkähtänytkään mieleeni. Leikin huvikseni "aseilla" (kepit, balisong, ginunting, mikä vain mikkä kiiltää ja on terävää - usein kanssaihmisten kauhuksi) jatkuvasti.

Minulle balisong on ensimmäiseksi vänkä lelu, toiseksi työkalu kuten taittoveitsi, kolmanneksi hieno esine varsinkin jos se on käsintehty ja viimeiseksi - ehkä - ase.

Mikä ei tietenkään tarkoittaisi sitä etteikö balisongia kuten mitä vain terävää ja vaarallista pitäisi kunnioittaa, mutta kunnioitus on eri asia kuin palvonta. Balisongin kunnioituksen muuten oppii itsekseen kun on muutamaan otteeseen jättänyt sormensa väärän paikkaan. ;)