Voit luoda tilin myös sosiaalisen median tunnuksillasi. Klikkaa alta. :)

Kuva

Kokkaaminen

Pannu aina kuumana ja pöydissä tilaa. Keskustelua kamppailulajien ulkopuolelta.

Ylipotkijat: Totte, JanneM, Point, Tyttö

Vastaa

Osaatko kokata?

Olen mies ja kyllä osaan, hyvinkin
52
41%
Olen mies ja osaan jonkin verran
43
34%
Olen mies ja pystyn juuri pitämään itseni (ja läheiseni) eväissä
8
6%
Olen mies ja osaan tehdä voikkarin
8
6%
Olen nainen ja kyllä osaan, hyvinkin
11
9%
Olen nainen ja osaan jonkin verran
4
3%
Olen nainen ja pystyn juuri pitämään itseni (ja läheiseni) eväissä
1
1%
Olen nainen ja osaan tehdä voikkarin
0
Ei ääniä
 
Ääniä yhteensä: 127

MikkeM
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 22
Viestit: 1554
Lauteille: Heinäkuu 2009
Paikkakunta: Klaukkala.
Tykännyt: 24 kertaa
Tykätty: 8 kertaa

Kokkaaminen

#226

Viesti MikkeM » kesä 23, 2015, 16.49

Itse olen siirtänyt mielenkiintoani enemmän klassisen ranskalaisen keittiön puolelle, ns alkuperäiseen keittiöön :)

Toki jossain vaiheessa varmaan tulee sirkulaattori hankittua.

Tokihan sillä voi tehdä kaiken ruoan , jäätelömassasta,kasvisten kypsyttämiseen jne.


MikkeM
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 22
Viestit: 1554
Lauteille: Heinäkuu 2009
Paikkakunta: Klaukkala.
Tykännyt: 24 kertaa
Tykätty: 8 kertaa

Kokkaaminen

#227

Viesti MikkeM » kesä 23, 2015, 22.16

Tässä opasta sous vide maailmaan :

Kuvake
Mika
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 36
Viestit: 88792
Lauteille: Joulukuu 2004
Paikkakunta: Tampere
Etulaji: Pilates, HIIT
Sivulajit: Girya, Yin-jooga
Takalajit: Tanglang
Tykännyt: 555 kertaa
Tykätty: 212 kertaa
Viesti:

Kokkaaminen

#228

Viesti Mika » loka 18, 2015, 20.35

Eilen toimin lähinnä apurina, mutta melko vähällä vaivalla ja suhteellisen nopeasti syntyi maittava ateria. Pääruokana tuossa oli Quorn-fileet. Sen kyljessä oli sitten sienikastike, lohkoperunoita ja salaatti (lehtisalaattia, kurkkua, paprikaa, viinirypäleitä, cashew-pähkinöitä, fetajuustoa ja balsamicoa). Maistui! :smt016
ruokaa.jpg
Sinulla ei ole tarvittavia oikeuksia nähdäksesi tämän viestin liitetiedostoja. Ole hyvä ja rekisteröidy tai kirjaudu sisään.
ไม่เป็นไร
Zen, I haz it.

Potki etuja!

Kuvake
Vanhakankea
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 3401
Lauteille: Helmikuu 2010
Tykännyt: 1 kerran
Tykätty: 6 kertaa

Re: Kokkaaminen

#229

Viesti Vanhakankea » huhti 24, 2017, 22.50

Munavoin tekeminen margariiniin. Voi prkl, pitäisi sukuelimistä hirttää moisen pyhänhäväistyksen tekijät. Siinä nimessä on ne perusaineet, mausta sitten maun mukaan, mutta ei voita voi margariiniin vaihtaa.
* Entinen idealisti - nykyinen nihilisti
** Suoraan huipulle pääsee vain oikotietä

