Pannu aina kuumana ja pöydissä tilaa. Keskustelua kamppailulajien ulkopuolelta musiikista, elokuvista, kokkaamisesta, autoista ja kaikesta muusta.

Holhousyhteiskunta

Pannu aina kuumana ja pöydissä tilaa. Keskustelua kamppailulajien ulkopuolelta huumoria unohtamatta. :)

Valvoja: Valvoja

Kuvake
Mika
etupotkija
Viestit: 89903
Lauteille: Joulukuu 2004
Paikkakunta: Tampere
Etulaji: Pilates, HIIT
Sivulajit: Girya, Yin-jooga
Takalajit: Tanglang
Tykännyt: 133 kertaa
Tykätty: 37 kertaa

Holhousyhteiskunta

Viesti Mika »

Oikein vai väärin? Miksi?
Raskaana olevat päihdeongelmaiset naiset on saatava hoitoon tahdosta riippumatta, sanoo peruspalveluministeri Paula Risikko. Hän puhui keskiviikkona Kehitysvammaliiton lasten alkoholivaurioita käsittelevässä seminaarissa.

Tähän saakka pakkohoitoon on voitu määrätä odottavia äitejä vain heihin itseensä kohdistuvan terveysvaaran perusteella. Risikon mielestä lakia tulisi nyt muuttaa niin, että hoidon perusteeksi riittäisi vaara syntymättömän lapsen terveydestä. Hän on perustanut asiasta työryhmän, joka esittelee valmistelemansa lakimuutokset eduskunnalle vielä tämän vaalikauden aikana.
ไม่เป็นไร
Zen, I haz it.

Potki etuja!

Kuvake
bodyguard
päähänpotkija
Viestit: 22944
Lauteille: Syyskuu 2005
Paikkakunta: Helsinki
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Holhousyhteiskunta

Viesti bodyguard »

Ihan mututuntumalta senkummempia ajattelematta sanoisin että oikein.

Otsikko lienee harhaanjohtava siinämielessä että tuossa ei suojella ihmistä itseltään vaan toiselta ihmiseltä.

‎-I thought you were cool.
-I am. And you know what makes me cool? The fact that your opinion means less than squat to me.

Blogi

Esa Tyynismaa
kylkeenpotkija
Viestit: 1730
Lauteille: Elokuu 2007
Paikkakunta: Ylihärmä
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Holhousyhteiskunta

Viesti Esa Tyynismaa »

Löytyisipä jokin keino estää vastuuttomien lisääntyminen laillisesti...

weezydo
ilmaanpotkija
Viestit: 19
Lauteille: Syyskuu 2009
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Holhousyhteiskunta

Viesti weezydo »

Suomes sais uudistaa muutenki näitä hoitolaitoksia ja yksilöiden tukemista.. Liian moni haluais hoitoo, muttei osaa tehdä asialle mitään ja liian monella ei ole varaa hoitoon.. Vain hyvän tukea antavan lähipiirin omaavilla on suht hyvä mahdollisuus päästä ongelmista ja jatkaa elämää.. Ketään ei tietenkään voi pakottaa hoitoon. Raskaana olevan naisille vois antaa vaihtoehdoksi hoito tai abortti sikäli jos päihteistä on sikiölle kohtuutonta vahinkoa..

Kuvake
Mika
etupotkija
Viestit: 89903
Lauteille: Joulukuu 2004
Paikkakunta: Tampere
Etulaji: Pilates, HIIT
Sivulajit: Girya, Yin-jooga
Takalajit: Tanglang
Tykännyt: 133 kertaa
Tykätty: 37 kertaa

Holhousyhteiskunta

Viesti Mika »

Holhoamista vai ei?
Euroopan komissio ehdottaa tänään, että musiikkisoittimien äänenvoimakkuus rajoitetaan 80 desibeliin. Lisäksi soittimissa tulee olla teksti, joka varoittaa kuuntelemasta musiikkia liian kovalla äänenvoimakkuudella, kertoo Times Online.

