Moi! Luo tili ja ota osaa iloiseen keskusteluun. 🙂

Pitäisikö kannabis laillistaa Suomessa?

Pannu aina kuumana ja pöydissä tilaa. Keskustelua kamppailulajien ulkopuolelta huumoria unohtamatta. :)

Valvoja: Valvoja

Vastaa

Pitäisikö kannabis vapauttaa Suomessa?

Depenalisoida
5
6%
Dekriminalisoida
8
9%
Laillistaa
51
60%
Ei muutosta nykytilanteeseen
15
18%
En osaa sanoa
6
7%
 
Ääniä yhteensä: 85

Kuvake
taikuri
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 85
Viestit: 2719
Lauteille: Kesäkuu 2008
Paikkakunta: Mazatlan, Sinaloa, Mx
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Pitäisikö kannabis laillistaa Suomessa?

#91

Viesti taikuri »

Kaikkiin päihteisiin liittyy haittapuolia. Mutta tämän hetkinen kannabiksen demonisointi on liioiteltua verrattuna esimerkiksi alkoholin aiheuttamiin haittoihin. Alaikäisille kannabis ei kuulu, kuten ei alkoholikaan. Kuinka moni klinikalle "joutuvista" oikeasti tarvitsee apua, vai onko tämä pakkokeino joka suoritetaan, koska joku joskus viisaampana on päättänyt että näin toimitaan? Miksei alkoholista tai tupakasta kiinnijäänyttä "pakkohoideta"? Lisäksi tulee huomata mahdollisesti loppuiän vaikuttava syrjäyttävä mekanismi, joka kiinnijäämiseen liittyy.

Kannatan ehdottomasti laadukkaan kannabiksen kontrolloitua kasvatusta ja kauppaa. Silloin tiedetään mitä käytetään ja hämärän kaman liikkuminen vähenee. En ymmärrä uppiniskaista vastustamista asiassa, varsinkaan kun monikaan (vastustajista) ei ole edes kokeillut kannabista. Ihmisiä pitää valistaa faktoilla eikä pelotella hölynpölyllä. Paljon vasta-argumenttina käytetty skitsofreniariski, on vain murto-osalla väestöstä ja tällaisissa tapauksissa tiedon levittäminen ja muistuttaminen kohonneesta psykoosiriskistä tulee mainita. Sama koskee alkoholia, se koukuttaa ja pitkällisellä käytöllä tekee ihmisestä pelkän raunion. On aika muuttaa asenteita ja avata silmiä ja laajentaa horisonttia. Kannabiksen kanssa kohtuullisuus on a ja o, kuten elämässä monella muullakin osa-alueella.
Kannabis ruuhkautti nuorisoklinikan Turussa

Nuorten kannabispotilaiden nopea lisääntyminen kiristää Turun kaupungin lasten ja nuorten poliklinikan resursseja.

Kannabiksen käytön takia hoitoon ohjattavien turkulaisnuorten määrä on kaksinkertaistunut viime vuosina.

Koska tapaukset tulevat ryppäinä, hoidon aloittamiseen voi mennä jopa kuukausia.

Tänä vuonna Turun kaupungin nuorisopoliklinikan jonotusaika on ollut keskimäärin puolitoista kuukautta.

Nuorimmat kannabiksen käytön vuoksi nuorisopoliklinikalle ohjatut ovat 12-vuotiaita.

Rehtori Jyrki Latva Turun Mikaelin yhtenäiskoulusta sanoo, että nuorten kannabiksen käyttö on kasvanut huolestuttavasti viime vuosina. Hänen mukaansa hoidon aloituksen venyminen johtaa herkästi siihen, että koulu jää yksin nuorten päihteidenkäytön kanssa.

– Sen jälkeen kun kannabiksen käyttö on todettu, ei koulu voi tehdä juuri mitään. Yhteiskunnan olisi puututtava näihin ongelmiin riittävän vahvasti.

