Ja sinihomejuustoAlexMachine kirjoitti: ↑marras 4, 2019, 11.08Punajuuri ja vuohenjuusto on kyllä sellainen perusvarma makupari joka toimii.Atticora kirjoitti: ↑marras 4, 2019, 10.23 Tuli vkl syötyä vähän kurmeempi hampurilainen, hyvän pihvin lisäksi olennaista siinä oli punajuuri ja vuohenjuusto. En ole himokokkaaja, mutta punajuuri jäi sen verran hampaankoloon, että pakko vähän ryhdistäytyä. Tänään tulikin sitten sattumoisin vastaan punajuuriresepti, jota meinaan kyllä kokeilla, tähän kuuluu näköjään keskusteltu tabascokin.
https://www.soppa365.fi/reseptit/kasvis ... uuripihvit
Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti.
Kokkaaminen
Valvoja: Valvoja
- Mjölnir
- etupotkija
- Viestit tässä aiheessa: 315
- Viestit: 24816
- Lauteille: Joulukuu 2005
- Paikkakunta: Valkeakoski
- Etulaji: Jyrki Saario Defendo
- Sivulajit: Potkunyrkkeily, BJJ
- Takalajit: Krav Maga, Hokutoryu Ju-jutsu, Escrima, Aikido, Muay Thai, Shootfighting
- Yhteystiedot:
Kokkaaminen
"Vaikka minä vaeltaisin pimeässä laaksossa, en pelkäisi mitään pahaa, sillä minä olen pahin pimeys laaksossa"
-Psalmi 23:4 (modattu)
Instructor Petteri
Defendo Green Director
Liity etupotkijaksi
-Psalmi 23:4 (modattu)
Instructor Petteri
Defendo Green Director
Liity etupotkijaksi
- Kari Aittomäki
- päähänpotkija
- Viestit tässä aiheessa: 52
- Viestit: 16104
- Lauteille: Helmikuu 2006
- Paikkakunta: Kokkola
Kokkaaminen
Mutta nuohan ovat varsin voimakkaita makuja?
Eikös ne peitä alleen sen varsinaisen?
Ja mites, mä joskus haen sopassa pehmeyttä sulauttamalla muutaman siivun jotain perusjuustoa sekaan.
Onko se kuinka väärin? Pelittää minusta mutta voi olla vaan suggestiota.
Eikös ne peitä alleen sen varsinaisen?
Ja mites, mä joskus haen sopassa pehmeyttä sulauttamalla muutaman siivun jotain perusjuustoa sekaan.
Onko se kuinka väärin? Pelittää minusta mutta voi olla vaan suggestiota.
- AlexMachine
- etupotkija
- Viestit tässä aiheessa: 57
- Viestit: 6437
- Lauteille: Elokuu 2006
- Paikkakunta: Vaasa
- Etulaji: Nyrkkeily
- Sivulajit: Sra, IDPA
- Takalajit: Mil Fight, Pekiti Tirsia, Escrima
Kokkaaminen
Tässä tullaan niin taas niihin vastakkaisiin makuihin. Punajuuret taittavat makeampaan suuntaan ja siksi voimakkaat/pitkään kypsytetyt juustot (Umami) toimivat. Kuten myös vaikka hapan sitruuna, tai pähkinät tai vaikka dijon sinappi, toimivat punajuuren kera.Kari Aittomäki kirjoitti: ↑marras 4, 2019, 13.37 Mutta nuohan ovat varsin voimakkaita makuja?
Eikös ne peitä alleen sen varsinaisen?
Ja mites, mä joskus haen sopassa pehmeyttä sulauttamalla muutaman siivun jotain perusjuustoa sekaan.
Onko se kuinka väärin? Pelittää minusta mutta voi olla vaan suggestiota.
Kirkkaaseen tomaattikeittoon laitan minäkin juustoa sekaan. Tosin joihinkin keittohin juuston sijaan, laitan vähän kreikkalaista jugurttia. Toimii vähän kuin smetana, mutta miedommin. Myös perunasalaatin tekoon saatan tuota käyttää. Tulee aika raikas.
The beatings will continue until morale improves.
- Kari Aittomäki
- päähänpotkija
- Viestit tässä aiheessa: 52
- Viestit: 16104
- Lauteille: Helmikuu 2006
- Paikkakunta: Kokkola
Kokkaaminen
Joo, just tomaattikeitot varsinkin nautaliemipohjaisena kyllä!
Jep, kanaliemihän se vakiopohja on mutta olen tykästynyt häränhäntä-sopan jykevyyteen.