Kuvake
AlexMachine
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 16
Viestit: 5317
Lauteille: Elokuu 2006
Paikkakunta: Vaasa
Etulaji: Nyrkkeily
Sivulajit: Sra, IDPA
Takalajit: Mil Fight, Pekiti Tirsia, Escrima
Tykännyt: 64 kertaa
Tykätty: 104 kertaa

Kokkaaminen

#230

Viesti AlexMachine » heinä 27, 2017, 12.57

Pikaruoka-ketjun innoittamana päätin postata.
Pirkka tuoreet 100% hampurilaispihvit (olivat hyviä ja mehukkaita). Sämpylät ok, mutta olisin halunnut Brioche tyyppisiä, mutta ei ollut hyllyssä (mm Pågens valmistaa ja niitä pitää testata).
Ainekset, itse tehty paprika/chili majoneesi, herkkukurkkua, tomaattia, laadukasta Cheddar juustoa, sipulia, salaattia, keltaista ja punaista. paprikaa. (Kasattu, sämpulä, salaatti, majoneesi, tomaatti, pihvi, sipuri, Cheddar, (Heinz sinappi) ja herkkukurkku, paprika, sämpylä)
Hiiligrillissä pihvit 2,5min yksi puoli 250 asteessa, kääntö, sitten pihvin päälle sipulit ja Cheddar katoksi. Grillin kansi kiinni ja 2,5 min. Sitten pihvi sivuun vetäytymään noin pariksi minuutiksi samalla kun nopeasti otetaan sämpylään pinta grillissä sitten kootaan alaosa. Pihvit päälle ja loput täyttet ja sämpylä. Syödään käsin. Pihvit sopivasti medium + ja mehut hyvin sisällä.
Kuva
People are what they do, not what they say, not what they think, not what they pretend to be.

Kuvake
katar
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 4
Viestit: 1184
Lauteille: Tammikuu 2008
Paikkakunta: Helsinki
Tykännyt: 91 kertaa
Tykätty: 11 kertaa

Kokkaaminen

#231

Viesti katar » heinä 27, 2017, 13.26

:peukku: Näyttää törkeän hyvälle! Nam!
Frankly my dear, I don`t give a damn.

Kuvake
Mjölnir
ylipotkija
Viestit tässä aiheessa: 23
Viestit: 22895
Lauteille: Joulukuu 2005
Paikkakunta: Valkeakoski
Etulaji: Jyrki Saario Defendo
Sivulajit: Potkunyrkkeily, BJJ
Takalajit: Krav Maga, Hokutoryu Ju-jutsu, Escrima, Aikido, Muay Thai, Shootfighting
Tykännyt: 35 kertaa
Tykätty: 215 kertaa
Viesti:

Kokkaaminen

#232

Viesti Mjölnir » helmi 9, 2018, 14.47

Tänään kokeilen ensimmäistä kertaa valmistaa makkaraa. Peuran niskaa ja kylkeä jauhettuna, possun lapaa ja ihraa sekä poppamiehen mausteseosta ja suolaa.

Katsotaan, mitä tästä tulee.
image.jpeg
Sinulla ei ole tarvittavia oikeuksia nähdäksesi tämän viestin liitetiedostoja. Ole hyvä ja rekisteröidy tai kirjaudu sisään.
"Vaikka minä vaeltaisin pimeässä laaksossa, en pelkäisi mitään pahaa, sillä minä olen pahin pimeys laaksossa"
-Psalmi 23:4 (modattu)

Instructor Petteri
Defendo Green Director
Liity etupotkijaksi

Kuvake
Mjölnir
ylipotkija
Viestit tässä aiheessa: 23
Viestit: 22895
Lauteille: Joulukuu 2005
Paikkakunta: Valkeakoski
Etulaji: Jyrki Saario Defendo
Sivulajit: Potkunyrkkeily, BJJ
Takalajit: Krav Maga, Hokutoryu Ju-jutsu, Escrima, Aikido, Muay Thai, Shootfighting
Tykännyt: 35 kertaa
Tykätty: 215 kertaa
Viesti:

Kokkaaminen

#233

Viesti Mjölnir » helmi 9, 2018, 14.48

MikkeM kirjoitti:Itse olen siirtänyt mielenkiintoani enemmän klassisen ranskalaisen keittiön puolelle, ns alkuperäiseen keittiöön :)

Toki jossain vaiheessa varmaan tulee sirkulaattori hankittua.

