Nyt voit liittyä etupotkijaksi näppärästi ja nopeasti PayPalin kautta tästä linkistä. Tukemalla Potkua pidät sivustoa pystyssä. :)

Kuva

Otsalamput

Keskustelua aseista, asetekniikoista ja aseilla harjoittelusta

Valvoja: Valvoja

Vastaa
Kuvake
IIsakki
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 3
Viestit: 1623
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: E-Pohojanmaa
Tykännyt: 6 kertaa
Tykätty: 1 kerran

Otsalamput

#1

Viesti IIsakki » joulu 25, 2010, 15.34

Keskustelua otsalampuista ja niihin liittyvästä. Kehu, suosittele, kysy, hauku.

Alue on ehkä vähän väärä, laitoin tänne kun taskulamputkin ovat täällä..
Potkuholisti
"The Art is in the Person, all we have to do is Bring it Out!"
"Kun harjoittelee ahkerasti, onni potkii useammin." -Mjölnir
"Mora. Kun sanat ei auta ja kädet ei riitä"


Anapiros
reiteenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 267
Lauteille: Heinäkuu 2009
Paikkakunta: Helsinki
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Otsalamput

#2

Viesti Anapiros » joulu 25, 2010, 21.48

Petzl Tikka Plus 2.
Valotoimintoina valkoinen (2 tehoaluetta) ja hämäränäköä säästävä punainen sekä vilkku.
Virtalähteenä 3 kpl. AAA paristoja.
Varmasti löytyy tätä tehokkaampiakin malleja, mutta ns. yleiskäytössä riittää itselleni vallan mainiosti.
Hinta about 40 egeä.

Kuvake
NCP
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 4229
Lauteille: Elokuu 2007
Paikkakunta: Turku
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Otsalamput

#3

Viesti NCP » joulu 26, 2010, 21.50

Varta 1W LED

Hyvä yleislamppu, tosin pahana taipumuksena on, että pakkasella kesto on todella huono täydellä teholla. Taitaa johtua reguloinnista. Puolitetulla teholla ongelmaa ei ole. Erityisesti pidän valon hajottajasta.
Suurinta vapautta on vapaus tyhmyyteen.

Mika Luostarinen
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 1131
Lauteille: Maaliskuu 2009
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Otsalamput

#4

Viesti Mika Luostarinen » joulu 26, 2010, 23.00

Tämmöisen ostin muistaakseni 3-4 vuotta sitten. Nimi oli silloin vain Lucido, hinta 79€. Pääledi siihen aikaan yksi kirkkaimpia. En katsonut onko nyt päivitetty paremmaksi. Sivuledeissä 2 tehoa, riittävät kulkemiseen. Olen käyttänyt etsinnöissä, joskus kädessä pitäen kun on helpompi ohjata valon suuntaa. Muuten saattaa hämäränäkö heikentyä jos katsoo esim. koivun kylkeen päin otsalamppu päässä.

Hihna on kohtuullinen. Kallistussäätö pysyy asetuksissaan. Paristokotelo ja paristojen vaihtaminen ihan hyvä, johto on tukeva eikä luulisi murtuvan helposti.

Ledit saa palamaan yhdessä tai erikseen (sivuledit 2kpl yhdessä). Paristokotelon takana on 3 punaista huomiolediä, väittivät kaupassa että Saksan rautatietyöläiset käyttävät tätä lamppumallia.

http://www.varuste.net/tuotetiedot2.asp ... Lucido+TX1" onclick="window.open(this.href);return false;

Kuvake
Paha Kani
munillepotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 748
Lauteille: Maaliskuu 2008
Paikkakunta: Lieto
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Otsalamput

#5

Viesti Paha Kani » joulu 27, 2010, 11.14

Zipka. Ei mee remmit sekaisin.
MBC Kiitos 2006-2013[/linkki]

Kuvake
IIsakki
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 3
Viestit: 1623
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: E-Pohojanmaa
Tykännyt: 6 kertaa
Tykätty: 1 kerran

Otsalamput

#6

Viesti IIsakki » tammi 28, 2012, 16.33

Sitä ollaan Suomessa oltu viime aikoina, enemmän tai vähemmän, pimeänä. Onkos tullut kokemuksia aiheeseen liittyen?
Potkuholisti
"The Art is in the Person, all we have to do is Bring it Out!"
"Kun harjoittelee ahkerasti, onni potkii useammin." -Mjölnir
"Mora. Kun sanat ei auta ja kädet ei riitä"

Kuvake
flammee
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 10832
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Oulu
Tykännyt: 88 kertaa
Tykätty: 73 kertaa

Otsalamput

#7

Viesti flammee » tammi 28, 2012, 17.47

Oon tään talven käyttänyt Petzl tikka xp2:sta core-akulla, eli tällasta: http://www.taskulamput.fi/tuote/petzl_tikka_xp_2_core/" onclick="window.open(this.href);return false;
Tossa mun lampussa on vaan se ero että lisäsin siihen yhden remmin pään yli, jotta voi pitää löysemmällä, eikä tarvi säätää lakin mukaan.

