Nyt voit liittyä etupotkijaksi näppärästi ja nopeasti PayPalin kautta tästä linkistä. Tukemalla Potkua pidät sivustoa pystyssä. :)

Kuva

Teflonit

Pannu aina kuumana ja pöydissä tilaa. Keskustelua kamppailulajien ulkopuolelta huumoria unohtamatta. :)

Valvoja: Valvoja

Kuvake
AlexMachine
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 2
Viestit: 5568
Lauteille: Elokuu 2006
Paikkakunta: Vaasa
Etulaji: Nyrkkeily
Sivulajit: Sra, IDPA
Takalajit: Mil Fight, Pekiti Tirsia, Escrima
Tykännyt: 135 kertaa
Tykätty: 228 kertaa

Teflonit

#16

Viesti AlexMachine » maalis 30, 2009, 16.55

Kristian Hyvärinen kirjoitti:
SJR kirjoitti: Luulisi että jos nuo ottaisivat kerrankin kunnolla kuonoonsa, niin saattaisi empatiakyky kummasti kasvaa. Tai voi olla että ei.
Ymmärtääkseni juurikin siinä ihmisryhmässä, jota ketju käsittelee, ei mitään muutosta tapahtuisi tuhannellakaan turpasaunalla.

Olen tavannut ainakin yhden tällaisen kaverin. Ymmärtääkseni hän käyttää nykyään huumeita, ja toivon, että hän kuolee nuorena. Rikosrekisterikin lienee jo puhelinluettelon paksuinen.

Mitenkä mielestänne empatiakyvyttömät / psykopaatit tjs. ilmenevät muissa kuin väkivaltatilanteissa? Muistan lukeneeni Tiede-lehdestä artikkelin, jossa mainittiin siitä, että esimerkiksi työntekijöiden keskinäiseen kilpailuun kannustavassa, suuressa yrityksessä sellaiset henkilöt ovat omimmillaan. Artikkelissa oli myös maininta, että "lieroille" (niin kuin niitä siinä nimitettiin) on helppoa tehdä ihmisestä nopea, pinnallinen analyysi, etsiä heikkouksia, naruja ja koukkuja joista vedellä.

Vai ajaudunko jo ohi aiheesta?
Onhan tuosta tutkimuksiakin olemassa.. laitan linkkejä jos muistan mistä löysin.
No kuitenkin, tutkimuksissa ilmeni että vankiloiden lisäksi on olemassa toinen paikka missä on keskiarvoa enemmän näitä täydellisen tunnekylmiä henkilöitä. Se toinen paikka oli suurten yritysten johtoportaissa. Ilmeisesti samat taipumukset ovat jossain määrin käyttökelpoisia liike-elämän huipulla.
People are what they do, not what they say, not what they think, not what they pretend to be.


Kuvake
Mano
munillepotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 519
Lauteille: Lokakuu 2008
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Teflonit

#17

Viesti Mano » maalis 30, 2009, 17.05

AlexMachine kirjoitti: Onhan tuosta tutkimuksiakin olemassa.. laitan linkkejä jos muistan mistä löysin.
No kuitenkin, tutkimuksissa ilmeni että vankiloiden lisäksi on olemassa toinen paikka missä on keskiarvoa enemmän näitä täydellisen tunnekylmiä henkilöitä. Se toinen paikka oli suurten yritysten johtoportaissa. Ilmeisesti samat taipumukset ovat jossain määrin käyttökelpoisia liike-elämän huipulla.
http://www.taloussanomat.fi/tyomarkkina ... 0731560/12" onclick="window.open(this.href);return false;
http://kaarmeetliituraidassa.fi/" onclick="window.open(this.href);return false;
Explanations exist; they have existed for all time; there is always a well-known solution to every human problem — neat, plausible, and wrong.
H. L. Mencken, "The Divine Afflatus"

Kari Aittomäki
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 2
Viestit: 13305
Lauteille: Helmikuu 2006
Paikkakunta: Kokkola
Tykännyt: 98 kertaa
Tykätty: 348 kertaa

Teflonit

#18

Viesti Kari Aittomäki » maalis 30, 2009, 17.12

Et mistään kohtaa. (Kristian H siis, edit)
Olet aivan oikeassa, fyysinen alistaminen ei näihin veikkoihin kose.

