Moi! Luo tili ja ota osaa iloiseen keskusteluun. 🙂

Tuntematon sotilas 2017

Pannu aina kuumana ja pöydissä tilaa. Keskustelua kamppailulajien ulkopuolelta huumoria unohtamatta. :)

Valvoja: Valvoja

Vastaa
bucago chill
ilmaanpotkija
Viestit tässä aiheessa: 12
Viestit: 18
Lauteille: Lokakuu 2017
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Tuntematon sotilas 2017

#1

Viesti bucago chill »

Kai tästä Suomi 100- teoksesta kehtaa ketjun aloittaa, jos ei, niin siirrettäköön muualle. Onhan tästä viime aikoina ollut keskustelua mediassa ja puolesta sekä vastaan tunnutaan menevän. Itse olen kova Linna-fani ja tokihan elokuva kiinnostaa. Jonkun verran niitä arvostelujakin on jo näkynyt ja ne ovat olleet lähes yksinomaan hyviä. Oma suosikkini Lehdon näyttelijä on ainakin ulkoisesti sopiva rooliinsa, saapa nähdä miten suoriutuu roolista. Mutta tietysti kokonaisuus on se, joka eniten kiinnostaa.

Mutta kiinnostaako potkulaisia, vai koetaanko kolmas filmatisointi turhaksi?

Kuvake
Mika
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 4
Viestit: 89784
Lauteille: Joulukuu 2004
Paikkakunta: Tampere
Etulaji: Pilates, HIIT
Sivulajit: Girya, Yin-jooga
Takalajit: Tanglang
Tykännyt: 64 kertaa
Tykätty: 24 kertaa
Viesti:

Tuntematon sotilas 2017

#2

Viesti Mika »

:tervetuloa:

Olihan se selväkin, että sadan itsenäisyysvuoden kunniaksi juuri tuosta elokuvasta kuvataan uusi versio. Ensi-ilta on kai runsaan viikon päästä, vai kuinka?

ไม่เป็นไร
Zen, I haz it.

Potki etuja!

bucago chill
ilmaanpotkija
Viestit tässä aiheessa: 12
Viestit: 18
Lauteille: Lokakuu 2017
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Tuntematon sotilas 2017

#3

Viesti bucago chill »

Kiitos tervetulotoivotuksesta! Ensi-ilta on muistaakseni 27.10.

YJT
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 3588
Lauteille: Helmikuu 2005
Paikkakunta: Lohja
Tykännyt: 0
Tykätty: 24 kertaa

Tuntematon sotilas 2017

#4

Viesti YJT »

Tokihan elokuva kiinnostaa, vaikka en olekaan niitä, jotka osaavat Edvin Laineen elokuvan kaikki repliikit ulkoa.

Aluksi ihmettelin, mitä uutta annettavaa uudella versiolla voi olla, kun alkuperäinen elokuva on niin vahvasti kansallista kulttuuriperintöä. Uskallan jopa väittää että Laineen elokuva on aika monelle Se Oikea versio aiheesta - siis jopa kirjaa alkuperäisempi - koska monet eivät ole kirjaa lukeneet; ja vielä harvempi on lukenut sen monta kertaa, mutta elokuvan monta kertaa nähneitä ei tarvinne kaukaa etsiä. Eikä se Rauni Mollbergin versio taida olla kovinkaan monen suosikkiversio, joten voi olla että Edvin Laineen elokuvaa on hankalaa kammeta ykköspallilta.

Sitten luin lehtijuttuja tästä uudesta elokuvasta, ja vaikuttaa siltä että se on ihan itsenäinen taideteoksensa joka ei toista alkuperäisen elokuvan kohtauksia, ja ottaa vapauksia myös kirjan suhteen. Samaa elokuvaa onkin varmasti turhaa tehdä uudelleen, mutta jos tehdään uusi elokuva, niin tilanne on tietenkin täysin erilainen.
Seppo Vesala

(Kaikki esittämäni mielipiteet ja näkemykset ovat omiani, eikä niitä pidä tulkita minkään yrityksen, yhteisön, organisaation tai viranomaistahon kannaksi)

bucago chill
ilmaanpotkija
Viestit tässä aiheessa: 12
Viestit: 18
Lauteille: Lokakuu 2017
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Tuntematon sotilas 2017

#5

Viesti bucago chill »

