Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti.
✋:. Meistä on hienoa, kun selailet Potkun, Pohjoismaiden suurimman kamppailulajiyhteisön keskusteluja. Toivottavasti löydät mielenkiintoisia keskusteluja ja otat reippaasti osaa niihin. Samassa voisit sallia Ad Block -ohjelmasi näyttää mainoksia Potkun sivuilla, jotta voimme jatkossakin ylläpitää näitä keskusteluja. Voit myös liittyä etupotkijaksi, jolloin yksi etusi on mainokseton Potku. Kiitos kun ymmärrät. 🙇♂️
Ruokahävikin vähentämiseen erikoistunut helsinkiläinen teknologiayhtiö ResQ Club on saanut kansainvälistä tunnustusta ympäristön eteen tehdystä työstä. Tanskalainen Nordic Startup Awards palkitsi yhtiön kahdella eri palkinnolla. Palkinnot myönnettiin Best Newcomer ja Best Social Impact Startup –kategorioissa. Lisäksi Helsingin kaupunki palkitsi ResQ Clubin kesäkuussa vuoden ympäristöpalkinnolla.
Minullakin on tuo sovellus puhelimessani, mutten ole vielä kertaakaan käyttänyt niitä tarjouksia hyväkseni... Tekosyynä voisin mainita, että suurin osa niistä on Tampereen keskustassa, jossa ravaaminen on hankalaa, vaikka lähellä asunkin.
Ruokahävikin vähentämiseen erikoistunut helsinkiläinen teknologiayhtiö ResQ Club on saanut kansainvälistä tunnustusta ympäristön eteen tehdystä työstä. Tanskalainen Nordic Startup Awards palkitsi yhtiön kahdella eri palkinnolla. Palkinnot myönnettiin Best Newcomer ja Best Social Impact Startup –kategorioissa. Lisäksi Helsingin kaupunki palkitsi ResQ Clubin kesäkuussa vuoden ympäristöpalkinnolla.
Minullakin on tuo sovellus puhelimessani, mutten ole vielä kertaakaan käyttänyt niitä tarjouksia hyväkseni... Tekosyynä voisin mainita, että suurin osa niistä on Tampereen keskustassa, jossa ravaaminen on hankalaa, vaikka lähellä asunkin.
Itse asun Hki keskustassa ja kolleegani mainosti tuota juuri. Kovasti näytti pallukoita olevan huudeilla. Tosin kuuleman mukaan kaikki nämä annokset eivät ole hävikkiä vaan enemmän "halpoja näytteitä". Kuuleman jotkut ravintolat käyttävät sitä yhtenä markkinointikanavanaan esitellä ravintolaa.
Vaimo pelastaa säännöllisesti ruokaa, ja minä sitten kävelen niitä annoksia hakemassa kotiin.
Hyvä palvelu. Annokset on pääsääntöisesti isoja, tosin osa on sitten saattaneet olla esille lämpöastioissa pitkään, eli hieman kuivemmaksi mennyttä. Ja siten ehkä usein tuntuvat maistuvan aika suolaisilta. Mutta tosiaan annoksien tarkka kokoonpano on aina tapauskohtaista, ja vaihteluun kannattaa varautua. En osaa sanoa, onko osa annoksista ollut suoraan ResQ:lle tehtyä mainostusta .
Tietojenkäsittelyn opiskelijat ovat toteuttaneet ruokahävikin vähentämiseksi mobiilisovelluksen (HAMK) Loimijoen Kuntapalvelut Oy:lle ja Forssan yhteislyseolle.
Opiskelijat voivat ilmoittaa nettipohjaiselle sivustolle, milloin on menossa syömään koulun ruokalaan. Tieto välittyy ruokapalveluyritykseen, joka näkee etukäteen ruokailijoiden määrän ja pystyy valmistamana oikean määrän ruokaa.
Saapa nähdä miten tämä tuomio vaikuttaa ko. palvelun suosioon.
Yrityssalaisuuden rikkominen liittyy miehen toimintaan Bytebuffet Oy:ssä (nykyisin Lunchie Oy), jossa hän toimi start-up-yrityksen toimitusjohtajana lyhyen aikaa syksyllä 2015, kunnes hänet sanottiin irti luottamuspulan takia.
Käräjäoikeuden asiakirjoista selviää, että irtisanottu toimitusjohtaja oli tallettanut tietokoneelleen muun muassa Bytebuffetin asiakaslistan ja kate- ja kannattavuuslaskelman. Irtisanomisen yhteydessä hän anasti mukaansa Lunchie-palvelukonseptia koskeneet liikesalaisuudet.
Mies hyödynsi aiemman työpaikkansa tuotekehitystietoja ja -suunnitelmia käynnistäessään ResQ Clubin liiketoimintaa vuonna 2016. Käytännössä ResQ Club siis perustui alkujaan Bytebuffetin luomalle Lunchie-palvelukonseptille.
Entinen duunikaveri on ilmeisesti diakonnissa-laitoksen kanssa saamassa aikaan diilin, että erään lounasravintolan hävikki saataisiin jakoon ja ilmeisesti tarkoitus olisi tulla pidempi aikaisesta projekstista, vaikein osuus oli saada oma työnantaja mukaan, joka ilmeisesti oli huolissaan siitä tiedosta, että sieltä tulee hävikkiä ja sen vaikutuksesta yrityskuvaan yms..
Korona-aika on ollut hyvää aikaa tutkailla omaa ostokäyttäytymistä, lisätä suunnitelmallisuutta ja omavaraisutta ja ilokseni voin todeta ettei tässä taloudessa ole vuoteen ollut ruokahävikkiä, siis siinä mielessä että mitään syötäväksi kelpaavaa olisi mennyt roskiin. Syömäkelvoton kompostoidaan niiltä osin kuin voidaan - tarkoittaen siis vihannesten kantoja, hedelmän kuoria yms.
Joskus miettii, olisiko mahdollista joustaa joskus.
Toki sitten tulee aina joku sanomaan, että sitten joutuu aina joustamaan, totta.
Mutta hankalasti menee monesti asiat.
Jep, ihan Aunuksen Karjalastahan tuollainen on. Verottaja nyt on mitä on, mutta jopa verottaja tottelee lainsäätäjien tahtoa. Ja kun tuo WeFoodin toiminta, joka nyt siis päättyy, on ollut vain jäävuoren huippu. Suomessa on tajuton määrä ruokahävikkiä. Henkilökohtaisesti pidän sitä todella valitettavana ja asiana, jolle olisi oikeasti syytä tehdä jotain. Tässä tapauksessa verohelpotus olisi ollut oikea tapa.