EU:n viimevuotisessa tutkimuksessa kävi ilmi, että 5–10 prosenttia ihmisistä kuuntelee musiikkia liian suurella äänenvoimakkuudella. Turvarajaksi on määritetty 89 desibeliä, mikäli musiikkia kuunnellaan tunti päivässä.
ไม่เป็นไร
Zen, I haz it.

Potki etuja!

Kuvake
mronkain
etupotkija
Viestit: 8608
Lauteille: Joulukuu 2004
Paikkakunta: Roihuvuori
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Holhousyhteiskunta

Viesti mronkain »

Sinänsä tuossa on kummaa se, että sitä äänenvoimakkuuden ylärajaa voi sitten kuitenkin itse säätää. Onhan esim. iPodissa jo nykyään olemassa itse säädettävissä oleva maksimiäänenvoimakkuus (eli asetuksista asetetaan täppä johonkin voimakkuuteen ja sitten ei normaalisti volumea lisäämällä saa sitä sen voimakkaammalle). Sinänsä aiheellista, moni ei tajua pilaavansa kuulonsa huudattamalla korviin musiikkia liian lujalla. Sinänsä taas turhaa, koska melusaastetta tulee kuitenkin niin paljon muualta (kaupungissa esim. liikenne). Toivoisin mieluummin ylipäänsä mekkalan vähentämistä ja hiljaisia hetkiä ja paikkoja.

- Marko

weezydo
ilmaanpotkija
Viestit: 19
Lauteille: Syyskuu 2009
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Holhousyhteiskunta

Viesti weezydo »

Mitenköhän sitä meinataan rajoittaa? Jos tuleviin musiikki laitteisiin pistetään se raja niin ettei niillä voi kuunnella kovempaa, niin onhan kuiten vanhat soittimet mil voi kuunnella kovaa. Vai meinaako ne alkaa sakottaa liian kovalla kuuntelemisesta? Ei kait tuo oo holhousta niin kauan kuin ihmisillä on vapaus kuunnella niin kovaa kuin haluavat. Hyvä vaan jos tietää sen rajan mikä heikentää kuuloa. Tietty korvansa tahallaan pilanneet voisivat painua yksityiseen lääkäriin jos meinaavat kuulolleen joskus jotain tehä..

Kuvake
Nauses
kylkeenpotkija
Viestit: 1270
Lauteille: Syyskuu 2007
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Holhousyhteiskunta

Viesti Nauses »

Todella huono juttu paristakin syystä:

a) Erilaisilla kuulokkeilla tuntuu olevan suht iso vaikutus siihen kuinka kovalla on mahdollista kuunnelle, sitten kyrsii kun on "hiljaset" kuulokkeet ja toi turvaraja jääkin ihan naurettavan alas.

b) Tää on mielestäni vielä huomattavasti tärkeämpi asia ja toki vaan paranee kun yhdistetään a:han...

Eli siis biisien äänenvoimakkuushan vaihtelee todella paljon levyjen välillä, mahdollisimman kovalle ja yleensä lyttyyn kompressoitu "nykytyyliin" miksattu kama tulee varmaan puolet lujempaa kuin ns. inhimillisesti miksattu musiikki. Jos toi 80 db vedetään jonkun listajytän mukaan niin onnea vaan että kuulisi yhtään mitään runsasdynamiikkaisesta ja suht hiljasella olevasta musiikista niissä suvantokohdissa.

Lisäksi mun musiikkimakuun kuuluu tavaraa jossa on aina välillä sählätty(tarkoituksella/vahingossa) volume huomattavasti vielä normaalia (ei modernia) äänentasoa matalammalle ja kun kyseessä on vielä lähes aina jotain "korpisuhinaa", jota nimenoman kuuntelen muuta musiikkia kovempaa, niin tollanen rajotus käytännössä estäisi mua kuulemasta kahta kaikkien aikojen top5 levyäni ämpäristä. Ja kun nää on vielä sellasia tapauksia jotka tuntuu pääsevän oikeuksiinsa vasta luonnossa kuunneltuna.

Noi pari hiljasta levyä oli nimittäin just ja just inhimillisiä mun vanhoilla kuulokkeilla ja soittimella kun pistit volan täysille, ja silti suht pienikin ulkometeli meinasi sitä että musiikista jää osa kuulematta.

