Pannu aina kuumana ja pöydissä tilaa. Keskustelua kamppailulajien ulkopuolelta musiikista, elokuvista, kokkaamisesta, autoista ja kaikesta muusta.

Aatteet/politiikka harrastetoiminnassa

Pannu aina kuumana ja pöydissä tilaa. Keskustelua kamppailulajien ulkopuolelta huumoria unohtamatta. :)

Valvoja: Valvoja

Kuvake
Paanari
kylkeenpotkija
Viestit: 1990
Lauteille: Maaliskuu 2006
Tykännyt: 0
Tykätty: 8 kertaa

Aatteet/politiikka harrastetoiminnassa

Viesti Paanari »

Avaan nyt ketjun kun, tuntuu olevan tarvetta ruotia ketkä saavat ja ketkä eivät julistaa omaa kantaansa.
Tuolla toisaalla selkeesti nämä Lahden Escrima/CQC leimattiin suoraan äärijärjestöksi linkittämällä virheelliseen uutisointiin, jonka he sitten oikaisivat. Mutta vahinkohan jo tapahtui.

Siis, onko millään poliittisella/uskonnollisella/aatteellisella järjestöllä oikeutta levittää omaa asiaansa urheilun tms harrastuksen kautta?
Esim. kovasti kärjistettynä, voiko Punaiset Nuoret Kotkat tai Kokoomus Nuoret järjestää vaikka pesäpalloturnauksen ja siellä levittää kantaansa… Tai voiko vaikka Helluntaiseurakunta tai Islamin edustajat pitää jousiammunta kursseja joiden yhteydessä puhutaan ”siitä ainoasta oikeasta uskosta”?

Eikö kautta maailman sivun jokainen ”järjestö” ole järjestänyt nuorisotoimintaa vakiinuttaakseen asemaansa ja saadakseen kannattajia?

Aatuhan sanoi aikoinaan että ” Nuoriso ei tarvitse kuin Pedon katseen” siihen on yhtynyt niin Stalin ja muutkin hurjapäät….

Jaska :rauhaa:
EX AGMINE HACCAPELLORUM LIBERA NOS DOMINE

Kuvake
AlexMachine
etupotkija
Viestit: 5675
Lauteille: Elokuu 2006
Paikkakunta: Vaasa
Etulaji: Nyrkkeily
Sivulajit: Sra, IDPA
Takalajit: Mil Fight, Pekiti Tirsia, Escrima
Tykännyt: 13 kertaa
Tykätty: 24 kertaa

Aatteet/politiikka harrastetoiminnassa

Viesti AlexMachine »

Nyrkkeilyssähän on pitkä ja katkera historia TUL:in ja nyrkkeilyliiton kanssa.
Eri kilpailut, eikä toisen liiton omiin asiaa.
Valmentajat riidoissa eri liittojen välillä, jopa niin että paikallisten seurojen eri liittojen valmentajat selvittelivät valinsä nyrkein nyrkkeisalin pukuhuoneessa.
Sitten taas toiset lajit ovat olleet hyvin elitistisiä, kun taas toiset lajit selkeäesti työväenluokkaisia.
Eikä harrastaminen yli luokkarajojen ollut mitenkään yksinkertaista, tai eden mahdollista. Tämä siis enemmänkin tuolla suuressa maailmassa.
Onhan pesäpallossakin takana ollut joskus aatteet.

Voisi oikeastaan sanoa että urheilun historia on aina ollut aatteellista ja poliittista.
Muinaina aikoina esiteltiin vitalisuutta ja mieskuntoa kilpailemalla (sodan sijaan).
Eikä se niin hirveästi ole noista ajoista muuttunut.
People are what they do, not what they say, not what they think, not what they pretend to be.

Kuvake
Paanari
kylkeenpotkija
Viestit: 1990
Lauteille: Maaliskuu 2006
Tykännyt: 0
Tykätty: 8 kertaa

Aatteet/politiikka harrastetoiminnassa

Viesti Paanari »

Kyllä, kyllä aina on aatteen puolesta voimia mitelty.
Olihan edesmennyt Tahko Pihkalakin aatteen mies… Tais joskus painaa se pesäpallo saman verran kuin käsikranaatti ja tuleepa kansallisurheilussamme vireläkin kuolleita, kaatuneita ja palaneita.
Suojeluskunnat ja ja Lotta järjestötkin kiellettiin äärijärjestöina, vaikka tekivätkin hyvää työtä terveyden ja sivistyksen levittäjinä… nooh oli siellä syntiäkin…
Niin, antakaanhan tulla täyslaidallisia että, jokainen pääsee purkaa patoutumia.
Päästään nopsasti sitten takas höpöttämään tärkeemistä asioista kuten, mukilointitekniikoista..