Aluksi käytin sitä paristoilla, se oli p*rseestä, vähän aikaa kesti hyvät valotehot, sitten kun paristoissa oli jäljellä jotain arviolta 50-70% tehosta niin valoteho oli jo hiipunut aika huonoksi. Tolla core-akulla valotehon saa reguloitua, eli palaa täydellä kirkkaudella koko akun keston ajan, 4½ tuntia, joka talvijuoksussa on ihan riittävä. Ja akussa on ledi joka ilmaisee kuin paljon sitä virtaa on jälellä, niin ei tarvi varmuuden vuoksi latailla turhaan. Valoteho 60 lumenia on ollut täysin riittävä. Joskin alkutalvesta kun paikoin oli maata näkyvissä, niin ne polun pätkät joissa ei ollut lunta, näkyivät pelkkänä mustana(tuolloin mulla tosin oli vielä normiparistot ilman regulointia käytössä), mikä on juostessa vähän huono, jos käyttää ohutpohjaisia kenkiä. Tosin tääkin korjaantui sillä että otti valon hajoituksen pois ja voi olla että tuolla core-akun valoteholla toimis hajotetulla valollakin, selvinnee keväämmällä.

Jossain määrin en pidä ideasta että olisi juurikaan tätä tehokkaampaa lamppua käytössä, menee valosaasteen kategoriaan jos lenkkeilijällä on valonheitin päässä. Vähän niinkuin autolla käyttäisi pelkkiä pitkiä valoja, tehokkaimmat lamputhan voittavat valotehossaan autojen pitkät valot... Hieman hämmästelen yösuunnistuksen pointtia jos saa käyttää sellasia valonheittimiä jotka valaisevat suunnilleen koko näkökentän. Eikös se ois sama suorittaa päivänvalossa sitten?

Xp2 tuottaa sellasen pienen valopiirin että näkee polkua eteenpäin vähän matkaa, mutta kuitenkin selkeästi siten että valolla on rajansa pimeyden keskellä. Pysyy se pimeässä juoksemisen tunnelma edes hieman. Sen verran kevyt ja pieni että kulkee takin taskussa häiritsemättä valosaan aikaan. Ihan aitoa pimeässä juoksuakin kokeilleena toki otsalampun kanssa on mukavampaa, se on vähän turhan härön tuntoista juosta tiellä jossa näkee juuri ja juuri tietä reunustavien puiden mustia hahmoja mustaa taustaa varten. Ja poluilla on huomattavan hankala pysyä jos on vähänkin hämärämpää.

tänäskän
munillepotkija
Viestit tässä aiheessa: 2
Viestit: 589
Lauteille: Heinäkuu 2006
Tykännyt: 2 kertaa
Tykätty: 1 kerran

Otsalamput

#8

Viesti tänäskän » tammi 28, 2012, 23.16

Taidan olla otsalamppujen suurkuluttaja. Pimeänä vuodenaikana tulee käytettyä päivittäin. Kun asustaa kaukana kaikesta ja paljon liikkuu pimeässä, on otsalampuista tullut päivittäisiä käyttöesineitä. Olen treenannut rekikoiria kohta 20 vuotta ja saman verran on kokemuksia erilaisista otsalampuista.

Mulle tärkeimmät ominaisuudet ovat riittävä valoteho ja akun kesto. Pitää nähdä syyspimeällä, kun märkä ja kurainen maa imaisee suurimman osan valosta. Alkaa hirvittää, kun koirilla saattaa olla vauhtia melkoisesti ja valo alkaa hiipumaan. Pitäisi vielä sitten päästä metsästä kotiin. Sellaiset lamput, joissa on paristokotelo takaraivolla ovat mielestäni lähes mitään tekemättömiä. Kesäkäytössä sllainen vielä menettelee, mutta jos pakkasta on -15 astetta, valo hyytyy varsin nopeasti. Yksi Pezlin lamppu mulla hyytyi pakkasessa ja oli n. 6-7 km pimeää taivalta vielä edessä. Aikamoista seikkailua oli.