Nuorisopoliklinikan hoitaja Terhi Toivonen muistuttaa, että nuoren elämäntapojen muuttaminen on hyvin hidas prosessi.

– Monesti tuloksia odotetaan liian nopeasti. Asenteen ja kaveriporukan muuttaminen on nuorille yhtä vaikeaa kuin aikuisillekin. Vanhempien ja koulun tuki on tärkeää, mutta muutoksen on tultava nuoren omasta oivalluksesta.


Sitten saamme jälleen lukea jutun jossa asiantunteva poliisi kertoo rivien välissä mielipiteensä siitä ettei kannabiksesta saa julkisesti puhua muuten kuin paheksuvaan sävyyn. Kyllä... Suomessa, vuonna 2014.
Kannabis valtaa alaa – Kanta-Hämeessä tilastoharhoja

Poliisi tehosti huumevalvontaa vankilapaikkakunnilla. Nuorimmat käyttäjät alle kymmenvuotiaita.

Kannabis on ainoa huume, jonka käyttö on lisääntynyt koko Suomessa. Kanta-Hämeen suuntaus noudattelee samaa kaavaa sillä erolla, että tilanne näyttää vielä muuta Suomea pahemmalta.

– Poliisi tehosti valvontaa vankilapaikkakunnilla ja siitä seurasi huumepiikki, kertoo Rikoskomisario Pälvi Suokas Hämeen poliisista.

Kanta-Hämeen alueella vankiloita on kolme: Riihimäen, Hämeenlinnan ja Vanajan vankilat. Suokas toteaa, että tiukennettu valvonta luonnollisesti näkyy poliisin luvuissa.

Sama tilastovääristymä koskee huumepäissään rattiin lähteviä ihmisiä.

– Poliisi osaa tunnistaa huumeiden käyttäjät entistä paremmin ja on uutta välineistöä puuttua näihin lääketokkurassa ajaviin ja sitä kautta niitä tilastoituu enemmän, hän selittää.

Samalla rikoskomisario kuitenkin uskoo, että huumautuneena ajaminen on yleistynyt oikeastikin. Kaikki ei pelkkää tilastoharhaa.

Karu todellisuus

Pälvi Suokas on pettynyt siihen, että julkinen keskustelu on hyvin kannabismyönteistä.

– Valtakunnan vaikuttavat henkilöt antavat käytöstä myönteistä kuvaa mediassa ja se sitten madaltaa kynnystä käyttää kannabista. Minun mielestä kannabis on vaarallinen huumausaine, Suokas toteaa.

Rikoskomisario Pälvi Suokas on kohdannut työssään myös erittäin ikävän faktan.

– Olen törmännyt tutkintatyössä jopa alle kymmenvuotiaisiin huumeiden käyttäjiin, Suokas kertoo tämän päivän karusta arjesta.
When tyranny becomes law, rebellion becomes duty.

Kuvake
Mika
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 172
Viestit: 89787
Lauteille: Joulukuu 2004
Paikkakunta: Tampere
Etulaji: Pilates, HIIT
Sivulajit: Girya, Yin-jooga
Takalajit: Tanglang
Tykännyt: 67 kertaa
Tykätty: 25 kertaa
Viesti:

Pitäisikö kannabis laillistaa Suomessa?

#92

Viesti Mika »

Tällä hetkellä nykytilannetta kannattaa neljä äänestäjää. Näistä ilmeisesti kaksi on jo perustellut näkemyksiään (tai ainakin yksi, jos nyt tarkkoja olemme). Haluaisivatko nämä muutkin kertoa kantojensa taustoista keskustelun luomiseksi (ja myös siksi, ettei kyse ole trollaamisesta)?
ไม่เป็นไร
Zen, I haz it.

Potki etuja!