Jaska
EX AGMINE HACCAPELLORUM LIBERA NOS DOMINE

Kuvake
Mika
etupotkija
Viestit: 89904
Lauteille: Joulukuu 2004
Paikkakunta: Tampere
Etulaji: Pilates, HIIT
Sivulajit: Girya, Yin-jooga
Takalajit: Tanglang
Tykännyt: 133 kertaa
Tykätty: 37 kertaa

Aatteet/politiikka harrastetoiminnassa

Viesti Mika »

Tuo historiallinen painolasti on ikävä tosiasia. Optimisesti voisi kuitenkin ajatella, että ihminen osaa oppia virheistään. Täten nykyaikana moista ei tarvitsisi Suomessa esiintyä kuin sitten niiden parissa, jotka sen asiakseen kokevat. Erään tunnetun suomalaisen kamppailulajiseuran yksi valmentaja sanoi joskus, että heillä ei salilla tai pukkarissa puhuta politiikasta tai uskonnosta. Pitäisin tätä oikein hyvänä ohjenuorana. Nämä lahtelaiset ja muut olkoot sitten niitä poikkeuksia. Se heille suotakoon.

Jaska, oletko nyt aivan varma, että kyse oli valeuutisesta, kuten Susanna Kaukinen kirjoitti? Kenen käsialaa se valeuutinen sitten oli? Nimittäin tämä Vastarintaliike kertoo noiden kuvassa esiintyvien olevan heikäläisiä. Onko siis tulkittavissa että Vastarintaliike on masinoinut valeuutisen? Susanna Kaukinen ei kuitenkaan kieltänyt kuvan olevan heidän harjoituksistaan.
susanna.kaukinen kirjoitti:
kallev kirjoitti:Onkohan tässä kyse CQC/Escrima-porukastanne? Jutussa heilutaan isänmaallishenkisesti keppien kanssa Lahdessa ja krav maga -paitakin on jollain päällä.

http://www.ess.fi/uutiset/kotimaa/art2303419
Kyse on valeuutisesta, jonka ESS on sittemmin oikaissut.

Kuva
Lisäksi tuo kyseinen ryhmä on vältellyt lajistaan keskustelemista. Heitä on siinä ketjussa uskoakseni muitakin kuin Susanna Kaukinen. Susanna on kirjoittanut ketjuun näiden JanneM:n kysymysten jälkeen, mutta hän ei ole vastannut niihin. Vastaukset näihin olisivat oleellisia, sillä niiden perusteella jokainen kyseisen ryhmän toiminnasta mahdollisesti kinnostunut voi tehdä päätöksensä osallistumisesta. Samoin niistä olisi hyötyä niille, joilta kysellään suosituksia kamppailulajiseuran valitsemisessa.
JanneM kirjoitti:Kauan CQC Escrimaa on voinut harjoitella Lahdessa/Suomessa?
Miten ja kenen toimesta laji on kehitetty?
Ketä ovat ohjaajat ja mitkä ovat heidän taustansa CQCC:ssa tai escrimassa? ENtäpä muissa kamppailulajeissa?

Ja vielä tuli mieleen, että mitä tarkoittaa isänmaallishenkinen porukka? Voiko kaikki isänmaalliset osallistua? Jos olen isänmaallinen kurdi voinko osallistua? Jos olen isänmaallinen venäläinen voinko osallistua? JOs olen isänmaallinen ameriikkalainen niin voinko osallistua?
Tuossa ketjussa Kari Aittomäki ihmetteli ihmettelemistä viitaten samanlaista olevan itärajan takana. Kari, miten se, että Venäjällä on kamppailevia uusnatseja, liittyy tähän Lahden ryhmään tai tekee siitä jotenkin tavallisen tai muuten ihmettelemistä poistavan asian? Kun eihän se nyt missään nimessä ole Suomessa tavallista, että noin radikaalisti ajattelevat ihmiset kerääntyvät yhteen höntsäilemään kamppailun nimissä.

Kehuit myös heidän harjoitteluaan, Kari. Et kuitenkaan käsittääkseni ole sitä nähnyt, joten et oikeasti voi tietää, millaista se on, eikä tätä edesauta se, että kyseisen ryhmän jäsenet eivät ole ainakaan vielä kertoneet harjoittelustaan juurikaan mitään. Olet kuitenkin konkari, jonka mielipiteellä on painoarvoa.
ไม่เป็นไร
Zen, I haz it.

Potki etuja!

