Keskustelua aseista, asetekniikoista ja aseilla harjoittelusta

Teräaseista yleistietoa (Cold Steelin sivuilta)

Keskustelua aseista, asetekniikoista ja aseilla harjoittelusta

Valvoja: Valvoja

Kuvake
mronkain
etupotkija
Viestit: 8608
Lauteille: Joulukuu 2004
Paikkakunta: Roihuvuori
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Teräaseista yleistietoa (Cold Steelin sivuilta)

Viesti mronkain »

http://www.coldsteel.com/faqs.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Jos eri materiaalit, hiontatyypit, karkaisutavat yms. kiinnostavat niin tuolta löytyy hyvää yleistietoa (tosin tietty vain Cold Steelin tuotteissa käytetyistä, mutta aika kattavasti silti).

Chisel grind on yksi jota tuolla ei ole, se siis tarkoittaa sitä, että terä on ikään kuin "halkaistu" keskeltä kahtia niin että kun katsoo poikkileikkausta, toinen reuna on täysin suora ja vain toisessa on hionta. Erityisesti leikkaamiseen ja veistämiseen tarkoitetuissa terissä käytetään tätä.

Pari perustermiä:
grind = hionta
serration = hammastus, terä muistuttaa ulkonäöltään esim. leipäveitsen (tai jopa sahan) terää, missä on erilaisia uria Tavallisin on sellainen, jossa on yksi leveämpi ja kaksi kapeampaa uraa vuorotellen. Vaikeampi teroittaa kuin tavallinen sileä terä.
quench = karkaisu, sub-zero quench tarkoittaa että terä on karkaistu miinusasteisessa (yleensä Fahrenheit-asteikolla) nesteessä (yleensä vesi).

- Marko

Kuvake
Kuhmu
kylkeenpotkija
Viestit: 2533
Lauteille: Toukokuu 2005
Tykännyt: 4 kertaa
Tykätty: 2 kertaa

Viesti Kuhmu »

Cold steelin More proof video on huvittavaa skeidaa, jossa isot miehet leikkivät miekoilla ja veitsillä ja heittelevät kumisiin nelijalkaisiin keihäitä. Varmasti vetoaa Ameriikoissa. :badgrin: :badgrin: :badgrin: :badgrin: :badgrin: :badgrin: :badgrin: :badgrin: :badgrin:

Kuvake
mronkain
etupotkija
Viestit: 8608
Lauteille: Joulukuu 2004
Paikkakunta: Roihuvuori
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Viesti mronkain »

Kuhmu kirjoitti: Cold steelin More proof video on huvittavaa skeidaa, jossa isot miehet leikkivät miekoilla ja veitsillä ja heittelevät kumisiin nelijalkaisiin keihäitä. Varmasti vetoaa Ameriikoissa. :badgrin: :badgrin: :badgrin: :badgrin: :badgrin: :badgrin: :badgrin: :badgrin: :badgrin:
...toisaalta hintaansa nähden (ilmainen) laadukas ja tarjoaa rahalle vastinetta. Ja onhan siinä pitkähköjä osuuksia tekniikoista. Ja Diana Lee Inosanto.
Itselleni sen suurin anti oli siinä, että näki tuotteita elävässä kuvassa, kaksiulotteinen valokuva ei anna kovin hyvää kuvaa tuotteesta. Samoin kuin kertoi myös jotain tuotteiden "läpäisykyvystä", itse en ainakaan viitsisi sen hintaisilla miekoilla alkaa esim. vaneria lyömään ihan vain kokeillakseni. Olisi mielenkiintoista nähdä vastaavanlainen video jonkun puolueettoman tahon tekemänä ja myös muiden valmistajien tuotteille tehtynä.
Cold Steel on ollut otsikoissa vähän ikävässä valossa kohdeltuaan työntekijöitä ja yhteistyökumppaneita vähemmän reilusti (olivat esim. Dog Brothersin tapahtumista laittaneet sivuilleen kuvia ilman mitään krediittiä) ja muutenkin kavereiden mielipiteistä ollaan montaa mieltä, mutta mielestäni ihan laadukkaita tuotteita ovat saaneet aikaan, joskaan hinta ei ole ihan kohdallaan.

- Marko