YJT kirjoitti:Sitten luin lehtijuttuja tästä uudesta elokuvasta, ja vaikuttaa siltä että se on ihan itsenäinen taideteoksensa joka ei toista alkuperäisen elokuvan kohtauksia, ja ottaa vapauksia myös kirjan suhteen. Samaa elokuvaa onkin varmasti turhaa tehdä uudelleen, mutta jos tehdään uusi elokuva, niin tilanne on tietenkin täysin erilainen.
Louhimies on pohjannut leffansa Sotaromaaniin, eli Tuntemattoman raakaversioon, josta on poisteltu sivukaupalla tavaraa. Osa poistoista on ollut ihan paikallaan, mutta osa on ollut syystä tai toisesta liian arkaluontoista tuohon aikaan. Jotkut kirjan hahmot, kuten esimerkiksi Kariluoto, kärsivät tästä selvästi, koska heidän kuvansa jää vajaaksi. On hyvä, että Louhimies on ilmeisesti pyrkinyt korjaamaan tätä ja esimerkiksi juuri Kariluodon hahmoa syvennetään elokuvassa, mikäli olen oikein ymmärtänyt. En myöskään pane pahakseni sitä, että elokuvassa otetaan joitakin taiteellisia vapauksia tai joitakin kohtauksia jätetään pois. Semmosta se on suuressakin maailmassa. Kunhan elokuvan henki kunnioittaa kirjailijan näkemystä, niin antaa mennä vaan.

Elokuvasta kai tulee Talvisodan tyyliin pidennetty versio aikanaan, josta voi bongailla poisjätettyjä kohtauksia.

Kari Aittomäki
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 17
Viestit: 13538
Lauteille: Helmikuu 2006
Paikkakunta: Kokkola
Tykännyt: 8 kertaa
Tykätty: 25 kertaa

Tuntematon sotilas 2017

#6

Viesti Kari Aittomäki »

Mua jännittää.

Tuntematon sattuu olemaan sellanen loputtoman kiinnostava kirja ja mielestäni aivan maailmanluokkaa kaikkine tajuttavaksi jätettyine ristiriitaisuuksineen.
Pelkään pahoin että Louhimiehen taito ei riitä kirjan tasolle vaan taas tulee sellanen lineaarinen tapahtumainkuvaus jossa painopiste on puhutulla sanalla, tesetillä ja tuokiokuvilla.
Suomalainen näyttelijätaito ei ole kovinkaan vivahteikasta joten ne hahmojen ristiriitaisuudet jäävät melko varmasti toteutumatta, kuten itse tarinankin lausumattomat vastakohtaisuudet.

Tekis mieli päristä kirjasta mutta ku kyse on leffasta jonka veturina ovat hahmot... Niin pysytään nyt niissä hahmoissa.
Merkillepantavaa on se, että jokaisessa hahmossa on ristiriitaisuuksia jotka Linna tosiaan jättää vain tajuttavaksi.

Esim suosikkipälättäjä Rokan fyysistä hahmoa ei kuvailla, mutta annetaan ymmärtää hänen olevan hyvin vahva ja kookas ja kuolettavan pelottava.
Rokan voimiin saa parhaan vertailukohdan vanginsieppaus-kohtauksessa, jossa Antti nujertaa sieppaukseen "erityisesti valmennetun ali-upseerin" joka on "vähintään yhtä kookas ja voimakas" kuin. Linna vielä alleviivaa seikkaa kertomalla että vanginsieppauspartioon ei ketä tahansa valittu.
Rokka ei siis ollut vain kylmähermoinen ja näkemyksellinen konepistoolitaituri vaan myös hurja ja pelottava vastus tilanteessa kuin tilanteessa.
Vaatii tajutonta voimaa lyödä mies naamasta hengiltä, vaikkakin pistoolinperällä.. epäilen tapahtuman olevan Linnan sepite.
Rokka käyttää sosiaalisia taitojaan pelotteensa peittona.. vaikka onko hän lopultakaan niin sosiaalinen?
Dominoiva kyllä ja kova selittämään, mutta täysin kykenemätön informatiiviseen dialogiin. Kuten selviää kuulustelussa, jossa sivistyneet ja älykkäät upseerit koettavat vaikuttaa jäärän mielipiteeseen. Täysin tuloksetta, kyllä Rokka tietää.
Näitä tapauksia tuntee varmasti jokainen ja on laputtanut heidät typerys-laatikkoon.
Siksi Rokka pysyy ryhmänjohtajana ja taistelueksperttinä.

