Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti.
Kokkaaminen
Valvoja: Valvoja
- Jussi Häkkinen
- päähänpotkija
- Viestit tässä aiheessa: 16
- Viestit: 19115
- Lauteille: Helmikuu 2005
Kokkaaminen
Vaikka arkiruoka olisi yksinkertaista, näkisin, että siisti, kaunis asettelu lautaselle on siltikin tärkeää. Tällöin ruokaa ei vain mätä suuhunsa sen kummemmin ajattelematta vaan myös "syöden silmillään", jolloin ruoka maistuu paremmalta ja kylläiseksi tulee nopeammin.
Jussi Häkkinen
"Karate ei ole tapa kamppailla. Karate on tapa opettaa kamppailua. Nämä ovat kaksi täysin eri asiaa ja erittäin tärkeä asia ymmärrettäväksi."
"Karate ei ole tapa kamppailla. Karate on tapa opettaa kamppailua. Nämä ovat kaksi täysin eri asiaa ja erittäin tärkeä asia ymmärrettäväksi."
- Pyrkele
- kylkeenpotkija
- Viestit tässä aiheessa: 17
- Viestit: 1999
- Lauteille: Huhtikuu 2006
- Paikkakunta: Rovaniemi
- Etulaji: Tai shin mun
- Sivulajit: Pena
- Takalajit: Mave
Kokkaaminen
Miksi pitäisi tulla kylläiseksi nopeammin?
Itse olen sitä mieltä että kaikelle on aikansa ja paikkansa tietnki. Tänään esim. paistoin taimenfilettä ja tehtiin kerrassaan nätit annokset salaatilla siitä. Ja kivahan tuommosta on välissä.
Mutta kun puhutaan oikeasti syömisestä niin sehän loppuu vasta sitten kun on syödessä menettänyt kaikki itsekunnioituksen rippeetkin. Ja siihen ei nätit kivasti asetellut annokset kuulu.
Ja hyvää se saattaa olla silloinki.
Itse olen sitä mieltä että kaikelle on aikansa ja paikkansa tietnki. Tänään esim. paistoin taimenfilettä ja tehtiin kerrassaan nätit annokset salaatilla siitä. Ja kivahan tuommosta on välissä.
Mutta kun puhutaan oikeasti syömisestä niin sehän loppuu vasta sitten kun on syödessä menettänyt kaikki itsekunnioituksen rippeetkin. Ja siihen ei nätit kivasti asetellut annokset kuulu.
Ja hyvää se saattaa olla silloinki.
"Homoläppä on parasta. Ja tissit"
-Pyry Parviainen; Kulttuurivaikuttaja ja älykkö.
Meidät löytää myös instasta https://www.instagram.com/taishinmun/
-Pyry Parviainen; Kulttuurivaikuttaja ja älykkö.
Meidät löytää myös instasta https://www.instagram.com/taishinmun/
- Jussi Häkkinen
- päähänpotkija
- Viestit tässä aiheessa: 16
- Viestit: 19115
- Lauteille: Helmikuu 2005
Kokkaaminen
"Nopeammin" ruokamäärään nähden l. vähemmän syötyään. Ihmiset syövät usein yksinkertaisesti liikaa.Pyrkele kirjoitti: Miksi pitäisi tulla kylläiseksi nopeammin?
Eli: Hyvin asettelemalla riittää pienempi ruokamäärä. Toki ruokailuun voi kuluttaa aikaa niin paljon kuin haluaa.
Tosin, en tunnista "oikeaa syömistä" sinun määritelmälläsi. Tosin, olen ollut totaalisen ähkyssä syötyäni Michelin-ravintolassa 16 pientä ruoka-annosta. Jokainen oli aseteltu äärimmäisen tarkasti.
Yleisesti ottaen huono asettelu pilaa ruokailukokemuksen ja huonontaa kokemusta ruoan mausta. Lisäksi näin esteetikkohedonistina pidän siitä, että mahdollisimman suuri osa elämästäni on kaunista.
Jussi Häkkinen
"Karate ei ole tapa kamppailla. Karate on tapa opettaa kamppailua. Nämä ovat kaksi täysin eri asiaa ja erittäin tärkeä asia ymmärrettäväksi."
"Karate ei ole tapa kamppailla. Karate on tapa opettaa kamppailua. Nämä ovat kaksi täysin eri asiaa ja erittäin tärkeä asia ymmärrettäväksi."