Aikaisemmin käytin enimmäkseen Silva suunnistuslamppuja. Niissä on kaksi halogeenipolttimoa
10 W ja 20 W. Valoteho on kyllä riittävä, mutta ne ovat aika suurikokoisia ja useammankin kerran on lamppu takertunut johonkin oksaan tai risuihin ja lamppu on pudonnut otsalta. Toinen hankaluus näissä on akku, joka on useimmiten melko suurikokoinen ja raskas. Taskussa akku on hankala vauhdikkaammassa menossa ja akkuliivi pitää pukea aina erikseen. Halogeeniotsalamppujen käyttö on jäänyt hankalien käyttöominaisuuksien vuoksi lähinnä pimeimmille syyskeleille.

Koto-oloissa useimmiten käytän pienikokoista Retki Focus Q4- lamppua.
http://www.smartia.fi/tuotekuvat/7100163_big.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Se on riittävän tehokas (125 lumenia) kotona puuhasteluun. Lisäksi se on nopea ottaa käyttöön. Hinta-laatusuhde on erinomainen (alle 30 e). Se on sopivan pieni eikä vie taskussa paljoa tilaa ja otankin sen aina mukaan varavaloksi. Paristoja en ole käyttänyt kuin hätätilassa. Normaalisti käytän NiMH akkuja, jotka pikalaturilla melko nopeasti lataantuvat.

Kylmissä olosuhteissa on käyttökelpoisempi Pezl Myo XP Belt. http://www.varuste.net/tuotetiedot2.asp ... yo+XP+Belt" onclick="window.open(this.href);return false;
Erona on se, että akku-/paristokotelon saa taskuun lämpimään eikä teho hyydy kovammassakaan pakkasessa. Valaisuteho ei aivan yllä Retki- valaisimen tasolle. Toisaalta Pezl Myossa on boost-toiminto lyhytaikaista käyttöä varten. Heikoin kohta tuntui olevan paristo-/akkukotelo, joka ei kestänyt puolta vuotta, mutta maahantuojalta sain takuuna uuden.
Sittemmin on lamppu toiminut ongelmitta.

Kevyttä, tehokasta ja kohtuuhintaista otsalamppua kovaan käyttöön etsiessäni hankin kokeilumielessä Ledlenser H14R valaisimen.
http://www.progear.net/led-lenser-h14r-ladattava.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Tässä tuntuu olevan riittävä valaisuteho (220 lumenia) ainakin lumikeleillä. Akkukotelo on normaalisti takaraivolla, mutta sen saa irroitettua ja johdon jatkokappaletta käyttäen akkukotelo menee taskuun. Tähänastisista otsalamppukokeiluistani tässä tuntuu olevan käyttökelpoisin valaisin, mutta kokeilut jatkuvat eikä viimeistä sanaa ole vielä sanottu.

tänäskän
munillepotkija
Viestit tässä aiheessa: 2
Viestit: 589
Lauteille: Heinäkuu 2006
Tykännyt: 2 kertaa
Tykätty: 1 kerran

Otsalamput

#9

Viesti tänäskän » helmi 3, 2012, 00.07

tänäskän kirjoitti: Koto-oloissa useimmiten käytän pienikokoista Retki Focus Q4- lamppua.
http://www.smartia.fi/tuotekuvat/7100163_big.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Pakkasta alkuillasta -22. Tämän tyyppinen otsalamppu, jossa ei paristo-/akkukoteloa saa pakkaselta suojaan, alkaa hyytyä melko nopeasti. Oli vaihdettava toisentyyppiseen ja jatkoin menoa Pezl Myo Beltin kanssa.

Kuvake
IIsakki
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 3
Viestit: 1623
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: E-Pohojanmaa
Tykännyt: 6 kertaa
Tykätty: 1 kerran

Otsalamput

#10

Viesti IIsakki » helmi 2, 2014, 21.57

Uppailaas vähän tätäkin ketjua josko oisi tullut uusia kokemuksia?

Itselläni on/oli tommonen led lenserin 7 (mallinumerosta en ole ihan varma), mallia kotelo takaraivolla, lenkkilappuna mutta en ole tykännyt. Keila on mielestäni turhan kapea moiseen. Piennarviivaa kun kävelee, niin lampun valossa ei näy keskiviivaa, mutta heittämällä n. puolen kilsan päässä olevan liikennemerkin.. Paristojen kestävyydestä en pysty sanomaan , mutta kuulemma tässä mallissa on sellainen lastentauti, että virtajohto kotelolta lampulle murtuu jostain taitoskohdasta. Uudemmissa malleissa paristo ja lamppu ovat jo samassa kopassa..
Potkuholisti
"The Art is in the Person, all we have to do is Bring it Out!"
"Kun harjoittelee ahkerasti, onni potkii useammin." -Mjölnir
"Mora. Kun sanat ei auta ja kädet ei riitä"


Vastaa

Lauteilla

Potkulaisia lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 7 kurkkijaa