Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 6 tulosta

Kerkko
syys 20, 2023, 16.07
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Sienestäminen
Vastaukset: 60
Luettu: 4658

Hyvän mielen ketju vol. 2

Mä just mietin viimeksi metsässä käydessä, että kantarellien kanssa ei tarvi edes puhua, että menee etsimään niitä, vaan voi sanoa, että menee hakemaan. Niitä löytyy aina. Nyt taitaa olla myös hyvä vuosi torvisienien kanssa, en ole koskaan löytänyt yhtä paljoa kerralla. Mutta herkkutatteja ei ole näkynyt sen paremmin tänä kuin viime vuonnakaan. Se olisi isoin suosikkini.
Kuva
Kerkko
syys 3, 2018, 16.50
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Sienestäminen
Vastaukset: 60
Luettu: 4658

Sienestäminen

AlexMachine kirjoitti: syys 3, 2018, 10.15 337F939A-D518-431C-A99A-D141614657B7.jpeg

En ole suuri sienten ystävä. Pienenä soin hyvin mielin mutta eräs episodi jätti traumoja.
Mutsi oli mökillä poiminut sieniä ja laittoi niitä jauhelihakastikkeeseen. Tatteja.
Valitettiin että on pahaa, mutta syödä piti lautanen tyhjäksi. Mutsi sitten saapui itse syömään ja sylkäisi ruoan takaisin lautaselle. Sappitatteja.
En koskenut seiniin yli 20 vuoteen.
Namnam :P
Kuka muuten on keksinyt että korvasieni on syötävää ja herkkua?
Paistetaan sienet ja oho, kaikki kuoli. No jos keittäisi? Kaikki kuoli taas. Entä jos kerran sijaan ryöppäisi pari kertaa? No nyt!
:D
Ehkä tämä on keksitty kuivauksen kautta. On keksitty, että kuivaamalla saa säilytettyä ruokaa. Kuivaus poistaa osan myrkystäkin. Jos sitten tämän jälkeen on lioteltu/keitetty kuivattuja sieniä, on siinäkin saatu osa myrkystä pois. Jotenkin näin on sitten tajuttu asia. Tai sitten on keksitty, että jostain toisesta asiasta saa myrkkyjä pois ryöppäämällä, joten ehkä tästäkin.
Pyrkele kirjoitti: syys 3, 2018, 10.41 Korvasieniä tosiaan itekki tulee ajoittain pomittua. Tänä kesänä en jaksanu, mutta ehkä ens vuonna.
Mutta poimin minä marjastusreissulla tatin tuossa männä viikolla. Tais olla punikkitatti. Paistoin ja heitin eväsruuan mukkaan.
En tainnu paistaa riittävän hyvin tai mahani ei enää käsittele esim. sienisokeria erityisen hyvin.
Jännästi pääsin seuraavana päivänä vielä iltavuoroon, aamuisen jallajallan jälkeen. Hyvin se massu tuon kyllä ajotti.
Punikkitattia pitää keitellä aika pitkään ja kaikkien maha ei kestä silti. Itse ihan tykkään niistä.
Kerkko
syys 2, 2018, 21.23
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Sienestäminen
Vastaukset: 60
Luettu: 4658

Sienestäminen

Pari vuotta sitten kaipailin herkkutatteja. Viime vuonna löysin pari oivallista paikkaa, ja niitä on edelleen jäljellä. Tänäkin vuonna tuntuu olevan ihan hyvä tattivuosi. Olenkin löytänyt ja syönyt herkkutatteja mm. eilen ja tänään.

Muitakin on löytynyt ihan mukavasti, joskin kantarelleja haluaisin vielä lisää.
Kerkko
syys 4, 2016, 09.36
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Sienestäminen
Vastaukset: 60
Luettu: 4658

Sienestäminen

Harmikseni en oo koskaan löytäny noita torvisieniä muutamaa enempää. Suppilovahveroita keräsin toissa vuonna niin paljon, että niitä on kuivattuna vieläkin. Viime vuosi jäi niiden osalta osittain tästä syystä väliin. Ihan hyvin ovat minusta kestäneet säilytystä. Tänä vuonna aion kyllä kerätä taas, vielä ei ole montaa näkynyt.

Herkkutatteja olisi kiva löytää enemmän. Lähes kaikki löytämäni ovat tänä vuonna olleet jo pilalla.
Kerkko
elo 29, 2016, 22.19
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Sienestäminen
Vastaukset: 60
Luettu: 4658

Sienestäminen

Ai katos, luin niin hätäisesti, että sain tuosta tulkittua, että ei ollut suomuorakas. :oops: Mutta joo, alapuolesta tunnistaisi helposti orakkaaksi. Ei taida muissa sienissä olla noita piikkejä alla.

Viime vuosina olen sienestänyt paljon. Ekspertti en vielä ole, valitettavasti. Hauskaa puuhaa. Tykkään kulkea metsissä, löytäminen on mukavaa ja sienet ovat hyviä. Tänä vuonna on löytynyt kantarelleja aivan valtavasti.
Kerkko
elo 29, 2016, 22.08
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Sienestäminen
Vastaukset: 60
Luettu: 4658

Sienestäminen

Mikan sieni voi hyvinkin olla lampäänkääpä. Täytyisi nähdä vähän tarkemmin, tuo kun on vain päältä kuvattu. Katsopa kuvia ja murra sienestä pala. Jos menee kellertäväksi, se vahvistaa olettamusta. Miellyttävä tuoksu.