Pannu aina kuumana ja pöydissä tilaa. Keskustelua kamppailulajien ulkopuolelta musiikista, elokuvista, kokkaamisesta, autoista ja kaikesta muusta.

Kasvissyönti

Pannu aina kuumana ja pöydissä tilaa. Keskustelua kamppailulajien ulkopuolelta huumoria unohtamatta. :)

Valvoja: Valvoja

Kuvake
JanneM
etupotkija
Viestit: 19983
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: JKL
Tykännyt: 22 kertaa
Tykätty: 21 kertaa

Viesti JanneM »

Syön kasvissyöjiä...
-Janne Maunonen-
**No jasinui salmul saralra**
JKL Fight Club
Defendo JKL
American Defendo Academy

Kuvake
Cuculcan
kylkeenpotkija
Viestit: 1100
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Helsinki
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Viesti Cuculcan »

Buch kirjoitti: tummasta soijarouheesta saa tosi hyvää, kun uskaltaa roiskia tarpeeksi mausteita

Resepti kiitos. Soijarouhe maistuu vanhalta puhelinluettelolta, enkä ole vuosien saatossa ikinä onnistunut tätä makua peittämään.
)) << >> ((

Buch
ilmaanpotkija
Viestit: 16
Lauteille: Syyskuu 2005
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Viesti Buch »

Cuculcan kirjoitti:
Buch kirjoitti:
tummasta soijarouheesta saa tosi hyvää, kun uskaltaa roiskia tarpeeksi mausteita

Resepti kiitos. Soijarouhe maistuu vanhalta puhelinluettelolta, enkä ole vuosien saatossa ikinä onnistunut tätä makua peittämään.
Ei se auta kuin treenata. ;) Kasvisliemikuution kanssa keittäminen auttaa vähän, tehokkaampi keino on lisätä s**tanallinen määrä soijaa. Itseasiassa mitä tahansa maustetta pitää heittää sekaan moninkertainen määrä jauhelihaan verrattuna. Kannattaa lisäksi muistaa, että soijassa ei ole rasvaa kuten jauhelihassa, joten pieni määrä voita tai öljyä tekee siitä jauhelihamaisempaa (vaikkei makuun vaikutakaan).

Jos haluaa päästä helpolla, ostaa tacomaustepussin. Meillä käytetään esim. tortilloiden täytteenä mössöä, jossa on pussin ohjeen mukaan keitettyä tummaa soijarouhetta (5 dl vettä, 2½ dl kuivaa rouhetta), maustepussi ja siinä mainittu lusikallinen voita. Hyvää on, ja hämää jopa vannoutunutta lihaani-veljeäni. Sama sötkötys toimii myös makaronilaatikossa, ja jos sekaan pistää vielä fetapaloja, on varsin mielenkiintoinen mutta maistuva texmex-makaronilaatikko koossa.

Sitä vaaleaa soijarouhetta ei kyllä kykene syömään mitenkään päin.
Viimeksi muokannut Buch, loka 20, 2005, 10.21. Yhteensä muokattu 2 kertaa.

Kuvake
Andy
etupotkija
Viestit: 17317
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Oulu
Etulaji: Potkunyrkkeily
Takalajit: Karate, ju-jutsu
Tykännyt: 39 kertaa
Tykätty: 114 kertaa

Viesti Andy »

Viime vaellusreissulla tutustuin soijarouheeseen ja huomasin sen kätevyyden. 2,50€ maksava puolen kilon soijarouhepaketti vastaa varmaan kymmentä jauhelihapakkausta pastaruuissa, ei sisällä juurikaan rasvaa ja on aina valmiina ilman, että tarvitsee ostaa jauhelihaa jääkaappiin pilaantumaan. Loistavaa ainetta, kunhan maustaa riittävästi.
Antti Sariola

www.instagram.com/fight_coach_andy/
www.facebook.com/anttisariolakbt/

You can play Football, you can play Rugby, but you can't play K1! - Sensei Will Vanders

Kuvake
Jussi Häkkinen
päähänpotkija
Viestit: 18413
Lauteille: Helmikuu 2005
Tykännyt: 30 kertaa
Tykätty: 53 kertaa

Viesti Jussi Häkkinen »

Buch kirjoitti: Meillä käytetään esim. tortilloiden täytteenä mössöä, jossa on pussin ohjeen mukaan keitettyä tummaa soijarouhetta (5 dl vettä, 2½ dl kuivaa rouhetta), maustepussi ja siinä mainittu lusikallinen voita. Hyvää on, ja hämää jopa vannoutunutta lihaani-veljeäni.
Polttaako veljesi paljon tupakkaa vai onko muuten vain vähemmän gourmethenkinen?