Missä on se näyttelijä joka pystyisi sen vaarallisuuden kuvantamaan? Tom Hardy kenties pystyisi.. mutta ei kukaan suomalainen.
Taitaa jäädä parhaaksi Rokkatulkinnaksi se eräs teatteriversio jossa joku sälli Rokkana lekoo raivokkaalla tehokkuudella jonku pesukoneenraadon lyttyyn ikäänkuin kp-joukkomurhaa kuvatakseen:
- Sie älä Rokan Antille ala!

Samankaltaisesti pysyy Koskela luutnanttina ja komppaniatasolla.. hänen hahmonsa on rakastettu ja hyvän upseerin esimerkkinä pidetty. Mutta onko hän lopultakaan niin erikoinen johtaja? Aika löysä tapaus itseasiassa, päättää erota armeijasta sodanloputtua eikä siten "katso tarvitsevansa ylennyksiä". Niinpä. Linna vihjailee tästä tosiasiallisesta punataustaisten hyödyntämättömyydestä ja asemasta, kenties Koskela on senasian airut..
Tähän viittaisi myös se loppukiihdytyksen pataljoonanjohtamis-kyvykkyys.
Sotaromaani on väitetysti tämän tulevan leffan tausta, saa nähdä valottuuko tämä puoli vai vaietaanko edelleen.

Josta päästään suosikki-inhokki Lammioon. Joka on itseasiassa erittäin kyvykäs ja tehokas ammattiupseeri, eipä vaan panosta mielistelyyn vaan leijuu käskijänasemallaan. Joka ilmiö lie hyvin tuttua kaikille intinkäyneille, mua oikeen nauratti ne kokelaanretaleet kun nörttipersoona yrittää käydä auktoriteetista. Kun mun ei kersanttina tarvinnut kuin vilkaista niin jätkät sinkoili.
Se nostalgiasta, tarinan upseerit ovat siis monisyisiä ja kiiinostavia persoonia. Pelkään pahoin että tätä puolta kuvataan vain jollain päälleliimatuilla naishahmoilla. Riitaojan Sirkka varmaan hupsuilee rasittavuuteen asti.

En nyt lähde käymään hahmoja läpi tämän enempää ettei mene sivukaupalla..
Muutaku sen että Lehtohan ei suinkaan rääkkää Riitaojaa vaan auttaa ja suojelee:
- Anna se reppus tänne ja nouse.
Lahtinen purnaa mutta on sattans jämpti ja vastuuntuntoinen.
Hietanen kehuu olevansa tavallisen suruton poika mutta on oikeasti sosiaalinen, erittäin oikea mies joka ratkaisee taisteluita, auttaa heikompia, antaa ruokansa lapsille, kunnioittaa ja ihailee siviili-naista eikä jätä haavottuneita.
- Mää tulen heti. En mää jätä...

Hietasen kamala loppu on sodan hirvittävyyden paras esimerkki, parempi kuin oikeastaan missään muussa lukemassani/näkemässäni sotakirjassa/leffassa.
Katotaan nyt miten Aku vetelee. Jänskättää.

Suurin ristiriita on tietysti sotatyön innostavuuden ja pettymysten happamuuden esittely ja esilletuonti. Nämä painotukset ovat Sotaromaanissa ja Tuntemattomassa melko ratkaisevasti erilaisia ja tästä odotan tämän elokuvan suhteen paljon.

Ja juu, hyllyssäni nuo molemmat ovat vieruskavereita.
Kaikki neljä (pokkarit).
Leffoista en pidä.

Lasse Candé
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 15
Viestit: 17173
Lauteille: Joulukuu 2007
Tykännyt: 42 kertaa
Tykätty: 30 kertaa

Tuntematon sotilas 2017

#7

Viesti Lasse Candé »

En ole lukenut mitään, mutta tuon Sotaromaanin hankin tullessaan faijalleni lahjaksi.

Sen tylsän mustavalkoisen paukuttelun olen nähnyt reilu viisi kertaa.

Kirja on siinä määrin kehuttu, että toivoisin että tulisi leffa jota tehdessä hahmotettiin, ettei niinku ole hyvä jos näitä pusketaan aina vähän väliä, vaan jos yritettäisiin saada homma kuntoon. Toivon, että lyhyen tähtäimen kunnianhimomokat ja siis suomalaisen elokuvan perivirheet vältettäisiin.

