Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti.
Juustoketju
Valvoja: Valvoja
Juustoketju
Juustoketjua pyydettiin, nyt hän on täällä!
Aiheina juustosuositukset, parhaat juustoa hyödyntävät ohjeet, taivaassa luodut makuliitot, juuston valmistaminen itse.
Aiheina juustosuositukset, parhaat juustoa hyödyntävät ohjeet, taivaassa luodut makuliitot, juuston valmistaminen itse.
- AlexMachine
- etupotkija
- Viestit tässä aiheessa: 3
- Viestit: 6423
- Lauteille: Elokuu 2006
- Paikkakunta: Vaasa
- Etulaji: Nyrkkeily
- Sivulajit: Sra, IDPA
- Takalajit: Mil Fight, Pekiti Tirsia, Escrima
Juustoketju
Punajuuri ja vuohenjuustohan on aivan loistava makupari. Esim näistä yhdistelemällä saa loistavaa risottoa jos vähän viitsii nähdä vaivaa.
The beatings will continue until morale improves.
-
- polveenpotkija
- Viestit tässä aiheessa: 2
- Viestit: 147
- Lauteille: Tammikuu 2008
- Paikkakunta: Tampere
Juustoketju
Kappas.
Joo, melkoisen hyvänmakuista oli tuo Valion täyteläinen edam, kuten tuolla hyvien vibojen ketjussa mainitsinkin. En tiedä, mitä juustoexpertit on mieltä, mutta itse yllätyin maun hyvyydestä. Kun on jotenkin tottunut, että edamit ei maistu oikein miltään.
Tämmöisen uuden puolen olen löytänyt itsestäni, että jostain syystä saan hyviä fiiliksiä hyvien juustojen maistelusta ja uusien kokeilusta. Paljoakaan en juustoista tiedä, mutta sepä kun ei estä kokeilemasta. Tykkään pitää kokeilussa aluksi muut muuttujat kuin juuston kontrolloituina, jotta erottaa sen maun. Eli ensin pelkiltään, sitten Porokylän tuliaislimppusiivun päällä...
Suosituksia olisi mukava kuulla. Oma suosikkini tällä hetkellä on ehkä Alppi Kreivi. Liekö jokin Tilsit-tyyppinen. Pitäisi kokeilla muitakin samantapaisia...
Joo, melkoisen hyvänmakuista oli tuo Valion täyteläinen edam, kuten tuolla hyvien vibojen ketjussa mainitsinkin. En tiedä, mitä juustoexpertit on mieltä, mutta itse yllätyin maun hyvyydestä. Kun on jotenkin tottunut, että edamit ei maistu oikein miltään.
Tämmöisen uuden puolen olen löytänyt itsestäni, että jostain syystä saan hyviä fiiliksiä hyvien juustojen maistelusta ja uusien kokeilusta. Paljoakaan en juustoista tiedä, mutta sepä kun ei estä kokeilemasta. Tykkään pitää kokeilussa aluksi muut muuttujat kuin juuston kontrolloituina, jotta erottaa sen maun. Eli ensin pelkiltään, sitten Porokylän tuliaislimppusiivun päällä...
Suosituksia olisi mukava kuulla. Oma suosikkini tällä hetkellä on ehkä Alppi Kreivi. Liekö jokin Tilsit-tyyppinen. Pitäisi kokeilla muitakin samantapaisia...
- AlexMachine
- etupotkija
- Viestit tässä aiheessa: 3
- Viestit: 6423
- Lauteille: Elokuu 2006
- Paikkakunta: Vaasa
- Etulaji: Nyrkkeily
- Sivulajit: Sra, IDPA
- Takalajit: Mil Fight, Pekiti Tirsia, Escrima
Juustoketju
Lisää juustoista. Ostin joltain Hollantilaiselta kauppiaalta joulumarkkinoilta 4 eri juustoa viipaleen. Eräänlaista savujuustoa (joka maistui ihan kotimaiselle Kipparille..) ei erikoista mutta syötävää. Sitten chili juustoa, tämä oli mukava yllätys, ei liian tulista ja sopi mainiosti hapankorppujen kanssa. 2 eri ikäistä Goudaa (jotka ovat yleensä suosikkejani). Tällä kertaa 6-vuotias Gouda yllätti positiivisesti. Väriltään syvän keltaista, jopa ruskeaan vivahtavaa, struktuuri oli tiivistä ja kovaa, maku erittäin kermainen ja täyteläinen, nousi vielä lisää makuja kun pureskeli. Tätä menikin sitten lähes kaikki mitä oli hyvän punaviinin kanssa.
Tulee sitten samalla viinisuosituskin. http://www.alko.fi/tuotteet/fi/450187" onclick="window.open(this.href);return false;
Eli Zenato Valpolicella superiore. Vuosikerta 2009 oli erittäin hyvä, nyt enää 2010 jäljellä täällä Alkoissa, mutta lähes yhtä hyvää. Tämä hakkaa helposti saman tuottajan 20€ hintaisen superioren.