Kuvake
Paanari
kylkeenpotkija
Viestit: 1990
Lauteille: Maaliskuu 2006
Tykännyt: 0
Tykätty: 8 kertaa

Aatteet/politiikka harrastetoiminnassa

Viesti Paanari »

Niin, mikä lie totta ja mikä taitavaa propakandaa hähähähä.

OK. me Pursiseuralaiset ollaan ainakin sekametelisoppa, meissä on anarkismin kannattajista täysverisiin pasifisteihin ja kaikki aatteet on voimallisesti esillä mutta, me osataan omassa porukassa keskustella niistä kiihkottomasti ja toisen vakaumusta kunnioittaen.
Me nyt vaan tykätään muksia toisiamme hyvässä ja veljellisessä hengessä.
Mä ainakin suon saman muille kuin ittelleni.
Jaska
EX AGMINE HACCAPELLORUM LIBERA NOS DOMINE

Kuvake
kallev
polveenpotkija
Viestit: 216
Lauteille: Kesäkuu 2008
Paikkakunta: Helsinki
Etulaji: krav maga
Takalajit: systema, bjj, shorinji kempo
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Aatteet/politiikka harrastetoiminnassa

Viesti kallev »

Mika kirjoitti: Kun eihän se nyt missään nimessä ole Suomessa tavallista, että noin radikaalisti ajattelevat ihmiset kerääntyvät yhteen höntsäilemään kamppailun nimissä.
Näyttää kyllä siltä, että kyseessä on tässä Lahden CQC-tapauksessa on enemmän ääriajatteluun kallellaan olevan ryhmän funktionaalisesta väkivallan treenaamisesta kuin poliittisesi vaikuttuneesta liikuntaharrastetoiminnasta. Eli se osuvin referenssi ei tässä tapauksessa välttämättä löydy sieltä Työväen urheiluliiton päästä :?

Aika hataralle pohjalle tässä kuitenkin joudutaan, mikäli yritetään hakea tuomitsevaa äänensävyä anarkosyndikalistien, kansallissosialistien tai muiden höyrypäiden väkivaltalarppaamista kohtaan. Vapaassa yhteiskunnassa kaikilla kansalaisilla tulee olla yhdenvertainen oikeus höntsätä puistossa keppijumppaa valitsemassaan seurassa.

Kuvake
Paanari
kylkeenpotkija
Viestit: 1990
Lauteille: Maaliskuu 2006
Tykännyt: 0
Tykätty: 8 kertaa

Aatteet/politiikka harrastetoiminnassa

Viesti Paanari »

Joo, larppaus ja höntsäily on hyviä ja kuvaavia termejä..hehehhe.
Tunnen myös näitä ”valmistautujia” vai mitä ihmeen surivalisteja ne kehuvat olevansa.
Lystiä puuhaahan sekin on, oppii säilömään ja kuivaamaan ittelleen apetta. Ehkäpä pärjää sitten kun, aurinkomyrsky, meteoriitti tai kansanousu tai joku muu kaaos sekoittaa pakkaa.
Toiminta on hauskaa kun, on sopivat hampit ympärillä vaikka ollaankin miltei joka asiasta periaatteessa erimieltä..
Pursiseuralaiset tykkää näistä puukkoleikeistä, historian vääntelystä, mettässä rymyymisestä, saunomisesta ja väkevästä päihtymistilasta.
Aika tiheen seulan läpi joutuu tulemaan ennenkuin hyväksytään sotapurren soutajaksi.
Mutta, läpäistyään seulan saakin sitten mölistä ja mellastaa miten mielii ja jaksaa.


Kuva

Jaska
EX AGMINE HACCAPELLORUM LIBERA NOS DOMINE

Kuvake
Jorge
päähänpotkija
Viestit: 9987
Lauteille: Kesäkuu 2008
Tykännyt: 11 kertaa
Tykätty: 3 kertaa

Aatteet/politiikka harrastetoiminnassa

Viesti Jorge »

Paanari kirjoitti:
Siis, onko millään poliittisella/uskonnollisella/aatteellisella järjestöllä oikeutta levittää omaa asiaansa urheilun tms harrastuksen kautta?
Esim. kovasti kärjistettynä, voiko Punaiset Nuoret Kotkat tai Kokoomus Nuoret järjestää vaikka pesäpalloturnauksen ja siellä levittää kantaansa… Tai voiko vaikka Helluntaiseurakunta tai Islamin edustajat pitää jousiammunta kursseja joiden yhteydessä puhutaan ”siitä ainoasta oikeasta uskosta”?