Tokihan sillä voi tehdä kaiken ruoan , jäätelömassasta,kasvisten kypsyttämiseen jne.

Olen muutaman vuoden käyttänyt Anova Culinaryn sirkulaattoria, ja paluuta entiseen ei enää ole :D
"Vaikka minä vaeltaisin pimeässä laaksossa, en pelkäisi mitään pahaa, sillä minä olen pahin pimeys laaksossa"
-Psalmi 23:4 (modattu)

Instructor Petteri
Defendo Green Director
Liity etupotkijaksi

MikkeM
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 22
Viestit: 1554
Lauteille: Heinäkuu 2009
Paikkakunta: Klaukkala.
Tykännyt: 24 kertaa
Tykätty: 8 kertaa

Kokkaaminen

#234

Viesti MikkeM » helmi 9, 2018, 18.52

Ostin tuossa hetki sitten sirkulaattorin kun halvalla sai, vielä en ole ehtinyt käyttämään.

Kuvake
luupää
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 2
Viestit: 6035
Lauteille: Marraskuu 2006
Tykännyt: 12 kertaa
Tykätty: 81 kertaa

Jousiammunta/jousimetsästys

#235

Viesti luupää » marras 15, 2018, 12.11

MikaM kirjoitti:
marras 15, 2018, 11.34
Nuo fileet maistuukin sitte hyvälle!
Se on Suuri Synti tehdä tuoreista kaurisfileistä muuta kuin tartaria!

:ihq:

Edit:nätti kaato

Kuvake
MikaM
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 4
Viestit: 3268
Lauteille: Marraskuu 2009
Paikkakunta: Kaarina
Etulaji: Jumppa
Takalajit: Judo, nyrkkeily, Bujinkan, Defendo, Hokuto, kb, Wing Tsun
Tykännyt: 21 kertaa
Tykätty: 65 kertaa

Jousiammunta/jousimetsästys

#236

Viesti MikaM » marras 15, 2018, 13.07

Ei vaan tuu sormen kokosista fileistä paljoa tartaria. Pannulle voin ja pippurin kera ja syö samalla ku kattelee, mitä tekis sitte oikeen aterialle... Kallialan ja Kuosmasen ruoantekoruokaa.....
Osuma on kiva kyllä.
"When you talk, you only repeat what you already know. But if you listen, you may learn something new."
- Dalai Lama

Kuvake
luupää
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 2
Viestit: 6035
Lauteille: Marraskuu 2006
Tykännyt: 12 kertaa
Tykätty: 81 kertaa

Jousiammunta/jousimetsästys

#237

Viesti luupää » marras 15, 2018, 13.25

Kyllä siitä tulee ihan riittävästi itselle kun pilkkoo kaikki neljä. Jotenkin tästä tulee mieleen se kohtaus kun Aladobix, Asterix ja Obelix väittelee siitä mitä Senilixin pitää tehdä sienillään.

:)

Miettinyt pitäisikö alkaa hifistelemään ihan tosissaan ja hankkia keittiörempan yhteydessä kunnon raakakypsennyskaapin. Vois käyttää muuhunkin kuin riistaan kunhan vaan tilaisi tuoretta lihaa.

https://www.dry-ager.fi/?gclid=EAIaIQobChMIzKutoaPW3gIVEE8YCh1v6wGAEAAYASAAEgLW9_D_BwE

