Nyt voit liittyä etupotkijaksi näppärästi ja nopeasti PayPalin kautta tästä linkistä. Tukemalla Potkua pidät sivustoa pystyssä. :)

Kuva

Tatuoinnit

Pannu aina kuumana ja pöydissä tilaa. Keskustelua kamppailulajien ulkopuolelta huumoria unohtamatta. :)

Valvoja: Valvoja

Vastaa

Onko sinulla tatuointeja?

Ei, eikä tule
53
17%
Ei, mutta saatan joskus ottaa
99
32%
Ei, mutta asia on etenemässä
26
8%
1
49
16%
2
28
9%
3
10
3%
4
5
2%
5
7
2%
6
6
2%
7
3
1%
8
2
1%
9
1
0%
10
2
1%
Oikeasti paljon
15
5%
 
Ääniä yhteensä: 306

J. Suojanen
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 15
Viestit: 1454
Lauteille: Kesäkuu 2006
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Tatuoinnit

#1066

Viesti J. Suojanen » heinä 30, 2013, 17.13

Hmmm mitäköhän sitä vastaisi. En jaksaisi hirveästi lähteitä alkaa etsimään, koska en millään voi muistaa mistä mikäkin on peräisin.. Jos olen jossakin väärässä, se on hienoa että asia korjataan, sitähän juuri haluan! Mutta en jaksa lähteä väittelemään asioista ja toisaalta olen vähän huolissani, kun sanotaan esim ruosteen olevan sangen turvallista...
Toisaalta en myöskään haluaisi täällä liikaa puhua tatuoinneista, koska en ole ammattilainen, enkä missään nimessä halua edustaa koko ammattikuntaa siinä asiassa. Eli siltä osin tämä jääköön viimeiseksi viestiksi tässä ketjussa.

Jaahas, tulee taas nähtävästi pidempi postaus. Vaikka miten yritän tiivistää...
Häkkisen iloksi heitän taas väliotsikot vaikkakin vähän tuota "loppuosaa" vastauksenkin puolella käsittelen. Häkkinen voi ignorata kokonaan jälkimmäisen osan ja erikseen merkityn kappaleen niin halutessaan.
En mä tahallani hehtoposteja tee. :oops:

Vastaus
Ruoste on varmasti turvallisempi kuin monet muut metallit, joita osa valmistajista käyttää väreissään vielä nykyisinkin. Silti otin juurikin punaisen ja ruosteen puheeksi parin seikan vuoksi.
Punainen on nimenomaan se the väri, jonka sanotaan aiheuttavan ihmisissä oireiluja. ja ruoste on tunnettu pigmentti juurikin punaisen värin takana.

Puheissa nousee aina ekana esille punainen ja vihreä väri , kun kysytään mitkä värit aiheuttavat oireita ihmisissä...
Tämän jälkeen voidaan ilmoitella esim sinistä tai vain viitataan yleismaailmallisesti "muihin kirkkaisiin väreihin." Mutta tosissaan punaista osoittaessa kenelläkään ei ole mitään vaikeuksia.
Tämän lisäksi joissakin lähteissä tuo ruoste on nimenomaan väitetty olevan oireiden aiheuttaja.
Eli tässä asiassa en jaksa alkaa väittelemään, että onko ruoste sangen turvallinen vai eikö ole.
Ja aivan lopulta vaikkakin ruostetta sormella osoittavat kaverit olisivatkin väärässä, niin tuo yllä mainittu ongelma ei siltikään poistu mihinkään. Eteenkään jos on allerginen ja miettii uskaltaako kuvaa ottaa.

(Tämän kappaleen voi skipata niin halutessa.)
Jos olet allerginen niin oma neuvoni olisi välttää kaikkia kirkkaita värejä ja ennen varsinaisen kuvan ottamista keskustelemaan tatuoijan kanssa ja mahdollisen allergiatestin tekemistä.
Koska mikäli juuri sinulle oireita tulee niin toisinaan oireet voivat olla poismeneviä, joillakin kuva oireilee koko loppuelämän ajan silloin tällöin ja tuo ei kuulosta mukavalta.
Mainittakoot tässä, että viimeksi kun asiasta luin niin siihen aikaan allergiaystävällisiä värejä oli kehitteillä kovaa vauhtia.
sanonpa nyt senkin, että ekaa väriä iho voi kestää, mutta ei toista. Eli tässä asiassa on pelivaraa ja toivetta allergisillakin. Pettymiseen saa tosi aina varautua ja muuttuneisiin ideoihin vaikka ei täystyrmäystä tulisikaan. Asian kanssa kannattaa olla varovainen jos on allergisia taipumuksia, koska pahimmillaan se on sitten loppuelämän vaiva.

kasvipohjaiset värit toin mukaan keskusteluun esimerkiksi, että on vaihtoehtoja jos tiettyjä värejä ei pysty ottamaan. Toisaalta esim mustaa mustetta saadaan aikaiseksi polttamalla vanhoja kumituotteita ja siitä ottamalla palamistuote talteen. Jotenkin se kasvin palamistuote kuulostaa itsestäni paljon mukavammalta ihossa... Eli ihan pop asia tämäkin.

Sitten tuohon nokeen ja siihen, että noki on turvallista ihossa. Enkö sanonutkin jotakin siihen suuntaan, että tuskinpa kukaan on tatuoinnin takia ihosyöpää saanut?
Eli kyseessä lienee vähintäänkin sangen turvallinen aine kehossa vaikka ei täysin turvallinen olisikaan.
Ihmisethän ottavat jatkuvasti riskejä ja kun elämme maailmassa, jossa jopa ranskalaisten sanotaan aiheuttavan syöpää niin tämä nyt lienee kuitenkin sangen pieni vaara kaiken muun oheella.
Ne lähteet, jotka olen itse lukenut ja se väri, jota muistelen niin siinä mainittiin tuo karsinogeeninen ominaisuus. Siksi myös sen täällä mainitsin. Jos se ei oikeasti ole sitä, pop jälleen kerran.

Loppuosa
Sitten taas enemmän yleisesti heittäen tämä loppuosa.
Kun puhutaan tatuointialasta niin usein lausuntoja on antamassa vanholliset Terveyden ja Hyvinvointialan henkilöt. Heillä on tatuoinneista erittäin negatiivinen kuva ja yleensä vaikuttaa muutenkin, että he eivät ole ajan tasalla missä mennään.
Sitten kun he ovat haluamassa alan rajoittamista niin tämä alku kuulostaa siltä, että paljon voi mennä väärään. Heidänhän lähtökohdat kun ovat enemmänkin siinä, että koko ala on haitallinen ja turha.

Jos se tehdään järkevästi kuten esim aseptiikan peruskurssi, tietoa tartuntataudeista ja tietoa ihosairauksista ja eri sairauksien vaikutuksesta ihoon ja ihon muuttumisesta iänmyötä jne. Se olisi todella hieno asia! Olisi se perusosaaminen näissä asioissa turvallisella tasolla.