Teflonismi on monimuotoista, jotkut nyt vaan ovat mielestään yläpuolella arvostelun.
Näitä näkee kaikkialla.

Nää alakuoloteflonit eli vankan laitostuneet tapaukset ovat oikeesti aika säälittäviäkin.. tai ei säälittäviä vaan surullisia tapauksia.
Ne on tilaansa puristettuja.
Eräs tapaus oli uhrinsa kimpussa kun ehdin väliin, oli just rikkonut lasin ja haki paikkaa..
Yritti muakin huitasta, sain torjutuksi ja vein tonttiin ja aika rajusti..
Sälli lopetti kaiken vastarinnan välittömästi, makasi vaan velttona ja myötäs tapahtumia, katseli sieltä käsiensä takaa.
Taktiikan nimi on "säälittävä läjä" ja on juveniilojen tunnusmerkki.
Käskin jätkän painua hevokkoon ja vikkelästi ja sinne luiokahti yöhön.. Siinä taas toinen tunnusmerkki, kunnon kansalaiset jää vaatiin oikeuksiaan ja messuaan moraalista närkästystään eli säikähdystään purkamaan.

Tapaus kävi vielä talossa, oli aina muka kiltisti mutta olin kyllä varuillani ja pidin sälliä silmällä. Ja selkää en kääntänyt ikinä.
Niinpä sitten kerran sain juosta väliin kun jätkällä oli puukko sormien välissä ja yritti osumaa uhrinsa silmiin, joka uhri koki huumaantuneena (pullosta takaapäin pääh) naamaansa terältä suojella.

Tuli vähä riemastuttua ja teflon otti kyytiä.
Ilmeenkään värähtämättä.
Kytät kun tuli hakeen paketin, olin siis ollu kiireinen sen uhrin haavojen kanssa, sälli iski mulle silmää ja nyökkäs.
Niinku tyyliin että vielä nähdään.
Mä vedin peukulla lyhyesti kurkun yli ja nyökkäsin takasi että nähdään vaan. Your funeral.
Naama (kerrotusti) valkosena kivenä.

Mua niin vítutti se rotta että olin.. siiis otti kyllä päästä.
Onneksi se kuoli sitte itte.
Ne on hyytäviä veikkoja.

Ei ole muuta mahdollisuutta kuin oppia tunnistaan ne tapaukset ja valmistautua, aina pahimpaan.

Lisäys, tefloneita on kaikkialla.
Senkin ominaisuuden voi kanavoida.

J. Suojanen
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 1454
Lauteille: Kesäkuu 2006
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Teflonit

#19

Viesti J. Suojanen » maalis 30, 2009, 17.29

Tuosta 1-2 prosentista... Olen kuullut sukulaiseltani samansuuntaista juttua ohimennen, kun hän terveydenhuollon puolelle kouluttautui. (Tästä jutustelusta on pitkä aika, joten muistien varassa taas liikutaan vahvasti. Saa korjata tai täydentää jos tarvii.)

Hän kertoi, että noin 2 ihmistä sadasta (eli tuo 2%) on ihmisiä, jotka testeissä ei osoita kykyä tuntea empatiaa/sympatiaa kanssaihmisiä kohtaan ollenkaan. Hän puhui jotakin jostakin testistä, jolla tuota testataan ja ihmiselle annetaan pisteitä sen mukaan kuinka "psykopaatti" hän on. Tuo 2% kuulema menee sinne ääripäähän... täydellisen tunnevammaisia. Tähän päälle, kun otetaan heidät, jotka ovat vain "hieman" vinksahtaneita niin johan on määrät! (Riippuu tietenkin mikä lasketaan vinksahtaneeksi ja mikä normaaliksi tai normaalista poikkeavaksi...)

