Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti.
Kasvissyönti
Valvoja: Valvoja
- Mika
- etupotkija
- Viestit tässä aiheessa: 161
- Viestit: 93841
- Lauteille: Joulukuu 2004
- Paikkakunta: Tampere
- Etulaji: HIIT, girya
- Sivulajit: pilates, yinjooga
- Takalajit: Tanglang
- Yhteystiedot:
Kasvissyönti
Nooo, odotellaan nyt sitten niitä pitkäaikaistutkimuksia tästä mullistavasta ja kaikin puolin täysin uudenlaisesta tuotteesta...
Nipsuli, tuohan kuulostaa hyvältä! Pitänee kokeilla tässä lähiaikoina.
Nipsuli, tuohan kuulostaa hyvältä! Pitänee kokeilla tässä lähiaikoina.
- AlexMachine
- etupotkija
- Viestit tässä aiheessa: 2
- Viestit: 6424
- Lauteille: Elokuu 2006
- Paikkakunta: Vaasa
- Etulaji: Nyrkkeily
- Sivulajit: Sra, IDPA
- Takalajit: Mil Fight, Pekiti Tirsia, Escrima
Kasvissyönti
Palmuöljy on riistajä fasistien ruokaa.
Muuutenhan tuo oli aika "peruskauraa" sisällöltään.
Muuutenhan tuo oli aika "peruskauraa" sisällöltään.
The beatings will continue until morale improves.
- Mika
- etupotkija
- Viestit tässä aiheessa: 161
- Viestit: 93841
- Lauteille: Joulukuu 2004
- Paikkakunta: Tampere
- Etulaji: HIIT, girya
- Sivulajit: pilates, yinjooga
- Takalajit: Tanglang
- Yhteystiedot:
Kasvissyönti
Beast Burgerissa käytetty palmuöljy on kai sitä vähän hipimpää osastoa.
* CERTIFIED SUSTAINABLE
-
- munillepotkija
- Viestit tässä aiheessa: 12
- Viestit: 965
- Lauteille: Marraskuu 2009
- Paikkakunta: Helsinki
- Takalajit: HJJ, BJJ, modernisoitu shaolin kung fu, thainyrkkeily, escrima
Kasvissyönti
Sopii hyvin ainakin salaattiin ja pastaan, oon tunkenut myös sellaisten suolasarvien sisäänMika kirjoitti: Nipsuli, tuohan kuulostaa hyvältä! Pitänee kokeilla tässä lähiaikoina.
Kasvissyönti
Koska eläinkokeita ei hippituotteella ole luultavasti tehty, juuri sinä toimit koekaniininaMika kirjoitti: Nooo, odotellaan nyt sitten niitä pitkäaikaistutkimuksia tästä mullistavasta ja kaikin puolin täysin uudenlaisesta tuotteesta...
- Mika
- etupotkija
- Viestit tässä aiheessa: 161
- Viestit: 93841
- Lauteille: Joulukuu 2004
- Paikkakunta: Tampere
- Etulaji: HIIT, girya
- Sivulajit: pilates, yinjooga
- Takalajit: Tanglang
- Yhteystiedot:
Kasvissyönti
Keksin kolme syytä miksi en toimi.
ONION POWDER, ONION EXTRACT, GARLIC EXTRACT
-
- kylkeenpotkija
- Viestit tässä aiheessa: 5
- Viestit: 1298
- Lauteille: Tammikuu 2014
- Paikkakunta: Helsinki
- Etulaji: Taido, Tenshin shōden Katori shintō-ryū
- Sivulajit: Tachimura-ha Shuri-Te, 白眉, Shaolin
- Takalajit: Judo, moderni taijiquan
Kasvissyönti
Sä et syö sipuleita? :-o
Ville-Pekka Turpeinen
"If your unsoku is good, you can never be touched." -Kozo Kitamura, taido 8. dan hanshi, Suomen taidoliiton kesäleiri 2012
"Kun olet kiillottanut tekniikkasi ja saavuttanut liikkeiden vapauden, saat luonnostaan ihmeelliset voimat." -Musashi Miyamoto, Go Rin no Sho, Tulen rulla
"If your unsoku is good, you can never be touched." -Kozo Kitamura, taido 8. dan hanshi, Suomen taidoliiton kesäleiri 2012
"Kun olet kiillottanut tekniikkasi ja saavuttanut liikkeiden vapauden, saat luonnostaan ihmeelliset voimat." -Musashi Miyamoto, Go Rin no Sho, Tulen rulla
- Mika
- etupotkija
- Viestit tässä aiheessa: 161
- Viestit: 93841
- Lauteille: Joulukuu 2004
- Paikkakunta: Tampere
- Etulaji: HIIT, girya
- Sivulajit: pilates, yinjooga
- Takalajit: Tanglang
- Yhteystiedot:
Kasvissyönti
Veepee kirjoitti: Sä et syö sipuleita? :-o
¨Onions, Garlic, Scallions, Chives and Leeks, "the five pungent spices" are forbidden for some sects (China, Vietnam) for pretty much the same reason as in Hinduism, they're said to lead to anger (raw) and passion (cooked), but the Buddhists add that their odors repel gods and attract hungry ghosts and demons.