No support! (tyhmä eu syrjii ihan selvästi kellariblackmetallin ystäviä!) :D
Erillisyyden harhan pauloissa

Kuvake
nomad
kylkeenpotkija
Viestit: 2972
Lauteille: Syyskuu 2010
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Holhousyhteiskunta

Viesti nomad »

Viime aikoina on pistänyt silmään joka puolelta tulviva holhoaminen suomessa. Jokaisen pitää saada kaikki ilman vastuuta, keskiluokkainen työntekijä ja pienyrittäjä maksaa. Ei näin.

Kannatan suhteellisen liberaalia, mutta tiukkarajaista yhteiskuntamallia eli suomeksi sanottuna paljon vapauksia- paljon vastuuta. Otettakoon esimerkkinä vaikkapa sosiaaliturva: Jokaisella on oikeus elämään ja jokaisen toimeentulo on turvattu sanoo perustuslaki ja tästä on lähdettävä, mutta se ei tarkoita sitä, että pitää saada kiljoonatulot ja kiva luukku stadin keskustasta fattan piikkiin. Ansiosidonnaiset sosiaalietuudet voisikin lopettaa ja korvata se tapauskohtaisesti laskettavalla korvauksella, jolla maksaa välttämättömät muttei yhtään yli kuitenkin kohtuuden rajoissa. Tällä mallilla voitaisi myös lopettaa karenssiajat tietyiltä osin, joka taas edesauttaa elintason säilymistä omakustanteisesti peruturvan päälle ja malli myös kannustaa hankkiutumaan takaisin työelämän pariin. Liittojen korvaukset eivät kuulu tähän, koska ne rahoitetaan yksityisesti. Opiskelusta ei myöskään saisi tehdä lainarahoitteista, olkoon se kelan tai "isilaina" koska tämä tuottaa turhan velkataakan nuorelle ja pitkän opiskelun jälkeen summa on jo huomattava.

Ongelmaton ei toki tuokaan malli ole, mutta siinä kohtaa päästäänkin siihen vastuuosioon, eli rangaistukset tulisi nostaa uskottavalle asteikolle ja vastaamaan yleistä oikeustajua. Rangaistusten tulisi olla sellaisia, että kannattavuus rikoksen tekemiseen on mahdollisimman pieni ja kiinnijäämisriski mahdollisimman suuri. Tätä vastaan sotii myös poliisin "tehostamisohjelma" jossa lopetetaan virkoja sieltä, missä niitä oikeasti tarvittaisiin. Tämänhetkinen trendi on "yhteiskuntakelpoistaa" ja antaa toisia mahdollisuuksia idioottimaisuuksiin asti joka johtaa siihen, että ne jotka lakia eivät lähtökohtaisesti muutenkaan noudata voivat jatkaa toimintaansa lähes häiriöttä kun rangaistusasteikosta käytetään sellaisia kohtia jotka eivät peruskrimin touhuihin vaikuta mitenkään. Esimerkkinä mainittakoon tämä sakkojen muuntorangaistuksten poisto joka vapautti näppäreille markkinat tehdä mitä tykkäävät, sakkoja ei kuitenkaan makseta ja istumaan ei joudu.

Toinen mieliaiheeni, aselakiasia joka onkin kovasti ollut tapetilla on sekin täysin järjenvastaisesti ajateltu. Urheiluampujien hallussapitokriteereitä kiristetään ja velvoitetaan ylläpitämään tasaista harrastuneisuutta- minkä takia? Koska ne, jotka eivät tee rikoksia jostain mystisestä syystä ovat pahoja? Taas kerran rangaistaan niitä, jotka jo elävät vallitsevan lainsäädännön mukaan ja luvattomien aseiden hallussapidosta saa samaan aikaan sakkoa joka "ihan takuulla" menee maksuun. Tällaisilla rangaistuksilla ei ole mitään virkaa jollekkin pimeälle raksatyöläiselle joka muuten nostaa sosiaalietuuksia, koska hän ei niitä joudu maksamaan. Uuden mutkan saa parilla satasella pimeästi. No ei kauhean hyvää, mutta lähtee siitä kuula.