Atticora
munillepotkija
Viestit tässä aiheessa: 29
Viestit: 920
Lauteille: Heinäkuu 2013
Tykännyt: 4 kertaa
Tykätty: 0

Pitäisikö kannabis laillistaa Suomessa?

#93

Viesti Atticora »

taikuri kirjoitti: Kuinka moni klinikalle "joutuvista" oikeasti tarvitsee apua, vai onko tämä pakkokeino joka suoritetaan, koska joku joskus viisaampana on päättänyt että näin toimitaan? Miksei alkoholista tai tupakasta kiinnijäänyttä "pakkohoideta"? Lisäksi tulee huomata mahdollisesti loppuiän vaikuttava syrjäyttävä mekanismi, joka kiinnijäämiseen liittyy.
Sama juttu tuli minullekin mieleen, kun aamulla luin uutisen: sääliksi käy niitä Turun nuoria, jotka jäävät kännäämisestä kiinni, jäävät rauka oman onnensa nojaan. Miksi nämä alkoholista kiinnijääneet päihdeongelmaiset nuoret jäävät ilman hoitoonohjausta? Heitä on kuitenkin Turussa luultavasti monta tuhatta kertaa enemmän, kuin näitä kannabiksestä narahtaineita.

Selkeästihän tässä vedenjakajana vaikuttaisi olevan päihteen laittomuus. Tämä päihde laillinen - ei päihdeongelmaa / tarvetta toimenpiteisiin vs. toinen laiton -> päihdeongelma ja hoitoonohjaus. Tämmöisten käytäntöjen järkevyyttä ja perusteluja noiden haastateltetujen tulisi tarkistella ja kyseenalaistaa, eikä päivitellä kuinka yhdeksän pössyttelystä kiinni jäänyttä ruuhkauttaa koko jonon..

Kuvake
Mika
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 172
Viestit: 89787
Lauteille: Joulukuu 2004
Paikkakunta: Tampere
Etulaji: Pilates, HIIT
Sivulajit: Girya, Yin-jooga
Takalajit: Tanglang
Tykännyt: 67 kertaa
Tykätty: 25 kertaa
Viesti:

Pitäisikö kannabis laillistaa Suomessa?

#94

Viesti Mika »

Mika kirjoitti: Tällä hetkellä nykytilannetta kannattaa neljä äänestäjää. Näistä ilmeisesti kaksi on jo perustellut näkemyksiään (tai ainakin yksi, jos nyt tarkkoja olemme). Haluaisivatko nämä muutkin kertoa kantojensa taustoista keskustelun luomiseksi (ja myös siksi, ettei kyse ole trollaamisesta)?
Niin vähän arvelinkin. ;)
ไม่เป็นไร
Zen, I haz it.

Potki etuja!

Kuvake
taikuri
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 85
Viestit: 2719
Lauteille: Kesäkuu 2008
Paikkakunta: Mazatlan, Sinaloa, Mx
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Pitäisikö kannabis laillistaa Suomessa?

#95

Viesti taikuri »

Tänään useammasta lähteestä kansainvälisessä lehdistössä. Tämä lienee aika neutraali. En tiedä, mutta saattaa antaa suuntaa sille mitä tapahtuu vuoden 2016 kokouksessa, jos poliittinen kantti oikeasti kestää.
WHO Demands Drug Decriminalization

The World Health Organization, which serves as the health authority for the United Nations, is calling for lawmakers across the globe to reform their nation’s drug policies. Earlier this month, the agency published testimony, which finds the most effective method for diagnosing and preventing the spread of HIV in key populations is to make global changes to drug laws, including the decriminalization of drug use and a ban on mandatory treatment for drug users.

While the report focuses on intervenes drug use, the agency indicates that all illegal drugs should be decriminalized. “Countries should work toward developing policies and laws that decriminalize injection and other use of drugs and, thereby, reduce incarceration,” reads the section entitled Good Practice Recommendations Concerning Decriminalization.