Yhdysvalloissa on oma testinsä tatuoijille ja se on pop asia. Mielestäni sen pitäisi olla vieläkin laajempi.
Suomalaisesti asian pystyisi järjestämään kirjasella, joka luetaan ja kokeella, johon osallistumen maksaa, joka sitten uusitaan 1-3 vuoden välein.

Jos värien tarkkailu tarkoittaa sitä, että värejä tutkitaan ja vaarallisimmat kielletään niin ei tuokaan mikään maailmaa mullistava asia mielestäni ole. Täällähän jatkuvasti rajoitetaan kaikkea turvallisuussyiden takia mitä saa maahan tuoda,myydä ja käyttää niin pieni kontrolli väreissäkään ei bisnestä kaataisi keneltäkään. Kunhan tosissaan siellä ei istu se Terveyden ja Hyvinvointilaitos natsilippu liehuen sanomassa, että "Tämä ei kuulu ihoon" ja lyö bannivasaralla päältä.

Loppusanat
Mainittakoot, että karsin tekstistä jotakuinkin kirjaimellisesti 10 sivua pois. Tämä on vain tärkeä aihe mitä turvallisuuteen tulee. Toisaalta tuskinpa tätä kukaan lukee kehen se vaikuttaisi, että tuon muutaman epäkohdan lisää esille niin jätinpäs ne sitten pois.
Kirjoitin myös enemmänkin väreistä, mutta päätin, että turha tuoda lisää pöytään ainakaan tässä vaiheessa ja vedetään vain vastaukset edellisiin tältä erää.
Jotakin osviittaa antaa se, että olen tätä nyt 5 tuntia kirjoittanut enemmän tai vähemmän aktiivisesti ja 10 minuuttia tiivistänyt. Olisi pitänyt tyytyä sanomaan "Olen eri mieltä ruosteesta, hienoa jos noki ei aiheuta ongelmia." Vieläkään en ole tähän tyytyväinen, mutta menkööt.


Kuvake
Jussi Häkkinen
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 29
Viestit: 18293
Lauteille: Helmikuu 2005
Tykännyt: 30 kertaa
Tykätty: 37 kertaa

Tatuoinnit

#1067

Viesti Jussi Häkkinen » heinä 30, 2013, 21.20

Ei kukaan polta kumituotteita saadakseen klassista mustaa. Jos halutaan (ja saadaan) lampunmustaa (hyvin yleinen väri), käytetään lähtökohtana lamppuöljyä (vanhaan aikaan). Nykyisin homma on kliinistä. Hypet, joiden mukaan "tää tehdään poltetuista käytetyistä aidskortsuista", kannattaa jättää omaan arvoonsa. Ei ole enää missään määrin taloudellisesti järkevää tuottaa värejä epäoptimoidusti.

Kaikkia värejä voidaan tuottaa turvallisesti sekä täysin synteettisesti että myös luonnontuotteilla (eli oleellista ei ole, mistä väri tehdään, kunhan lopputulos on turvallinen). Niitä on myös saatavilla. Jos tatuointi- tai taidestudio käyttää muita, on se heidän iso virheensä. Kannattaa pyytää väripakkaukset nähtäville ja tarkastaa värien sertifiointi, jos epäilee yhtään - tai no, jos epäilee yhtään, kannattaa tarkastaa päänsä ja miettiä, miksi on siinä paikassa.

Jos taas kokee rauta(III)oksidin olevan itselleen myrkyllistä, kannattaa ottaa pari kalkkinappia hypokondriaan. Kyseinen aine on jotain, jota keho tuottaa myös itse. Myöskään karmosiini ei ole juuri sen pahempaa tavaraa (vaikka onkin yleensä eläinperäistä, joten vegaanit flippaavat sontansa), tuottaen toki erilaisen punaisen. Empiria on aika huono lähtökohta hypoallergisten värien etsinnässä. Se kun on usein korvien välissä


Käytin aikoinaan taiteessa säännöllisesti ihan retroharrastelun takia mm. arsenikki- ja lyijypohjaisia värejä. Niitä ei kehoon kannata laittaa ja jos käsittelee niitä, kannattaa olla ihan hemmetin varovainen. Eikä ole pakko.
Jussi Häkkinen

"Karate ei ole tapa kamppailla. Karate on tapa opettaa kamppailua. Nämä ovat kaksi täysin eri asiaa ja erittäin tärkeä asia ymmärrettäväksi." - Jussi Häkkinen

"Isänmaallisuus on halua tappaa ja tulla tapetuksi triviaaleista syistä." -Bertrand Russell

J. Suojanen
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 15
Viestit: 1454
Lauteille: Kesäkuu 2006
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Tatuoinnit

#1068

Viesti J. Suojanen » heinä 30, 2013, 22.41

Tuo että "Ei kukaan" on aika vahva ilmaisu haluaisin huomauttaa...
"Ei kukaan Suomessa taiteilijapiireissä" -tyylinen väittämä olisi mennyt kerta heitolla läpi. Tai "Ei kukaan, joka painaa sanomalehtiä Euroopassa" Olisi myös mennyt läpi.

Tuo mistä itse luin on jo vähintään 7 vuotta vanha tapaus mitä muistelen. Siinä lamppumustaa tehtiin polttamalla tiensä päähän tulleita tuotteita, jotka kärtsäsivät hyvin.
Tuollaisessa tapauksessa tosin pitänee alkaa epäilemään, että pigmentin sekaan saattaa mennä myös hiiltynyt/tuhkaantuneet tuotteetkin. Lisäähän se sitä massaa mukavasti ja onhan hiilelläkin oma historiansa tatuointimusteena.
Tämä oli kuitenkin nyt siis lähinnä osoitus, että värejä saadaan myös "ei niin hyvällä tavalla" aikaiseksi. Ei ollut tarkoitus tarjota sulle porkkanaa kepin päässä, jotta pääset huutamaan miten ei kukaan noin tee... Muista nyt kuitenkin, että maailma on suuri ja Aasiaan mahtuu paljon. Kyllähän siellä on se paikka minne kuollutta elektroniikkaakin raahataan. Dokumentista muistan miten köyhät kaverit sitten keräsi arvo-osat talteen ja loput poltettiin vain kokkoina... Ei niinkään varmaan saisi tehdä, mutta niin vain tapahtuu/tapahtui.

Saat toki olla aivan rauhassa eriä mieltä ja sanoa edelleen, että "höpöhöpö" jos haluat... Sitä iloa en sinulta kiistä. Tuo "Ei kukaan" vain on vahva termi, kun mietitään tatuoinnin historiaa ja alakulttuurien perinnettä missä mm vessapaperia vaseliinissa on poltettu, kuten myös hammasharjoja.