Viinejä on maisteltu paljon ja tätä voisi väittää yhdeksi parhaista hinta/laatusuhteeltaan olevaksi.
Tulee sitten samalla viinisuosituskin. http://www.alko.fi/tuotteet/fi/450187" onclick="window.open(this.href);return false;
Eli Zenato Valpolicella superiore. Vuosikerta 2009 oli erittäin hyvä, nyt enää 2010 jäljellä täällä Alkoissa, mutta lähes yhtä hyvää. Tämä hakkaa helposti saman tuottajan 20€ hintaisen superioren.
Viinejä on maisteltu paljon ja tätä voisi väittää yhdeksi parhaista hinta/laatusuhteeltaan olevaksi.
The beatings will continue until morale improves.
Juustoketju
Minkä (juuston) kanssa tuota viiniä on tarkoitus nauttia?
Ai niin, sitten varoituksen sana: juuston kanssa ei sitten "saa" nauttia viinirypäleitä, jos otetaan viiniä; muuten maut menevät sekamelskaksi.
Siis vaikka kovin usein tosiaan niitä rypäleitä siihen lautaselle/tarjoittimelle laitetaankin, niin tuoreista hedelmistä vaikkapa omenan tai päärynän lohkot toimivat paremmin (leikataan juuri ennen tarjoilua, etteivät tummu ja mene muuten pilalle)
Ai niin, sitten varoituksen sana: juuston kanssa ei sitten "saa" nauttia viinirypäleitä, jos otetaan viiniä; muuten maut menevät sekamelskaksi.
Siis vaikka kovin usein tosiaan niitä rypäleitä siihen lautaselle/tarjoittimelle laitetaankin, niin tuoreista hedelmistä vaikkapa omenan tai päärynän lohkot toimivat paremmin (leikataan juuri ennen tarjoilua, etteivät tummu ja mene muuten pilalle)
- AlexMachine
- etupotkija
- Viestit tässä aiheessa: 3
- Viestit: 6423
- Lauteille: Elokuu 2006
- Paikkakunta: Vaasa
- Etulaji: Nyrkkeily
- Sivulajit: Sra, IDPA
- Takalajit: Mil Fight, Pekiti Tirsia, Escrima
Juustoketju
Testailin kahden eri Goudan kanssa, molemmat vähän enemmän kypsyneitä. Tuota viiniä suosittelen ihan yleisesti, ei pelkästään juustojen kanssa. Erittäin hyvä ns seurustelujuomakin.
The beatings will continue until morale improves.
Juustoketju
Se on vain Maillard-reaktio ei se tapa.Jorge kirjoitti: omenan tai päärynän lohkot toimivat paremmin (leikataan juuri ennen tarjoilua, etteivät tummu ja mene muuten pilalle)
Portviini, not bad, prefer Madeira.Tero kirjoitti: Jouluna: portviini, stilton, ja piparkakku.
Blue Stilton, never, never again.
Piparkakku, kumariinia vältellen ok, pitäisi olla aito Ceylonin Cinnamomum verum, mutta se on yleensä (kumma kyllä) huonosti merkitty. Toisaalta Sri Lankassa ei juuri muuta viljellä, joten jos on sieltä kotoisin niin todennäköisyys on aika suuri.
-
- Viestit tässä aiheessa: 1
Juustoketju
Gruyère on ehkäpä kaikista juustolaaduista eniten mun mieleen, viimeksi kesällä ostin täällä Seinäjoella vierailleelta ranskalaiselta torilta ranskalaista varianttia Beaufortia, ja sitten alkuperäisempää sveitsiläistä réserveä. Sitten semmonen perusvakkarijuusto on ihan Citymarketista löytyvä Old Dutch Master Gouda. Ja löytyyhän noita Gruyèrejä tuolta cittaristakin kaikenmoisia, muttei mitään spessumpaa.
Kaikenlaista tulee testittyä, enkä kauhean laajasti vielä tiedä juustoista, mutta hyvin samanlaista fiilistelyä tämä on kuin viskien, viinien tai sikareiden kanssa; kun löytyy se yks tosi hyvä, niin siitä on helppo laajentaa sitten ympäriltä makuelämyksiä samantyyppisistä tuotteista. Aika nopsaan se löytyy se oma juttu, ettei tarvi harjoittaa mitään hakuammuntaa, ja sekoilla sitten juomavalintojenkin kanssa siihen päälle, siihen se kuitenkin helposti menee jos tietoutta on vähän ja mitään linjaa ei ole valinnut. Se on siis mun ihan yhtä turhaa yrittää maistella Raclette-juustoja ku Bourbon-viskejä, toki juustot armahtaa paljon helpommin
Yleensä maistelen juustoja soppeliksi havaitsemieni teekupposten kanssa. Sitten jos tarkotus on panostaa tilanteeseen enemmän, niin jokin raikas ja marjaisa punaviini mukaan, Beaujolaisit (Gamay) toimii mulle, tai sitten jos on valinnut erityisen vahvaa juustoa, niin siirryn viinissä omaan vakiooni, Casillero del Diablo Cabernet Sauvignon.