In addition, the latest WHO report insists, “countries should work toward developing policies and laws that decriminalize the use of clean needles and syringes (and that permit NSPs [needle and syringe programmes]) and that legalize OST [opioid substitution therapy] for people who are opioid-dependent,” as well “ban compulsory treatment for people who use and/or inject drugs.”

This is not the first time this year the agency has issued remarks in regards to the need for international drug reform. In March, the United Nations Office on Drugs and Crime issued a report, which indicated that “criminal sanctions are not beneficial” to the grand scheme of preventing drug abuse.

Ethan Nadelmann, Executive Director of the Drug Policy Alliance, says the World Health Organization’s latest report is a direct reflection of the long-withstanding goals of the DPA. “It’s good to see the WHO come out so strongly for decriminalizing drugs and rejecting compulsory treatment for people who use drugs,’ said Nadelmann. “Its recommendations, grounded as they are in science and public health, drive home the need for fundamental reforms in U.S. drug policies, in particular the growing reliance on drug courts to ‘treat’ people arrested for drug possession.”

Lawmakers all over the world have lost faith in the War on Drugs. Colorado and Washington have legalized marijuana for recreational use here in America, while last year, Uruguay became the first country in the world to legalize the leaf. Most recently, both the Jamaican Cabinet and leaders of the Caribbean Community announced plans to reform their policies surrounding marijuana. It is with hope that more nations will find the courage to follow in these progressive footsteps.
Osa asiaa on toki sellaista minkä olisi voinut laittaa myös päihteet-ketjuun. Laitoin tänne, koska loppujen lopuksi koskee tätä asiaa kuitenkin ehkäpä enemmän.
When tyranny becomes law, rebellion becomes duty.

Kuvake
Kari Mäki-Kuutti
munillepotkija
Viestit tässä aiheessa: 61
Viestit: 941
Lauteille: Elokuu 2007
Paikkakunta: Jyväskylä
Etulaji: Shorinji Kempo
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Pitäisikö kannabis laillistaa Suomessa?

#96

Viesti Kari Mäki-Kuutti »

Potku-lomanikin on loppunut. Tällaista oli kyselty sillä aikaa. Vastaukseni alla
taikuri kirjoitti: 1. Toimiiko mielestäsi nykyinen käytäntö sekä lainsäädäntö?
Toimii, ei täydellisesti.
2. Mitä mieltä olet vallitsevan lainsäädännön mukanaan tuomasta syrjäyttävästä vaikutuksesta, onko sellaista?
Varmaan on. Itse hankittu ongelma.
3. Miksi kannabiksen käyttö tai pienimääräinen kotikasvatus tulisi pitää kiellettynä?
Vastustan päihteitä.
4. Mitkä ovat ne uhkatekijät joita kannabis tuo tullessaan?
Rikollisuus. Terveyshaitat. Muut joutuvat maksamaan.
5. Ovatko huumausainerikollisuuteen kohdistetut määrärahat nyt hyötykäytössä, siten jotta saataisiin torjuttua vaarallisten päihteiden käyttöä tai edes kauttakulkua?
Osittain.
6. Vapaa sana... Edes sen kerran...
Kaikkea ei voi mitata rahassa. Jos uskon johonkin olen valmis maksamaan sen takia. Tai laittamaan muut maksamaan :badgrin:
Moraali/etiikka. Onko sillä enää mitään arvoa?
...
...
Kari Mäki-Kuutti, on todella huonoa käytöstä mielestäni olla vastaamatta kysymyksiin. Nyt ei olla dojolla herra ja hidalgo vaan kamppailijoiden foorumilla yli lajirajojen.
Tämä vaikuttaa yritykseltä loukata minua henkilökohtaisesti. Yleensä tällaiseen turvaudutaan, kun ollaan tappiolla. En kuitenkaan hermostu noin pienestä.
Kari Mäki-Kuutti

Kuvake
MtJ
takapotkija
Viestit tässä aiheessa: 15
Viestit: 12747
Lauteille: Tammikuu 2006
Paikkakunta: Etelä-Savo
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Pitäisikö kannabis laillistaa Suomessa?