- Mika
- etupotkija
- Viestit tässä aiheessa: 161
- Viestit: 93841
- Lauteille: Joulukuu 2004
- Paikkakunta: Tampere
- Etulaji: HIIT, girya
- Sivulajit: pilates, yinjooga
- Takalajit: Tanglang
- Yhteystiedot:
Kasvissyönti
Tuota ketjussa aiemmin mainittua suomalaista nyhtökauraa kehuvat nyt ammattikokit. Ensimmäinen kaupallinen erä jossakin pikkukaupassa (varmaankin Helsingissä) tyhjeni hyllystä 12 minuutissa. Kivelä sanoo Iltalehdessä, että keväällä tai viimeistään syksyllä tuotetta alkaisi näkyä laajemmin.
http://m.iltalehti.fi/pippuri/2016020921090317_ah.shtml" onclick="window.open(this.href);return false;
Yrityksen kotisivut:
http://www.goldandgreenfoods.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://m.iltalehti.fi/pippuri/2016020921090317_ah.shtml" onclick="window.open(this.href);return false;
Yrityksen kotisivut:
http://www.goldandgreenfoods.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- kylkeenpotkija
- Viestit tässä aiheessa: 17
- Viestit: 1621
- Lauteille: Heinäkuu 2009
- Paikkakunta: Klaukkala.
Kasvissyönti
On ehkä tullut mainittua, että kanamunan voi korvata kikherne liemellä(joko purkin liemi tai itse tehty=kikherneet likoon ja siitä käyttöön), n 3 rkl vastaa yhtä kanamunaa.
Ollaan nyt jonkun aikaa kotona syöty viikolla enemmän kasvispainotteista safkaa ja sitten viikonloppuna ns parempaa lihaa/kalaa : ankkaa,lohta,kuhaa yms..
Ollaan nyt jonkun aikaa kotona syöty viikolla enemmän kasvispainotteista safkaa ja sitten viikonloppuna ns parempaa lihaa/kalaa : ankkaa,lohta,kuhaa yms..
-
- munillepotkija
- Viestit tässä aiheessa: 12
- Viestit: 965
- Lauteille: Marraskuu 2009
- Paikkakunta: Helsinki
- Takalajit: HJJ, BJJ, modernisoitu shaolin kung fu, thainyrkkeily, escrima
Kasvissyönti
Tuosta saa kuulemma myös hyvän marengin Mutta... Oon tässä miettinyt, että pystyykö keltuaista korvaamaan millään? Löysin piirakkareseptin, mitä haluaisin kokeilla, mutta vieraiden joukossa on vegaaneja. Kaikki muut aineet pystyy korvaamaan, mutta tuo keltuainen tuottaa vähän ongelmia...MikkeM kirjoitti: On ehkä tullut mainittua, että kanamunan voi korvata kikherne liemellä(joko purkin liemi tai itse tehty=kikherneet likoon ja siitä käyttöön), n 3 rkl vastaa yhtä kanamunaa.
Kasvissyönti
nipsuli kirjoitti:Tuosta saa kuulemma myös hyvän marengin Mutta... Oon tässä miettinyt, että pystyykö keltuaista korvaamaan millään? Löysin piirakkareseptin, mitä haluaisin kokeilla, mutta vieraiden joukossa on vegaaneja. Kaikki muut aineet pystyy korvaamaan, mutta tuo keltuainen tuottaa vähän ongelmia...MikkeM kirjoitti: On ehkä tullut mainittua, että kanamunan voi korvata kikherne liemellä(joko purkin liemi tai itse tehty=kikherneet likoon ja siitä käyttöön), n 3 rkl vastaa yhtä kanamunaa.
Mihin tarkoituseen muna tulee? Korvaava aine riippuu varmaan siitä:
http://www.leivonta.fi/erityisruokavali ... ruokavalio" onclick="window.open(this.href);return false;
MUOKKAUS: Munaton ruokavalio
Kananmuna-allergikot saavat usein oireita munan valkuaisesta, herkimmät myös kananmunan keltuaisesta.
