Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Juustoketju

Pannu aina kuumana ja pöydissä tilaa. Keskustelua kamppailulajien ulkopuolelta huumoria unohtamatta. :)

Valvoja: Valvoja

Kuvake
Elina
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 2
Viestit: 16300
Lauteille: Joulukuu 2004

Juustoketju

#1

Viesti Elina »

Juustoketjua pyydettiin, nyt hän on täällä!

Aiheina juustosuositukset, parhaat juustoa hyödyntävät ohjeet, taivaassa luodut makuliitot, juuston valmistaminen itse.
Kuvake
AlexMachine
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 3
Viestit: 6423
Lauteille: Elokuu 2006
Paikkakunta: Vaasa
Etulaji: Nyrkkeily
Sivulajit: Sra, IDPA
Takalajit: Mil Fight, Pekiti Tirsia, Escrima

Juustoketju

#2

Viesti AlexMachine »

Punajuuri ja vuohenjuustohan on aivan loistava makupari. Esim näistä yhdistelemällä saa loistavaa risottoa jos vähän viitsii nähdä vaivaa.
The beatings will continue until morale improves.
PeeVee
polveenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 2
Viestit: 147
Lauteille: Tammikuu 2008
Paikkakunta: Tampere

Juustoketju

#3

Viesti PeeVee »

Kappas. :)

Joo, melkoisen hyvänmakuista oli tuo Valion täyteläinen edam, kuten tuolla hyvien vibojen ketjussa mainitsinkin. En tiedä, mitä juustoexpertit on mieltä, mutta itse yllätyin maun hyvyydestä. Kun on jotenkin tottunut, että edamit ei maistu oikein miltään.

Tämmöisen uuden puolen olen löytänyt itsestäni, että jostain syystä saan hyviä fiiliksiä hyvien juustojen maistelusta ja uusien kokeilusta. Paljoakaan en juustoista tiedä, mutta sepä kun ei estä kokeilemasta. Tykkään pitää kokeilussa aluksi muut muuttujat kuin juuston kontrolloituina, jotta erottaa sen maun. Eli ensin pelkiltään, sitten Porokylän tuliaislimppusiivun päällä...

Suosituksia olisi mukava kuulla. Oma suosikkini tällä hetkellä on ehkä Alppi Kreivi. Liekö jokin Tilsit-tyyppinen. Pitäisi kokeilla muitakin samantapaisia...
Kuvake
PDC
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 4
Viestit: 3966
Lauteille: Syyskuu 2008
Paikkakunta: Kokkola
Etulaji: Aikido

Juustoketju

#4

Viesti PDC »

Kuva

Kuva

Itse tykkään eniten Cathedral cityn extra maturesta, cheddar siis. Sitä saa ainakin cittarista. Tosi halpaakin, onko jotain 2.80€ paketti.

Kuva
Kuvake
Tero
munillepotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 760
Lauteille: Huhtikuu 2005
Paikkakunta: Helsinki

Juustoketju

#5

Viesti Tero »

Punajuuri ja vuohenjuusto on kyllä hyvää.

Jouluna: portviini, stilton, ja piparkakku.
Kuvake
AlexMachine
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 3
Viestit: 6423
Lauteille: Elokuu 2006
Paikkakunta: Vaasa
Etulaji: Nyrkkeily
Sivulajit: Sra, IDPA
Takalajit: Mil Fight, Pekiti Tirsia, Escrima

Juustoketju

#6

Viesti AlexMachine »