Kyllä, kaikkia värejä voidaan tuottaa turvallisesti. Tiedän myös, että niitä tuotetaan myös ei niin turvallisesti.
Tatuointibisneksessä on myös värejä, joita ihmiset eivät suosittele kenenkään käyttävän. Useimmiten tuo tosin johtunee musteen erittäin huonosta laadusta. Ja kuten sanoin, onpahan jotakin vedetty markkinoilta pois siinä vaiheessa, kun ne on todettu jopa myrkyllisiksi! Eli eivät kaikki todellakaan ole varmoja kaikissa hikipajoissaan onko jokin aine turvallista työnnettäväksi musteeseen ja se jää ostajan vastuulle aikasta pitkälle ottaa selvää niistä ennen käyttöä.

Mitä tulee ruosteeseen niin en ole itse ruosteen ominaisuuksiin perehtynyt. Muistan vain muutamia tatuoijia, jotka ovat väittäneet, että se on ruoste, joka ärsyttää ihoa. Tein pikaisen googlauksen punaisesta väristä tatuointimusteena, koska asia alkoi vaivaamaan ja alkoihan sieltä löytymään aikamoisia sanahirviöitä. Eli nuo tatuoijat, jotka ovat syyttäneet ruostetta pelkästään ovat saattaneet olla itsekin tietämättömiä mitä omissa väreissään on.
Alla muutamia lainauksia.

"Red tattoo pigments cause the most reactions, particularly those made from mercury sulfide"

Tuossa mainitaan aikamoinen veijari jo.

"Substances like iron oxide, mercury sulfide, ferric hydrate, aluminum, and manganese are only a few of the ingredients that may be included in the ink, depending on the color. An allergy to any of these substances can cause an allergic reaction once the ink gets into your skin. Red tattoo ink is the most common cause of tattoo allergic reactions, although any color can be to blame. "

Tässä taas käydään useampi aines läpi ja lopulta päädytään toteamaan tuo punainen yleisimpänä syypäänä.

"Yellow and some red pigments contain cadmium sulfide, which can cause an allergic reaction when exposed to the sun."

Ja tässä esiintyy taas uusi veijari... Taas vaihteeksi.

Sitten löysin joukon erinäisiä iho-ongelmia ja perässä lukemassa syyllisenä aina, että "punaisen värin aiheuttama." :smt003

Ja nyt löysin jo tatuointiväreistä väittämän, että monet ovat kasveille allergisia ja kasvipohjaiset värit aiheuttavat eniten ongelmia toisin kuin raskasmetallipohjaiset tatuointivärit, joita ihmiset sietävät hyvin...
Voimme siis olettaa, että tämä kaveri ei muita värejä sitten käytäkään, kuin värejä jotka meillä luokitellaan terveydelle haitallisiksi.

Ja lisägooglettelulla löytyy vain lisää erinäisiä raskasmetalleja, joita en jaksa edes enää luetella ja joku väittääkin kasvipohjaisten värien olevan parempia vaihteeksi ja punaista mustetta syytetään edelleenkin kovasti.

Eiköhän tämä riitä tällä kertaa. Jos replytät, että "Ei kukaan polta mitään hammasharjoja" niin sittenpähän olet itsepäinen. Tuo on vankilakulttuurin peruja, jossa hammasharjat olivat helppo saada vankilaan sisälle ja nehän kärtsyttävät palatessaan mukavasti kuten kaikki muovinen/kuminen tekee... ;)

Nyt tässä oli sitten muutamia raskasmetallejakin mainittu Mikan iloksi, että olkaapahan hyvät.

Kuvake
Jussi Häkkinen
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 29
Viestit: 18293
Lauteille: Helmikuu 2005
Tykännyt: 30 kertaa
Tykätty: 37 kertaa

Tatuoinnit

#1069

Viesti Jussi Häkkinen » heinä 31, 2013, 02.17

J. Suojanen kirjoitti: Tuo että "Ei kukaan" on aika vahva ilmaisu haluaisin huomauttaa...
Sanotaan vaikka sitten, ettei kukaan vähääkään suurempi kaupallinen värivalmistaja. Jos haluaa vängätä sillä, että Pirjon poika Jolmari teki pytyssä tatskoja poltetusta lakanasta tehdyllä musteella, voi kyllä toki vängätä, enkä epäile - Jolmari on aika velmu. Mutta Jolmari ei tikkaakaan duunikseen Skin Brothersilla eikä tee maaleja Tikkurilassa.

Hiili (C), itsessään, onkin sitten aika neutraali juttu. Jne.


"Substances like iron oxide, mercury sulfide, ferric hydrate, aluminum, and manganese are only a few of the ingredients that may be included in the ink, depending on the color."

Kyllä. Hyvin monia muitakin käytetään. Luettelluista kahta ei esiinny varoituksetta väreissä, joten niiden osalta pitää uskoa tatuoijansa osaavan lukea (tai ainakin tuntea yleiset myrkyllisyysmerkinnät - tuolla taidehyllylläni pojottaa "Vermillion" -merkattu puteli - hyvin suojattuna - jonka sisältöä ei ole esiintynyt tatuointiväreissä - eikä edes taideväreissä - hyvin pitkään aikaan. Siinä on muuten melkoinen pääkallokavalkadi, samankaltainen kuin "Lead White" -merkityssä). Kahta muuta taas ei hirveästi tarvitse pelätä.

Kemiallisten aineiden nimien esiintyminen ei automaattisesti tarkoita sitä, että aine on myrkyllistä, ennen kuin niitä lukee henkilö, joille kaikki muu kuin selkokieli on pelottavaa.


Jos sitten on useampi keino tuottaa kemiallisesti samaa väriainetta, vain lopputuloksen myrkyllisyys merkitsee tässä tarkoituksessa. Se, mitä sitä ennen tapahtuu, on sivuseikka loppukäyttäjän kannalta - oli lähtökohta sitten supermyrkkyseos tai pehmo-nallen perskarva.
Jussi Häkkinen

"Karate ei ole tapa kamppailla. Karate on tapa opettaa kamppailua. Nämä ovat kaksi täysin eri asiaa ja erittäin tärkeä asia ymmärrettäväksi." - Jussi Häkkinen

"Isänmaallisuus on halua tappaa ja tulla tapetuksi triviaaleista syistä." -Bertrand Russell

J. Suojanen
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 15
Viestit: 1454
Lauteille: Kesäkuu 2006
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Tatuoinnit

#1070

Viesti J. Suojanen » heinä 31, 2013, 04.10

Jooh... Nyt tämä keskustelu alkaa menemään jo niin kitkeräksi, että tämä jääköön nyt viimeiseksi viestiksi tänne taas vähäksi ajaksi. Tämä ei tosissaakaan palvele enää ketään lukijaa.