Kuvake
Mjölnir
ylipotkija
Viestit tässä aiheessa: 23
Viestit: 22895
Lauteille: Joulukuu 2005
Paikkakunta: Valkeakoski
Etulaji: Jyrki Saario Defendo
Sivulajit: Potkunyrkkeily, BJJ
Takalajit: Krav Maga, Hokutoryu Ju-jutsu, Escrima, Aikido, Muay Thai, Shootfighting
Tykännyt: 35 kertaa
Tykätty: 215 kertaa
Viesti:

Jousiammunta/jousimetsästys

#238

Viesti Mjölnir » marras 15, 2018, 14.02

Kyllä ulkofileestä ihan pihvin jo saa
"Vaikka minä vaeltaisin pimeässä laaksossa, en pelkäisi mitään pahaa, sillä minä olen pahin pimeys laaksossa"
-Psalmi 23:4 (modattu)

Instructor Petteri
Defendo Green Director
Liity etupotkijaksi

Kuvake
Ile
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 2
Viestit: 5171
Lauteille: Lokakuu 2009
Tykännyt: 235 kertaa
Tykätty: 182 kertaa

Jousiammunta/jousimetsästys

#239

Viesti Ile » marras 15, 2018, 14.05

luupää kirjoitti:
marras 15, 2018, 13.25
Miettinyt pitäisikö alkaa hifistelemään ihan tosissaan ja hankkia keittiörempan yhteydessä kunnon raakakypsennyskaapin. Vois käyttää muuhunkin kuin riistaan kunhan vaan tilaisi tuoretta lihaa.
Tossa vieressä kauppahallissa vähän aikaa sitten aloittanut Three Butchers (joku vanhan Roslundin heebo ja E. Erikssonin kalakaupan yrittäjä taustalla/hommissa) tarjoaa tota palveluna. Niillä on siinä sellainen kaappi ja käsitin, että ne on jengin tilaamia ja korvamerkittyjä kimpaleita.

https://fi-fi.facebook.com/thethreebutchers/

Sori ootee.

Kuvake
MikaM
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 4
Viestit: 3268
Lauteille: Marraskuu 2009
Paikkakunta: Kaarina
Etulaji: Jumppa
Takalajit: Judo, nyrkkeily, Bujinkan, Defendo, Hokuto, kb, Wing Tsun
Tykännyt: 21 kertaa
Tykätty: 65 kertaa

Jousiammunta/jousimetsästys

#240

Viesti MikaM » marras 15, 2018, 14.44

luupää kirjoitti:
marras 15, 2018, 13.25
Kyllä siitä tulee ihan riittävästi itselle kun pilkkoo kaikki neljä. Jotenkin tästä tulee mieleen se kohtaus kun Aladobix, Asterix ja Obelix väittelee siitä mitä Senilixin pitää tehdä sienillään.

:)

Miettinyt pitäisikö alkaa hifistelemään ihan tosissaan ja hankkia keittiörempan yhteydessä kunnon raakakypsennyskaapin. Vois käyttää muuhunkin kuin riistaan kunhan vaan tilaisi tuoretta lihaa.

https://www.dry-ager.fi/?gclid=EAIaIQobChMIzKutoaPW3gIVEE8YCh1v6wGAEAAYASAAEgLW9_D_BwE
Mikäs sen hauskempaa, kun keskustella toisten tekemisistä ;) ? Ja mä puhuin sormenkokosista fileistä, niin saa olla melko nakit, jotta ulkofile on semmonen.....
file.jpg
Nuo isommat meni paistamisen jälkeen savustimeen, vaan en mä sitä vielä oikeen osaa.
Ehkäpä metsästäjä itse kertoo sitten, mitä teki omillaan?
Sinulla ei ole tarvittavia oikeuksia nähdäksesi tämän viestin liitetiedostoja. Ole hyvä ja rekisteröidy tai kirjaudu sisään.
"When you talk, you only repeat what you already know. But if you listen, you may learn something new."
- Dalai Lama


Vastaa

Lauteilla

Potkulaisia lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 8 kurkkijaa