Pannu aina kuumana ja pöydissä tilaa. Keskustelua kamppailulajien ulkopuolelta musiikista, elokuvista, kokkaamisesta, autoista ja kaikesta muusta.

Kokkaaminen

Pannu aina kuumana ja pöydissä tilaa. Keskustelua kamppailulajien ulkopuolelta huumoria unohtamatta. :)

Valvoja: Valvoja

Osaatko kokata?

Olen mies ja kyllä osaan, hyvinkin
56
42%
Olen mies ja osaan jonkin verran
43
32%
Olen mies ja pystyn juuri pitämään itseni (ja läheiseni) eväissä
9
7%
Olen mies ja osaan tehdä voikkarin
9
7%
Olen nainen ja kyllä osaan, hyvinkin
12
9%
Olen nainen ja osaan jonkin verran
4
3%
Olen nainen ja pystyn juuri pitämään itseni (ja läheiseni) eväissä
1
1%
Olen nainen ja osaan tehdä voikkarin
0
Ei ääniä
 
Ääniä yhteensä: 134

MikkeM
etupotkija
Viestit: 1594
Lauteille: Heinäkuu 2009
Paikkakunta: Klaukkala.
Tykännyt: 37 kertaa
Tykätty: 11 kertaa

Kokkaaminen

Viesti MikkeM »

Itse olen siirtänyt mielenkiintoani enemmän klassisen ranskalaisen keittiön puolelle, ns alkuperäiseen keittiöön :)

Toki jossain vaiheessa varmaan tulee sirkulaattori hankittua.

Tokihan sillä voi tehdä kaiken ruoan , jäätelömassasta,kasvisten kypsyttämiseen jne.
MikkeM
etupotkija
Viestit: 1594
Lauteille: Heinäkuu 2009
Paikkakunta: Klaukkala.
Tykännyt: 37 kertaa
Tykätty: 11 kertaa

Kokkaaminen

Viesti MikkeM »

Tässä opasta sous vide maailmaan :
Kuvake
Mika
etupotkija
Viestit: 91068
Lauteille: Joulukuu 2004
Paikkakunta: Tampere
Etulaji: Pilates, HIIT
Sivulajit: Girya, Yinjooga
Takalajit: Tanglang
Tykännyt: 600 kertaa
Tykätty: 241 kertaa

Kokkaaminen

Viesti Mika »

Eilen toimin lähinnä apurina, mutta melko vähällä vaivalla ja suhteellisen nopeasti syntyi maittava ateria. Pääruokana tuossa oli Quorn-fileet. Sen kyljessä oli sitten sienikastike, lohkoperunoita ja salaatti (lehtisalaattia, kurkkua, paprikaa, viinirypäleitä, cashew-pähkinöitä, fetajuustoa ja balsamicoa). Maistui! :smt016
ruokaa.jpg
Sinulla ei ole tarvittavia oikeuksia nähdäksesi tämän viestin liitetiedostoja. Ole hyvä ja rekisteröidy tai kirjaudu sisään.
ไม่เป็นไร
Zen, I haz it.

Potki etuja!
Kuvake
Vanhakankea
kylkeenpotkija
Viestit: 3401
Lauteille: Helmikuu 2010
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Re: Kokkaaminen

Viesti Vanhakankea »

Munavoin tekeminen margariiniin. Voi prkl, pitäisi sukuelimistä hirttää moisen pyhänhäväistyksen tekijät. Siinä nimessä on ne perusaineet, mausta sitten maun mukaan, mutta ei voita voi margariiniin vaihtaa.
* Entinen idealisti - nykyinen nihilisti
** Suoraan huipulle pääsee vain oikotietä
Kuvake
AlexMachine
etupotkija
Viestit: 5978
Lauteille: Elokuu 2006
Paikkakunta: Vaasa
Etulaji: Nyrkkeily
Sivulajit: Sra, IDPA
Takalajit: Mil Fight, Pekiti Tirsia, Escrima
Tykännyt: 80 kertaa
Tykätty: 155 kertaa

Kokkaaminen

Viesti AlexMachine »

Pikaruoka-ketjun innoittamana päätin postata.
Pirkka tuoreet 100% hampurilaispihvit (olivat hyviä ja mehukkaita). Sämpylät ok, mutta olisin halunnut Brioche tyyppisiä, mutta ei ollut hyllyssä (mm Pågens valmistaa ja niitä pitää testata).
Ainekset, itse tehty paprika/chili majoneesi, herkkukurkkua, tomaattia, laadukasta Cheddar juustoa, sipulia, salaattia, keltaista ja punaista. paprikaa. (Kasattu, sämpulä, salaatti, majoneesi, tomaatti, pihvi, sipuri, Cheddar, (Heinz sinappi) ja herkkukurkku, paprika, sämpylä)
Hiiligrillissä pihvit 2,5min yksi puoli 250 asteessa, kääntö, sitten pihvin päälle sipulit ja Cheddar katoksi. Grillin kansi kiinni ja 2,5 min. Sitten pihvi sivuun vetäytymään noin pariksi minuutiksi samalla kun nopeasti otetaan sämpylään pinta grillissä sitten kootaan alaosa. Pihvit päälle ja loput täyttet ja sämpylä. Syödään käsin. Pihvit sopivasti medium + ja mehut hyvin sisällä.
Kuva
Never fight an old man. They’ve been there, done that, written the book, made and starred in the movie, designed the T-shirt, and they’ve got no ego at all about how the fight gets won.
katar
kylkeenpotkija
Viestit: 1514
Lauteille: Tammikuu 2008
Paikkakunta: Helsinki
Tykännyt: 138 kertaa
Tykätty: 42 kertaa