Tarkoitukseni ei ole vängätä tai päteä. Sinusta en olekaan sitten niin varma.
Ja tosissaan kuten mainitsin jo aikaisemmin, että aika poikkeustapauksistahan tässä puhuin sen esimerkin takia, että kaikkea mahtuu joukkoon. Kuten sekin oli varmasti poikkeustapaus, että musteesta on tullut myrkyllistä ja sen takia se on myynnistä myöhemmin pois vedetty. Sekin on nimenomaan esimerkki, että bisnekseen mahtuu. Sen ei missään nimessä ole tarkoitus olla esimerkki, että "Näin nämä asiat toimivat." Ne ovat vain esimerkkejä, että väliin mahtuu aina välillä jokunen riman alittava yrittäjäkin. Tästä asiasta lienee turha vängätä. Esimerkit toin esille sen takia, että halusin ottaa kantaa tuohon, että pitäisikö musteita valvoa.
Sen lisäksi, että tatuointimusteissa käytetään raskasmetalleja eivätkä ne ole minnekään nähtävästi katoamassa, niin aina välistä voi myös tulla jotakin täysin puun takaakin.
Näin pääsääntöisesti hommahan pelittää vallan mainiosti kuin junan vessa!

Pakko tosin mainita, että jutut eivät ylitä uutiskynnystä mikäli ne tapahtuu pikkujarmon toimesta äidin takapihalla, kun halutaan mustetta kaverien tatuoimiseen.
Kummassakin tapauksessa oli kyse siis ihan yrityksestä, joka pyrkii tekemään rahaa tuottamalla mustetta myytäväksi. Silloin se uutiskynnys onkin ylittynyt. Eli kysymys ei ole aivan pikkujarmoista, mutta ei myöskään kingpingeistä.

Se, että heitin suoria lainauksia muutamalta sivulta ei tarkoittanut toki, että ne kaikki olisivat vaarallisia tai myrkyllisiä aineita ja haluaisin sinun osoittavan sen kohdan, jossa niin sanon.
Ne ovat nimenomaan suoria lainauksia, koska en nähnyt tarpeelliseksi alkaa sieltä punakynän kanssa rajaamaan osia pois.
Tuo kohta, jonka otit esille copy pastetin sen takia, että siinä todetaan, että ihminen voi olla allerginen mille tahansa värille/aineelle (Tämä ei tietenkään ole mitään uutta), mutta sitten yllättäenkin syyttävä sormi osui siihen punaiseen pigmenttiin, joka aivan erikseen mainittiin vaikka muita värejä ei mainittukaan.
Toin siis sen pätkän esille aivan vain sen takia, kun etsin punaisesta väristä ja sen komplikaatioita aiheuttavasta ominaisuudesta ja jotenkin se punainen vain hyppii keskustelussa jatkuvasti esille.
Pahoittelen, että lähdit tekemään tästä omia tulkintojasi.

Rautalangasta nyt vielä siis väännän mikäli missasit sen, että minä siis ihmettelin mistä johtuu, että punaista väriä osoitetaan jatkuvasti syyttävällä sormella ja lähdin googlettamaan pikaiseen punaista tatuointimustetta ja mitä tulee esille.
Sieltä sitten randomisti poimin muutamia kohtia esille, jotka katsoin poimimisen arvoiseksi ja tänne linkkasin. Ne linkkasin sen takia, että sieltä löytyy tuosta punaisesta mainintaa aivan erikseen muista väreistä poiketen ja myöskin eri aineita, josta punaista tuotetaan.
Loppusummauksena voitaisiin heittää, että viiden sekunnin googlauksen jälkeen punaisessa värissä käytetään kaikkia muita myrkkyjä paljon kuin ruostetta ja näin ollen ihmiset, jotka ovat väittäneet ruosteen olevan tuo syntipukki, ovat ilmeisesti väärässä, koska noissa keskusteluissa syyttävät sormet osuvat paljon vaarallisempiin aineisiin. ;)

Ja kyllä, sillä lopputuloksella on vain väliä, ei sillä mitä ennen sitä tapahtuu. Tämän jokainen tietänee, jotka ovat joskus esim risiiniöljyä ihmetelleet. kasvi on myrkyllinen, mutta lopputuote täysin turvallinen käyttää.
Se sitten taas, että miksi tuot tämän esille ei oikein valkene minulle. Noissa parissa esimerkissähän toisessa lopputuotekin oli myrkyllinen, ja toisessa epäilin pigmentin sekaan eksyneen "täytettä", joka ei välttämättä ole sieltä puhtaimmasta päästä olevaa palamisen tuotetta.
Mutta kuten sanoin, että tämä keskustelu ei aivan oikeasti palvele enää ketään. Menkööt tämä nyt tänne vielä. Enempää en näe tarpeelliseksi jatkaa.

Kuvake
Mika
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 93
Viestit: 89259
Lauteille: Joulukuu 2004
Paikkakunta: Tampere
Etulaji: Pilates, HIIT
Sivulajit: Girya, Yin-jooga
Takalajit: Tanglang
Tykännyt: 850 kertaa
Tykätty: 289 kertaa
Viesti:

Tatuoinnit

#1071

Viesti Mika » heinä 31, 2013, 13.17

J. Suojanen kirjoitti: Mutta kuten sanoin, että tämä keskustelu ei aivan oikeasti palvele enää ketään. Menkööt tämä nyt tänne vielä. Enempää en näe tarpeelliseksi jatkaa.
Kyllä, olet sanonut sen nyt varmaan viisi kertaa, ja yhtä monta kertaa olet ollut väärässä. Tuollaisen kirjoittaminen on muutenkin mielestäni jotenkin noloa. Sen voisi varmaankin jättää naputtelematta nyt enää tästä eteenpäin. Mitä taas tulee dialogiinne, katsoisin monenkin meistä muista lukeneen sitä mielenkiinnolla. Tuollaisia viestejä on oikeasti ilo lukea. :peukku:
ไม่เป็นไร
Zen, I haz it.

Potki etuja!

Kuvake
taikuri
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 3
Viestit: 2719
Lauteille: Kesäkuu 2008
Paikkakunta: Mazatlan, Sinaloa, Mx
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Tatuoinnit

#1072

Viesti taikuri » heinä 31, 2013, 17.13

Viimeaikaisista (muste)kirjoitteluista tuli mieleen, että olen kyllä nähnyt sekalaisia -ja usein huonoja- tatuointeja tehtävän mm. erilaisilla hiilen/noen + musteen yhdistelmillä. Eikä todellakaan kovin hygienisellä tavalla. Erilaisten materiaalien yhdistelmillä pystytään kyllä luomaan uskomattoman monta erilaista tummanharmaan sävyä. Kone tehty esim. vanhan CD-soittimen, pariston yhdistelmästä, jossa neuloina toimivat erivahviset säikeet kitaran kielestä, riisutusta nuppineulasta tai teroitetusta/hiomalla ohennetusta paperiklipsistä.

Nimesin ne itse hepatiittitatuoinneiksi. :D Eli ehkä jollekin muulle mutta minulle kiitos ei...

Itsellä siis neljä kämmenen kokoista kuvaa käsissä. Tehty liikkeessä.
When tyranny becomes law, rebellion becomes duty.

