Etsitkö kamppailuharrastusta? Aloita suoraan tästä uusi aihe valmiiden kysymysten kanssa ja odota, kun konkarit vastaavat sinulle. :boxing2:

Penskat häkissä...

Kamppailu-urheilulajit eli BJJ, MMA, nyrkkeily, paini, potkunyrkkeily, thainyrkkeily jne.

Valvoja: Valvoja

Kuvake
mronkain
etupotkija
Viestit: 8608
Lauteille: Joulukuu 2004
Paikkakunta: Roihuvuori
Tykännyt: 0
Tykätty: 1 kerran

Penskat häkissä...

Viesti mronkain »

Vähän kyseenalaista touhua...
http://www.socalpankration.com/fighters" onclick="window.open(this.href);return false; ... Havasu.wmv

- Marko
Kuvake
Mika
etupotkija
Viestit: 91111
Lauteille: Joulukuu 2004
Paikkakunta: Tampere
Etulaji: Pilates, HIIT
Sivulajit: Girya, Yinjooga
Takalajit: Tanglang
Tykännyt: 624 kertaa
Tykätty: 250 kertaa

Viesti Mika »

Toi jostakin syystä pysähteli mulla koko ajan, joten en ihan kaikkea nähnyt, mutta aika vaarattomalta nuhjaamiselta se näytti. Ilmeisesti iskut päähän ainakin maassa olivat kiellettyä.

On tää BJJ-aika kyllä niin hassuva, kaikki vain pyrkivät maihin ja tekemään mitä ihmeellisimpiä lukkoja, jopa pienet pennut (mitä isot edellä...)...:D
ไม่เป็นไร
Zen, I haz it.

Potki etuja!
fatman
kylkeenpotkija
Viestit: 4034
Lauteille: Helmikuu 2005
Paikkakunta: Karkkila
Tykännyt: 11 kertaa
Tykätty: 7 kertaa

Viesti fatman »

Mielestäni tuon ikäisille nassikoille löytyy varmasti vaarattomampia ja mielekkäämpiä tapoja kilvoitella. MMA-lajien harrastaminen on sinänsä ok, mutta tekniikoiden kanssa on syytä suorittaa karsintaa. Esim. kuristukset ja jalkalukot kannattaa ottaa ohjelmistoon huomattavasti myöhemmin.
Kuvake
mronkain
etupotkija
Viestit: 8608
Lauteille: Joulukuu 2004
Paikkakunta: Roihuvuori
Tykännyt: 0
Tykätty: 1 kerran

Viesti mronkain »

Lähinnä ajattelin että tuossa pistetään pojat tappelemaan luvan kanssa. Omat kokemukseni tietysti vaikuttavat, mutta itse en liian nuorena laittaisi lapsia treenaamaan kilpalajeja, ei kaikessa aina pidä kilpailla, joskus voi treenata ihan huvin vuoksi.

Tuo video muuten toimii, kun media playerissa (tai millä sitä katsookaan) siirtää jumituskohdan ohi.

- Marko
Kuvake
renne
reiteenpotkija
Viestit: 406
Lauteille: Tammikuu 2005
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Viesti renne »

Voihan kilpalajejakin treenata huvinvuoksi. Itse laittaisin (jos niitä olisi) muksuni erittäin mielelläni muksujudoon tai nassikkapainiin. Yrittäisin loppuun asti vältellä perinteisiä japanilaisia lajeja joissa tulee mukaan melkoinen hierarkkinen harjoittelijarakenne ja uskomusten mukaantulo ym (itse olen siis harjoitellut perinteisiä japanilaisia lajeja). Perinteisissä lajeissa mukaantulevat muinaisen maailman katsomustavat ym vaativat harjoittelijalta jo jonkinlaista arvostelukykyä, jota katson lapsilta puuttuvan.

Jos lapseni johonkin kamppailulajiin veisin niin valitsisin lajin kyllä ohjaajan mukaan. Vaikka laji olisi kuinka hoopo, mutta ohjaaja pätevä niin voisin muksun sinne viedä. Huonolle ohjaajalle en veisi vaikka mikä laji olisi kyseessä. Puhun siis kyvystä käsitellä lapsia ja vaikuttaa niiden kehitykseen ja käyttäytymiseen + (treeneissä viihtymiseen).

En kyllä tuohon klippiin viitaten muksujani tuollaiseen laittaisi.

EDIT: Kirjoitusvirheitä.
Viimeksi muokannut renne, helmi 16, 2006, 08.01. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Kuvake
mronkain
etupotkija
Viestit: 8608
Lauteille: Joulukuu 2004
Paikkakunta: Roihuvuori
Tykännyt: 0
Tykätty: 1 kerran

Viesti mronkain »

renne kirjoitti: Voihan kilpalajejakin treenata huvinvuoksi.
Voi, jos on riittävän vahva mielipide ja asenne itsellä, että todellakin tekee sitä huvin vuoksi. Lapsilla usein ei ole, vaan ovat liian helposti vietävissä. Jos valmentaja innostuu liikaa ja painottaa sitä kilpailupuolta, silloin usein hupi vähenee ja kilpailu kovenee.