Kokkaaminen

Viesti katar »

:peukku: Näyttää törkeän hyvälle! Nam!
Frankly my dear, I don`t give a damn.
Kuvake
Mjölnir
etupotkija
Viestit: 23786
Lauteille: Joulukuu 2005
Paikkakunta: Valkeakoski
Etulaji: Jyrki Saario Defendo
Sivulajit: Potkunyrkkeily, BJJ
Takalajit: Krav Maga, Hokutoryu Ju-jutsu, Escrima, Aikido, Muay Thai, Shootfighting
Tykännyt: 80 kertaa
Tykätty: 244 kertaa

Kokkaaminen

Viesti Mjölnir »

Tänään kokeilen ensimmäistä kertaa valmistaa makkaraa. Peuran niskaa ja kylkeä jauhettuna, possun lapaa ja ihraa sekä poppamiehen mausteseosta ja suolaa.

Katsotaan, mitä tästä tulee.
image.jpeg
Sinulla ei ole tarvittavia oikeuksia nähdäksesi tämän viestin liitetiedostoja. Ole hyvä ja rekisteröidy tai kirjaudu sisään.
"Vaikka minä vaeltaisin pimeässä laaksossa, en pelkäisi mitään pahaa, sillä minä olen pahin pimeys laaksossa"
-Psalmi 23:4 (modattu)

Instructor Petteri
Defendo Green Director
Liity etupotkijaksi
Kuvake
Mjölnir
etupotkija
Viestit: 23786
Lauteille: Joulukuu 2005
Paikkakunta: Valkeakoski
Etulaji: Jyrki Saario Defendo
Sivulajit: Potkunyrkkeily, BJJ
Takalajit: Krav Maga, Hokutoryu Ju-jutsu, Escrima, Aikido, Muay Thai, Shootfighting
Tykännyt: 80 kertaa
Tykätty: 244 kertaa

Kokkaaminen

Viesti Mjölnir »

MikkeM kirjoitti:Itse olen siirtänyt mielenkiintoani enemmän klassisen ranskalaisen keittiön puolelle, ns alkuperäiseen keittiöön :)

Toki jossain vaiheessa varmaan tulee sirkulaattori hankittua.

Tokihan sillä voi tehdä kaiken ruoan , jäätelömassasta,kasvisten kypsyttämiseen jne.

Olen muutaman vuoden käyttänyt Anova Culinaryn sirkulaattoria, ja paluuta entiseen ei enää ole :D
"Vaikka minä vaeltaisin pimeässä laaksossa, en pelkäisi mitään pahaa, sillä minä olen pahin pimeys laaksossa"
-Psalmi 23:4 (modattu)

Instructor Petteri
Defendo Green Director
Liity etupotkijaksi
MikkeM
etupotkija
Viestit: 1594
Lauteille: Heinäkuu 2009
Paikkakunta: Klaukkala.
Tykännyt: 37 kertaa
Tykätty: 11 kertaa

Kokkaaminen

Viesti MikkeM »

Ostin tuossa hetki sitten sirkulaattorin kun halvalla sai, vielä en ole ehtinyt käyttämään.
Kuvake
luupää
päähänpotkija
Viestit: 6619
Lauteille: Marraskuu 2006
Tykännyt: 10 kertaa
Tykätty: 102 kertaa

Jousiammunta/jousimetsästys

Viesti luupää »

MikaM kirjoitti: marras 15, 2018, 09.34 Nuo fileet maistuukin sitte hyvälle!
Se on Suuri Synti tehdä tuoreista kaurisfileistä muuta kuin tartaria!