J. Suojanen
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 15
Viestit: 1454
Lauteille: Kesäkuu 2006
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Tatuoinnit

#1073

Viesti J. Suojanen » heinä 31, 2013, 19.45

Joo kuten mainittu, että liikkeidenkin aseptisissa toimintatavoissa olisi parantamisen varaa... Monella kotitatuoijalla ei sitten ole mitään hajuakaan näistä asioista. Ja vaikka olisi hajua niin sillähän ei itseään elätä, että silloin tällöin kaverinsa tatuoi.. puhumattakaan, että raskisi rahansa työntää asioihin, jotka tuntuvat mitättömiltä ja toissijaisilta asioilta.

Lisäksi kotioloissa tulee ongelmia, joita ei tatuointistudiossa ole. Kotona ei yksinkertaisesti ole tilaa, jossa olisi hyvä ja turvallinen tatuoida täysipäiväisesti. Liikkeissä siihen on erikseen varattu tila ja myös huonekalujen järjestely ja kaikki pinnat ovat sen mukaisia.

Ensimmäinen askel ammattimaisempaan tatuointiin ilman toimitiloja ei ole ottaa asiakkaita vastaan omassa kodissaan, vaan on ottaa välineet mukaan ja mennä asiakkaan kotiin. Tällä tavoin jos ympäristöön jotakin tauteja tai vaara-aineita päätyy, niin ne päätyvät sinne asiakkaan omaan ympäristöön eivätkä sinun omaan olohuoneesi sohvalle, jossa tatuoit uudelleen ja uudelleen. ;)
Mutta toisaalta... onpahan noita kotitatuoijia, jotka ottavat asiat vakavasti ja ovat muuntaneet esim oman autotallinsa tai ylimääräisen lastenhuoneen tatuointitilaksi. Sitä tietoa, kun on nykyisin saatavilla vaikka millä mitalla, kuten myös välineitäkin. Ei tartte tyytyä itse tehtyyn musteeseen tai siihen sähköhammasharjaan, johon on kiinnitetty kitaran e kieli.
Vaikka autoklaavia ei omistaisikaan, joka yleensä on se suurin huolenaihe, niin sen takia on kertakäyttöisiä välineitä olemassa. Jos et voi puhdistaa sitä, hankkiudu siitä eroon.

Silti se liike on aina ehdottomasti askel oikeaan suuntaan. Silloin yleensä ollaan oltu kuitenkin oppipoikana ammattitatuoijan luona ja opittu se työ ja toimintatavat. Ei mennä yhtä helposti metsään, kuin jos kotonaan yksinään puuhastelee.

Mutta kuten sanottu, että liikkeissäkin aseptiikka on ongelmana. Lähinä sen takia, että tehdään ajattelematta mitä tehdään ja miksi. Mennään opittujen kaavojen mukaan. Tätä tapahtuu eritoten ulkomailla, mutta olenpahan huonoa aseptiikkaa nähnyt Suomessakin. Ensimmäisenä esimerkkinä se vaseliini käyttö hanskojen kanssa, josta jo mainitsin.
Seuraavana esimerkkinä käsien liian harva desinfiointi tähän perään. Sairaalassa kädet desinfioidaan aina jokaisen potilaan välillä ja huoneesta poistuessa. Tatuoidessa sinulla on vain yksi potilas, jolle on erikseen valmisteltu tila, jota voitaisiin ajatella huoneena. Tuo tila on erittäin pieni tila, mutta kumminkin. Sieltä poistuessa ja sinne mentäessä pitää varmistua, ettei mitään tuoda asiakkaaseen tai mitään viedä asiakkaasta.

Itse olen ainakin nähnyt toimintamalleja, joissa kädet desinfioidaan, lyödään hanskat käteen ja sitten tatuoimaan... Sen jälkeen kun esim tarvitaan lisää väriä niin otetaan hanskat pois, kaadetaan lisää väriä, uudet hanskat käteen ja taas tatuoimaan...
Tuossa toimintamallissa jää se käsien desinfioiminen kokonaan välistä vaikka tuotkin ulkopuolisesta tilasta jotakin puhtaan tilan sisäpuolelle. Tuossa on se riskinä, että saastuneet kädet saastuttavat ulkopuolella olevan mustepullon. Tai saastunut mustepullo saastuttaa käsiesi kautta puhtaan tilan sisäpuolella olevia objekteja tai asiakkaan.
Tatuoidessa kuitenkin työskennellään veritartuntavaaran parissa ja avohaavojen parissa niin mielestäni siitä aseptiikastakin pitäisi pitää paljon parempaa huolta.

Silloin kun tatuoidaan niin sinulla on siis se puhdas tatuointitila, joka on varusteltu puhtailla laitteilla, asiakasta vartavasten tarkoitetuilla pienillä mustekupeilla jne. Kun työskentelet tämän tilan sisällä niin sehän on vähän välit, koska tilan sisällä ei tapahdu lopulta muutoksia. Asiakkaan verta päätyy mustekuppeihin, siitä takaisin asiakkaaseen jne. Tämän mainitsen tässä sen takia kun nyt olen puhunut aseptiikasta taas jonkin verran, että ei tarvitse säikähtää, että tekeekö tatuoija jotakin väärin vaikka hän jotakin tatuointipisteellä olevia välineitä käyttääkin ilman, että hän käsiään desinfioi. hän ei tee mitään väärin, nuo välineet ovat etukäteen puhdistettuja juuri sinua varten ja siihen ennen tuloasi aseteltu, jotta ne ovat helposti saatavilla eikä tarvitse niitä lähteä hakemaan mistään kauempaa. Tatuoijaa voitaisiin verrata kirurgiin ja tatuointivälineitä kirurgin instrumentteihin, jotka ovat etukäteen valmistettuja ennen operaatiota. Se vähentää sitä sähläämistä operaation aikana.
Aseptiikka korostuu silloin, kun tatuoija syystä tai toisesta tarvitsee jotakin tatuoinnin tekemisen keskellä, tuolta ulkopuolisesta maailmasta. Noita ärsykkeitä ovat niin puhelinsoitot, asiakkaat, kyselyt ja hääristelyt. Jopa se cd-levyn vaihto on aseptinen toimenpide... Ethän halua, että sinun vertasi päätyy levysoittimeen, tai jonkun toisen verta levysoittimesta sinuun?
Vähänhän tämä on nyt jo toistoa, mutta tämä on niin tärkeä asia ja tämä olisi tärkeä ymmärtää.Ja vaikuttaahan tämä olevan vaikea niin monelle! Se puhtaan tilan saastuttaminen kun voi tapahtua niin helposti ajattelemattomuuttaan. Sehän siinä on ongelmana, kun ei ajatella miksi jotakin tehdään vaan mennään vanhojen toimintamallien kautta. Ongelmana näen myös sen, että porukka haluaa keskittyä vain siihen kuvan tekemiseen ja kaikki muu on "pakkopullaa" joka ei vältsin edes kiinnosta. Kuten mainitsin vain 10% on taiteellista työskentelyä. Sen lopunkin pitäisi siis kiinnostaa. ;)
Aseptiikkaa pitäisi ihan oikeasti ajatella jatkuvasti, että "saastutanko nyt jotakin?" Raavi ajatuksissasi kasvojasi tai kainaloasi ja se on pöpö käsistäsi kasvoihisi tai kainaloosi.
Tottahan toki niitä toimintamalleja kehittyy, kun pitkään toistuvalla kaavalla tekee, mutta ennen sitä pitäisi tuon perusteen olla hallinnassa.
Nyt kun nuo aseptiset toimintamallit tulevat jostakin tatuointimaailmaan ja niitä opetetaan oppipojille niin siinä ei ole mitään tasoa, että mikä on se ymmärrys ja alkukäsityskään koko hommasta.