Vinkkejä munattomaan leivontaan
Leivonnassa kananmunan tehtävänä on kuohkeuttaa, sitoa ja kosteuttaa taikinoita sekä antaa makua ja väriä. Kananmunan ominaisuuksia ei voi suoraan korvata millään toisella tuotteella, mutta leivonnaisten makua ja rakennetta voi kuitenkin parantaa kananmunan käyttötarkoituksen mukaan.
Apteekeissa ja luontaistuotekaupoissa on myytävänä kananmunankorvikejauhetta, joka sisältää nostatusaineita ja tärkkelystä. Yksi tl kananmunankorvikejauhetta korvaa yhden kananmunan. Jauhe sekoitetaan kuivien aineiden sekaan tai tilkaan nestettä.
Sidosaineena kananmunan sijaan leivonnassa ja ruuanlaitossa voi käyttää esimerkiksi 1 dl peruna- tai porkkanasurvosta, 1 rkl aprikoosisosetta, ½ dl pehmeää tofua tai soijamaitoa.
Kananmunan sijaan kuohkeuttamisessa voi käyttää esimerkiksi 2 rkl soijajauhoja, liottamalla ½ dl:aan vettä 1 tl hiivaa tai sekottamalla 3 rkl:seen vettä 1 rkl maissitärkkelystä tai perunajauhoja.
Kotitekoinen kananmuna sopii leivonnaisiin ja kekseihin. Valekananmunaan tarvitset 1 tl leivinjauhetta, ½ tl soodaa, 2 rkl jauhoja ja 3 rkl vettä. Seos vatkataan kuohkeaksi ennen taikinaan lisäämistä.
Jäädykkeissä ja hyytelöissä käytetyn kananmunan ja liivatteen voi korvata merilevästä valmistetulla hyytelöimisaineella, agar-agarilla. Agar-agar liuotetaan kuumaksi kiehautettuun veteen. 2 rkl agar-agaria hyyteilöi 1 litran hyydytettävää massaa.
Pullataikinasta kananmunan voi jättää kokonaan pois. Kananmunan sijaan voitele pullat ennen paistamista vesi-sokeri- tai vesi-siirappiseoksella.
Kaupoissa on myytävänä valmiita pakastettuja piirastaikinoita, makeisiin ja suolaisiin leivonnaisiin. Voi- ja lehtitaikinat ovat munattomia.
Kananmuna-allergikot saavat usein oireita munan valkuaisesta, herkimmät myös kananmunan keltuaisesta.
Vinkkejä munattomaan leivontaan
Leivonnassa kananmunan tehtävänä on kuohkeuttaa, sitoa ja kosteuttaa taikinoita sekä antaa makua ja väriä. Kananmunan ominaisuuksia ei voi suoraan korvata millään toisella tuotteella, mutta leivonnaisten makua ja rakennetta voi kuitenkin parantaa kananmunan käyttötarkoituksen mukaan.
Apteekeissa ja luontaistuotekaupoissa on myytävänä kananmunankorvikejauhetta, joka sisältää nostatusaineita ja tärkkelystä. Yksi tl kananmunankorvikejauhetta korvaa yhden kananmunan. Jauhe sekoitetaan kuivien aineiden sekaan tai tilkaan nestettä.
Sidosaineena kananmunan sijaan leivonnassa ja ruuanlaitossa voi käyttää esimerkiksi 1 dl peruna- tai porkkanasurvosta, 1 rkl aprikoosisosetta, ½ dl pehmeää tofua tai soijamaitoa.
Kananmunan sijaan kuohkeuttamisessa voi käyttää esimerkiksi 2 rkl soijajauhoja, liottamalla ½ dl:aan vettä 1 tl hiivaa tai sekottamalla 3 rkl:seen vettä 1 rkl maissitärkkelystä tai perunajauhoja.
Kotitekoinen kananmuna sopii leivonnaisiin ja kekseihin. Valekananmunaan tarvitset 1 tl leivinjauhetta, ½ tl soodaa, 2 rkl jauhoja ja 3 rkl vettä. Seos vatkataan kuohkeaksi ennen taikinaan lisäämistä.
Jäädykkeissä ja hyytelöissä käytetyn kananmunan ja liivatteen voi korvata merilevästä valmistetulla hyytelöimisaineella, agar-agarilla. Agar-agar liuotetaan kuumaksi kiehautettuun veteen. 2 rkl agar-agaria hyyteilöi 1 litran hyydytettävää massaa.
