Moi! Luo tili ja ota osaa iloiseen keskusteluun. 🙂

Kokkaaminen

Pannu aina kuumana ja pöydissä tilaa. Keskustelua kamppailulajien ulkopuolelta huumoria unohtamatta. :)

Valvoja: Valvoja

Vastaa Viestiin

Osaatko kokata?

Olen mies ja kyllä osaan, hyvinkin
55
42%
Olen mies ja osaan jonkin verran
44
34%
Olen mies ja pystyn juuri pitämään itseni (ja läheiseni) eväissä
8
6%
Olen mies ja osaan tehdä voikkarin
8
6%
Olen nainen ja kyllä osaan, hyvinkin
11
8%
Olen nainen ja osaan jonkin verran
4
3%
Olen nainen ja pystyn juuri pitämään itseni (ja läheiseni) eväissä
1
1%
Olen nainen ja osaan tehdä voikkarin
0
Ei ääniä
 
Ääniä yhteensä: 131

Avatar
Mjölnir
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 90
Viestit: 23338
Liittynyt: Joulukuu 2005
Paikkakunta: Valkeakoski
Etulaji: Jyrki Saario Defendo
Sivulajit: Potkunyrkkeily, BJJ
Takalajit: Krav Maga, Hokutoryu Ju-jutsu, Escrima, Aikido, Muay Thai, Shootfighting
Tykännyt: 0
Tykätty: 0
Viesti:

Kokkaaminen

#301

Viesti Mjölnir »

AlexMachine kirjoitti:
marras 4, 2019, 11.08
Atticora kirjoitti:
marras 4, 2019, 10.23
Tuli vkl syötyä vähän kurmeempi hampurilainen, hyvän pihvin lisäksi olennaista siinä oli punajuuri ja vuohenjuusto. En ole himokokkaaja, mutta punajuuri jäi sen verran hampaankoloon, että pakko vähän ryhdistäytyä. Tänään tulikin sitten sattumoisin vastaan punajuuriresepti, jota meinaan kyllä kokeilla, tähän kuuluu näköjään keskusteltu tabascokin.

https://www.soppa365.fi/reseptit/kasvis ... uuripihvit
Punajuuri ja vuohenjuusto on kyllä sellainen perusvarma makupari joka toimii.
Ja sinihomejuusto
"Vaikka minä vaeltaisin pimeässä laaksossa, en pelkäisi mitään pahaa, sillä minä olen pahin pimeys laaksossa"
-Psalmi 23:4 (modattu)

Instructor Petteri
Defendo Green Director
Liity etupotkijaksi

Kari Aittomäki
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 23
Viestit: 13421
Liittynyt: Helmikuu 2006
Paikkakunta: Kokkola
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Kokkaaminen

#302

Viesti Kari Aittomäki »

Mutta nuohan ovat varsin voimakkaita makuja?
Eikös ne peitä alleen sen varsinaisen?

Ja mites, mä joskus haen sopassa pehmeyttä sulauttamalla muutaman siivun jotain perusjuustoa sekaan.
Onko se kuinka väärin? Pelittää minusta mutta voi olla vaan suggestiota.

Avatar
AlexMachine
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 36
Viestit: 5613
Liittynyt: Elokuu 2006
Paikkakunta: Vaasa
Etulaji: Nyrkkeily
Sivulajit: Sra, IDPA
Takalajit: Mil Fight, Pekiti Tirsia, Escrima
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Kokkaaminen

#303

Viesti AlexMachine »

Kari Aittomäki kirjoitti:
marras 4, 2019, 13.37
Mutta nuohan ovat varsin voimakkaita makuja?
Eikös ne peitä alleen sen varsinaisen?

Ja mites, mä joskus haen sopassa pehmeyttä sulauttamalla muutaman siivun jotain perusjuustoa sekaan.
Onko se kuinka väärin? Pelittää minusta mutta voi olla vaan suggestiota.
Tässä tullaan niin taas niihin vastakkaisiin makuihin. Punajuuret taittavat makeampaan suuntaan ja siksi voimakkaat/pitkään kypsytetyt juustot (Umami) toimivat. Kuten myös vaikka hapan sitruuna, tai pähkinät tai vaikka dijon sinappi, toimivat punajuuren kera.