Tuo 2% on kuulemani mukaan just niitä kykenemättömiä tuntemaan toisen ihmisen iloa tai surua. Tällöin he kykenevät mahdollisesti pahoihinkin tekoihin ilman, että kärsivät siitä välttämättä minkäänlaisia omantunnon tuskia. Sehän riippuu tietenkin muistakin tekijöistä, mutta tätä ominaisuutta ei voida pitää ainakaan negatiivisena tekijänä, kun mietitään millaiset tuntemukset/traumat väkivalta kyseiselle ihmiselle tuottaa.
Sitä en sitten tiedä, että mikä osuus tuosta prosentista on itse tai ympäristön kouluttamia ja mikä osa synnynnäisiä tefloneita. Muistan vain miten kerran tapasin ihmisen, joka oli erittäinkin tunteikas! Hän oli myös erittäin itsekeskeinen ja mitä pidempään tunnettiin ja hänen historiansa avautui niin tuli selville, että siinähän oli eukon jättämä mies ja eukko oli vienyt kaiken mukanaan mitä oli saanut... Oikeusteille oltiin menty, lapset lähtenyt ja nainen tosissaan oli jopa valehdellut miehestä saadakseen nämä lapset itselleen.
Tämän asian johdosta äijä oli ilmeisesti erittäinkin katkera muita ihmisiä kohtaan ja alkanut itseään kylmettämään. Noin nelikymppisenä oli mitä ilmeisemmin jo varsin hyvin siinä onnistunut. Kylmäävä ihminen omalla tavallaan vaikkakin hyvä persoona olikin. :)

Mutta takaisin asiaan... Tärkeää on huomioida, että vaikka ihmisellä olisikin tämä kyky, oli se sitten se luontainen ominaisuus, ympäristön aiheuttamaa tai mitä tahansa niin se ei tarkoita silti etteivätkö he voisi olla järkiperäisiä ihmisiä tai mallikansalaisia. Tämä on vain yksi ominaisuus ihmisessä... Muut seikat, kasvatus, kuri, moraali ym voi estää häntä vallan mainiosti silti lahtaamasta porukkaa tai estää häntä tekemästä pahaa mieltä kanssaihmisille ihan muuten vain. Ei se samantien toki tarkoita, että ihminen olisi paha tai ei viihtyisi kavereiden seurassa esimerkiksi. (kyllähän mukava seura, vitsit ja mielenkiintoinen tekeminen häntä varmasti ilahduttaa!)

Kun tätä prosenttilukua lähdetään miettimään... käytän tuota 2%, koska se on oma kuulemani luku.
Kaksi ihmistä sadasta. Kaksikymmentä ihmistä tuhannesta. kaksisataa ihmistä kymmenestätuhannesta. Mainitsinko jo, että tässä lähiössä asuu kaikenkaikkiaan noin kymmenentuhatta ihmistä? Siihen mahtuu aika paljon täydellisiä tunnevammaisia ja jotakin porukkaa siltä väliltä, jotka tuohon 2% ei edes kuulu!

Mitä tulee siihen, että he kokeisivat empatiakyvyn kasvamisen, kun heidät hakataan... Ei osu paikoilleen. Jotkut ehkäpä voisivat tuntea, mutta he eivät liene kuulu tuohon 2%, jonka jotakuinkin arvioisin olevan harmistuneita vain turpaanottamisesta, mutta eivät siitäkään huolimatta välittäisi mikäli joku muu harmistuu, kun hänelle antaa turpaan.
Toki mikäli tällaisen väkivaltaisesti ja tunteettomasti käyttäytyvän ihmisen hakkaisi tarpeeksi pahasti niin hän voisi mahdollisesti omat väkivallantyöt myös lopettaa... Ei sen takia, että hän katuisi mitä kärsimystä on muille aiheuttanut vaan sen takia, että hän ei itse halua ottaa turpaan ja kokea samaa kärsimystä uudelleen. Toki hän voisi myös kilahtaa ja alkaa tuottamaan witutuspäissään enemmän väkivaltaa ympärilleen... Kuka tietää miten eri ihmiset reagoivat erilaisiin ärsykkeisiin?