Paras esimerkki tästä ajatusmallista lienee entiseltä kotikunnaltani, jossa keskustan teinihurjasteluun puututtiin pudottamalla nopeusrajoituksia, joka ruuhkautti koko alueen. Ja tähtisadetikut. Ja kypäräpakko. Ja niin edelleen. Nytvittuoikeesti.

Aiheita voidaan keksiä loputtomiin, mutta pointti luullakseni selviää jo tällä.

Ylipotkija: Uusi ketjuttu yhdistetty aiempaan, samannimiseen ketjuun.
-Tämän maallikkomielipiteen jätän tyystin omaan arvoonsa. Todellisuutta se ei tietenkään vastaa.
-Oletan ettei tämä perustu mihinkään lähteisiin vaan kyseessä on pelkkä mutusta kumpuava mielipide.
-Tosin asenteesi tuntien vanhastaan voin sanoa, ettei sinun mielipiteelläsi ole asian todellisuuden kannalta mitään merkitystä.

Kehäkettu
polveenpotkija
Viestit: 208
Lauteille: Syyskuu 2007
Paikkakunta: Etelä-Suomi
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Holhousyhteiskunta

Viesti Kehäkettu »

Komppaan lähes täysin...suomalaiset kun ovat vielä sellaista kansaa, joka suurelta osin uskoo kaiken mitä ylempi taho sanoo.

Esimerkkinä vaikka edellinen sikaflunssa- paniikki. Tuulipuvut kahisten riehuttiin ja etuiltiin piikijonossa ja saatiin varmaan enemmän flunssia kylmässä seisomalla kuin mitä piikillä ehkäistiin. Ja on sitä ennenkin selvitty flunssista suurelta osin levolla ja vitamiineilla ym.

Lisäesimerkkeinä margariinit ym. ja kolesterolilääkkeet.

Kameroita, alkolukkoja ja ties mitä ollaan asentamassa joka paikkaan, mutta rangaistukset ovat niin naurettavia etten ymmärrä mitä sillä yritetään saavuttaa. Liiallinen valvonta kääntyy jossain vaiheessa itseään vastaan.

Kansalaisen annetaan todellakin paeta vastuusta, mikä ironisesti on VASTUUTONTA toimintaa siihen nähden miten avutonta nuorempi polvi on. (Lasken avuttomiin myös itseni, nimimerkillä "opettelin juuri dvd:ltä käyttämään varaavaa takkaa").

Aseista....olen sitä mieltä että rehellisellä, henkisesti tasapainoisella ja nuhteettomalla kansalaisella on oikeus omistaa ase. Aseeton kansa on helppo alistaa ja valloittaa. (nyt saa nauraa jos siltä tuntuu). Ampuma-aseilla tehdään aika pieni osa henkirikoksista ja rikolliset hankkivat aseet tarvittaessa vaikka ulkomailta. Katson että hyödyt ylittävät haitat.

Kuvake
MikaR
munillepotkija
Viestit: 980
Lauteille: Toukokuu 2008
Paikkakunta: Pohjanmaa
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Holhousyhteiskunta

Viesti MikaR »

nomad kirjoitti: Paras esimerkki tästä ajatusmallista lienee entiseltä kotikunnaltani, jossa keskustan teinihurjasteluun puututtiin pudottamalla nopeusrajoituksia, joka ruuhkautti koko alueen.
Tuo laittomuus loppuisi kun poistettaisiin koko nopeusrajoitus. Ei lakia, ei rikoksia!

Vaan oikeasti, liberaalissa mallissa on myös suuria ongelmia, että ei sekään mikään ratkaisu ole. Itse kannattaisin hyvin järjestettyä "holhousyhteiskuntaa", jossa keskitytään olennaiseen, kuten kansan hyvinvointiin, ja jätetään tähtisädetikku-tasoiset säädökset siihen päivään kuin kiireellisempää päätettävää ei ole. Näin ei rajoitettaisi turhilla säädöksillä liberalismifanien elämääkään.