- Pyrkele
- kylkeenpotkija
- Viestit tässä aiheessa: 17
- Viestit: 1999
- Lauteille: Huhtikuu 2006
- Paikkakunta: Rovaniemi
- Etulaji: Tai shin mun
- Sivulajit: Pena
- Takalajit: Mave
Kokkaaminen
Tässä lienee se ero. Itselläni ei yhdisty aivan samalla tavalla ulkonäkö ja ruuan maku. Ymmärrän kyllä ruuan ulkonäön merkityksen ihmisille, enkä itsekkään suostuisi ravintolassa syömään ihan minkäläisen näköisiä annoksia tahansa. Kun ravintola-alaa opiskelin jouduin enemmänkin kiinnittämään tällaiseen huomioita. Ja muistelisin olleeni loppujen lopuksi ihan hyvä siinä. Mikä on hassua, koska muuten minulla ei taiteelllista silmää kyllä ole.Jussi Häkkinen kirjoitti:Yleisesti ottaen huono asettelu pilaa ruokailukokemuksen ja huonontaa kokemusta ruoan mausta. Lisäksi näin esteetikkohedonistina pidän siitä, että mahdollisimman suuri osa elämästäni on kaunista.Pyrkele kirjoitti: Miksi pitäisi tulla kylläiseksi nopeammin?
Mutta arkiruaasta puhuttaessa en koe asettelulla olevan erityisen suurta merkitystä ainakaan itselle. Tai se saa olla kyllä todella persiillään ennen kuin koen että se heikentää ruokailukokemusta.
Sitte jos todella paneudutaan siihen ruuanlaittoon tai tehään jotain erikoisempaa, niin sitte on kiva tehä siitä myös hyvännäköistä.
Pitäisi joskus kokeilla käydä tuollaisessa mainitsemassasi Michelin-ravintolassa syömässä samalla tapaa. Ihan testatakseni että koenko sellaisen asettelun olevan sen arvoista. Voi olla että kokisin, mutta olisi suuri riski että kokisin osan rahoistani menneen hukkaan.
En tiedä.
Haluaisko joku tarjota tommosen kokeilun?
"Homoläppä on parasta. Ja tissit"
-Pyry Parviainen; Kulttuurivaikuttaja ja älykkö.
Meidät löytää myös instasta https://www.instagram.com/taishinmun/
-Pyry Parviainen; Kulttuurivaikuttaja ja älykkö.
Meidät löytää myös instasta https://www.instagram.com/taishinmun/
- Mika
- etupotkija
- Viestit tässä aiheessa: 61
- Viestit: 93972
- Lauteille: Joulukuu 2004
- Paikkakunta: Tampere
- Etulaji: HIIT, girya
- Sivulajit: pilates, yinjooga
- Takalajit: Tanglang
- Yhteystiedot:
Kokkaaminen
Kokkailin intialaista, alu kauli taitaa olla aterian nimi. Tämä oli taas suhteellisen helppoa.
Pesin ja kuorin perunat. Hauskaa oli se, että nämä pikkuruiset perunat eivät meinanneet millään pysyä hyppysissäni vaan ne lentelivät pitkin keittiötä. Lisäksi tuon minikoko aiheutti sen, että vasen käteni jotenkin kramppasi koko toimituksen ajan. No, sen jälkeen paloittelin perunat ja kukkakaalin sekä tomaatit. Sysäsin kolme kaverusta kattilaan juustokuminan, paprikajauheen, chilijauheen ja suolan keran. Sitten annoin niiden kypsyä rauhassa. Lopulta paistoin tuotoksen pannulla miedolla lämmöllä. Kyytipojaksi keitin basmatiriisiä samassa kattilassa.
Pesin ja kuorin perunat. Hauskaa oli se, että nämä pikkuruiset perunat eivät meinanneet millään pysyä hyppysissäni vaan ne lentelivät pitkin keittiötä. Lisäksi tuon minikoko aiheutti sen, että vasen käteni jotenkin kramppasi koko toimituksen ajan. No, sen jälkeen paloittelin perunat ja kukkakaalin sekä tomaatit. Sysäsin kolme kaverusta kattilaan juustokuminan, paprikajauheen, chilijauheen ja suolan keran. Sitten annoin niiden kypsyä rauhassa. Lopulta paistoin tuotoksen pannulla miedolla lämmöllä. Kyytipojaksi keitin basmatiriisiä samassa kattilassa.
Sinulla ei ole tarvittavia oikeuksia nähdäksesi tämän viestin liitetiedostoja. Ole hyvä ja rekisteröidy tai kirjaudu sisään.