#97

Viesti MtJ »

Osaatko Kari sanoa, miten nykytilanteessa hampun polttajat maksavat valtiolle riippuvuudestaan? Itse olen elänyt siinä ajatuksessa, että he eivät aineita käyttäessään tuota verotuloja, mutta kuluttavat niitä, kun joutuvat hoitoon ongelmistaan.
“All over the place, from the popular culture to the propaganda system, there is constant pressure to make people feel that they are helpless, that the only role they can have is to ratify decisions and to consume.” - Noah Chomsky

Kuvake
Kari Mäki-Kuutti
munillepotkija
Viestit tässä aiheessa: 61
Viestit: 941
Lauteille: Elokuu 2007
Paikkakunta: Jyväskylä
Etulaji: Shorinji Kempo
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Pitäisikö kannabis laillistaa Suomessa?

#98

Viesti Kari Mäki-Kuutti »

4. Mitkä ovat ne uhkatekijät joita kannabis tuo tullessaan?
Rikollisuus. Terveyshaitat. Muut joutuvat maksamaan.
Kari Mäki-Kuutti

Kuvake
Mika
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 172
Viestit: 89787
Lauteille: Joulukuu 2004
Paikkakunta: Tampere
Etulaji: Pilates, HIIT
Sivulajit: Girya, Yin-jooga
Takalajit: Tanglang
Tykännyt: 67 kertaa
Tykätty: 25 kertaa
Viesti:

Pitäisikö kannabis laillistaa Suomessa?

#99

Viesti Mika »

Tämä on mielestäni juuri sitä hyvää keskustelua, kun erilaisia näkökantoja esitetään. :peukku:

Kari, jos valtio saisi kannabiksesta verotuloja, eikö silloin olisi niin, että ne käyttäjät maksaisivat itse omista kannabiksesta johtuvista terveyskuluistaan?

Kun sanot vastustavasi päihteitä, tarkoitatko sillä myös alkoholia?
ไม่เป็นไร
Zen, I haz it.

Potki etuja!

Tapani
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 11
Viestit: 1996
Lauteille: Joulukuu 2004
Paikkakunta: Turku
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Pitäisikö kannabis laillistaa Suomessa?

#100

Viesti Tapani »

Päihteiden vastustaminen kokonaisuudessaan on aika kova juttu, kun esim Duodecim määrittelee kofeiininkin päihteeksi. Päihteiden vastustaminen tarkoittaa siis myös kahvin ja teen vastustamista. Omasta mielestäni tämä on aika hölmöä, enkä oikein sellaista ehdottomuutta osaa arvostaakaan.

Jos taas haluaa vetää rajan johonkin, pitäisi sille kai olla jonkinlaiset perustelut? Tässä keskustelussahan ei perusteluksi riitä, että kannattaa vain laillisia päihteitä, koska nyt keskustellaan nimen omaan kannabiksen laillistamisesta.

Kuvake
Mika
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 172
Viestit: 89787
Lauteille: Joulukuu 2004
Paikkakunta: Tampere
Etulaji: Pilates, HIIT
Sivulajit: Girya, Yin-jooga
Takalajit: Tanglang
Tykännyt: 67 kertaa
Tykätty: 25 kertaa
Viesti:

Pitäisikö kannabis laillistaa Suomessa?