Äänestäkää mut eduskuntaan, niin järjestän rahaa kaikille. Työtä kaikille. Abortti kaikille. Eutanasia kaikille.
Vasara riivisi

Lasse Candé
etupotkija
Viestit: 17273
Lauteille: Joulukuu 2007
Tykännyt: 87 kertaa
Tykätty: 50 kertaa

Holhousyhteiskunta

Viesti Lasse Candé »

Tämä on kyllä päällikkötason avautumisketju! :D

Kuvake
Polvi
päähänpotkija
Viestit: 9836
Lauteille: Syyskuu 2005
Paikkakunta: Wisteria Lane
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Holhousyhteiskunta

Viesti Polvi »

Melkeinpä kaikkia avausviestissä käsiteltyjä asioita on jo käsitelty omissa ketjuissaan, joten en ala käymään niitä täällä läpi. Itse aiheesta voisin kuitenkin sanoa, että olen varsin pitkälti samoilla linjoilla avaajan kanssa.
Arrogance and ignorance go hand in hand
Metallica - Holier than thou

Kuvake
Jorge
päähänpotkija
Viestit: 9987
Lauteille: Kesäkuu 2008
Tykännyt: 11 kertaa
Tykätty: 3 kertaa

Holhousyhteiskunta

Viesti Jorge »

nomad kirjoitti: Liittojen korvaukset eivät kuulu tähän, koska ne rahoitetaan yksityisesti..
:nauruhammas: :lol2: :naurupyorii:

Pidetään vain "liittojen" eli siis työttömyyskassojen korvaukset, mutta luovutaan muista osista ansiosidonnaista, niin ei mene holhouksen piikkiin ja muiden maksettavaksi. Ei ole muuten sitten kovin suuria korvauksia luvassa...
Ansiosidonnainen työttömyyspäiväraha kerätään pääosin työnantajien (49,5 %) ja valtion (40 %) maksuosuuksista. Ainoastaan 5,5 % maksusta rahoitetaan työttömyyskassojen jäsenmaksuilla. [15]
http://fi.wikipedia.org/wiki/Ty%C3%B6tt%C3%B6myysturva" onclick="window.open(this.href);return false;
2.4 Työttömyysturvan rahoitus
Työttömyysturva rahoitetaan valtion, työnantajien ja palkansaajien pakollisilla
maksuilla sekä vapaaehtoisilla työttömyyskassojen jäsenmaksuilla.
Työnantajien ja palkansaajien työttömyysvakuutusmaksut kerää työttömyysvakuutusrahasto.
Valtio rahoittaa työttömyysturvasta perusturvaksi katsottavan osuuden,
ansioon suhteutettu osuus rahoitetaan työttömyysvakuutusmaksuilla ja
työttömyyskassojen jäsenmaksuilla. Työttömyyskassojen jäsenmaksuilla
rahoitetaan 5,5 % ansioturvan päivärahoista, koulutuspäivärahoista ja vuorottelukorvauksista
sekä koulutustuen ansiotuen ansio-osista. Peruspäivärahan
rahoitukseen käytetään valtion varojen lisäksi järjestäytymättömien
palkansaajien työttömyysvakuutuksen tuottoa.
Vuonna 2003 työttömyysturvaetuuksia maksettiin 2 741 miljoonaa euroa.
Valtionosuus tästä summasta oli 1 767 miljoonaa euroa eli 65 %. Työttömyysvakuutusrahaston
osuus oli 889 miljoonaa euroa. Tästä työnantajien
osuus oli 798 miljoonaa euroa ja palkansaajien 91 miljoonaa euroa. Työttömyysvakuutusrahaston osuus on jaettu työnantajien ja palkansaajien osuuteen
siinä suhteessa, kun rahastoon kertyi vakuutusmaksuja. Työttömyyskassojen
jäsenten osuus työttömyysturvan rahoituksesta oli 85 miljoonaa
euroa. (Kuvio 7)
http://www.kela.fi/it/kelasto/kelasto.n ... penElement" onclick="window.open(this.href);return false;

nomad kirjoitti: Opiskelusta ei myöskään saisi tehdä lainarahoitteista, olkoon se kelan tai "isilaina" koska tämä tuottaa turhan velkataakan nuorelle ja pitkän opiskelun jälkeen summa on jo huomattava..
Eli siis kannatat holhousta. Ja Kelasta ei saa mitään lainaa, eikä tule saamaan - valtio tulee nykyään sen verran vastaan, että takaa pankista otettavan opintolainan.