Tarttee vaan vähän taittoa tomaattijutskan kera ja juusto pelittää.
Tässä kai tulee kysymykseen pehmeämmät lajikkeet?
Kysyn lisää koska.
Mun on aivan valtava ikävä kinukkimustekalaa, sitä ei saa täältä niinku mistään!
Jotain kumiversioita juu mutta se pehmeä, hienostunut ja samalla voimakas soundi.. sitä ei ole.
Se oli sellanen mässy että varsin usein meni tupla-annos, kaskun se ei ähkytytä jos ei mätä riisiä liikaa.
Mistä mä löytäisin tarpeet ja miten mä saisin sen flavorin aikaseksi?
Friteeratut pakastetut on aivan outoutout.
Jep, kanaliemihän se vakiopohja on mutta olen tykästynyt häränhäntä-sopan jykevyyteen.
Tarttee vaan vähän taittoa tomaattijutskan kera ja juusto pelittää.
Tässä kai tulee kysymykseen pehmeämmät lajikkeet?
Kysyn lisää koska.
Mun on aivan valtava ikävä kinukkimustekalaa, sitä ei saa täältä niinku mistään!
Jotain kumiversioita juu mutta se pehmeä, hienostunut ja samalla voimakas soundi.. sitä ei ole.
Se oli sellanen mässy että varsin usein meni tupla-annos, kaskun se ei ähkytytä jos ei mätä riisiä liikaa.
Mistä mä löytäisin tarpeet ja miten mä saisin sen flavorin aikaseksi?
Friteeratut pakastetut on aivan outoutout.
- Mjölnir
- etupotkija
- Viestit tässä aiheessa: 315
- Viestit: 24816
- Lauteille: Joulukuu 2005
- Paikkakunta: Valkeakoski
- Etulaji: Jyrki Saario Defendo
- Sivulajit: Potkunyrkkeily, BJJ
- Takalajit: Krav Maga, Hokutoryu Ju-jutsu, Escrima, Aikido, Muay Thai, Shootfighting
- Yhteystiedot:
Kokkaaminen
Joskus kauppojen pakastealtaasta saa mustekalaa tai kalmaria lonkeroina/kokonaisena. Paras reseptini on niille ollut, että mustekalaa keitetään pari tuntia mausteliemessä, sitten grillataan
Kalmarit ovat sen verran pieniä että maustan raakana ja sitten kokonaisena grilliin tai paloiksi ja pannuun. Tosin, jää yleensä sitkeämmäksi kuin keitetty mustekala
Kalmarit ovat sen verran pieniä että maustan raakana ja sitten kokonaisena grilliin tai paloiksi ja pannuun. Tosin, jää yleensä sitkeämmäksi kuin keitetty mustekala
"Vaikka minä vaeltaisin pimeässä laaksossa, en pelkäisi mitään pahaa, sillä minä olen pahin pimeys laaksossa"
-Psalmi 23:4 (modattu)
Instructor Petteri
Defendo Green Director
Liity etupotkijaksi
-Psalmi 23:4 (modattu)
Instructor Petteri
Defendo Green Director
Liity etupotkijaksi
- Mjölnir
- etupotkija
- Viestit tässä aiheessa: 315
- Viestit: 24816
- Lauteille: Joulukuu 2005
- Paikkakunta: Valkeakoski
- Etulaji: Jyrki Saario Defendo
- Sivulajit: Potkunyrkkeily, BJJ
- Takalajit: Krav Maga, Hokutoryu Ju-jutsu, Escrima, Aikido, Muay Thai, Shootfighting
- Yhteystiedot:
Kokkaaminen
"Vaikka minä vaeltaisin pimeässä laaksossa, en pelkäisi mitään pahaa, sillä minä olen pahin pimeys laaksossa"
-Psalmi 23:4 (modattu)
Instructor Petteri
Defendo Green Director
Liity etupotkijaksi
-Psalmi 23:4 (modattu)
Instructor Petteri
Defendo Green Director
Liity etupotkijaksi
Kokkaaminen
Tosin, parhaaseen mahdolliseen mustekalaan ainoa oikea resepti on saada se tuoreena merestä.
Mutta: pakasteita vieroksutaan suotta. Nykyään on olemassa nopeita, erittäin kylmiä pakastusmetodeja ja ehjiä kylmäkuljetusketjuja, jotka tuottavat sen toiseksi parhaan tuloksen supertuoreen merenelävän jälkeen. Päivän-pari jäissä lilluneet tuotteet jäävät laadussa jälkeen.