- Marko
Kuvake
renne
reiteenpotkija
Viestit: 406
Lauteille: Tammikuu 2005
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Viesti renne »

renne kirjoitti: Jos lapseni johonkin kamppailulajiin veisin niin valitsisin lajin kyllä ohjaajan mukaan. Vaikka laji olisi kuinka hoopo, mutta ohjaaja pätevä niin voisin muksun sinne viedä. Huonolle ohjaajalle en veisi vaikka mikä laji olisi kyseessä.
taisin juuri niin sanoa ja osaa japskilajeista siitä samalla kritisoida

Esim BJJssä on niinsanottua positiopainia junnuille, jossa lukkoja tai kuristuksia ei opeteta (samankaltaista kuin muksujudo). Tämä on juuri sen ohjaajan vastuu. Lapsille on turha opettaa henkimaailman juttuja tai vastaavia. Urheilua lapsille opetettaessa tulee painottaa siihen urheilun hauskuuteen ja samalla kanssaharjoittelijoiden huomionottamiseen ja sosiaalisuuteen. Liikunnan monipuolisuus on pääasia.
Kuvake
Nuppu
ilmaanpotkija
Viestit: 9
Lauteille: Kesäkuu 2005
Paikkakunta: Petäjävesi
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Viesti Nuppu »

mronkain kirjoitti: Lähinnä ajattelin että tuossa pistetään pojat tappelemaan luvan kanssa. Omat kokemukseni tietysti vaikuttavat, mutta itse en liian nuorena laittaisi lapsia treenaamaan kilpalajeja, ei kaikessa aina pidä kilpailla, joskus voi treenata ihan huvin vuoksi.
Samaa minullekin tuli mieleen. Ja kun taustalta vielä tuntui kuuluvan ja näkyvän muita lapsia katsomassa tätä näytelmää, niin kyllä siinä tappeluinto nousee ja tulos näkyy varmasti myös kehän ulkopuolella...

Minusta on tärkeää antaa nuorelle lapselle sellainen harrastus, joka voi jatkua koko elämän ja jossa voi aina kehittyä, mutta jossa ei joutuisi ns. "liian aikuisien" kysymysten pariin, ainakaan kovin varhain. Oma isäni vakaan kristillisen kasvatuksen saaneena minulle hieman murisi kun 16-vuotiaana aloitin shorinji kempon, koska epäili paria vuotta nuoremman (laskutaidottomat:14v) veljeni saavan siitä jotain outoja (en nyt paremmin osaa sanoa kun en tullut kysynesksi mitä) vaikutteita. Ja minullekin sitten lopulta puolen vuoden ja yhden vyöarvon nousun jälkeen myönsi, että "no ehkä sitä 16-vuotias itse osaa ajatella näitä asioita".

Itse olisin mielummin aloittanut jonkun vastaavantapaisen lajin jo nuorena niin siitä nyt pahimmassa(?) tappeluunjoutumisiässä (täysi-ikäisyyden kynnyksellä) olisi jotain suojaakin (tämän keltaisen vyön kanssa ei paljoa muuta tehdä kuin juosta karkuun) ja lisäksi pääsisi ja kannattaisi jo lähteä lajin tiimoilta ulkomaillekin harjoittelemaan. Mutta ehdottomasti sellainen laji mikä EI provosoi hakkaamaan kavereita kadulla kun "eihän se treeneissäkään vahinkoa tuottanut" (hanskojen kanssa ja valvotussa ympäristössä ehkä vähän eri asia kuin oikeasti suuttuneena ja kovin nyrkein).

Ja tietysti se, millaiseen taistelu/itsepuolustuslajiin lapsen voi laittaa ja minkä ikäisenä, riippuu täysin lapsesta. Jokainen kehittyy aivan omalla tasollaan ja vauhdillaan.

Tulipas pitkä romaani. :roll:
... kirjoitan tähän jotain viisasta heti kun keksin mikä on viisasta ...
liri
nilkkaanpotkija
Viestit: 41
Lauteille: Elokuu 2005
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Viesti liri »

Tuossa pätkässä otelleiden poikien taitotasosta kävi hyvin selväksi se, että kyseiset pojat olivat treenanneet mma:ta jo pidemmän aikaa. Lisäksi säännöissä oli selvästi määrätty, että päähän lyönnit ovat kiellettyjä. Muitakin rajoituksia on saattanut olla.