Vähän katselen reaktioita ja jos oikeat ihmiset kehuvat ja ei tule liikaa haukkumisia, käyn ehkäpä katsomassa.Ymmärrän YJT:n "Laine ja kulttuuriperintö" -pointin, mutta vastaavasti on meidän kulttuuriperintöä jaettu kokemus sen roskan edessä nukkumassa. :D
Eli jos kirja on tosiaankin hyvä eikä se välissä tullut leffa ollut mistään kotoisin, olisi hyvälle elokuvalle tilausta.

Kuvake
MtJ
takapotkija
Viestit tässä aiheessa: 8
Viestit: 12747
Lauteille: Tammikuu 2006
Paikkakunta: Etelä-Savo
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Tuntematon sotilas 2017

#8

Viesti MtJ »

Kari, varmaan olet jo katsellutkin, mutta tässä on Rokan esikuva haastattelussa:

Ylen Elävä Arkisto: "Oikea" Rokka ja Tuntemattomat.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Viljam_Pylk%C3%A4s
Pylkäs osallistui lukuisiin taisteluihin, joista Kutismajoen maastossa käydyistä taisteluista korpraali Viljam Pylkäs sai toisen luokan Vapaudenmitalin. Vilgan kylän lähellä Pylkäs tuhosi yksin vihollisen kranaatinheittimen ja otti sen miehet vangiksi.
Tuntemattoman sotilaan kuuluisan kohtauksen, jossa Rokka tappaa noin 50 vihollista, esikuva oli Viljam Pylkkään konepistoolilla tuhoamat 83 vihollissotilasta Pertjärvellä. Kaikkiaan Viljam Pylkäs ampui Suomi-konepistoolillaan 17 lippaallista, 680 patruunaa. Taistelun aikana hän ampui 83 vihollista, lukumäärä varmistui kun etumaasto päästiin tutkimaan taistelun jälkeen. Pylkkäälle myönnettiin tästä taistelusta neljännen luokan vapaudenristi miekkojen kera 26. toukokuuta 1942. Saksan armeijan upseerit kuulivat tästä hyvin poikkeuksellisesta suorituksesta, ja niinpä Pylkkäälle myönnettiin myös Saksan armeijan rautaristi.
Pylkäksen ystävä ja sotatoveri Toivo Ruuna (Tuntemattoman sotilaan Suen Tassun esikuva) asui myös sodan jälkeen Lempäälässä jossa hänellä oli pienviljelystila Säijän kylässä.
“All over the place, from the popular culture to the propaganda system, there is constant pressure to make people feel that they are helpless, that the only role they can have is to ratify decisions and to consume.” - Noah Chomsky

Kuvake
AlexMachine
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 5648
Lauteille: Elokuu 2006
Paikkakunta: Vaasa
Etulaji: Nyrkkeily
Sivulajit: Sra, IDPA
Takalajit: Mil Fight, Pekiti Tirsia, Escrima
Tykännyt: 5 kertaa
Tykätty: 8 kertaa

Tuntematon sotilas 2017

#9

Viesti AlexMachine »

Kiinnostaisi katsoa, mutta. Aku Hirviniemi. En vain voi sietää tuota naamansa vääntelijää ja pelkään että tuo saattaa pilata minun osalta elokuvanautinnon.
People are what they do, not what they say, not what they think, not what they pretend to be.

katar
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 3
Viestit: 1275
Lauteille: Tammikuu 2008
Paikkakunta: Helsinki
Tykännyt: 11 kertaa
Tykätty: 3 kertaa

Tuntematon sotilas 2017

#10

Viesti katar »

Meinataan mennä miehen kanssa pällistelemään, mutta vähän pelottaa tuo Aku Hirviniemen mukanaolo. Ja oli siellä joku muukin koomikko, toivottavasti osaavat olla oikein. Kiintoisaa kyllä nähdä, millainen leffasta on tullut, kohkattu siitä on jo sen verran, että odotukset on aikast korkealla. Traileri on aika hyvä. Odotan mielenkiinnolla ja vähän jännittyneenä, mitä tuleman pitää.
Frankly my dear, I don`t give a damn.