Mutta: pakasteita vieroksutaan suotta. Nykyään on olemassa nopeita, erittäin kylmiä pakastusmetodeja ja ehjiä kylmäkuljetusketjuja, jotka tuottavat sen toiseksi parhaan tuloksen supertuoreen merenelävän jälkeen. Päivän-pari jäissä lilluneet tuotteet jäävät laadussa jälkeen.
Kokkaaminen
Erittäin mielenkiintoista. Lötyisköhän sitä vielä jostain ilman erityistä vaivannäköä [mention]AlexMachine[/mention]? Kelasin pikaisesti A:n viestit noin puoli vuotta taaksepäin mutta en löytänyt.
- AlexMachine
- etupotkija
- Viestit tässä aiheessa: 57
- Viestit: 6437
- Lauteille: Elokuu 2006
- Paikkakunta: Vaasa
- Etulaji: Nyrkkeily
- Sivulajit: Sra, IDPA
- Takalajit: Mil Fight, Pekiti Tirsia, Escrima
Kokkaaminen
En kyllä minäkään heti muista mutta katsotaan jos löytyy.
The beatings will continue until morale improves.
- AlexMachine
- etupotkija
- Viestit tässä aiheessa: 57
- Viestit: 6437
- Lauteille: Elokuu 2006
- Paikkakunta: Vaasa
- Etulaji: Nyrkkeily
- Sivulajit: Sra, IDPA
- Takalajit: Mil Fight, Pekiti Tirsia, Escrima
Kokkaaminen
Okei, en löydä, mutta tämä on minulle osittain tuttua työn puolesta. Suurkeittiöt ja teollinen ruoanvalmistus ovat käyttäneet erilaisia blast freeze ym twkniitoita, joko huoneita tai tunneleita jo kauan, mutta tekniikat kehittyvät ja tässä vähän infoa. Nimet vähän vaihtelevat (esim flash freeze nimellä kutsutaan usein nestemäisellä typellä toimivia)
https://www.newfoodmagazine.com/article ... -freezing/
Osaa tekniikoista on jo kai yritetty tuoda kotitalouspuolellekin.
Ainakin Elctrolux, Smeg, ym ovat esitelleet blast chillerin kotikäyttöön. Hinta 3000€+
https://www.newfoodmagazine.com/article ... -freezing/
Osaa tekniikoista on jo kai yritetty tuoda kotitalouspuolellekin.
Ainakin Elctrolux, Smeg, ym ovat esitelleet blast chillerin kotikäyttöön. Hinta 3000€+
The beatings will continue until morale improves.
- Kari Aittomäki
- päähänpotkija
- Viestit tässä aiheessa: 52
- Viestit: 16104
- Lauteille: Helmikuu 2006
- Paikkakunta: Kokkola
Kokkaaminen
Mitäs mausteita siinä mustekalakeitoksessa kannattaa liemeen puskea?
Niin ettei se olion oma soundi peity vaan vain vähän värittyy.
Jos saan raaka-aineet käsiini, aion kokeilla palastelua ja wokkipannupaistamista grillauksen sijaan.
On nopea ja mehevä tapa ja niitä wokkivihannespussukoita löytyy. Bambua vaan sekaan ja kenties mitä muuta?
Tästä ketjusta on tullut antoisa.
Niin ettei se olion oma soundi peity vaan vain vähän värittyy.
Jos saan raaka-aineet käsiini, aion kokeilla palastelua ja wokkipannupaistamista grillauksen sijaan.
On nopea ja mehevä tapa ja niitä wokkivihannespussukoita löytyy. Bambua vaan sekaan ja kenties mitä muuta?
Tästä ketjusta on tullut antoisa.