Kirkkaaseen tomaattikeittoon laitan minäkin juustoa sekaan. Tosin joihinkin keittohin juuston sijaan, laitan vähän kreikkalaista jugurttia. Toimii vähän kuin smetana, mutta miedommin. Myös perunasalaatin tekoon saatan tuota käyttää. Tulee aika raikas.
People are what they do, not what they say, not what they think, not what they pretend to be.

Kari Aittomäki
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 23
Viestit: 13421
Liittynyt: Helmikuu 2006
Paikkakunta: Kokkola
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Kokkaaminen

#304

Viesti Kari Aittomäki »

Joo, just tomaattikeitot varsinkin nautaliemipohjaisena kyllä!
Jep, kanaliemihän se vakiopohja on mutta olen tykästynyt häränhäntä-sopan jykevyyteen.
Tarttee vaan vähän taittoa tomaattijutskan kera ja juusto pelittää.
Tässä kai tulee kysymykseen pehmeämmät lajikkeet?

Kysyn lisää koska.

Mun on aivan valtava ikävä kinukkimustekalaa, sitä ei saa täältä niinku mistään!
Jotain kumiversioita juu mutta se pehmeä, hienostunut ja samalla voimakas soundi.. sitä ei ole.
Se oli sellanen mässy että varsin usein meni tupla-annos, kaskun se ei ähkytytä jos ei mätä riisiä liikaa.

Mistä mä löytäisin tarpeet ja miten mä saisin sen flavorin aikaseksi?
Friteeratut pakastetut on aivan outoutout.

Avatar
Mjölnir
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 90
Viestit: 23338
Liittynyt: Joulukuu 2005
Paikkakunta: Valkeakoski
Etulaji: Jyrki Saario Defendo
Sivulajit: Potkunyrkkeily, BJJ
Takalajit: Krav Maga, Hokutoryu Ju-jutsu, Escrima, Aikido, Muay Thai, Shootfighting
Tykännyt: 0
Tykätty: 0
Viesti:

Kokkaaminen

#305

Viesti Mjölnir »

Joskus kauppojen pakastealtaasta saa mustekalaa tai kalmaria lonkeroina/kokonaisena. Paras reseptini on niille ollut, että mustekalaa keitetään pari tuntia mausteliemessä, sitten grillataan

Kalmarit ovat sen verran pieniä että maustan raakana ja sitten kokonaisena grilliin tai paloiksi ja pannuun. Tosin, jää yleensä sitkeämmäksi kuin keitetty mustekala
"Vaikka minä vaeltaisin pimeässä laaksossa, en pelkäisi mitään pahaa, sillä minä olen pahin pimeys laaksossa"
-Psalmi 23:4 (modattu)

Instructor Petteri
Defendo Green Director
Liity etupotkijaksi

Avatar
Mjölnir
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 90
Viestit: 23338
Liittynyt: Joulukuu 2005
Paikkakunta: Valkeakoski
Etulaji: Jyrki Saario Defendo
Sivulajit: Potkunyrkkeily, BJJ
Takalajit: Krav Maga, Hokutoryu Ju-jutsu, Escrima, Aikido, Muay Thai, Shootfighting
Tykännyt: 0
Tykätty: 0
Viesti:

Kokkaaminen

#306

Viesti Mjölnir »

Kuva

Kuva
"Vaikka minä vaeltaisin pimeässä laaksossa, en pelkäisi mitään pahaa, sillä minä olen pahin pimeys laaksossa"
-Psalmi 23:4 (modattu)

Instructor Petteri
Defendo Green Director
Liity etupotkijaksi

Avatar
Jorge
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 16
Viestit: 9943
Liittynyt: Kesäkuu 2008
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Kokkaaminen

#307

Viesti Jorge »

Tosin, parhaaseen mahdolliseen mustekalaan ainoa oikea resepti on saada se tuoreena merestä.