Eikö kautta maailman sivun jokainen ”järjestö” ole järjestänyt nuorisotoimintaa vakiinuttaakseen asemaansa ja saadakseen kannattajia?
Kaikkiin noihin vastaus on joo. On oikeus, niin voi tehdä ja paljon tehdäänkin, ja "aina" on tehtykin.

Itse en nyt välttämättä ole niin ihastunut tuollaiseen aatteiden ja harrasteiden naittamiseen, jos niillä ei ole jotain kiinteää keskinäistä yhteyttä, vaan kyse on niin sanotusti kytkykaupasta.

tonik
munillepotkija
Viestit: 920
Lauteille: Helmikuu 2007
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Aatteet/politiikka harrastetoiminnassa

Viesti tonik »

Mua kiinnostais tietää miks just isänmaalliset ryhmät on niiiin kauheita joidenkin mielestä? Ei sais edes puhua asiasta ja hyvä ois kun kiellettäis.
Samojen tyyppien mielestä kuitenkin maahanmuuttajille suunnattu sama asia on hienoa. Oppivat maantavoille ja eihän he väärin käytä taitojaan.. Meilläpäin ollut mm nyrkkeilyä mamuille. Kukaan ei kritisoinut asiaa.
Ruotsissa ne jopa järjesti tarkka-ampuja kursseja pakolaisille..
Antakaa ihmisten treenailla. Erään mestarin sanoin se on nykypäivänä helpompi ostaa ase.

Kuvake
Mika
etupotkija
Viestit: 89904
Lauteille: Joulukuu 2004
Paikkakunta: Tampere
Etulaji: Pilates, HIIT
Sivulajit: Girya, Yin-jooga
Takalajit: Tanglang
Tykännyt: 133 kertaa
Tykätty: 37 kertaa

Aatteet/politiikka harrastetoiminnassa

Viesti Mika »

kallev kirjoitti:Aika hataralle pohjalle tässä kuitenkin joudutaan, mikäli yritetään hakea tuomitsevaa äänensävyä anarkosyndikalistien, kansallissosialistien tai muiden höyrypäiden väkivaltalarppaamista kohtaan. Vapaassa yhteiskunnassa kaikilla kansalaisilla tulee olla yhdenvertainen oikeus höntsätä puistossa keppijumppaa valitsemassaan seurassa.
Olen samaa mieltä, ja noinhan sen kuuluukin olla. Kysymyksiä voisi nousta sitten, jos joku esimerkiksi kamppailu-urheilua valmentava alkaisi ottaa osaa tuollaisiin kinkereihin. Isoimmilla urheiluliitoilla kun taitaa olla aika selvät säännöt tiettyjen arvojen suhteen. Siitä ei taida olla kovin montaa vuotta (en valitettavasti ehdi etsiä sitä uutista täältä nyt, mutta jossakin ketjussa se on), kun Valtosen ottelu peruttiin hänen uusnatsitaustansa ja -tatuointien takia.

Tällä en tarkoita vihjata mitään tuon Lahden joukkion osalta, koska en tiedä heidän taustoistaan mitään, sillä he eivät ole (vielä) vastanneet niitä koskeviin kysymyksiin.
ไม่เป็นไร
Zen, I haz it.

Potki etuja!

Kuvake
Paanari
kylkeenpotkija
Viestit: 1990
Lauteille: Maaliskuu 2006
Tykännyt: 0
Tykätty: 8 kertaa

Aatteet/politiikka harrastetoiminnassa

Viesti Paanari »

tonik kirjoitti:. Erään mestarin sanoin se on nykypäivänä helpompi ostaa ase.
Ei, ei, ei ja ei...ostaminen hipstereitten hifistelyy. Ehdottaisinkin että, haetaan tilttivarastolta jonkun vanhan jenkin romun jousipakka, mennään ”veneverstaalle” ja värkätään järjettömän iso varsijousi siitä ja ruvetaan sillä lähettelee vasamia etumaastoon.
Herkiää poliittisesti suuntautuneet kyttäämästä meidän soutamis ja huopaamis harjotuksia.
Poikkeehan taas kyläs päästään nauraa räkättämään.
Jaska
EX AGMINE HACCAPELLORUM LIBERA NOS DOMINE

Kuvake
Vanhakankea
kylkeenpotkija
Viestit: 3401
Lauteille: Helmikuu 2010
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Re: Aatteet/politiikka harrastetoiminnassa

Viesti Vanhakankea »

Mika, ihminen lajina oppii vähän tai ei ollenkaan historiasta.