Tuo ristisaastuminen on myös oma kirouksensa. Yllämainittuja tilanteita ymmärretään onneksi todella hyvin tatuointimaailmassa nykyisin, mutta toisaalta kuten mainitsin. tatuoija, tatuoijan hatut, korut, vaatteet jne. Näitä asioita ei näe liiaksi ajateltavan. Ensimmäien asia minkä itse näen on, että en tatuoijana haluaisi työskennellä niissä vaatteissa, joissa menisin kotiin. Päivät pitkät teen avohaavaa pisaratartunnan ja veritartunnan parissa ja sitten vien ne kotiin? Jooei.
Ja ei se, että ne voi viedä kotiin, mutta niiden välityksellä voi taas tapahtua se ristitartunta myöskin asiakkaaseen.

Sairaalamaailmassa ymmärretään, että käytetään työpukuja. Siellä myös ymmärretään miten rannekorut, rannekellot, sormukset ym hankaloittavat käsien puhtaanapitoa ja ovat paikkoja, joissa bakteerit saavat muhia. itse en haluaisi tatuointia ihmiseltä, jolla on rannekello kädessä tai sormus sormessa!
Kynsilakkakin on muuten naisilla paha-asia, kuten myös rakennekynnet. Nämä asiat opitaan terveydenhoidon puolella, mutta kuka ne sieltä toisi tatuointien puolelle? Kaikki aseptiikka jota itselleni on toitotettu tatuointipuolelta perustuu käsien desinfioimiseen, hanskojen käyttöön, työtilojen desinfioimiseen ja työlaitteiden sterilointiin. Se on toki hyvä alku, mutta eri tatuoijilla se ilmenee eri tavoilla. Jotkut osaavat suojata tatuointikoneen johdon, toisilla se istuu ilman suojaamista. Toiset puhdistavat tatuointikoneensa huolellisesti ja purkavat atomeiksi asti, toiset vain pyyhkivät alkoholilla. Tässä asiassa nimenomaan voitaisiin ottaa oppia sieltä terveydenhoitoalalta ja luoda jotakin standardia ja pohjaa mielestäni.

Mutta tatuointimaailmassa en muista kenenkään koskaan edes ottaneen asiaksi sormusta ja sormuksien alla muhivia bakteereja. Tai miten se voi olla hankala desinfioida sormuksenkin alta... Nämä asiat alalle pitäisi mielestäni ehdottomasti tuoda lisänä. Ja toivonkin, että ammattitaitoinen tatuoija näistä asioista myös on kiinnostunut.

Omat lukunsa voisi pitää liikkeen puhdistamisesta.
Aseptiikassa tunnetaan useampi puhdistustapa. Mm mekaaninen puhdistus, jossa ihan veden ja esim saippuan avulla siirretään taudinaiheuttajat ekalta pinnalta pois. Sitten voi esim pyyhkiä alkoholiliuoksella, joka vähentää pinnoilla esiintyviä pöpöjä. Sitten tietenkin voidaan tappaa kaikki taudinaiheuttajat, esim autoklaavilla tai jollakin vahvemmalla kemikaalilla mikäli autoklaavia ei pystytä käyttämään.
Tällä hetkellä tatuointibisneksessä läträtään vain kloorin ja autoklaavin kanssa. Autoklaavaus on tietenkin hyvä asia esineille, jotka käytetään uudelleen ja jotka saastuvat ja pitää puhdistaa kokonaan asiakkaiden välissä.
Mutta se pintojen kloorikäsittely.. Joo hohhoijaa. Porukka yrittää epätoivoisesti kaikki pinnat puhdistaa perusteellisesti tappamalla kaikki pöpöt. Vedetään kloorilla yli ja ajatellaan, että se oli siinä. Kaikki mutterin aluset, ovenkahvat, pöytäpinnat ja kaikki... Tässä asiassa tatuoijat vaikuttavat jopa ylineuroottisilta! Johtuuko se sitten tiedon puutteesta, ajattelemattomuudesta tai siitä, että halutaan varmistua että liike on varmasti puhdas? Oli miten oli niin siinä on mukana reipas annos ajattelemattomuutta!

Otetaan ne vaikutusajat ensimmäisenä syyniin.
Kloorilla suurin osa taudinaiheuttajista kuolee kahdessa minuutissa. HIV-oppaasta muistelen lukeneeni, että tarvitaan jopa 30 minuutia, jotta HIV on varmasti nujerrettu.
Porukka ottaa sen suihkepullon, suihkuttaa kloorin pöydän pinnalle, kun koko pinta on suihkutettu tullaankin jo rätin kanssa yli. Jos tarkoitus oli tappaa pöpöt niin vaikutusajoista pitäisi huolehtia. Toisekseen myöskin siitä pitäisi huolehtia, että koko pinta on huolellisesti suihkutettu eikä niin, että pisara siinä ja pisara täällä...
Oma lukunsa on toki se, että klooriliuos valmistetaan usein isompana eränä kerrallaan ja käytetään siitä niin pitkään, kunnes loppuu. Viikon pullossa tai sankossa istuva klooriliuos on arkipäivää. Pidempiäkin aikoja voi mennä. Liuoshan olisi hyvä valmistaa juuri ennen käyttöä, jotta puhdistustehosta voitaisiin olla täysin varmoja.
Omaa huvittuneisuutta on ollut se, että klooripitoisia puhdistusaineita myydään yhdysvalloissa nimellä Bleach. Muualtahan tuota ei tietenkään tuolla nimellä löydy, jotenk ihmiset ostavat Kloorinsa kloorina. Olen seurannut yli 10 vuotta nahistelua siitä miten yhdysvaltalaiset huutavat, että "Ei klooria, sen pitää olla Bleach! Muuten et ole varma että se toimii!" ja heille on yritetty useampaankin kertaan useamman eurooppalaisen toimesta tuota asiaa selittää, mutta ei se mene perille...
Se on se, että bleach nimellä on heille opetettu käyttämään ja nyt tässä asiassa ollaan jyrkkiä ja ehdottomia ja unohdetaan se omien aivojen käyttö.
Tämän en näe Suomessa olevan ongelmana, ainakin toivon niin. Mutta kyllä siinä on mennyt usko ihmiskuntaan useampaan kertaan. Pitäisi keskittyä siihen, että miksi jotakin tehdään ja miksi jotakin käytetään ja miksi se toimii. EIkä, että "Tämä toimii, tätä olen aina käyttänyt."