- Rawson
- munillepotkija
- Viestit tässä aiheessa: 3
- Viestit: 680
- Lauteille: Kesäkuu 2006
- Paikkakunta: Helsinki
Kokkaaminen
Kokeilimme juhannuksena yhdistää sous viden ja hiiligrillauksen. Väkisinkin meni liha vähän yli. Olisi tullut parempi parilan päällä tai sitten olisi pitänyt arvata sisälämpötila alemmas. Mureaa oli sisäfile kuitenkin ja hyvin maustunut kun oli vakuumissa maustettuna yli vuorokauden.
Purple belt papa power
- Mjölnir
- etupotkija
- Viestit tässä aiheessa: 315
- Viestit: 24817
- Lauteille: Joulukuu 2005
- Paikkakunta: Valkeakoski
- Etulaji: Jyrki Saario Defendo
- Sivulajit: Potkunyrkkeily, BJJ
- Takalajit: Krav Maga, Hokutoryu Ju-jutsu, Escrima, Aikido, Muay Thai, Shootfighting
- Yhteystiedot:
Kokkaaminen
Sain ihan hyvää, kun laitoin ensin pihvit 50C sous videnä ja sitten nopea grillaus hyvin kuumalla parilalla
"Vaikka minä vaeltaisin pimeässä laaksossa, en pelkäisi mitään pahaa, sillä minä olen pahin pimeys laaksossa"
-Psalmi 23:4 (modattu)
Instructor Petteri
Defendo Green Director
Liity etupotkijaksi
-Psalmi 23:4 (modattu)
Instructor Petteri
Defendo Green Director
Liity etupotkijaksi
- Rawson
- munillepotkija
- Viestit tässä aiheessa: 3
- Viestit: 680
- Lauteille: Kesäkuu 2006
- Paikkakunta: Helsinki
Kokkaaminen
Ok. Mutulla ja viikonlopun kokemuksen perusteella sanoisin että noi arvot voisivat kelvata meidänkin perheessä.Mjölnir kirjoitti: Sain ihan hyvää, kun laitoin ensin pihvit 50C sous videnä ja sitten nopea grillaus hyvin kuumalla parilalla
Purple belt papa power
- Jussi Häkkinen
- päähänpotkija
- Viestit tässä aiheessa: 16
- Viestit: 19115
- Lauteille: Helmikuu 2005
Kokkaaminen
Noilla minä teen, suosittelen! "Hyvin kuuma parila" -kohtaa ei voi liikaa korostaa.Rawson kirjoitti:Ok. Mutulla ja viikonlopun kokemuksen perusteella sanoisin että noi arvot voisivat kelvata meidänkin perheessä.Mjölnir kirjoitti: Sain ihan hyvää, kun laitoin ensin pihvit 50C sous videnä ja sitten nopea grillaus hyvin kuumalla parilalla
Joskus, tosin, vedän ensin pinnat ja sitten sous vide:n ja jälkeenpäin vielä pikapinta. Noin pinta-aromit jakaantuvat myös lihaan.
Jussi Häkkinen
"Karate ei ole tapa kamppailla. Karate on tapa opettaa kamppailua. Nämä ovat kaksi täysin eri asiaa ja erittäin tärkeä asia ymmärrettäväksi."
"Karate ei ole tapa kamppailla. Karate on tapa opettaa kamppailua. Nämä ovat kaksi täysin eri asiaa ja erittäin tärkeä asia ymmärrettäväksi."
- Mjölnir
- etupotkija
- Viestit tässä aiheessa: 315
- Viestit: 24817
- Lauteille: Joulukuu 2005
- Paikkakunta: Valkeakoski
- Etulaji: Jyrki Saario Defendo
- Sivulajit: Potkunyrkkeily, BJJ
- Takalajit: Krav Maga, Hokutoryu Ju-jutsu, Escrima, Aikido, Muay Thai, Shootfighting
- Yhteystiedot:
Re: Kokkaaminen
Tein itse entrecoten kyseisellä tavalla. Sisälämpö oli valmiissa tuotteessa noin 54-55C väristä päätellen. Sisäfileen jätän raaemmaksi, 47C ennen paistoa
"Vaikka minä vaeltaisin pimeässä laaksossa, en pelkäisi mitään pahaa, sillä minä olen pahin pimeys laaksossa"
-Psalmi 23:4 (modattu)
Instructor Petteri
Defendo Green Director
Liity etupotkijaksi
-Psalmi 23:4 (modattu)
Instructor Petteri
Defendo Green Director
Liity etupotkijaksi
- Mjölnir
- etupotkija
- Viestit tässä aiheessa: 315
- Viestit: 24817
- Lauteille: Joulukuu 2005
- Paikkakunta: Valkeakoski
- Etulaji: Jyrki Saario Defendo
- Sivulajit: Potkunyrkkeily, BJJ
- Takalajit: Krav Maga, Hokutoryu Ju-jutsu, Escrima, Aikido, Muay Thai, Shootfighting
- Yhteystiedot:
Kokkaaminen
Olen muutaman kerran tehnyt pulled porkia sous vide, sirkulaattoriin 93C, Lidlistä ostettu vakuumiin pakattu kassler suoraan pakkauksessaan veteen, ja 5-6 tunnin päästä pois. Helppoa.