Kuvake
Jorge
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 5
Viestit: 9958
Lauteille: Kesäkuu 2008
Tykännyt: 3 kertaa
Tykätty: 0

Tuntematon sotilas 2017

#11

Viesti Jorge »

MtJ kirjoitti:Kari, varmaan olet jo katsellutkin, mutta tässä on Rokan esikuva haastattelussa:

Ylen Elävä Arkisto: "Oikea" Rokka ja Tuntemattomat.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Viljam_Pylk%C3%A4s
Pylkäs osallistui lukuisiin taisteluihin, joista Kutismajoen maastossa käydyistä taisteluista korpraali Viljam Pylkäs sai toisen luokan Vapaudenmitalin. Vilgan kylän lähellä Pylkäs tuhosi yksin vihollisen kranaatinheittimen ja otti sen miehet vangiksi.
Tuntemattoman sotilaan kuuluisan kohtauksen, jossa Rokka tappaa noin 50 vihollista, esikuva oli Viljam Pylkkään konepistoolilla tuhoamat 83 vihollissotilasta Pertjärvellä. Kaikkiaan Viljam Pylkäs ampui Suomi-konepistoolillaan 17 lippaallista, 680 patruunaa. Taistelun aikana hän ampui 83 vihollista, lukumäärä varmistui kun etumaasto päästiin tutkimaan taistelun jälkeen. Pylkkäälle myönnettiin tästä taistelusta neljännen luokan vapaudenristi miekkojen kera 26. toukokuuta 1942. Saksan armeijan upseerit kuulivat tästä hyvin poikkeuksellisesta suorituksesta, ja niinpä Pylkkäälle myönnettiin myös Saksan armeijan rautaristi.
Pylkäksen ystävä ja sotatoveri Toivo Ruuna (Tuntemattoman sotilaan Suen Tassun esikuva) asui myös sodan jälkeen Lempäälässä jossa hänellä oli pienviljelystila Säijän kylässä.

Joo, se suomalaisiin iskostunut kuva "Rokasta" eli Edvin Laineen filmissä Reino Tolvasen tulkitsemasta hahmosta on kyllä sitten niin kaukana Rokan esikuvasta, kuin vain voi olla -ainakin noin ulkoisesti.

Viljam Pylkäs oli fyysisestikin iso ja uljaan näköinen ilmestys; joskus -70- luvulla nöösipoikana asuttiin samoilla nurkilla ja vaikka en paljoa miehestä muista, niin sen muistan, että joku mainitsi hänestä "Rokkana", kun hän siinä kadulla kulki.

Kuva

Kuva

bucago chill
ilmaanpotkija
Viestit tässä aiheessa: 12
Viestit: 18
Lauteille: Lokakuu 2017
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Tuntematon sotilas 2017

#12

Viesti bucago chill »

Kai tuo Pylkäs oli aika itsetietoinen kaveri, eikä aina mitenkään positiivisella tavalla. Muistaakseni sille kirjoitettiin Tuntemattoman jälkeen omakin kirjansa, jossa se keskittyi kehumaan itseään ja haukkumaan muita, kuten esimerkiksi Väinö Linnan. Kertoo aika paljon. Mutta olihan Pylkäs toki aivan poikkeuksellinen sotilas, siitä ei pääse mihinkään.

Noista Tuntemattoman hahmoista. Hassua on, että suurin purnari tai kapinallinen ei taidakaan olla Rokka tai Lahtinen, vaan Kaarna. Hän on koko ajan sotajalalla ylöspäin, mutta alaspäin sitten jopa isällinen. Lehdon "adoptointi" kertoo myös, että mies osasi arvostaa poikkeusyksilöä ja sen kykyä uhmata laumaa, tarvittaessa vaikka oman henkensä kaupalla. Erikoista ajattelua upseerilta sotaväessä, mutta Kaarnassa oli kapinallisuutta. Linnan ystävä Jaakko Syrjä on tehnyt kirjan, jossa avataan näitä hahmoja hyvin. Aittomäeltä myös hyvää analyysia.

Ja mitä leffaan tulee, niin itseä ei mitkään Hirviniemet tai Vataset häiritse. Jos ovat ammattilaisia, oletan että he osaavat tehdä sen mitä ohjaaja haluaa.

Kari Aittomäki
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 17
Viestit: 13538
Lauteille: Helmikuu 2006
Paikkakunta: Kokkola
Tykännyt: 8 kertaa
Tykätty: 25 kertaa

Tuntematon sotilas 2017

#13

Viesti Kari Aittomäki »

Juu, toki Pylkäs tuttu nimi on, kiitos noista kuvauksista. Vastaa tosiaan aika tarkkaan Linnan tarinan luomaa mielikuvaa.
Hyvää kuvamateriaalia myös, näkee kyllä että Esko Aho/Louhimies ovat lähdemateriaalit tutkineet.
Kuva

Kyllähän tuo kaksimarjaa-osastoon menee.
Hieno juttu.