Minusta on ihan ok, että lähdetään matsaamaan tuollaisilla säännöillä. Esim. nyrkkeilyssä lähdetään kilpailuja vetämään rajoitetulla kontaktilla jo hyvin nuorella iällä. Minusta juuri tällainen progressiivinen ikäluokkiin sidottu säännöstö on tarpeen myös mma puolella, jotta kyseisestä lajista tulee tulevaisuudesta suurten kansanryhmien tunnustamaa urheilua. Lajihan kuitenkin lopunperin on turvallinen verrattuna moneen muuhun kamppailu-urheiluun.
Ralle Ryökäle
kylkeenpotkija
Viestit: 3522
Lauteille: Maaliskuu 2005
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Viesti Ralle Ryökäle »

Hienoa pojat! Noin sitä pitää!
Tuosta näkee että nuorisossa on tulevaisuutta. Hyvin kontrolloitua oli tuo touhu joten hyväksyn täysin.
Kuvake
Nelson
kylkeenpotkija
Viestit: 1216
Lauteille: Maaliskuu 2005
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Viesti Nelson »

Joo ihan kiva opetetaan lapset tappelemaan jo aikaisessa vaiheessa, että pärjäävät nakkikiskalla sitten paremmin. :shock:

Omia lapsia en touhuun veisi, vaikka maksettaisi.
liri
nilkkaanpotkija
Viestit: 41
Lauteille: Elokuu 2005
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Viesti liri »

Nelson kirjoitti: Joo ihan kiva opetetaan lapset tappelemaan jo aikaisessa vaiheessa, että pärjäävät nakkikiskalla sitten paremmin. :shock:

Omia lapsia en touhuun veisi, vaikka maksettaisi.
Tuossa pätkässä näkyvällä touhulla on ihan yhtä paljon tekemistä tappelun kanssa kuin kilpa karatella, nyrkkeillä, painilla tai judolla. Ainut ero on se, että tekniikka valikoima on laajempi. Muutenkin alkaa tympimään nuo nakkikiskajutut MMA:n yhteydessä. Se on urheilua siinä missä muukin. Jos lapsi haluaa harrastaa MMA:ta niin miksei vanhempi voisi häntä sinne viedä? Ensin tietysti vanhemman kannattaa ottaa selvää mistä on kyse esimerkiksi käymällä katsomassa harjoituksia.

Mihinkäs touhuun Nelson sitten lapsensa veisi? Shakkiin vai satubalettiin?
Kuvake
Jussi Häkkinen
päähänpotkija
Viestit: 18628
Lauteille: Helmikuu 2005
Tykännyt: 117 kertaa
Tykätty: 216 kertaa

Viesti Jussi Häkkinen »

liri kirjoitti: Mihinkäs touhuun Nelson sitten lapsensa veisi? Shakkiin vai satubalettiin?
Molemmat lapsille kamppailulajeja parempia harrastuksia. Shakki ongelmanratkaisu- ja keskittymispuolella, satubaletti luovuuden, musiikin ja tiimityön puolella.

Kamppailulajipuolella murahtelen varovaista nyökkäilyä lähinnä muksujudolle ja -aikidolle. Tosin judopuolella voi kukkakaalikorvia sun muita tulla nassikoillekin - ei välttämättä se positiivisin juttu vaikkapa aikuisiän työnhaussa.
Jussi Häkkinen

"Karate ei ole tapa kamppailla. Karate on tapa opettaa kamppailua. Nämä ovat kaksi täysin eri asiaa ja erittäin tärkeä asia ymmärrettäväksi."
Kuvake
Andy
etupotkija
Viestit: 18109
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Oulu
Etulaji: Potkunyrkkeily
Takalajit: Karate, ju-jutsu
Tykännyt: 148 kertaa
Tykätty: 422 kertaa

Viesti Andy »

Hyvältä meiningiltä tuo minusta näytti. Vartalolyönneistä ei oikeasti ole isompaa vaaraa. Niillä on aikuisten miestenkin vaikea vahingoittaa toista, saati sitten lasten. Tuomarit olivat lisäksi todella tarkkana ja sääntöjä noudatettiin täydellisesti.

Mitä snägärirähinöihin tulee, niin en ole tietoinen, että juniorinyrkkeilijät, -judokat, -painijat jne. aiheuttaisivat yleisesti mitään isompia ongelmia. Miksi siis juniorivapaaottelijat aiheuttaisvat sen enempää? Ja jos jotain rähinää tulee, niin kai se on parempi, että joku muu kuin oma penska saa turpaansa?
Antti Sariola

www.instagram.com/fight_coach_andy/
www.facebook.com/anttisariolakbt/

You can play Football, you can play Rugby, but you can't play K1! - Sensei Will Vanders
Kuvake
bob
kylkeenpotkija
Viestit: 1145
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Nummela
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Viesti bob »

Suurin ongelmahan tuossa on nuo lukot. Muut nivelet kuin kyynärpääthän vioittuvat aikuisellakin ja lapsella kun vielä rustot on paperia. Samoin kuristukset ovat ennen murrosikää hengenvaarallisia.
Vuosien juniorityöstä saamallani kokemuksella varoittelen taistelulajihommissa myös siitä, että pitää aina muistaa miten sairaita p*skiaisia lapset on. Vihan hallinta on heikkoa ja matsitilanteessa se polvilukko voi lähtä vähän turhankin rivakasti.

Seuraajat

Kuvake
Andy
Kuvake
Invictus
Kuvake
Point