Mjölniriltä hyvää tekstiä!
Mitä enemmän ihmistä ehdollistetaan ja mitä helpommin väkivallantyöt luonnistuvat niin myös sitä kovempi kuri ja moraali hänellä tarvitsee olla, ettei hän todellakaan siviilielämässä syylisty ylilyönteihin, pahoinpitelyihin ja muihin epäinhimillisiin tekoihin. Sotatanner on sotatanner ja muu on muuta. Rajat pitää tietää vaikka mikä raivo kiehuisikaan sisällä.
ja tietenkin hyvällä koulutuksella ja kurilla tällainen ihminen kykenee pitämään raivonsa ja petonsa kurissa silloin kun tarvitsee ja vapauttamaan sen silloin kun tarvitsee. Jos puhutaan armeijakoulutuksesta ja väkivallalle ehdollistamisesta niin kova kuri sen olla pitää... Ja tehdä rajat selväksi, että missä on paikka ehdollistumistaan käyttää. Missä ehdollistumat lyövät päälle ja vaikka ne löisikin väärässä paikassa niin koulutuksen ja muiden seikkojen takia tällainen henkilö tietäisi, että vaikka miten kiehuisi niin ylilyönteihin ynnä muuhun ei syyllistytä.

Itse uskoisin sijouttuvani tuon puhumani testin kärkipäähän vaikkakin tulenkin surulliseksi muiden ihmisten surusta ja hymyilen, kun muut ympärilläni voivat hyvin. Olen erittäinkin tunnepitoinen ihminen, mutta silti olen ehdollistunut väkivallalla väkivaltaan ja joutunut siihen opettelemaan uuden asennoitumisen. Tunteet ovat ristiriitaisia, koska voin ensimmäisellä hetkellä hyvin kulkea kaverin tunnetilojen mukana, mutta siinä vaiheessa kun hän nostaa kätensä minua vastaan tapahtuu napsahdus. Tunteet vain katoavat eikä jälkeenkäänpäin wituta tai harmita.
Ei se silti todellakaan tarkoita sitä, että napsauttaessa kytkimestä menisi kaikki valot ja järki kiinni. Se vain tarkoittaa sitä, että jopa ystävä muuttuu tietyssä tilanteessa kohteeksi ilman ongelmia...

Edit: paljon tullut tekstiä ruutuun tätä kirjoittaessa. Selataan myöhemmin sitten läpi tarkemmin.

Edit2:
Olet aivan oikeassa, fyysinen alistaminen ei näihin veikkoihin kose.
Näitä sällejä on varmasti olemassa, jotka eivät itsestäänkään välitä. uskon heitä olevan silti paljon harvemmassa kuin näitä "puolitefloneita", jotka kyllä voivat tietää omat oikeutensa ja tuntea paljonkin tuntemuksia itsensä puolesta, mutta eivät vain sen toisen ihmisen.

Kuvake
AlexMachine
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 2
Viestit: 5568
Lauteille: Elokuu 2006
Paikkakunta: Vaasa
Etulaji: Nyrkkeily
Sivulajit: Sra, IDPA
Takalajit: Mil Fight, Pekiti Tirsia, Escrima
Tykännyt: 135 kertaa
Tykätty: 228 kertaa

Teflonit

#20

Viesti AlexMachine » maalis 30, 2009, 17.51

http://www.rhoyos.com/files/natural_killers.pdf
Tuossa asiaa sivuten mielenkiintoinen linkki.
People are what they do, not what they say, not what they think, not what they pretend to be.

Kuvake
Kalle Koskinen
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 4217
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Iisalmi
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Teflonit

#21

Viesti Kalle Koskinen » maalis 30, 2009, 18.23

Kristian Hyvärinen kirjoitti: Mitenkä mielestänne empatiakyvyttömät / psykopaatit tjs. ilmenevät muissa kuin väkivaltatilanteissa? Muistan lukeneeni Tiede-lehdestä artikkelin, jossa mainittiin siitä, että esimerkiksi työntekijöiden keskinäiseen kilpailuun kannustavassa, suuressa yrityksessä sellaiset henkilöt ovat omimmillaan.
Liike-elämän psykopaatit voivat olla varsin tehokkaita. Muita hyväksikäyttäen ja talloen noustaan sinne minne halutaan. Muistan tapauksen, jossa iso rahamies osti jonkun pienen jenkkikaupungin väkeä työllistävän tehtaan, hajotti sen osiin ja myi. Seurauksena oli, että ihmisiltä meni työpaikat ja kaupunki kuoli. Siirto hyödytti rahamiestä, eikä häntä kiinnostanut tippaakaan, että mitä ihmisille käy. Kylmää touhua.