Itse käytin rehunsyöntiaikanani (josta parannuin) soijarouhetta (myös noiden ohjeiden kaltaisilla kikoilla), eikä sen voinut koskaan sanoa lihalta maistuvan. Ihan toimivaa tavaraa silti joskus - ei tosin lihan korvikkeena (joskus jatkona kyllä).
Jussi Häkkinen

"Karate ei ole tapa kamppailla. Karate on tapa opettaa kamppailua. Nämä ovat kaksi täysin eri asiaa ja erittäin tärkeä asia ymmärrettäväksi."

Buch
ilmaanpotkija
Viestit: 16
Lauteille: Syyskuu 2005
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Viesti Buch »

Jussi Häkkinen kirjoitti: Polttaako veljesi paljon tupakkaa vai onko muuten vain vähemmän gourmethenkinen?
Nykyään muuten vissiin molempia. :smt003

Luotan kuitenkin omaan makuaistiini myös, ja väitän saaneeni erittäin jauhelihamaista mössöä tuolla ohjeella aikaan. En polta, olen wannabe-gourmethenkinen ja lisäksi maun puolesta palaisin lihansyöjäksi koska tahansa. *kuolaa edelleen lihatiskien ääressä*

Kuvake
sivarinlötkö
päähänpotkija
Viestit: 6844
Lauteille: Kesäkuu 2005
Paikkakunta: Turku
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Viesti sivarinlötkö »

Gourmet-henkiset eivät edes puhu jauhelihasta.
"Vesan pitäisi käyttää vähemmän sanontoja 'Miksi?' ja 'Mitä varten?'" - Ala-asteen ensimmäisen luokan opettaja

Buch
ilmaanpotkija
Viestit: 16
Lauteille: Syyskuu 2005
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Viesti Buch »

sivarinlötkö kirjoitti: Gourmet-henkiset eivät edes puhu jauhelihasta.
Buch kirjoitti: olen wannabe-gourmethenkinen
;)

Kuvake
Andy
etupotkija
Viestit: 17317
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Oulu
Etulaji: Potkunyrkkeily
Takalajit: Karate, ju-jutsu
Tykännyt: 39 kertaa
Tykätty: 114 kertaa

Viesti Andy »

Minusta soijaa ei kannata välttämättä ajatella lihan korvikkeena, vaan omana ruoka-aineksenaan, josta voi tehdä saman kaltaisia ruokia kuin jauhelihasta. Ei sen tarvitsekaan maistua samalta, kunhan se maistuu hyvältä.
Antti Sariola

www.instagram.com/fight_coach_andy/
www.facebook.com/anttisariolakbt/

You can play Football, you can play Rugby, but you can't play K1! - Sensei Will Vanders

Kuvake
Jussi Häkkinen
päähänpotkija
Viestit: 18413
Lauteille: Helmikuu 2005
Tykännyt: 30 kertaa
Tykätty: 53 kertaa

Viesti Jussi Häkkinen »

sivarinlötkö kirjoitti: Gourmet-henkiset eivät edes puhu jauhelihasta.
Väärin. Myös jauhelihasta saa erinomaista ruokaa - ihan gourmettasolla - mutta tällöin puhutaan yleensä ihan itse jauhetusta lihasta.

Gourmetiin kuuluu myös ns. vähemmän käytettyjen ruhonosien hyötykäyttö (usein irtoaa jännittäviä makuja). Jauhaminen on tähän erinomainen tapa.
Jussi Häkkinen

"Karate ei ole tapa kamppailla. Karate on tapa opettaa kamppailua. Nämä ovat kaksi täysin eri asiaa ja erittäin tärkeä asia ymmärrettäväksi."

Kuvake
maikki
reiteenpotkija
Viestit: 320
Lauteille: Kesäkuu 2005
Paikkakunta: yvi
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Viesti maikki »

Jussi Häkkinen kirjoitti:
sivarinlötkö kirjoitti:Gourmet-henkiset eivät edes puhu jauhelihasta.
Väärin. Myös jauhelihasta saa erinomaista ruokaa - ihan gourmettasolla - mutta tällöin puhutaan yleensä ihan itse jauhetusta lihasta.