Nyt elämme taasen aikoja jolloin äärilaidoilla on rytmiryhmiä, jotka pöhisevät kuka mitäkin aatteellisista/uskonnollisista näkökulmistaan.

Mitä tulee tuohon medianäkyvyyden rajoittamiseen, niin sanoisin suljettujen medioiden ajan olevan ohitse eli nämä 'ei pitäisi antaa näkyvyyttä'-jutut on pikkusen passe. Ryhmät löytää googlettamalla.

Siihen saakka, kun Potkussa on tulokulma kamppailu, niin minä ainakin seurailen keskustelu.

Suvaitsevaisuus tai suvaitsemattomuus ryönää on turha tunkea minun naamalle. Tuomitsen ihmiset yksilöinä en ryhmänä.
Viimeksi muokannut Vanhakankea, touko 8, 2017, 12.30. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
* Entinen idealisti - nykyinen nihilisti
** Suoraan huipulle pääsee vain oikotietä

ka1
kylkeenpotkija
Viestit: 2144
Lauteille: Maaliskuu 2005
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Aatteet/politiikka harrastetoiminnassa

Viesti ka1 »

tonik kirjoitti:Mua kiinnostais tietää miks just isänmaalliset ryhmät on niiiin kauheita joidenkin mielestä? Ei sais edes puhua asiasta ja hyvä ois kun kiellettäis.
Samojen tyyppien mielestä kuitenkin maahanmuuttajille suunnattu sama asia on hienoa. Oppivat maantavoille ja eihän he väärin käytä taitojaan.. Meilläpäin ollut mm nyrkkeilyä mamuille. Kukaan ei kritisoinut asiaa.
Ruotsissa ne jopa järjesti tarkka-ampuja kursseja pakolaisille..
Antakaa ihmisten treenailla. Erään mestarin sanoin se on nykypäivänä helpompi ostaa ase.
Kommentoin, kun nyt lainasit minua toisessa ketjussa.
Teet tuossa pari virheellistä oletusta. Ensinnäkin sen, että jollakulla olisi jotain isänmaallisia treeniporukoita vastaan - tuskin on. Toisekseen, että treenaajien synnyinmaalla olisi mainittavaa vaikutusta suhtautumiseen. Uusnatsien ja rasistien treeniporukka ja joku maahanmuuttajille suunnattu nyrkkeilyryhmä vain eivät ole millään tavalla rinnasteisia.

Sekin lienee kaikille aivan selvää, että tällä Lahden porukalla on oikeus treenailuunsa. Ei se tarkoita, että tällaiseen toimintaan pitäisi erityisen positiivisesti suhtautua, tai olla kutsumatta asioita niiden oikeilla nimillä.

Kuvake
Ile
etupotkija
Viestit: 5436
Lauteille: Lokakuu 2009
Tykännyt: 29 kertaa
Tykätty: 37 kertaa

Aatteet/politiikka harrastetoiminnassa

Viesti Ile »

tonik kirjoitti: Samojen tyyppien mielestä kuitenkin maahanmuuttajille suunnattu sama asia on hienoa.
Mikä sama asia? Onko jossain tarjottu kamppailuharjoittelua maahanmuuttajille siltä pohjalta, että osallistujien olisi hyvä edustaa jotain tiettyä aatesuuntaa?

tapsaattori
kylkeenpotkija
Viestit: 1016
Lauteille: Heinäkuu 2016
Etulaji: keppijumppa
Takalajit: bjj, vapaapaini, lukkopaini
Tykännyt: 5 kertaa
Tykätty: 14 kertaa

Aatteet/politiikka harrastetoiminnassa

Viesti tapsaattori »

[
kallev kirjoitti:Aika hataralle pohjalle tässä kuitenkin joudutaan, mikäli yritetään hakea tuomitsevaa äänensävyä anarkosyndikalistien, kansallissosialistien tai muiden höyrypäiden väkivaltalarppaamista kohtaan. Vapaassa yhteiskunnassa kaikilla kansalaisilla tulee olla yhdenvertainen oikeus höntsätä puistossa keppijumppaa valitsemassaan seurassa.
Tämä on paras kommentti mitä oon aiheesta tällä foorumilla lukenut ja se on juuri näin. Hyvässä tapauksessa pahimmat höyryt jäävät sinne puistoon.
Lisäys: Hei, mun etulajihan on nykyään keppijumppa, oon kyllä joutunut yksin höyryilemään ton kepin kanssa. :?

Seuraajat

Kuvake
flammee
ka1
Kari Aittomäki
Kuvake
MtJ
Kuvake
Mänzy
Kuvake
Paanari
Kuvake
Point
Kuvake
susanna.kaukinen
tabitha