Kuvake
DeusVult
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 2
Viestit: 8465
Lauteille: Kesäkuu 2007
Paikkakunta: Helsinki
Tykännyt: 44 kertaa
Tykätty: 57 kertaa

Teflonit

#22

Viesti DeusVult » maalis 30, 2009, 18.56

Hyvää tekstiä. Muutamaan kohtaan olisi hauska saada lisätietoa:
Mjölnir kirjoitti: Onnistunut esimerkki välineellisen ehdollistamisen käyttämisestä sotilaskoulutuksessa on Rhodesian sisällissodassa 60-70 lukujen vaihteessa, jolloin Rhodesian armeijan joukoilla käytettiin välineellisen ehdollistamisen menetelmää. Vaikka epäsuoraa tulta tai ilma-asetta ei ollu käytössä, armeija sai pidettyä tappiosuhteensa noin 8:1 -tasolla. Eräät erikoisyksiköt saivat tappiosuhteekseen jopa 35-50:1.
Eli siis millaista ehdollistamista oli käytetty tämän tuloksen aikaansaamiseksi?
Yhdysvaltojen hävittäjälentäjistä toisen maailmansodan aikana 1% vastasi 40% kaikista viholliselle teetetyistä tappiosta. Tutkittaessa asiaa, päästiin johtopäätökseen, että parhaan tuotoksen kannalta, kannattaa rekrytoida henkilöitä, jotka ovat nuoruudessaan olleet paljon mukana tappeluissa.
Tämä on hyvinkin yllättävä väite. Eli siis USA:n ilmavoimien "tehokkainpia" ohjaajia(lentäjiä) olivat ne, jotka olivat siviilissä kovia tappelijoita? Ei tulisi ensimmäisenä mieleen että ilmasodalla ja katutappelulla olisi paljoakaan yhteistä - tekniikan tai psykologian kannalta?
Peter Karis
DJJV Ju-Jutsu, historiallinen kikkailu.

Onko kuvittelu totuutta oikeaa?
Onko totuus onttoa kuvitelmaa? Liike vai staattisuus, vai Pieksämäen asemalla blues?

Ronin
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 4457
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Mushroomland
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Teflonit

#23

Viesti Ronin » maalis 30, 2009, 19.24

Mielenkiintoinen ketju!

Tässä yhden teflonin haastattelu:
Richard Kuklinski
When facing difficult situations it is best to dash forward bravely and with joy...

Liity Etupotkijaksi!

Luettavaa (ja tykättävää) potkulaisille!

Kuvake
Mjölnir
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 6
Viestit: 23288
Lauteille: Joulukuu 2005
Paikkakunta: Valkeakoski
Etulaji: Jyrki Saario Defendo
Sivulajit: Potkunyrkkeily, BJJ
Takalajit: Krav Maga, Hokutoryu Ju-jutsu, Escrima, Aikido, Muay Thai, Shootfighting
Tykännyt: 66 kertaa
Tykätty: 357 kertaa
Viesti:

Teflonit

#24

Viesti Mjölnir » maalis 30, 2009, 20.39

DeusVult kirjoitti: Eli siis millaista ehdollistamista oli käytetty tämän tuloksen aikaansaamiseksi?
Kaikenlaisia keinoja, jotka tekevät harjoituksista mahdollisimman eläviä. Joitan näistä ovat mm
- ihmistä muistuttavien maalitaulujen käyttö (3D, valokuvatarkat, oikea muoto jne, esim räteillä täytettyjä haalareita ym.)
- Reagoivat maalitaulut (kaatuvat, hajoavat, mikä tahansa, joka antaa välittömän palautteen)
- Roolipelit (simulaatioaseet ja force-on-force -harjoittelu)
- Legitiimi auktoriteetti, joka aktiivisesti vaatii aggressiivista vastetta ja palkitsee sen ilmenemisestä
Tämä on hyvinkin yllättävä väite. Eli siis USA:n ilmavoimien "tehokkainpia" ohjaajia(lentäjiä) olivat ne, jotka olivat siviilissä kovia tappelijoita? Ei tulisi ensimmäisenä mieleen että ilmasodalla ja katutappelulla olisi paljoakaan yhteistä - tekniikan tai psykologian kannalta?
Aivan. Ilmasodankäynti, varsinkin tuohon aikaan, oli aika pitkälle halu voittaa ja aggressiivisuusasia.
"Vaikka minä vaeltaisin pimeässä laaksossa, en pelkäisi mitään pahaa, sillä minä olen pahin pimeys laaksossa"
-Psalmi 23:4 (modattu)

Instructor Petteri
Defendo Green Director
Liity etupotkijaksi

saarikko
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 2
Viestit: 1476
Lauteille: Maaliskuu 2005
Tykännyt: 15 kertaa
Tykätty: 12 kertaa

Teflonit

#25

Viesti saarikko » maalis 30, 2009, 22.58

Mjölnir kirjoitti:
DeusVult kirjoitti: Eli siis millaista ehdollistamista oli käytetty tämän tuloksen aikaansaamiseksi?
Kaikenlaisia keinoja, jotka tekevät harjoituksista mahdollisimman eläviä. Joitan näistä ovat mm
- ihmistä muistuttavien maalitaulujen käyttö (3D, valokuvatarkat, oikea muoto jne, esim räteillä täytettyjä haalareita ym.)
- Reagoivat maalitaulut (kaatuvat, hajoavat, mikä tahansa, joka antaa välittömän palautteen)
- Roolipelit (simulaatioaseet ja force-on-force -harjoittelu)
- Legitiimi auktoriteetti, joka aktiivisesti vaatii aggressiivista vastetta ja palkitsee sen ilmenemisestä

Onko kukaan huomannut, että kamppailu-urheilussa tulee samanlaisia ehdollistumia, jotka sitten ihan oikeassa elämässä aiheuttavat hmm. ei niin hyviä lopputuloksia.

Grossmanin väitteitä televisiosta ja peleistä (varsinkin ns. koulusurmien osalta) en osta. Liian helppo ratkaisu nykyongelmiin.

Liike-elämässä ja sodankäynnissä ei sympatiapisteitä jaeta. Tulos on se mitä haetaaan ja työntekijät ja sotilaat ovat resurssi, mitä käytetään. Jos liikaa alkaa säästämään resursseissa, niin tulos voi olla katastrofaalinen. Ei ehkä ihan helppo paikka tehdä päätöksiä.

Arkipäivän *teflonit* eivät väkivallalla opi. Taitaa olla ainoa asia mitä ovat riittävästi saaneet. Toisaalta tuleehan niitä tunteita sitten jälkikäteen -useimmiten vaan pakkaa olemaan syy-seuraussuhde sekaisin, onko syntyjään vain ympäistön vaikutusta, en tiedä. Väärintuomittujahan vankilat ovat täynnä.

Kristian Hyvärinen
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 2
Viestit: 6486
Lauteille: Kesäkuu 2006
Paikkakunta: Tampere
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Teflonit

#26

Viesti Kristian Hyvärinen » maalis 31, 2009, 11.12

saarikko kirjoitti: Onko kukaan huomannut, että kamppailu-urheilussa tulee samanlaisia ehdollistumia, jotka sitten ihan oikeassa elämässä aiheuttavat hmm. ei niin hyviä lopputuloksia.
Olen eri mieltä kanssasi. Kamppailu-urheilussa nimenomaan pidetään kiinni sovituista säännöistä ja pidetään ottelijoiden mielessä, että kehä/matto/tatami/yms. on se paikka, missä niitä tekniikoita käytetään - sääntöjen mukaisesti. Ymmärtääkseni kamppailu-urheilussa häikäilemättömyys ei ole ennenkuulumatonta, mutta ei kuitenkaan yleisesti ottaen suositeltuakaan. Eikä sinne kehään mennä tappamaan ketään - mindset on vähän erilainen. Ellei nyt sitten jossakin todella korkealla tasolla, en tiedä.
If you're not perfect, there's something wrong with you.
- George Carlin