Pullataikinasta kananmunan voi jättää kokonaan pois. Kananmunan sijaan voitele pullat ennen paistamista vesi-sokeri- tai vesi-siirappiseoksella.
Kaupoissa on myytävänä valmiita pakastettuja piirastaikinoita, makeisiin ja suolaisiin leivonnaisiin. Voi- ja lehtitaikinat ovat munattomia.
Detox ei ole pelkkä dietti. Se on elämäntapa.
-
- munillepotkija
- Viestit tässä aiheessa: 12
- Viestit: 965
- Lauteille: Marraskuu 2009
- Paikkakunta: Helsinki
- Takalajit: HJJ, BJJ, modernisoitu shaolin kung fu, thainyrkkeily, escrima
Kasvissyönti
Jaa-a. Täytteeseen, ilmeisesti kuohkeuttamaan/hyydyttämään. Reseptissä on jo valmiiksi perunajauhoja ja lisäksi (soija)tuorejuustoa samaa hommaa ajamaan, joten en tiedä, voiko näiden määrää vain lisätä ja skipata keltuaiset. Määrä tosin on aika suuri pelkästään suoraan poisjätettäväksi (4 kpl).
- Mika
- etupotkija
- Viestit tässä aiheessa: 161
- Viestit: 93841
- Lauteille: Joulukuu 2004
- Paikkakunta: Tampere
- Etulaji: HIIT, girya
- Sivulajit: pilates, yinjooga
- Takalajit: Tanglang
- Yhteystiedot:
Kasvissyönti
Vai fakta... Ei ole tainnut kukaan kertoa herra kehonrakentajalle, että ihminen on sekasyöjä. SE on fakta.”Tykkään lihasta. Syön sitä montaa kertaa päivässä eri muodoissa. Oli se sitten kalaa, kanaa, punaista lihaa tai mitä tahansa. Ja miksi ihminen ei saisi syödä lihaa? Toisinpäin voisi ajatella, että laittakaapa lehmä syömään lihaa. Toki tämä on oma kärkäs mielipiteeni, mutta minusta on fakta, että ihminen on lihansyöjä”, Mentula sanoo Iltalehdelle.
No, jonkun Mentulan avautumisista nyt ei ole kukaan kiinnostunut, mutta tuon artikkelin varsinainen ajatus on siinä, että Iso-Arska suosittelee kasvisruokavaliota. Tämä lienee osa suurempaa suuntausta. Tässä on toinen, sitä koskeva uutinen:
Kasvisten kokonaiskulutus on lisääntynyt huimasti, sanoo gastronomian ja tuotekehityksen johtaja Marianne Nordblom Fazer Food Services -ruokailupalveluyrityksestä.
Kasvua on ollut kaikissa yhtiön ravintoloissa. Varsinkin tänä vuonna on tapahtunut selkeä muutos, Nordblom kertoo. Kasvisten käytön lisäämisestä on keskusteltu enemmän, ja asiakkaat ovat huomioineet sen.
Fazer Food Services on alansa markkinajohtaja. Sillä on noin kuusisataa ravintolaa ympäri Suomea.
Kasvisruoan suosio on viime kuukausina ollut havaittavissa Sodexonkin henkilöstö- ja opiskelijaravintoloissa, kertoo Pirita Pohjanne. Hän vastaa Sodexolla koulu- ja korkeakoulupalveluiden markkinoinnista.
Suosio on ollut huomattavaa etenkin suurissa kaupungeissa, kuten pääkaupunkiseudulla, Tampereella ja Turussa. Kasvisten lisääntynyt kulutus näkyy kuitenkin läpi Suomen, Pohjanne sanoo. Myös kasvisruokailukäyttäytyminen on hänen mukaansa muuttunut: sekasyöjätkin voivat valita kasvisruoan esimerkiksi kaksi kertaa viikossa.
Tuossa uutisessa mainittu Alex Niemisen ja Riikka Sukulan Vege!-kirja herätti mielenkiintoni ihan siksikin, että viime vuonna julkaistusta kirjasta on otettu jo viides painos. Pitääpä tutustua.
Noin muuten pidän tuota suuntausta siksi hyvänä, että hyvinkin mahdollisesti ihmiset syövät terveellisemmin, kun kasvisten latominen lautaselle lisääntyy.
Kasvissyönti
Hyvä huomio tuo alla oleva, mikä toisi nykyään tuntuu esiintyvän lähinnä suurkeittiöpuolella, jossa kasvisruoat tehdään jättämällä liha pois ja/tai käyttämällä sen suunnitteluun niin paljon aikaa (ja aika usein vielä päädytään käyttämään eineksiä) ja siitä saadaan laskennallisesti kasvisruoasta kallista.