- Mjölnir
- etupotkija
- Viestit tässä aiheessa: 315
- Viestit: 24816
- Lauteille: Joulukuu 2005
- Paikkakunta: Valkeakoski
- Etulaji: Jyrki Saario Defendo
- Sivulajit: Potkunyrkkeily, BJJ
- Takalajit: Krav Maga, Hokutoryu Ju-jutsu, Escrima, Aikido, Muay Thai, Shootfighting
- Yhteystiedot:
Kokkaaminen
Olen tehnyt tällä reseptillä Välimeren tyyliin
Grillattu mustekala (yksi isohko mustekala)
1 isohko mustekala (n. kiloinen riittää 2-4:lle)
3-4 timjamin tai sitruunatimjamin oksaa
1 laakerinlehti
1 rkl, n. 20 mustaa pippuria
1 tl suolaa
1 kokonainen valkosipuli, leikattuna kahtia niin että kaikki kynnet puolittuvat
1 luomusitruuna halkaistuna
Grillaukseen:
oliiviöljyä
mustaa pippuria
suolaa
Tarjoiluun:
lehtipersiljasilppua ja sitruunalohkoja
Sulata mustekala jos jäässä. Tarkista onko se perattu ja ellei, leikkaa päähän viilto ja poista sisälmykset. Usein tämä on tehty valmiiksi. Poista nokkamainen suu jos sitä ei ole poistettu, tunnet sen työntämällä sormen eläimen suuhun. Mustekalaa ei ole tarpeen mitenkään nylkeä, eikä edes piestä vaan tämän jälkeen se on valmis keitettäväksi.
Laita mausteet, valkosipuli ja halkaistu sitruuna kattilaan, mustekala niiden päälle ja kaada päälle vettä niin että mustekala juuri peittyy. Laita pieni paino mustekalan päälle jotta se ei nouse pois vedestä.
Anna kiehua pienellä tulella hiljalleen n. 60-90 min kunnes veitsen kärki uppoaa helposti lonkeroon.
Jäähdytä liemessään ja säilytä kylmässä kunnes aiot tarjoilla mustekalan.
Ennen grillausta kuivaa mustekala, sivele lonkerot öljyllä ja mustalla pippurilla. Grillaa suoralla, kuumalla hiilloksella molemmin puolin kunnes lonkeroihin tulee kaunista väriä.
Mausta suolalla, koristele lehtipersiljasilpulla ja tarjoa sitruunalohkoja mustekalan kanssa.
Grillattu mustekala (yksi isohko mustekala)
1 isohko mustekala (n. kiloinen riittää 2-4:lle)
3-4 timjamin tai sitruunatimjamin oksaa
1 laakerinlehti
1 rkl, n. 20 mustaa pippuria
1 tl suolaa
1 kokonainen valkosipuli, leikattuna kahtia niin että kaikki kynnet puolittuvat
1 luomusitruuna halkaistuna
Grillaukseen:
oliiviöljyä
mustaa pippuria
suolaa
Tarjoiluun:
lehtipersiljasilppua ja sitruunalohkoja
Sulata mustekala jos jäässä. Tarkista onko se perattu ja ellei, leikkaa päähän viilto ja poista sisälmykset. Usein tämä on tehty valmiiksi. Poista nokkamainen suu jos sitä ei ole poistettu, tunnet sen työntämällä sormen eläimen suuhun. Mustekalaa ei ole tarpeen mitenkään nylkeä, eikä edes piestä vaan tämän jälkeen se on valmis keitettäväksi.
Laita mausteet, valkosipuli ja halkaistu sitruuna kattilaan, mustekala niiden päälle ja kaada päälle vettä niin että mustekala juuri peittyy. Laita pieni paino mustekalan päälle jotta se ei nouse pois vedestä.
Anna kiehua pienellä tulella hiljalleen n. 60-90 min kunnes veitsen kärki uppoaa helposti lonkeroon.
Jäähdytä liemessään ja säilytä kylmässä kunnes aiot tarjoilla mustekalan.
Ennen grillausta kuivaa mustekala, sivele lonkerot öljyllä ja mustalla pippurilla. Grillaa suoralla, kuumalla hiilloksella molemmin puolin kunnes lonkeroihin tulee kaunista väriä.
Mausta suolalla, koristele lehtipersiljasilpulla ja tarjoa sitruunalohkoja mustekalan kanssa.
"Vaikka minä vaeltaisin pimeässä laaksossa, en pelkäisi mitään pahaa, sillä minä olen pahin pimeys laaksossa"
-Psalmi 23:4 (modattu)
Instructor Petteri
Defendo Green Director
Liity etupotkijaksi
-Psalmi 23:4 (modattu)
Instructor Petteri
Defendo Green Director
Liity etupotkijaksi
- MikaM
- etupotkija
- Viestit tässä aiheessa: 23
- Viestit: 5297
- Lauteille: Marraskuu 2009
- Paikkakunta: Naantali
- Etulaji: Jumppa
Kokkaaminen
Se oli joku mikrogourmet-artikkeli.AlexMachine kirjoitti: ↑marras 5, 2019, 15.42En kyllä minäkään heti muista mutta katsotaan jos löytyy.
“Maamiinat kioskeihin”
RadioRock
RadioRock