En allekirjoita mitään, mitä olen sanonut yli vuosi sitten, ellen toisin mainitse. Kohtelen sitä varhaisempia tuotoksia jonkun toisen kirjoittamina viesteinä ja ajatuksina.

Kuvake
Mjölnir
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 6
Viestit: 23288
Lauteille: Joulukuu 2005
Paikkakunta: Valkeakoski
Etulaji: Jyrki Saario Defendo
Sivulajit: Potkunyrkkeily, BJJ
Takalajit: Krav Maga, Hokutoryu Ju-jutsu, Escrima, Aikido, Muay Thai, Shootfighting
Tykännyt: 66 kertaa
Tykätty: 357 kertaa
Viesti:

Teflonit

#27

Viesti Mjölnir » maalis 31, 2009, 11.53

saarikko kirjoitti: Onko kukaan huomannut, että kamppailu-urheilussa tulee samanlaisia ehdollistumia, jotka sitten ihan oikeassa elämässä aiheuttavat hmm. ei niin hyviä lopputuloksia.
Olen. Olen tavannut paljon henkilöitä, jotka pohjimmiltaan ovat erittäin väkivaltaorientoituneita, ja heidän "ainut" tuntemansa vaste on aggressiivinen. Mutta virallisesti tällaistahan ei ole olemassa, juuri niinkuin Kristian kirjoitti, "virallinen" totuus on, että kamppailulajit kehittävät rauhaa ja rakkautta jne. Ja suuri osa henkilöistä pystyy pitämään itsensä kurissa, mutta paljon löytyy niitäkin, jotka eivät.

tuohon väkivaltaviihteeseen vielä. En usko, että viihdeteollisuus yksinään on vastuussa, mutta uskon siihen, että tietynlainen ehdollistaminen, varsinkin henkilöillä, joilla on psykopaattisia taipumuksia, voi edesauttaa tilanteen eskaloitumista.

Edit: avasin vähän
"Vaikka minä vaeltaisin pimeässä laaksossa, en pelkäisi mitään pahaa, sillä minä olen pahin pimeys laaksossa"
-Psalmi 23:4 (modattu)

Instructor Petteri
Defendo Green Director
Liity etupotkijaksi

Kuvake
Pocari
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 2
Viestit: 607
Lauteille: Helmikuu 2005
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Teflonit

#28

Viesti Pocari » maalis 31, 2009, 15.14

Oikean ns. psykopaatin (tai siis sellaiseksi etukäteen identifioidun) olen joskus tavannut ja olihan se aika erikoinen keskustelu. "En jaksanut kuunnella sen juttuja niin tapoin sen" tai sitä rataa, en nyt ihan sanantarkasti muista mutta näillä linjoilla. Jonkun oli kyllä jättänyt tappamattakin kun oli ajatellut että tulee taas niin hirveä häslinki siitä. Tää mua kuitenkin kiinnosti:
Mjölnir kirjoitti:
saarikko kirjoitti:Onko kukaan huomannut, että kamppailu-urheilussa tulee samanlaisia ehdollistumia [...]
Olen. Olen tavannut paljon henkilöitä, jotka pohjimmiltaan ovat erittäin väkivaltaorientoituneita, ja heidän "ainut" tuntemansa vaste on aggressiivinen. Mutta virallisesti tällaistahan ei ole olemassa, juuri niinkuin Kristian kirjoitti, "virallinen" totuus on, että kamppailulajit kehittävät rauhaa ja rakkautta jne.
Kuinka yleiseksi (kamppailulajikontekstissa) noin perstuntumalta tällaisen ilmiön arvioisit, ja liittyykö se nähdäksesi erityisesti johonkin tietyntyyppiseen kamppailuharrastukseen - kuten tähän saarikon esittämään urheilupuoleen?