Mutta: pakasteita vieroksutaan suotta. Nykyään on olemassa nopeita, erittäin kylmiä pakastusmetodeja ja ehjiä kylmäkuljetusketjuja, jotka tuottavat sen toiseksi parhaan tuloksen supertuoreen merenelävän jälkeen. Päivän-pari jäissä lilluneet tuotteet jäävät laadussa jälkeen.

Avatar
MikaM
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 17
Viestit: 3702
Liittynyt: Marraskuu 2009
Paikkakunta: Kaarina
Etulaji: Jumppa
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Kokkaaminen

#308

Viesti MikaM »

Tuosta pakastamisesta taisi olla AlexMachinen mielenkiintoinen linkki.

Avatar
Ile
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 12
Viestit: 5397
Liittynyt: Lokakuu 2009
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Kokkaaminen

#309

Viesti Ile »

MikaM kirjoitti:
marras 5, 2019, 14.51
Tuosta pakastamisesta taisi olla AlexMachinen mielenkiintoinen linkki.
Erittäin mielenkiintoista. Lötyisköhän sitä vielä jostain ilman erityistä vaivannäköä @AlexMachine? Kelasin pikaisesti A:n viestit noin puoli vuotta taaksepäin mutta en löytänyt.

Avatar
AlexMachine
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 36
Viestit: 5613
Liittynyt: Elokuu 2006
Paikkakunta: Vaasa
Etulaji: Nyrkkeily
Sivulajit: Sra, IDPA
Takalajit: Mil Fight, Pekiti Tirsia, Escrima
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Kokkaaminen

#310

Viesti AlexMachine »

Ile kirjoitti:
marras 5, 2019, 15.08
MikaM kirjoitti:
marras 5, 2019, 14.51
Tuosta pakastamisesta taisi olla AlexMachinen mielenkiintoinen linkki.
Erittäin mielenkiintoista. Lötyisköhän sitä vielä jostain ilman erityistä vaivannäköä @AlexMachine? Kelasin pikaisesti A:n viestit noin puoli vuotta taaksepäin mutta en löytänyt.
En kyllä minäkään heti muista mutta katsotaan jos löytyy.
People are what they do, not what they say, not what they think, not what they pretend to be.

Atticora
munillepotkija
Viestit tässä aiheessa: 4
Viestit: 892
Liittynyt: Heinäkuu 2013
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Kokkaaminen

#311

Viesti Atticora »


Avatar
AlexMachine
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 36
Viestit: 5613
Liittynyt: Elokuu 2006
Paikkakunta: Vaasa
Etulaji: Nyrkkeily
Sivulajit: Sra, IDPA
Takalajit: Mil Fight, Pekiti Tirsia, Escrima
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Kokkaaminen

#312

Viesti AlexMachine »

Okei, en löydä, mutta tämä on minulle osittain tuttua työn puolesta. Suurkeittiöt ja teollinen ruoanvalmistus ovat käyttäneet erilaisia blast freeze ym twkniitoita, joko huoneita tai tunneleita jo kauan, mutta tekniikat kehittyvät ja tässä vähän infoa. Nimet vähän vaihtelevat (esim flash freeze nimellä kutsutaan usein nestemäisellä typellä toimivia)
https://www.newfoodmagazine.com/article ... -freezing/
Osaa tekniikoista on jo kai yritetty tuoda kotitalouspuolellekin.
Ainakin Elctrolux, Smeg, ym ovat esitelleet blast chillerin kotikäyttöön. Hinta 3000€+
People are what they do, not what they say, not what they think, not what they pretend to be.

Kari Aittomäki
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 23
Viestit: 13421
Liittynyt: Helmikuu 2006
Paikkakunta: Kokkola
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Kokkaaminen

#313

Viesti Kari Aittomäki »

Mitäs mausteita siinä mustekalakeitoksessa kannattaa liemeen puskea?
Niin ettei se olion oma soundi peity vaan vain vähän värittyy.