Aseptiikaan palatakseni ja ongelmiin vielä sen verran, että tuohon asiaan pystytään myös vaikuttamaan studionsa järjestelyillä. "Parashan" on mikäli on pieni asiakastila ja tiskin takana tatuointitila, jolloin asiakkailla ei ole mitään asiaa tiskin taakse. Tällä estetään asiakkaiden ramppailu ja häiritseminen, mutta myös kaikenmaailman pöpöjen leviäminen asiakkaan tatuointiin.
Jos on useampi toimipiste ja niiden ympärillä ja ohi pystyy kävelemään, aseptiikasta ei ole enää takeita. Jokainen tila pitäisi vähintään erotella jollakin kaiteella tai verholla ympäristöstä, jolloin ihmisille tehtäisiin selväksi, että "Tämä on aluetta, jonne ei ole asiaa."
Näin se olisi myös mukavampi asiakkaalle ja se takaisi tatuoijalle paremman työrauhan. ;) Suomessa en ole nähnyt huonoja tatuointitiloja muuten vielä kertaakaan! yksityisyyden kanssa sitten helposti olisikin jo parantamisen varaa, koska joidenkin liikkeiden tatuointitiloihin saattaa nähdä esim suoraan näyteikkunan kautta.

Summa summarum. Meillä on hyvä koulutusjärjestelmä, meillä on loistava terveydenhuolto ja ymmärrys sieltä suunnalta. Jos tatuointialaa halutaan valvoa ja jopa kontrolloida niin sieltä voisi mielestäni tuoda oppia tatuointialalle terveyden ja turvallisuuden kantilta katsottuna.

Kuvake
Jussi Häkkinen
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 29
Viestit: 18293
Lauteille: Helmikuu 2005
Tykännyt: 30 kertaa
Tykätty: 37 kertaa

Re: Tatuoinnit

#1074

Viesti Jussi Häkkinen » elo 1, 2013, 00.02

Suojanen: kirjoita vähemmän. Ajattele enemmän. Google tai Wiki ei ole lähde, jos ei ymmärrä lukemaansa yhtään.

Ajattele. Tekstin määrä ei auta - jos sisältö on tyhjää.

Funtsi nyt.

Jeesaa.
Jussi Häkkinen

"Karate ei ole tapa kamppailla. Karate on tapa opettaa kamppailua. Nämä ovat kaksi täysin eri asiaa ja erittäin tärkeä asia ymmärrettäväksi." - Jussi Häkkinen

"Isänmaallisuus on halua tappaa ja tulla tapetuksi triviaaleista syistä." -Bertrand Russell

J. Suojanen
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 15
Viestit: 1454
Lauteille: Kesäkuu 2006
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Tatuoinnit

#1075

Viesti J. Suojanen » elo 1, 2013, 20.22

Jos Häkkinen tarkoitit viimeisintä viestiäni niin aseptiikasta olen kyllä ihan useampiakin kirjoja lukenut ja myöskin koulutusta hankkinut. En vain Wikipediaa ja Googlea käyttänyt. Jotakin myös asiasta voin sanoa ymmärtäväni. Jos ulosantini on siltä osin huonoa, pahoittelen. Ulosantini on aina ollut mitä on ollut. Se ei silti tarkoita, että lukisin asioita niistä ymmärtämättä.
Tuon otan siis loukkauksena jos nimenomaan tuosta asiasta sanot, että en ymmärrä yhtään mitään tai että sisältö on tyhjää?
Itse kun pidän noita asioita ehkä jopa tärkeämpänä kuin tatuoitua lopputulosta. Ensin kun pitäisi olla turvallisuus kunnossa ja vasta sitten voisi keskittyä siihen muuhun työhön, kun tiedetään että se muu työ voidaan turvallisesti tehdä.

Mikäli puhut viimeisimmästä viestistä, jonka osoitin sinulle niin sitten viestisi on ok. Tarkoituksella en enää mitään uutta pöytään tuonnutkaan siltä osin. Sinä sanot, että jokin on täysin turvallista ja kehotat ottamaan kalkkinappeja ja höpönhöpötät. Mitä oikeasti siihen voi vastata?
Ihon alle laitettuna ihmisillä silti on erinäisiä komplikaatioita, joista esim kutiavat ja silloin tällöin kohoilevat ääriviivat ovat "yleisiä" vaikka mitään muuta ei koskaan ilmenisikään. Se nyt vain on todellisuutta. Tämän asian voisin myös selittää, mutta silloin viestin pituus kasvaisi vähintään a4:lla ja sanoisit sen edellen olevan tyhjää sisältöä mitä en ymmärrä.

Viimeisimmässä viestissä siis korostin aseptisten toimintatapojen tärkeyttä tatuointibisneksessä ja heitin muutaman esimerkin miten asioita tehdään ajattelematta yhtään mitään, että mitä tehdään ja miksi tehdään. Ne olivat eläviä esimerkkejä oikeasta elämästä eikä googlen kätköistä löydettyjä juttuja...
Tatuointibisneksessä kun tuo ristisaastuttaminen on helpostikin mahdollista monellakin eri tavalla, joista mainitsin esimerkkinä niin mustepullot, puhelimet, kuin tatuoijan omat kasvonsa ja vaatteensakin. Mainitsin myös bakteeritehtaita, joita tatuointibisneksessä ainakin maailmalla harvemmin otetaan huomioon saati edes opetetaan vaaranpaikkoina.
Selitin myös miten nämä ovat niitä asioita, joihin pitäisi saada muutosta ja mielellään lisää koulutustakin omasta mielestäni. Viesti on pitkä, mutta siellä on sisältöä mikäli sen haluaa löytää.

Jos pidät tuota tyhjänä sisältönä niin sittenpähän pidät. En voi sinua auttaa. eikä tosin siihen minulla liikaa intoa olekaan. Itse taas pitäisin sitä tärkeänä, että asiat ymmärrettäisiin ja sisäistettäisiin tatuointibisneksessä. Sekä oltaisiin valmiita muuttamaan niitä omia toimintatapoja, kun sieltä jokin vaaranpaikkoja löydetään.
Pidän sitä jotenkin hassuna, että minä puhun miten nämä asiat pitää sisäistää ja miettiä, että miksi mitäkin tehdään... ja seuraavaksi sinä käsket minua ajattelemaan, koska en ymmärrä?
Tulevaisuudessa tosin lupaan kirjoittaa vähemmän ja lyhkäsemmin, siihen suuntaan olenkin pyrkinyt. Välillä se vain on hankala tiivistää. Eteenkin mikäli haluaa myös esimerkkejä kertoa eikä vain todeta jotakin asiaa.