Kuvake
Mjölnir
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 6
Viestit: 23288
Lauteille: Joulukuu 2005
Paikkakunta: Valkeakoski
Etulaji: Jyrki Saario Defendo
Sivulajit: Potkunyrkkeily, BJJ
Takalajit: Krav Maga, Hokutoryu Ju-jutsu, Escrima, Aikido, Muay Thai, Shootfighting
Tykännyt: 66 kertaa
Tykätty: 357 kertaa
Viesti:

Teflonit

#29

Viesti Mjölnir » maalis 31, 2009, 18.21

Ei pidä ymmärtää väärin, yleensä erittäin menestyneet henkilöt ovat ihan kurinalaisia ja nöyriä tyyppejä, mutta siinä keskitasolla löytyy joskus näitä. Eli sellaisia, jotka pystyvät pätkimään aloittelijoita turpaan, mutta eivät itse ole mitään maailman huippuja.

En osaa arvioida yleisyyttä, kunhan nyt olen muutaman tavannut. Voihan olla, että tiettyjä taipumuksia omaavia henkiöitä hakeutuu sellaisiin lajeihin, eikä välttämättä niin, että se laji tekisi niitä.
"Vaikka minä vaeltaisin pimeässä laaksossa, en pelkäisi mitään pahaa, sillä minä olen pahin pimeys laaksossa"
-Psalmi 23:4 (modattu)

Instructor Petteri
Defendo Green Director
Liity etupotkijaksi

saarikko
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 2
Viestit: 1476
Lauteille: Maaliskuu 2005
Tykännyt: 15 kertaa
Tykätty: 12 kertaa

Teflonit

#30

Viesti saarikko » maalis 31, 2009, 18.47

Mjölnir kirjoitti:
saarikko kirjoitti: Onko kukaan huomannut, että kamppailu-urheilussa tulee samanlaisia ehdollistumia, jotka sitten ihan oikeassa elämässä aiheuttavat hmm. ei niin hyviä lopputuloksia.
Olen. Olen tavannut paljon henkilöitä, jotka pohjimmiltaan ovat erittäin väkivaltaorientoituneita, ja heidän "ainut" tuntemansa vaste on aggressiivinen. Mutta virallisesti tällaistahan ei ole olemassa, juuri niinkuin Kristian kirjoitti, "virallinen" totuus on, että kamppailulajit kehittävät rauhaa ja rakkautta jne. Ja suuri osa henkilöistä pystyy pitämään itsensä kurissa, mutta paljon löytyy niitäkin, jotka eivät.
Joo. Tässä hieman on menty (itse kukin) aiheen rajoille tai vähän yli. Eli oli psykopaatti tai ei, niin jollei ole muita käyttäytymismalleja, niin käyttää oppimaansa mikä ikinä se onkin. Teijo Tavis, joka on käynyt lajia X vuotta, kohtaa veijarin, joka ojentaa käden nopeasti, liikahtaa silmäkulmassa, läimäyttää olkapäille tai ilmoittaa: mä en liikahda mihinkään, yritä homo. Kuis käy ja oliko älykästä?
Mjölnir kirjoitti: tuohon väkivaltaviihteeseen vielä. En usko, että viihdeteollisuus yksinään on vastuussa, mutta uskon siihen, että tietynlainen ehdollistaminen, varsinkin henkilöillä, joilla on psykopaattisia taipumuksia, voi edesauttaa tilanteen eskaloitumista.
Minä taas uskon :), että väkivaltatilastot korreloi paljon voimakkaammn esim. alkoholin kulutukseen per capita ja bruttokansantuotteen kasvuun kuin television katseluun tai tietokonepelien pelaamiseen. Jääkiekon katselusta en ole niin varma :badgrin:


Vastaa

Lauteilla

Potkulaisia lukemassa tätä aluetta: LauriS ja 4 kurkkijaa