:ihq:

Edit:nätti kaato
Kuvake
MikaM
etupotkija
Viestit: 4303
Lauteille: Marraskuu 2009
Paikkakunta: Naantali
Etulaji: Jumppa
Tykännyt: 23 kertaa
Tykätty: 77 kertaa

Jousiammunta/jousimetsästys

Viesti MikaM »

Ei vaan tuu sormen kokosista fileistä paljoa tartaria. Pannulle voin ja pippurin kera ja syö samalla ku kattelee, mitä tekis sitte oikeen aterialle... Kallialan ja Kuosmasen ruoantekoruokaa.....
Osuma on kiva kyllä.
Make Turku capital again
Kuvake
luupää
päähänpotkija
Viestit: 6619
Lauteille: Marraskuu 2006
Tykännyt: 10 kertaa
Tykätty: 102 kertaa

Jousiammunta/jousimetsästys

Viesti luupää »

Kyllä siitä tulee ihan riittävästi itselle kun pilkkoo kaikki neljä. Jotenkin tästä tulee mieleen se kohtaus kun Aladobix, Asterix ja Obelix väittelee siitä mitä Senilixin pitää tehdä sienillään.

:)

Miettinyt pitäisikö alkaa hifistelemään ihan tosissaan ja hankkia keittiörempan yhteydessä kunnon raakakypsennyskaapin. Vois käyttää muuhunkin kuin riistaan kunhan vaan tilaisi tuoretta lihaa.

https://www.dry-ager.fi/?gclid=EAIaIQob ... gLW9_D_BwE
Kuvake
Mjölnir
etupotkija
Viestit: 23786
Lauteille: Joulukuu 2005
Paikkakunta: Valkeakoski
Etulaji: Jyrki Saario Defendo
Sivulajit: Potkunyrkkeily, BJJ
Takalajit: Krav Maga, Hokutoryu Ju-jutsu, Escrima, Aikido, Muay Thai, Shootfighting
Tykännyt: 80 kertaa
Tykätty: 244 kertaa

Jousiammunta/jousimetsästys

Viesti Mjölnir »

Kyllä ulkofileestä ihan pihvin jo saa
"Vaikka minä vaeltaisin pimeässä laaksossa, en pelkäisi mitään pahaa, sillä minä olen pahin pimeys laaksossa"
-Psalmi 23:4 (modattu)

Instructor Petteri
Defendo Green Director
Liity etupotkijaksi
Kuvake
Ile
etupotkija
Viestit: 5810
Lauteille: Lokakuu 2009
Tykännyt: 297 kertaa
Tykätty: 162 kertaa

Jousiammunta/jousimetsästys

Viesti Ile »

luupää kirjoitti: marras 15, 2018, 11.25 Miettinyt pitäisikö alkaa hifistelemään ihan tosissaan ja hankkia keittiörempan yhteydessä kunnon raakakypsennyskaapin. Vois käyttää muuhunkin kuin riistaan kunhan vaan tilaisi tuoretta lihaa.
Tossa vieressä kauppahallissa vähän aikaa sitten aloittanut Three Butchers (joku vanhan Roslundin heebo ja E. Erikssonin kalakaupan yrittäjä taustalla/hommissa) tarjoaa tota palveluna. Niillä on siinä sellainen kaappi ja käsitin, että ne on jengin tilaamia ja korvamerkittyjä kimpaleita.

https://fi-fi.facebook.com/thethreebutchers/

Sori ootee.
Kuvake
MikaM
etupotkija
Viestit: 4303
Lauteille: Marraskuu 2009
Paikkakunta: Naantali
Etulaji: Jumppa
Tykännyt: 23 kertaa
Tykätty: 77 kertaa

Jousiammunta/jousimetsästys

Viesti MikaM »

luupää kirjoitti: marras 15, 2018, 11.25 Kyllä siitä tulee ihan riittävästi itselle kun pilkkoo kaikki neljä. Jotenkin tästä tulee mieleen se kohtaus kun Aladobix, Asterix ja Obelix väittelee siitä mitä Senilixin pitää tehdä sienillään.

:)

Miettinyt pitäisikö alkaa hifistelemään ihan tosissaan ja hankkia keittiörempan yhteydessä kunnon raakakypsennyskaapin. Vois käyttää muuhunkin kuin riistaan kunhan vaan tilaisi tuoretta lihaa.

https://www.dry-ager.fi/?gclid=EAIaIQob ... gLW9_D_BwE
Mikäs sen hauskempaa, kun keskustella toisten tekemisistä ;) ? Ja mä puhuin sormenkokosista fileistä, niin saa olla melko nakit, jotta ulkofile on semmonen.....
file.jpg
Nuo isommat meni paistamisen jälkeen savustimeen, vaan en mä sitä vielä oikeen osaa.
Ehkäpä metsästäjä itse kertoo sitten, mitä teki omillaan?
Sinulla ei ole tarvittavia oikeuksia nähdäksesi tämän viestin liitetiedostoja. Ole hyvä ja rekisteröidy tai kirjaudu sisään.
Make Turku capital again

Seuraajat

aatus
Kuvake
Aleksi T
Kuvake
AlexMachine
halmehe
Kari Aittomäki
katar
Kuvake
Kerkko
MikkeM
Kuvake
Mjölnir
nipsuli
Kuvake
Paanari
Kuvake
Point
Kuvake
Pyrkele
Sitav Abdullah
Taijin harjoittaja
tapsaattori
Tyrsky
Ville Heinonen
xYm