"Vaikka minä vaeltaisin pimeässä laaksossa, en pelkäisi mitään pahaa, sillä minä olen pahin pimeys laaksossa"
-Psalmi 23:4 (modattu)
Instructor Petteri
Defendo Green Director
Liity etupotkijaksi
-Psalmi 23:4 (modattu)
Instructor Petteri
Defendo Green Director
Liity etupotkijaksi
-
- kylkeenpotkija
- Viestit tässä aiheessa: 37
- Viestit: 1622
- Lauteille: Heinäkuu 2009
- Paikkakunta: Klaukkala.
Kokkaaminen
Olen itsekkin miettinyt sirkulaattorin hommaamista, mutta toistaiseksi olen sen jättänyt hankkimatta, koska se kuitenkin vain pieni osa ruoanlaittoa, itse teen niin, että vakumoin tuotteen ja laitan uunin sopivaan lämpötilaan ja vesiastian sinne , tietysti sillä ei saa aivan tarkkaa lämpötilaa, mutta useimmiten riittävän tarkan.
Ainoa missä sirkulaattori on aivan ehdoton edellytys on täydellisen kanamunan saaminen, kaikki muut ruoat pystyy valmistamaan ilman sitä
Ainoa missä sirkulaattori on aivan ehdoton edellytys on täydellisen kanamunan saaminen, kaikki muut ruoat pystyy valmistamaan ilman sitä
- Rawson
- munillepotkija
- Viestit tässä aiheessa: 3
- Viestit: 680
- Lauteille: Kesäkuu 2006
- Paikkakunta: Helsinki
Kokkaaminen
Kuten ylläolevasta keskustelusta selviää, niin 2 astetta liikaa vedenlämpöä ja väärä metodi paistopinnan valmistamiseksi riitti epätäydelliseen lopputulokseen 8-) . Sirkulaattori on meille ollut hyvä hankinta. Ei tarvitse stressata kalliin proteiinin pilaamisesta ja ajoituksen kanssa ei ole niin tarkkaa. Lisäksi halvemmistakin proteiineista saa todella hyviä, ts. laite alkaa maksamaan itseään takaisin samantien.MikkeM kirjoitti: Olen itsekkin miettinyt sirkulaattorin hommaamista, mutta toistaiseksi olen sen jättänyt hankkimatta, koska se kuitenkin vain pieni osa ruoanlaittoa, itse teen niin, että vakumoin tuotteen ja laitan uunin sopivaan lämpötilaan ja vesiastian sinne , tietysti sillä ei saa aivan tarkkaa lämpötilaa, mutta useimmiten riittävän tarkan.
Purple belt papa power
- Mjölnir
- etupotkija
- Viestit tässä aiheessa: 315
- Viestit: 24817
- Lauteille: Joulukuu 2005
- Paikkakunta: Valkeakoski
- Etulaji: Jyrki Saario Defendo
- Sivulajit: Potkunyrkkeily, BJJ
- Takalajit: Krav Maga, Hokutoryu Ju-jutsu, Escrima, Aikido, Muay Thai, Shootfighting
- Yhteystiedot:
Kokkaaminen
Minäkin tein aiemmin lämpömittarilla ja vesihauteella kattilassa tai uunissa, mutta kun Rawson mainosti tuota Anova Culinaren sirkulaattoria, niin en voinut olla hankkimatta. Nyt ei tiedä, miten pärjäisi ilman
"Vaikka minä vaeltaisin pimeässä laaksossa, en pelkäisi mitään pahaa, sillä minä olen pahin pimeys laaksossa"
-Psalmi 23:4 (modattu)
Instructor Petteri
Defendo Green Director
Liity etupotkijaksi
-Psalmi 23:4 (modattu)
Instructor Petteri
Defendo Green Director
Liity etupotkijaksi
Lauteilla
Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Kari Aittomäki ja 208 kurkkijaa