Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti.
Kokkaaminen
Valvoja: Valvoja
-
- kylkeenpotkija
- Viestit tässä aiheessa: 42
- Viestit: 2049
- Lauteille: Tammikuu 2008
- Paikkakunta: Helsinki
- Etulaji: Thainyrkkeily
- Sivulajit: Potkunyrkkeily; nyrkkeily
Kokkaaminen
Kappas, mennyt tämä äänestys ihan ohitse silmien. Vastasin juu osaan ja hyvinkin; vaatimaton kun olen. Keittäjäkoulutus on takana, eka koulu, mihin menin yläasteen jälkeen, joten olisi se vähän noloa jos ei osaisi sen koulun jälkeen tehdä muuta kuin voikkarin itelleen . Suorastaan outo tapaus sellainen, joka ei osaa kokata. Vähän ot, mutta ex-poikaystävän kaveri oli sellainen; kehaisi osaavansa tehdä hernekeittoa, purkista siis. Huima suoritus. Tosin, hän pesetti pyykkinsä kotonaan vielä yli 30 vuotiaana, ei osannut itse pestä pyykkiä.
Frankly my dear, I don`t give a damn.
- Jussi Häkkinen
- päähänpotkija
- Viestit tässä aiheessa: 16
- Viestit: 19113
- Lauteille: Helmikuu 2005
Kokkaaminen
Oletko tarkastanut materiaalit? Olivatko munat varmasti kunnossa? Sitruunat normaalia hapokkaampia tai makeampia, oliko voi taatusti kunnossa (i.e. ei ole missään vaiheessa esimerkiksi lämmennyt liikaa ja/tai härskiintynyt)?Kerkko kirjoitti: Ei.
Aloittaisin tarkastamisen kananmunista ja voista. Jos sitruunamehu on pirun ärhäkkää, se voi tehdä karuja juttuja myös, joskin on osunut eteen vain kerran - opinpahan maistamaan aina aineksia ensin.
Jussi Häkkinen
"Karate ei ole tapa kamppailla. Karate on tapa opettaa kamppailua. Nämä ovat kaksi täysin eri asiaa ja erittäin tärkeä asia ymmärrettäväksi."
"Karate ei ole tapa kamppailla. Karate on tapa opettaa kamppailua. Nämä ovat kaksi täysin eri asiaa ja erittäin tärkeä asia ymmärrettäväksi."
Kokkaaminen
En oikein tuohonkaan usko. Munat oli taatusti ok. Sitruunaa oli kenties liikaa, voisiko se nostaa tuon voin maun epämiellyttävästi esiin? Koska suurin vika oli nimenomaan siinä, että soosi maistui voisulalta.
-
- munillepotkija
- Viestit tässä aiheessa: 16
- Viestit: 965
- Lauteille: Marraskuu 2009
- Paikkakunta: Helsinki
- Takalajit: HJJ, BJJ, modernisoitu shaolin kung fu, thainyrkkeily, escrima
Kokkaaminen
Pakastimessa lojuu muutama kyyhkyn rintafile, mutta mitä niistä tekisi? En ole aikaisemmin tehnyt kyseisestä lintusesta (tai ylipäätään mistään riistalinnusta) yhtään mitään. Voissa pannulla ja suola + pippuri vai kannattaisiko tuosta tehdä jotakin muuta?
Kokkaaminen
Luulisin, että et ole vatkannut soosia riittävän kuohkeaksi.Kerkko kirjoitti: En oikein tuohonkaan usko. Munat oli taatusti ok. Sitruunaa oli kenties liikaa, voisiko se nostaa tuon voin maun epämiellyttävästi esiin? Koska suurin vika oli nimenomaan siinä, että soosi maistui voisulalta.
Re: Kokkaaminen
Minkäslainen reduktio sulla oli pohjana?Kerkko kirjoitti: Mikäköhän män vituralleen hollandaisessa? Tein ensi kertaa, joten siinä mielessä epäonnistuminen ei ole outoa, mutta en keksi syytä. Voita oli oikeassa suhteessa keltuaisiin nähden ja rakenne näytti oikealta. Väri oli hiukan tummempi kuin mitä olen muiden tekemissä nähnyt. Maistui hirveältä: sulaneelta voilta sitruunalla höystettynä.
- Jussi Häkkinen
- päähänpotkija
- Viestit tässä aiheessa: 16
- Viestit: 19113
- Lauteille: Helmikuu 2005
Re: Kokkaaminen
Mietin tovin. Tottakai viinipohjaa voi reduktioksi kutsua.
Jussi Häkkinen
"Karate ei ole tapa kamppailla. Karate on tapa opettaa kamppailua. Nämä ovat kaksi täysin eri asiaa ja erittäin tärkeä asia ymmärrettäväksi."
"Karate ei ole tapa kamppailla. Karate on tapa opettaa kamppailua. Nämä ovat kaksi täysin eri asiaa ja erittäin tärkeä asia ymmärrettäväksi."
- Jussi Häkkinen
- päähänpotkija
- Viestit tässä aiheessa: 16
- Viestit: 19113
- Lauteille: Helmikuu 2005
Kokkaaminen
Täällä meni aamiaiseksi ponzukanaa. Ei broileria. Myöhäisissä avaamisajoissa on puolensa.