#101

Viesti Mika »

Onhan päihteiden kategorinen vastustaminen tietysti yksi tapa hahmottaa ympäröivää maailmaa ja toteuttaa itseään. Ihan varma en kuitenkaan ole siitä, vastustavatko esimerkiksi streittarit muiden ihmisten päihteiden käyttämistä. Jotenkin luulisin että tietynlainen avomielisyys sekä henkilökohtaisten valintojen kunnioittaminen kuuluisi aatteeseen.
Straight edge on elämäntapa ja alakulttuuri, jonka edustajat pidättäytyvät käyttämästä päihteitä (tupakkaa, alkoholia ja huumeita).[1][2] Joskus tähän elämäntapaan liitetään myös veganismi, eläinten oikeudet sekä kieltäytyminen parisuhteen ulkopuolisesta seksistä. Straight edgen edustajia kutsutaan usein ”streittareiksi”.

Straight edge -kulttuuriin liittyvät vahvasti musiikkityylit punk ja erityisesti hardcore punk. Straight edge on yksi hardcore punkin alalaji. Straight edge -liike kehittyi Minor Threat -yhtyeen sanoituksista, erityisesti kappaleessa ”Straight edge”, jossa liikkeen perusidea tuodaan esille.[3] Siihen kuuluu myös punkille ominainen rasismin ja homofobian vastaisuus sekä antitotalitarismi.
ไม่เป็นไร
Zen, I haz it.

Potki etuja!

Kuvake
Ile
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 90
Viestit: 5416
Lauteille: Lokakuu 2009
Tykännyt: 14 kertaa
Tykätty: 10 kertaa

Pitäisikö kannabis laillistaa Suomessa?

#102

Viesti Ile »

Ja on se tietysti jo muutenkin aika huikea "perustelu" jonkun asian kriminalisoinnille, että "vastustaa" sitä... :) (siis jos nyt vaikka vastustaa kamppailulajeja, sosiaalidemokratiaa tai valkoisen sokerin syömistä, niin...)

Kuvake
Ile
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 90
Viestit: 5416
Lauteille: Lokakuu 2009
Tykännyt: 14 kertaa
Tykätty: 10 kertaa

Pitäisikö kannabis laillistaa Suomessa?

#103

Viesti Ile »

Mitä mieltä olet vallitsevan lainsäädännön mukanaan tuomasta syrjäyttävästä vaikutuksesta, onko sellaista?
Varmaan on. Itse hankittu ongelma
Siis suomalaisen lainsäätäjän itse hankkima ongelma? Vai kenen?

Kuvake
Ile
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 90
Viestit: 5416
Lauteille: Lokakuu 2009
Tykännyt: 14 kertaa
Tykätty: 10 kertaa

Pitäisikö kannabis laillistaa Suomessa?

#104

Viesti Ile »

No, ei noi Karinkaan vastaukset nyt mitään umpimielistä suhtatumista edusta. Tuostahan jää oikeastaan käteen se, että jos osoitettaisiin, että jonkinlainen dekriminalisaatio tms. vähentäisi päihteiden ongelmakäyttöä (vakavia terveyshaittoja yms.) sekä rikollisuutta ja edellä mainituista aiheutuvia kustannuksia, niin Karikin johdonmukaisuuden nimissä varmasti kannattaisi sitä. Vai ymmärsinkö jonkun kohdan väärin?

Kuvake
Mika
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 172
Viestit: 89787
Lauteille: Joulukuu 2004
Paikkakunta: Tampere
Etulaji: Pilates, HIIT
Sivulajit: Girya, Yin-jooga
Takalajit: Tanglang
Tykännyt: 67 kertaa
Tykätty: 25 kertaa
Viesti:

Pitäisikö kannabis laillistaa Suomessa?

#105

Viesti Mika »

Juu, en minä Kariin viitannutkaan, vaan vastasin Tapanin viestiin ihan yleisellä tasolla. Kyllähän meitä moneksi on. Streittaaminen vaatii melkoista itsekuria ainakin aluksi, jos siihen elämäntyyliin ei ole syntynyt.
ไม่เป็นไร
Zen, I haz it.

Potki etuja!

Vastaa

Lauteilla

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei potkulaisia ja 18 kurkkijaa