Gourmetiin kuuluu myös ns. vähemmän käytettyjen ruhonosien hyötykäyttö (usein irtoaa jännittäviä makuja). Jauhaminen on tähän erinomainen tapa.
juu, mahtavia juttuja saa iha kurmeetasollaki jauhelihasta, esim hirvi-possu (80% hirvee 20% rasvasta possua) jauheliha on erihyvää moneenkin paikkaan. Samaten kalaa kandee koittaa jauhettuna. Esim kauheen piikikäs hauki on hyvä pyytää jauheena, saa messevät murekkeet. =P~

Liha ja liha on sitäpaitsi kovin erilaista paikasta riippuen. Kun olin töissä vähä paremman lihatiskin takana oli kaikki naudanliha vähintään 4-6vkoo (riippuen ruumiinosasta) riippunutta, oli aika sama mitä lihaa sitä osti, kaikki oli mureeta. Niistä lihoista saa tehtyä semmoset eväät että moni kasvissyöjä saattas kääntää takkinsa. :)

Kuvake
MarkkuT
päähänpotkija
Viestit: 6471
Lauteille: Maaliskuu 2005
Tykännyt: 0
Tykätty: 3 kertaa

Viesti MarkkuT »

maikki kirjoitti: Esim kauheen piikikäs hauki on hyvä pyytää jauheena, saa messevät murekkeet. =P~
Kaikki pyytämäni hauet ovat tulleet kokonaisina. Tapahtuuko tuo jauheena pyytäminen niin, että hauki kelataan veneen luo potkurin kautta?

;)
Ain't no one.

Kuvake
maikki
reiteenpotkija
Viestit: 320
Lauteille: Kesäkuu 2005
Paikkakunta: yvi
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Viesti maikki »

mawashi kirjoitti:
maikki kirjoitti:Esim kauheen piikikäs hauki on hyvä pyytää jauheena, saa messevät murekkeet. =P~
Kaikki pyytämäni hauet ovat tulleet kokonaisina. Tapahtuuko tuo jauheena pyytäminen niin, että hauki kelataan veneen luo potkurin kautta?

;)
:lol: 8) "pyytää" ja pyytää

Kuvake
MarkkuT
päähänpotkija
Viestit: 6471
Lauteille: Maaliskuu 2005
Tykännyt: 0
Tykätty: 3 kertaa

Viesti MarkkuT »

Jatketaanpa tästä haukiofftopicista. Jostain luin, että hauesta tehtyyn mureketaikinaan ei tarvittaisi ollenkaan kananmunaa eikä korppujauhoja, koska liha on niin valkuaispitoista. Eikös valkuainen ole proteiinia? Onko hauessa siis jotenkin erityisen paljon proteiinia?
Ain't no one.

Kuvake
Tero
munillepotkija
Viestit: 760
Lauteille: Huhtikuu 2005
Paikkakunta: Helsinki
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Viesti Tero »

mawashi kirjoitti: Jatketaanpa tästä haukiofftopicista. Jostain luin, että hauesta tehtyyn mureketaikinaan ei tarvittaisi ollenkaan kananmunaa eikä korppujauhoja, koska liha on niin valkuaispitoista. Eikös valkuainen ole proteiinia? Onko hauessa siis jotenkin erityisen paljon proteiinia?
Minä olen ollut siinä uskossa että se johtuu vaan sen lihan rakenteesta kun sen jauhaa hienoksi mähnäksi mutta tuohan sen selittäis. Tosin myös teen muutkin kalakakut ja murekkeet ilman kanista. Hyvin on pysyny läjässä.

Seuraajat

Kuvake
Aleksi T
Anonyymi Apina
Anssi Ainali
Atticora
Candy
Kuvake
Dojon Jäykin
Kuvake
flammee
Jaska
Kuvake
Joonas_O
Kehäkettu
Kuvake
KungFuPissis
Kuvake
luupää
MikkeM
mpeltonen
Kuvake
Mänzy
Kuvake
NCP
nipsuli
Pietari
Kuvake
Point
Kuvake
sundaywarrior
Kuvake
Totte
Veepee