Lisää juustoista. Ostin joltain Hollantilaiselta kauppiaalta joulumarkkinoilta 4 eri juustoa viipaleen. Eräänlaista savujuustoa (joka maistui ihan kotimaiselle Kipparille..) ei erikoista mutta syötävää. Sitten chili juustoa, tämä oli mukava yllätys, ei liian tulista ja sopi mainiosti hapankorppujen kanssa. 2 eri ikäistä Goudaa (jotka ovat yleensä suosikkejani). Tällä kertaa 6-vuotias Gouda yllätti positiivisesti. Väriltään syvän keltaista, jopa ruskeaan vivahtavaa, struktuuri oli tiivistä ja kovaa, maku erittäin kermainen ja täyteläinen, nousi vielä lisää makuja kun pureskeli. Tätä menikin sitten lähes kaikki mitä oli hyvän punaviinin kanssa.
Tulee sitten samalla viinisuosituskin. http://www.alko.fi/tuotteet/fi/450187" onclick="window.open(this.href);return false;
Eli Zenato Valpolicella superiore. Vuosikerta 2009 oli erittäin hyvä, nyt enää 2010 jäljellä täällä Alkoissa, mutta lähes yhtä hyvää. Tämä hakkaa helposti saman tuottajan 20€ hintaisen superioren.
Viinejä on maisteltu paljon ja tätä voisi väittää yhdeksi parhaista hinta/laatusuhteeltaan olevaksi.
The beatings will continue until morale improves.
Kuvake
Jorge
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 11231
Lauteille: Kesäkuu 2008

Juustoketju

#7

Viesti Jorge »

Minkä (juuston) kanssa tuota viiniä on tarkoitus nauttia?

Ai niin, sitten varoituksen sana: juuston kanssa ei sitten "saa" nauttia viinirypäleitä, jos otetaan viiniä; muuten maut menevät sekamelskaksi.

Siis vaikka kovin usein tosiaan niitä rypäleitä siihen lautaselle/tarjoittimelle laitetaankin, niin tuoreista hedelmistä vaikkapa omenan tai päärynän lohkot toimivat paremmin (leikataan juuri ennen tarjoilua, etteivät tummu ja mene muuten pilalle)
Kuvake
AlexMachine
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 3
Viestit: 6423
Lauteille: Elokuu 2006
Paikkakunta: Vaasa
Etulaji: Nyrkkeily
Sivulajit: Sra, IDPA
Takalajit: Mil Fight, Pekiti Tirsia, Escrima

Juustoketju

#8

Viesti AlexMachine »

Testailin kahden eri Goudan kanssa, molemmat vähän enemmän kypsyneitä. Tuota viiniä suosittelen ihan yleisesti, ei pelkästään juustojen kanssa. Erittäin hyvä ns seurustelujuomakin.
The beatings will continue until morale improves.
Aihki
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 6229
Lauteille: Joulukuu 2010

Juustoketju

#9

Viesti Aihki »

Jorge kirjoitti: omenan tai päärynän lohkot toimivat paremmin (leikataan juuri ennen tarjoilua, etteivät tummu ja mene muuten pilalle)
Se on vain Maillard-reaktio ei se tapa.
Tero kirjoitti: Jouluna: portviini, stilton, ja piparkakku.
Portviini, not bad, prefer Madeira.
Blue Stilton, never, never again.
Piparkakku, kumariinia vältellen ok, pitäisi olla aito Ceylonin Cinnamomum verum, mutta se on yleensä (kumma kyllä) huonosti merkitty. Toisaalta Sri Lankassa ei juuri muuta viljellä, joten jos on sieltä kotoisin niin todennäköisyys on aika suuri.
Poista käyttäjä 3276
Viestit tässä aiheessa: 1

Juustoketju

#10

Viesti Poista käyttäjä 3276 »

Gruyère on ehkäpä kaikista juustolaaduista eniten mun mieleen, viimeksi kesällä ostin täällä Seinäjoella vierailleelta ranskalaiselta torilta ranskalaista varianttia Beaufortia, ja sitten alkuperäisempää sveitsiläistä réserveä. Sitten semmonen perusvakkarijuusto on ihan Citymarketista löytyvä Old Dutch Master Gouda. Ja löytyyhän noita Gruyèrejä tuolta cittaristakin kaikenmoisia, muttei mitään spessumpaa.