Jos saan raaka-aineet käsiini, aion kokeilla palastelua ja wokkipannupaistamista grillauksen sijaan.
On nopea ja mehevä tapa ja niitä wokkivihannespussukoita löytyy. Bambua vaan sekaan ja kenties mitä muuta?

Tästä ketjusta on tullut antoisa.

Avatar
Mjölnir
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 90
Viestit: 23338
Liittynyt: Joulukuu 2005
Paikkakunta: Valkeakoski
Etulaji: Jyrki Saario Defendo
Sivulajit: Potkunyrkkeily, BJJ
Takalajit: Krav Maga, Hokutoryu Ju-jutsu, Escrima, Aikido, Muay Thai, Shootfighting
Tykännyt: 0
Tykätty: 0
Viesti:

Kokkaaminen

#314

Viesti Mjölnir »

Olen tehnyt tällä reseptillä Välimeren tyyliin

Grillattu mustekala (yksi isohko mustekala)

1 isohko mustekala (n. kiloinen riittää 2-4:lle)
3-4 timjamin tai sitruunatimjamin oksaa
1 laakerinlehti
1 rkl, n. 20 mustaa pippuria
1 tl suolaa
1 kokonainen valkosipuli, leikattuna kahtia niin että kaikki kynnet puolittuvat
1 luomusitruuna halkaistuna

Grillaukseen:
oliiviöljyä
mustaa pippuria
suolaa

Tarjoiluun:
lehtipersiljasilppua ja sitruunalohkoja

Sulata mustekala jos jäässä. Tarkista onko se perattu ja ellei, leikkaa päähän viilto ja poista sisälmykset. Usein tämä on tehty valmiiksi. Poista nokkamainen suu jos sitä ei ole poistettu, tunnet sen työntämällä sormen eläimen suuhun. Mustekalaa ei ole tarpeen mitenkään nylkeä, eikä edes piestä vaan tämän jälkeen se on valmis keitettäväksi.

Laita mausteet, valkosipuli ja halkaistu sitruuna kattilaan, mustekala niiden päälle ja kaada päälle vettä niin että mustekala juuri peittyy. Laita pieni paino mustekalan päälle jotta se ei nouse pois vedestä.

Anna kiehua pienellä tulella hiljalleen n. 60-90 min kunnes veitsen kärki uppoaa helposti lonkeroon.

Jäähdytä liemessään ja säilytä kylmässä kunnes aiot tarjoilla mustekalan.

Ennen grillausta kuivaa mustekala, sivele lonkerot öljyllä ja mustalla pippurilla. Grillaa suoralla, kuumalla hiilloksella molemmin puolin kunnes lonkeroihin tulee kaunista väriä.

Mausta suolalla, koristele lehtipersiljasilpulla ja tarjoa sitruunalohkoja mustekalan kanssa.
"Vaikka minä vaeltaisin pimeässä laaksossa, en pelkäisi mitään pahaa, sillä minä olen pahin pimeys laaksossa"
-Psalmi 23:4 (modattu)

Instructor Petteri
Defendo Green Director
Liity etupotkijaksi

Avatar
MikaM
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 17
Viestit: 3702
Liittynyt: Marraskuu 2009
Paikkakunta: Kaarina
Etulaji: Jumppa
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Kokkaaminen

#315

Viesti MikaM »

AlexMachine kirjoitti:
marras 5, 2019, 15.42
Ile kirjoitti:
marras 5, 2019, 15.08
MikaM kirjoitti:
marras 5, 2019, 14.51
Tuosta pakastamisesta taisi olla AlexMachinen mielenkiintoinen linkki.
Erittäin mielenkiintoista. Lötyisköhän sitä vielä jostain ilman erityistä vaivannäköä @AlexMachine? Kelasin pikaisesti A:n viestit noin puoli vuotta taaksepäin mutta en löytänyt.
En kyllä minäkään heti muista mutta katsotaan jos löytyy.
Se oli joku mikrogourmet-artikkeli.

Vastaa Viestiin

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei potkulaisia ja 1 kurkkija