Mika kirjoitti:
Luulisin että noiden n. 25 000 ihmisen joukosta joku voi nähdäkin kasvissyönnin — joka on muuten aika lailla eri asia kuin vegaanius — hyvät puolet. Varmaankin se ainakin hävittää joitakin ennakkoluuloja. Jotkut kenties kuvittelevat kasvisruokavalion olevan monimutkaista sekä ravinteetonta ja mautonta. Mitään näistähän sen ei todellakaan tarvitse olla. Minä pystyn lyhyessä ajassa loihtimaan ihan syömäkelpoista kasvisruokaa, vaikken tosiaan mikään @Mjölnirin tai vaikka @Mikkem:n veroinen kokki olekaan, en li-ki-main-kaan.
Kyllähän monet tätä lukevista tietävät kuinka härskiä, rumaa ja kuvottavaa tehotuontanto voi olla, mutta kaikki, vaikkapa teini-ikäiset, eivät tiedä. Tällainen tempaus lisää yleistä tietoisuutta melko varmasti.
Koska tiedätte, etten ole saarnaaja, kuten olen sanonutkin, kysyn teiltä lihansyöjiltä nyt ihan ilman sarvia ja hampaita yhden kysymyksen, jonka pohjaoletuksena on tietoisuus tehotuotannon ongelmista. Miksi silti syötte tehotuotettua lihaa? Kysyn tätä ihan aidosti ja vilpittömästi uteliaisuudesta, vaikken nyt jaksakaan höystää kysymystäni millään hymiöillä.
Pidän lihasta niin paljon, että syön välillä tehotuotettuakin. Tosin, söisin mieluummin ettisemmin tuotettua lihaa, jos sitä olisi helposti saatavilla. Pyrin pääosin syömään riistaa ja villikalaa, mutta esim viime vuonna kävi sillä tavalla, että en saanut riittävästi saalista, joten ei riittänyt koko vuodeksi.
Pidän kuitenkin kasvispäiviä, sillä osaan tehdä myös hyvää kasvisruokaa, eli en pidä myöskään minään itseisarvona lihansyöntiä.
Olen haaveillut sellaisesta, että kun jään eläkkeelle, niin ehtisin käydä sen verran paljon metsällä ja kalassa, ettei tarvitsisi perheelle syöttää ollenkaan muuta kuin villinä kasvanutta lihaa ja kalaa, sekä pari kasvispäivää joka viikko.
Hyvä ja helppo pastakastike (lakto-ovo-versio):
raasta kolme raakaa, kuorittua punajuurta.
Silppua sipuli ja kaksi valkosipulin kynttä
kuullota sipuleita öljyssä
lisää punajuuriraaste ja 2 dl vettä kattilaan ja hauduttele kannen alla 20 min
keitä pastaa
lisää 150 g vuohenjuustoa punajuuren joukkoon
lisää keitetty pasta kastikkeeseen
mausta suolalla ja pippurilla