timppa000
munillepotkija
Viestit: 529
Lauteille: Tammikuu 2008
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Holhousyhteiskunta

Viesti timppa000 »

Jotain tässä rajoittavassa holhousyhteiskunnassa on ilmeisesti kuitenkin tehty oikein, kun Suomi pärjää niin hyvin kaikenlaisissa hyvinvointivertailuissa verrattuna libe-libe-raaleihin kanssaveljiinsä. Tosin känniväkivaltaa Suomessa lienee aika paljon, mutta sehän johtuu kuulemma ihan vain suomalaisten geeneistä, yhteiskunta ei voi sille paljoakaan (paitsi rajoittaa alkoholin saatavuutta ja päästää maahan ulkomaalaisia joilla ei ole samaa geenivirhettä).

Rikostuomioissa mielestäni tulee lähteä siitä että ekakertalaiselle voidaan antaa paljonkin anteeksi, mutta mitä useammin hairahtuu, sitä kovemmaksi tuomiot tulevat koska sitä voidaan jo pitää selvänä osoituksena siitä ettei kunnioita lakeja ja kanssaihmisiä. Nykyinen oikeuskäytäntö taitaa jo tukeakin tätä ajatusta.

Tuomioiden kovuuden tulee myös palvella lähinnä ennaltaehkäisyä (pelote olla ryhtymättä (suunnitelmalliseen) rikokseen), ei kansan syvien rivien kostonhimoa. Tämän vuoksi suunnitelmallisuus tulee aina olla painavasti raskauttava seikka, mikä saa ehkä jotkut ihmettelemään talousrikostuomioiden suhteellista kovuutta verrattuna väkivaltatuomioihin. Talousrikokset lienevät yleensä suunnitelmallisia, väkivaltarikokset eivät välttämättä. En usko että esim. Assange olisi jättänyt kondominsa rikkomatta jos siitä saatava rangaistus olisi nykyistä kaksi tai edes kymmenen kertaa kovempi.

Käsiaserajoituskitinät ovat mielestäni saaneet aivan suhteettoman paljon palstatilaa, ikäänkuin kyseessä olisi kovinkin karmea ihmisoikeusloukkaus. Yhyy, poliisi on kiinnostunut millaiset ihmiset aseita yrittävät hankkia ja mitä tarkoitusta varten (Suomessahan käsiaseita ei myönnetä itsepuolustustarkoituksiin, vaikka monet "aseharrastajat" tuntuvat puhuvan tämänkin puolesta). Minusta ongelma on suunnilleen yhtä merkittävä kuin pienoislennokkiharrastajien kitinät saatavuusrajoituksista heidän lennokeissa käyttämäänsä polttoaineeseen.

Samaan sarjaan kuuluvat huumeidenvapautusvaatimukset. Tietenkin näissä pohdinnoissa pitää miettiä milloin rajoitukset ovat hampaattomia eivätkä enää palvele tarkoitustaan, esim. ihmiset hakevat viinansa Tallinnasta jos niiden saatavuus Suomessa on liian vaikeaa.

Lopuksi voi tietenkin todeta lakonisesti "Maassa maan tavalla". Eli jos Suomen kaltainen hyvin pärjäävä holhousyhteiskunta ei kelpaa, aina on mahdollisuus muuttaa liberaaliin Britteihin, jossa tosin on myös tiukat aselait, vaikka britit pitävät itseään kovinkin liberaalina maana verrattuna Suomen ja Ruotsin kaltaisiin "nanny stateihin".
People who live in glass houses
should not walk around naked.

Seuraajat

Atticora
dwalker
Jarppa
kimmokammo
Le1kkola
Kuvake
NCP
Kuvake
Point
Kuvake
TimoS
zeniac