Etninen keittiö on tuodut oikeasti maukkaita kasvisruokia tarjontaan. Kunhan se kuntapuolen osaaminen hieman uudistuisi. Toisaalta uudistumista hankaloittaa osaltaan se, että ruokatuotantoon liittyvästä asiasta on saatu tehtyä poliittinen kysymys.
Etninen keittiö on tuodut oikeasti maukkaita kasvisruokia tarjontaan. Kunhan se kuntapuolen osaaminen hieman uudistuisi. Toisaalta uudistumista hankaloittaa osaltaan se, että ruokatuotantoon liittyvästä asiasta on saatu tehtyä poliittinen kysymys.
Kuka keksi, että liharuoka on normaalia perusruokaa?
Kun meillä kokoonnutaan viikonloppuisin syömään, pöydässä istuu vegaani (vain kasviksia), sekaani (kaikki käy), kasvissyöjä (kasviksia, maitoa ja munia) ja pari fleksitaristia (kasviksia ja harvoin lihaa).
Joo, tiedän, ja pyydän anteeksi. Ei tästä kukaan ota tolkkua. Käytännössä se tarkoittaa sitä, että pöydässä on kasvisruokaa. Paitsi joskus, kun siinä on myös lihaa.
Jos halutaan olla rehellisiä – mutta mehän emme halua, koska totuus ruuasta ei houkuttele – meidän olisi kaikkien syytä olla vegaaneja.
Ei, tämä ei ole punaviherkuplan hipsterihumppaa eikä fillarikommunismia. Tämä on tieteellinen tutkimustulos.
Tänä vuonna julkaistiin ensimmäinen suuri tutkimus, joka selvitti ruokavalioiden eroja sekä ympäristön että terveyden kannalta. Tulos: jos kaikki siirtyisivät kasvisruokaan, ruoantuotannon kasvihuonepäästöt vähenisivät 63 prosenttia. Jos vegaaniruokaan, vähennys olisi 70 prosenttia. Ja ruoantuotannon osuus kasvihuonepäästöistä on merkittävä, noin neljännes.
Entä se terveys? Jos kaikki siirtyisivät kasvisruokaan, vältettäisiin tämän Oxfordin yliopiston tutkimuksen mukaan 7,3 miljoonaa kuolemaa vuoteen 2050 mennessä. Jos kaikki olisivat vegaaneja, vältettäisiin 8,1 miljoonaa kuolemaa. Nämä ovat tietysti arvioita, mutta siitä tutkijat ovat yhtä mieltä, että kasvispainotteinen ruokavalio on sekä ilmaston että ihmisen kannalta hyvä.
Kurja juttu, että juustokakku on niin herkullista.
Aika harva meistä on valmis ryhtymään vegaaniksi. Liian suuri muutos, liikaa kieltäytymistä. Liian ehdotonta. Ei tee mieli edes miettiä.
Aika monen mielestä vegaanius on myös vähän hörhöä ja epäilyttävää. Kyllä ihminen tarvitsee normaalia perusruokaa. Punaista lihaa siis.
Tämän ajattelun ongelmana on historiattomuus. Ei tietenkään ole niin, että juuri meidän aikamme ja kulttuurimme ruokatottumukset olisivat ”normaaleja”.
Ihminen on kyllä syönyt lihaa pitkään, mutta liha on ollut ylellisyystuote. Antiikin aikaan sitä syötiin, kun sitä syntyi uhraamisen sivutuotteena. Pääasiassa lihaa on syöty, kun on saatu. Harvakseltaan.
Harvakseltaan olisi hyvä vaihtoehto nykyihmisellekin. Vegaanius on ilman muuta liian paljon pyydetty, vähän kuin seksitöntä luostarielämää ehdottaisi. Siispä ratkaisu on tämä: kasvisruoasta uusi normaali, lisäksi lihaa silloin tällöin.
Se onnistuisi melkein huomaamatta, kun muutettaisiin kokkien ja keittäjien koulutusta niin, että he oppisivat tekemään hyvää kasvisruokaa. Silloin sitä voisi olla koulujenkin ruokalistalla kolmena tai neljänä päivänä viikosta. Kun kasvisruoka on tarpeeksi hyvää, ei lihaa enää kaipaa
Detox ei ole pelkkä dietti. Se on elämäntapa.
Lauteilla
Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei potkulaisia ja 86 kurkkijaa