Heh, aivan totta. Kaarna tosiaan on se kyseenalaistava selkäranka, jopa ihanteellisella tavalla. Tiukka ammattisotilas ja syväjohtaja, jonka vaikutus tuntuu läpi koko tarinan. Hyvä näkökulma, kiitos.
Voipi ajatella että Kaarnan vaikutus tuntuu jopa etäisyyttä-ottavan Lehdon suhteessa Riitaojaan. Jota Lehto tosiaan suojelee, jopa kannustaa ainoalla osaamallaan tavalla, kiroillen ja solvaten. Kaarnan jalostava vaikutus tuntuu, etenkin Kariluodossa. Jonka vaikutuksen Linna oikein mainitseekin.

Ei pidä surra sitä Aku-vaikutusta. Se päiväkohtainen koomikkoleima sulaa vuosien mittaan..
Niin kävi Talvisota-leffallekin, jossa aikanaan muka söi tehoja se että Aki ja Turo eivät olleet yhtään Aki ja Turo vaan muka johto-sotilaita.
Nyt kun katselee tuon kaikkien aikojen suomalaisen sotaleffan pistää silmään vain jätkien silkka ammattitaito ja latinki.

Aku Hirviniemi on mielestäni varsin osuva valinta Hietasen rooliin. Hänellä on sujuva ulosanti ja pistämätön ajoitus, joita tarvitaan niissä osittain koomisissa kohtauksissa, eikä hänellä varmana ammattilaisena lie vaikeuksia ottaa juttutuokioitten keskushahmon roolia.
Fyysisesti hän ei tosin vastaa kyrmyniskaista ja tarvittaessa tappeluunkykenevää "voin mää soittaa sunkin poskias"- Hietasta mutta hälläväliä.

Muistatteko muuten että Linna on myös ennustaja. Honkajoki kertoili Lammiolle että "kommunismi tulee luhistumaan omaan mahdottomuuteensa..."

Ja kuinkas sitten kävikään.
Kolkoksi virneen tekee Pohjois-Korea..

obmijoy
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 7
Viestit: 3407
Lauteille: Maaliskuu 2009
Tykännyt: 1 kerran
Tykätty: 1 kerran

Tuntematon sotilas 2017

#14

Viesti obmijoy »

Eero Aho han on oikeen sopiva Rokaksi, hoikan maanviljelijämetsurin näköinen hapitus.
Aloin tässä muisteleen minkälaisena lähdin kotoa 17 vuotiaana maailmalle ja en ollut edes tehnyt metsurintöitä. Jos olisin vielä siihen 30 ikävuoteen pysynyt maalla olis tulokset voimailussa ja metsätöisäkin pääseet kehittymään. Lapsenahan tein vain tukkipuista 1,1 m pikku pätkiä jne..
(terve maalaispoika kiskoo sen 3x itsensäpainoisen raudan maasta)
Tuo Pylkäksen haastatelu oli hyvä.

Maaseutu tekee fyysisesti terveitä ihmisiä jos heitä vain tajutaan lapsesta asti pakottaa kotitöihin.
Mitäänhän kukaan ei tee jos ei ole pakko. Pakostahan tuo Pylkäskin tappoi 83 venäjän veljeä.
Jännää on sekin, että suomessa kun tehdään sankari hahmo elokuvaan on hahmon sankariteot pienempiä kuin oikean esikuvan. Viljam Pylkäs 83 Rokka 50

ps
nykyinen keski-ikäinen läskistynyt lapsuuden rautoihin tavoiteleva tuleva diabeetikko
kaupunkilaisuus on helppoa
ALOITTELIJA perehdy tähän:
linkki
tärkeintä on venyt. ja keskivart. vahvistus, jotta voi harjoitel. turvallisesti linkki
http://kiusatunvastaisku.blogspot.com/p ... tulle.html

obmijoy
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 7
Viestit: 3407
Lauteille: Maaliskuu 2009
Tykännyt: 1 kerran
Tykätty: 1 kerran

Tuntematon sotilas 2017

#15

Viesti obmijoy »

Aku Hirviniemihän on osannut näytellä vakaviakin rooleja. Eiköhän hän ammattinäytelijänä tässäkin onnistu.
ALOITTELIJA perehdy tähän:
linkki
tärkeintä on venyt. ja keskivart. vahvistus, jotta voi harjoitel. turvallisesti linkki
http://kiusatunvastaisku.blogspot.com/p ... tulle.html

Vastaa

Lauteilla

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei potkulaisia ja 12 kurkkijaa