Omasta mielestäni keskustelua ei ole se, että "Aseptiikaan pitäisi kiinnittää huomiota." Se on vasta kannanotto, mutta se ei perustele, että miksi pitäisi kiinnittää huomiota. Tuolaista keskustelua ilman perusteluita pidän hedelmättömänä ja turhana, siksi myös yritänkin perustella ja kertoa laajemmin asiasta kuin yhdellä lauseella. Antaa niitä esimerkkejä elävästä elämästä.

Kuvake
Mika
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 93
Viestit: 89259
Lauteille: Joulukuu 2004
Paikkakunta: Tampere
Etulaji: Pilates, HIIT
Sivulajit: Girya, Yin-jooga
Takalajit: Tanglang
Tykännyt: 850 kertaa
Tykätty: 289 kertaa
Viesti:

Tatuoinnit

#1076

Viesti Mika » loka 25, 2013, 09.08

Minusta tämä...
- En ikinä katsoisi arvostelevalla silmällä toisten tatuointeja, sillä ne ovat aina hyvin henkilökohtaisia ja niihin liittyy aina tarinansa.
...on hienoisessa ristiriidassa tämän kanssa:
- Tatuoinnit eivät ole enää erikoinen juttu, vaan tavallinen.


Toki voidaan ajatella, ettei ristiriitaa ole: tatuoinnit ovat henkilökohtaisia ja niihin liittyy tarinansa, vaikka tatuoinneista onkin tullut muoti-ilmiö. Toisaalta voidaan kysyä, ovatko esimerkiksi nuo jutussa mainitut tribaalit ihan oikeasti kovinkin henkilökohtaisia ihan kaikilla niitä kantavilla vai ovatko ne kuitenkin enemmänkin muodin mukaan määräytyneitä. Kyllähän osa ihmisistä uskoakseni kuvittaa ihoaan aika vähäisin perustein. Siinä ei tietenkään ole mitään väärää, mutta silloin ei nähdäkseni voida sanoa, että tatuointeihin liittyy aina oma tarinansa. Tai no, riippuu vähän miten tarina määritellään, mutta sitten pitäisi kyllä määritellä henkilökohtaisuuskin.
ไม่เป็นไร
Zen, I haz it.

Potki etuja!

Kuvake
Point
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 7
Viestit: 6870
Lauteille: Tammikuu 2009
Tykännyt: 42 kertaa
Tykätty: 28 kertaa

Tatuoinnit

#1077

Viesti Point » loka 25, 2013, 09.18

Mika kirjoitti: . Kyllähän osa ihmisistä uskoakseni kuvittaa ihoaan aika vähäisin perustein. Siinä ei tietenkään ole mitään väärää, mutta silloin ei nähdäkseni voida sanoa, että tatuointeihin liittyy aina oma tarinansa. Tai no, riippuu vähän miten tarina määritellään, mutta sitten pitäisi kyllä määritellä henkilökohtaisuuskin.

Ystäväni mies pyöritti tatuointistudiota ja on alallaan nykyään aika arvostettu ammattilainen. Hän ei voi ymmärttää miksi tatuoihin pitäisi aina liittyä "Joku tarina". Eikö niitä voi ottaa yksinkertaisesti siitä syystä, että ne näyttävät hyvältä. (kaveri on keskittynyt "perustribaalien" sijaan, hieman vaativimpiin töihin. Kuulemma aina asiakkaan alkaessa tarinoida, että tämä tilaamani lohikäärme, kissa, vompatti tms. kuvastaa jotain henkilökohtaista, hän sulkee korvansa ja nyökyttelee vaan. Lähes kaikki tarinat on jo kuultu... Tuollakin asiakaspalvelualalla tapahtuu lievää kyynistymistä. :)
Detox ei ole pelkkä dietti. Se on elämäntapa.

Kuvake
Mika
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 93
Viestit: 89259
Lauteille: Joulukuu 2004
Paikkakunta: Tampere
Etulaji: Pilates, HIIT
Sivulajit: Girya, Yin-jooga
Takalajit: Tanglang
Tykännyt: 850 kertaa
Tykätty: 289 kertaa
Viesti:

Tatuoinnit

#1078

Viesti Mika » loka 25, 2013, 09.41

Ainakin minusta ihan vain estetiikan vuoksi hakattu kuva on ihan samanarvoinen kuva kuin mistä tahansa muusta syystä hakattu kuva. Ihmiset ovat erilaisia: jollekulle se tarina voi olla hyvinkin henkilökohtainen, jollekulle toiselle se voi olla vaikka vitsinomainen, ja kolmannella ei varsinaista tarinaa ole lain. Kukin tyylillään.
ไม่เป็นไร
Zen, I haz it.

Potki etuja!

Aikku
munillepotkija
Viestit tässä aiheessa: 21
Viestit: 773
Lauteille: Syyskuu 2008
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Tatuoinnit

#1079

Viesti Aikku » loka 26, 2013, 11.37

Vai onko trendi sittenkin se että tatuointiin on liityttävä jokin henkilökohtainen tarina?
Kahdesta näkyvämmästä tatuoinnistani kysellään aina onko niillä jotain tarinaa; molemmilla on, mutta toisella se on konkreettisempi kuin toisella. Ranteissa olevat valkoisella musteella tehdyt tekstit taasen ovat henkilökohtaisuudellaan sitä tasoa etten edes kaikille ihmisille niitä halua avata sen enempää. Niitä ei kyllä monet edes huomaa ja jos huomaavat niin kysymys on tyyliin "mitä arpia sulla on ranteissa?".
"hikiset ihmissolmut pelastaa mut ihmissuhdesolmuilta"

Kuvake
tonik
munillepotkija
Viestit tässä aiheessa: 12
Viestit: 920
Lauteille: Helmikuu 2007
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Tatuoinnit

#1080

Viesti tonik » loka 26, 2013, 12.29

Näkisin että aika moni tatuointi epäonnistuu. Kyllä, itsellä mutta myös muilla. Tutuilla ja mitä nähnyt, sekä tunnen tatskaajan jolla ehkä 1/5 kuvasta onnistuu jotenkuten.

Aikasemmin oli mun mielestä paremmin, syystä että nykyään moni "taiteilija" tahtoo itse piirtää sen kuvan, ei tehdä valmiista kansioista kuten ennen. Koska se on taiteellisempaa. Tai jotain. Lisäks nykypäivänä homma menee liukuhihnalta.

Jos katsoo vaikkapa huipputatuoija haussa ohjelmaa, siinä mokataan kaiken aikaa vaikka tekijät huippuja.
Sama helsinkissä."tää on parempi ku osasin kuvitella" sanoo huom ihan jokainen.
Virheitä on tässäkin todella paljon. Jos on silmää katsoa.


Vastaa

Lauteilla

Potkulaisia lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 9 kurkkijaa