Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 4 tulosta

Kerkko
tammi 21, 2022, 16.32
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Sijoittaminen
Vastaukset: 485
Luettu: 34360

Sijoittaminen

Olisikohan 50 000 raja imagokysymys? Sitä on haluttu profiloida piensijoittajien ja tavallisten kansalaisten työkaluksi. Onhan tuo vähän turhan matala raja siihenkin. Jos miettii vaikka juuri tuota eläkesäästöajatusta.
Kerkko
huhti 7, 2020, 21.17
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Sijoittaminen
Vastaukset: 485
Luettu: 34360

Sijoittaminen

Hitusen lisäsin kuukausisäästöjen määriä. Indeksirahastoihin kuten ennenkin. Nyt voisi isojakin voittoja tehdä, mutta pyrin pitämään sijoittamiseni stressittömänä. Varmaan tässä on aika halpaa pörssissä vielä useamman kuukauden ajan. Joskus sijoittamista aloittaessani ajattelin, että ahdistaisi enemmänkin, kun kaikki voitot sulaa pois. Mutta ei ole tuntunut oikein missään. Pikemminkin koen, että nyt on hyvät alennusmyynnit. Tilanne olisi eri, jos niitä rahoja tarvitsisi akuutisti.
Kerkko
touko 21, 2019, 17.16
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Sijoittaminen
Vastaukset: 485
Luettu: 34360

Sijoittaminen

Minähän myös kyselin tästä pari vuotta sitten, ja teinkin sitten omia ratkaisujani. Olen nyt parisen vuotta laittanut kuukausisäästämisellä n. koko maailman kattavaan etf-rahastoon (EUNL), Suomen superrahastoon ja hiukan muuallekin. Minä tein niin, että en laittanut niitä lasten omiin nimiin ainakaan vielä. Ne ovat siis minun, mutta eri salkuissa, korvamerkittyinä. En ole ihan noin pitkällisiä ajatuksia tehnyt verokikkailuista, kuin mitä Totte puhuu. Kuitenkin pelkona oli se, että lapsi tai hänen kumppaninsa sitten täysi-ikäisyyden kynnyksellä hassaa rahat tai että ne joutuu jostain syystä myymään, esim. jos joutuu toimeentulotuelle. Lisäksi itselle salkun avaaminen oli yksinkertaisempaa, lapselle avatessa on tehtävä todistajien allekirjoittamat valtakirjat.

Ajatuksena kuitenkin on avata myös jossain vaiheessa lapsen ihan omiin nimiinkin ja vähän tutustuttaa tähän sijoittamishommaan.

Yhtä kaikki, tärkeää on tosiaan katsoa kulut. Kaikissa rahastoissa mitä itse omistan taitaa olla alle 0,5% hallinnointipalkkio.
Kerkko
elo 17, 2017, 20.44
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Sijoittaminen
Vastaukset: 485
Luettu: 34360

Sijoittaminen

Kun sijoittaa lapselle, kannattaisiko se rahasto laittaa lapsen omiin nimiin vai itselle erilliseksi salkuksi? Jos salkku on valmiiksi lapsen nimissä, ei tule sitten myöhemmin varoja siirtäessä ongelmia lahjaveron kanssa. Toisaalta aika moni nuori joutuu jossain vaiheessa hakemaan toimeentulotukea, jolloin tällaisetkin vaikuttavat. Nuori saattaa myös olla sellainen, että hassaa kaiken. Jos varat olisivat vanhemmalla, voisi paremmin kontrolloida. Toisaalta se tuntuu ehkä ajatuksena vähän tyhmältä. Ajatuksia?