Kaikenlaista tulee testittyä, enkä kauhean laajasti vielä tiedä juustoista, mutta hyvin samanlaista fiilistelyä tämä on kuin viskien, viinien tai sikareiden kanssa; kun löytyy se yks tosi hyvä, niin siitä on helppo laajentaa sitten ympäriltä makuelämyksiä samantyyppisistä tuotteista. Aika nopsaan se löytyy se oma juttu, ettei tarvi harjoittaa mitään hakuammuntaa, ja sekoilla sitten juomavalintojenkin kanssa siihen päälle, siihen se kuitenkin helposti menee jos tietoutta on vähän ja mitään linjaa ei ole valinnut. Se on siis mun ihan yhtä turhaa yrittää maistella Raclette-juustoja ku Bourbon-viskejä, toki juustot armahtaa paljon helpommin
Yleensä maistelen juustoja soppeliksi havaitsemieni teekupposten kanssa. Sitten jos tarkotus on panostaa tilanteeseen enemmän, niin jokin raikas ja marjaisa punaviini mukaan, Beaujolaisit (Gamay) toimii mulle, tai sitten jos on valinnut erityisen vahvaa juustoa, niin siirryn viinissä omaan vakiooni, Casillero del Diablo Cabernet Sauvignon.
- injunjack
- kylkeenpotkija
- Viestit tässä aiheessa: 1
- Viestit: 1617
- Lauteille: Heinäkuu 2005
- Paikkakunta: Helsingin mlk.
- Etulaji: Seibukania - perkele
Juustoketju
Musta Pekka on hyvää,
samoin eri Tilsiter juustot, Gryurekin menee näppärästi alas....
samoin eri Tilsiter juustot, Gryurekin menee näppärästi alas....
-REMEMBER; SOME PEOPLE ARE ALIVE SIMPLY BECAUSE IT IS ILLEGAL TO SHOOT THEM-
Kauas on pitkä matka.
https://www.facebook.com/SeibukanPKS/
Kauas on pitkä matka.
https://www.facebook.com/SeibukanPKS/
- Mänzy
- etupotkija
- Viestit tässä aiheessa: 1
- Viestit: 4951
- Lauteille: Maaliskuu 2005
- Paikkakunta: Helsinki
- Etulaji: Bujinkan Budo Taijutsu, HEMA
- Takalajit: Brasilialainen jujutsu, historiallinen miekkailu (italialainen tyyli)
Juustoketju
Appenzeller-juustot ovat oma suosikkini tällä hetkellä. Ehdottomasti paras tähän asti maistamani on kotimainen Armas.
Monia chiligoudajuustoja voisi myös syödä kokonaan yhdeltä istumalta.
Monia chiligoudajuustoja voisi myös syödä kokonaan yhdeltä istumalta.
Mikko Mänttäri
In the game of thrones you win, fanat ad patolg, or you die.
In the game of thrones you win, fanat ad patolg, or you die.
Juustoketju
Hollantilainen gouda on joskus maistunut, taakse jäänyt. Aurakin on jäänyt pois. Jotain sinihomejuustoa kyllä pitää joulun alla veistää piparkakun päälle.
Ranskan reissulla pääsi maistamaan vuohenjuustoa suoraan tilalta, oi että.
Savujuustot paahtoleivän (kunnon leipää paahdettuna, ei mitään höttöä) päällä ovat kanssa olleet maukkaita.
Ranskan reissulla pääsi maistamaan vuohenjuustoa suoraan tilalta, oi että.
Savujuustot paahtoleivän (kunnon leipää paahdettuna, ei mitään höttöä) päällä ovat kanssa olleet maukkaita.
- bodyguard
- päähänpotkija
- Viestit tässä aiheessa: 1
- Viestit: 22944
- Lauteille: Syyskuu 2005
- Paikkakunta: Helsinki
Juustoketju
Espanjalainen Manchego oliivien tms. pikkunaposteltavien ja viinin tai oluen kanssa on aivan loistavaa 8-)
-I thought you were cool.
-I am. And you know what makes me cool? The fact that your opinion means less than squat to me.
Blogi
-I thought you were cool.
-I am. And you know what makes me cool? The fact that your opinion means less than squat to me.
Blogi
Juustoketju
Ääni myös manchegolle! Ja tuossa aiemmin tuli todettua, että porkkana-kurpitsahillo rokkaa erityisesti valkohomejuustoja. En hirveästi juustoista tiedä, muuta kuin että ne ovat hyviä, ja eri juustoja on äärettömän miellyttävää testailla.
Erikoisimpia maistamiani juustoja on norjalainen herajuusto, jonka loppumakuna maistuu lakritsi! Ja pitäisi löytyä ihan marketeista.
Erikoisimpia maistamiani juustoja on norjalainen herajuusto, jonka loppumakuna maistuu lakritsi! Ja pitäisi löytyä ihan marketeista.
Lauteilla
Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei potkulaisia ja 35 kurkkijaa