Kaikenlaista tulee testittyä, enkä kauhean laajasti vielä tiedä juustoista, mutta hyvin samanlaista fiilistelyä tämä on kuin viskien, viinien tai sikareiden kanssa; kun löytyy se yks tosi hyvä, niin siitä on helppo laajentaa sitten ympäriltä makuelämyksiä samantyyppisistä tuotteista. Aika nopsaan se löytyy se oma juttu, ettei tarvi harjoittaa mitään hakuammuntaa, ja sekoilla sitten juomavalintojenkin kanssa siihen päälle, siihen se kuitenkin helposti menee jos tietoutta on vähän ja mitään linjaa ei ole valinnut. Se on siis mun ihan yhtä turhaa yrittää maistella Raclette-juustoja ku Bourbon-viskejä, toki juustot armahtaa paljon helpommin :D

Yleensä maistelen juustoja soppeliksi havaitsemieni teekupposten kanssa. Sitten jos tarkotus on panostaa tilanteeseen enemmän, niin jokin raikas ja marjaisa punaviini mukaan, Beaujolaisit (Gamay) toimii mulle, tai sitten jos on valinnut erityisen vahvaa juustoa, niin siirryn viinissä omaan vakiooni, Casillero del Diablo Cabernet Sauvignon.
Kuvake
injunjack
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 1617
Lauteille: Heinäkuu 2005
Paikkakunta: Helsingin mlk.
Etulaji: Seibukania - perkele

Juustoketju

#11

Viesti injunjack »

Musta Pekka on hyvää,

samoin eri Tilsiter juustot, Gryurekin menee näppärästi alas....
-REMEMBER; SOME PEOPLE ARE ALIVE SIMPLY BECAUSE IT IS ILLEGAL TO SHOOT THEM-

Kauas on pitkä matka.
https://www.facebook.com/SeibukanPKS/
Kuvake
Mänzy
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 4951
Lauteille: Maaliskuu 2005
Paikkakunta: Helsinki
Etulaji: Bujinkan Budo Taijutsu, HEMA
Takalajit: Brasilialainen jujutsu, historiallinen miekkailu (italialainen tyyli)

Juustoketju

#12

Viesti Mänzy »

Appenzeller-juustot ovat oma suosikkini tällä hetkellä. Ehdottomasti paras tähän asti maistamani on kotimainen Armas.

Monia chiligoudajuustoja voisi myös syödä kokonaan yhdeltä istumalta.
Mikko Mänttäri

In the game of thrones you win, fanat ad patolg, or you die.
Kuvake
Nicodemus
sääreenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 96
Lauteille: Elokuu 2008

Juustoketju

#13

Viesti Nicodemus »

Hollantilainen gouda on joskus maistunut, taakse jäänyt. Aurakin on jäänyt pois. Jotain sinihomejuustoa kyllä pitää joulun alla veistää piparkakun päälle.
Ranskan reissulla pääsi maistamaan vuohenjuustoa suoraan tilalta, oi että.
Savujuustot paahtoleivän (kunnon leipää paahdettuna, ei mitään höttöä) päällä ovat kanssa olleet maukkaita.
Kuvake
bodyguard
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 22944
Lauteille: Syyskuu 2005
Paikkakunta: Helsinki

Juustoketju

#14

Viesti bodyguard »

Espanjalainen Manchego oliivien tms. pikkunaposteltavien ja viinin tai oluen kanssa on aivan loistavaa 8-)

‎-I thought you were cool.
-I am. And you know what makes me cool? The fact that your opinion means less than squat to me.

Blogi
Kuvake
Elina
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 2
Viestit: 16300
Lauteille: Joulukuu 2004

Juustoketju

#15

Viesti Elina »

Ääni myös manchegolle! Ja tuossa aiemmin tuli todettua, että porkkana-kurpitsahillo rokkaa erityisesti valkohomejuustoja. En hirveästi juustoista tiedä, muuta kuin että ne ovat hyviä, ja eri juustoja on äärettömän miellyttävää testailla.

Erikoisimpia maistamiani juustoja on norjalainen herajuusto, jonka loppumakuna maistuu lakritsi! Ja pitäisi löytyä ihan marketeista.
Vastaa

Lauteilla

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei potkulaisia ja 35 kurkkijaa