Jussi Häkkinen
"Karate ei ole tapa kamppailla. Karate on tapa opettaa kamppailua. Nämä ovat kaksi täysin eri asiaa ja erittäin tärkeä asia ymmärrettäväksi."
"Karate ei ole tapa kamppailla. Karate on tapa opettaa kamppailua. Nämä ovat kaksi täysin eri asiaa ja erittäin tärkeä asia ymmärrettäväksi."
Re: Kokkaaminen
Mun (rajoittuneessa) mielessäni tuo viiniversio ei ole se klassinen hollandaise- kastike, vaikkakin hyvänmakuinen versio.Jussi Häkkinen kirjoitti: Mietin tovin. Tottakai viinipohjaa voi reduktioksi kutsua.
- Jussi Häkkinen
- päähänpotkija
- Viestit tässä aiheessa: 16
- Viestit: 19113
- Lauteille: Helmikuu 2005
Re: Kokkaaminen
Sama vika tässä mielipuolessa, mutta pähkäsin, että Sementti hakee varmaankin sitä.Jorge kirjoitti:Mun (rajoittuneessa) mielessäni tuo viiniversio ei ole se klassinen hollandaise- kastike, vaikkakin hyvänmakuinen versio.Jussi Häkkinen kirjoitti: Mietin tovin. Tottakai viinipohjaa voi reduktioksi kutsua.
Jussi Häkkinen
"Karate ei ole tapa kamppailla. Karate on tapa opettaa kamppailua. Nämä ovat kaksi täysin eri asiaa ja erittäin tärkeä asia ymmärrettäväksi."
"Karate ei ole tapa kamppailla. Karate on tapa opettaa kamppailua. Nämä ovat kaksi täysin eri asiaa ja erittäin tärkeä asia ymmärrettäväksi."
Kokkaaminen
Kenties syy oli kuitenkin tämä, vaikka aluksi ei tuntunut siltä. Soosi oli sakeaa, mutta ehkä se olisi voinut olla kuohkeampaakin.Jorge kirjoitti:Luulisin, että et ole vatkannut soosia riittävän kuohkeaksi.Kerkko kirjoitti: En oikein tuohonkaan usko. Munat oli taatusti ok. Sitruunaa oli kenties liikaa, voisiko se nostaa tuon voin maun epämiellyttävästi esiin? Koska suurin vika oli nimenomaan siinä, että soosi maistui voisulalta.
Joo, ei ollut reduktiota tässä. Ihan vain keltuaisia, voita, sitruunamehua ja hiukan vettä. Näin oli parissa tsekkaamassani ohjeesssa. Kokkiraamattuni Ranskalaisen keittiön salaisuudet esittää, että esimerkiksi kalan kanssa tarjottaessa sitruunamehun asemesta voisi käyttää kalaliemestä ja valkkarista keitettyä lientä. Mutta myös ma olen ymmärtänyt, että ihan perusmuodossaan näin ei tarvitse tehdä.
Laitatteko muuten voin sulana vai pieninä nokareina? Oon aina kuvitellut, että voita ei sulateta ensin, mutta aika moni ohje, myös tuon kirjan ohje neuvoo lisäämään voin sulana. Tosin kirjassa sekoitetaan keltuaisiin ensin kylmää voita, ja sitten myöhemmässä vaiheessa voisulaa. Mä käytin kuutioita.
Kokkaaminen
Voi sulana.
Aivan pikkuisen määrän siitä voista voi toki laittaa kylminä nokareina niihin keltuaisiin kypsennyksen alkuvaiheessa ikäänqn saostumista edistämään.
Kuitenkin, se vatkaaminen on kuohkeaksi saostumisen ydin - suurin osa ohjeista puhuu vesihauteesta kypsentämismuotona, mutta kunnon poikamiesranteen omaava kokkaaja pyöräyttää hollandaisen vaikka liekin päällä, kun apuna on kunnon vispilä ja riittävän paksupohjainen kattila.
Vaatii toki harjoitusta ja tatsia, ehkä kannattaa pitää myös jääpalaa käden ulottuvilla. Sen voi vatkata ensiapuna sekaan heti, jos näyttää homma lähtevän pieleen.
Aivan pikkuisen määrän siitä voista voi toki laittaa kylminä nokareina niihin keltuaisiin kypsennyksen alkuvaiheessa ikäänqn saostumista edistämään.
Kuitenkin, se vatkaaminen on kuohkeaksi saostumisen ydin - suurin osa ohjeista puhuu vesihauteesta kypsentämismuotona, mutta kunnon poikamiesranteen omaava kokkaaja pyöräyttää hollandaisen vaikka liekin päällä, kun apuna on kunnon vispilä ja riittävän paksupohjainen kattila.
Vaatii toki harjoitusta ja tatsia, ehkä kannattaa pitää myös jääpalaa käden ulottuvilla. Sen voi vatkata ensiapuna sekaan heti, jos näyttää homma lähtevän pieleen.
Lauteilla
Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei potkulaisia ja 110 kurkkijaa