Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Paras keittioveitsi (massatuotanto)

Pannu aina kuumana ja pöydissä tilaa. Keskustelua kamppailulajien ulkopuolelta huumoria unohtamatta. :)

Valvoja: Valvoja

Vastaa
Kuvake
Sisu
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 2
Viestit: 759
Lauteille: Huhtikuu 2009
Paikkakunta: Sydney
Etulaji: Nakamura Ryu Battodo
Takalajit: Kake

Paras keittioveitsi (massatuotanto)

#1

Viesti Sisu »

16 vuotta meita palvellut keittioveitsi tippui laatoitetulle lattialle ja napsahti kahteen osaan. :niinpa: Nyt pitais ostaa uusi ja kun on sopivasti tammialet, niin ollaan kateltu joko yhta parempaa tai jotain sarjaa.

Mitas merkkia Potkun teravat suosittaa? Haussa on kv-massatuotannosta merkki, eli valitettavasti suomalaiset tai muut yksittaisten seppien tekemat veitset ei nyt kay. Saatavilla olisi ainakin Global, Furi, Wusthof, Victorinox ja itselle tuntemattomammat Shun, Kasumi ja Zwilling JA Henckels.

Mita suosittelisit noista, omasta kokemuksesta? Vai joku muu? Onko mielipidetta Global vs. Furi?
puen valkeaan / käyn polvilleni / hengitän valoa / hengitän tulta
CMX: Marian ilmestys


Treenipäiväkirja
Kuvake
Mjölnir
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 24816
Lauteille: Joulukuu 2005
Paikkakunta: Valkeakoski
Etulaji: Jyrki Saario Defendo
Sivulajit: Potkunyrkkeily, BJJ
Takalajit: Krav Maga, Hokutoryu Ju-jutsu, Escrima, Aikido, Muay Thai, Shootfighting
Yhteystiedot:

Paras keittioveitsi (massatuotanto)

#2

Viesti Mjölnir »

Itsellä on kolme suosikkia, joita käytän koko ajan. Victorinox, MAC ja Sagaform Edge

Näistä ehkä victorinoxin iso kokkiveitsi on eniten suosittu
"Vaikka minä vaeltaisin pimeässä laaksossa, en pelkäisi mitään pahaa, sillä minä olen pahin pimeys laaksossa"
-Psalmi 23:4 (modattu)

Instructor Petteri
Defendo Green Director
Liity etupotkijaksi
Kuvake
Jorge
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 11244
Lauteille: Kesäkuu 2008

Paras keittioveitsi (massatuotanto)

#3

Viesti Jorge »

Joo, puollan Victorinoxia hinta-laatusuhteen puolesta. Riittää ominaisuudet aivan kaikkeen kotikeittiössä ja mainio ammattikäyttöönkin, mutta sen verran pehmeämpää terästä, että kuluu nopeammin kokopäiväisessä käytössä. Mutta tarkoittaa myös helpompaa teroitusta.

Kotikäytössä “ikuinen” ja erittäin miellyttävä.
Aihki
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 6238
Lauteille: Joulukuu 2010

Paras keittioveitsi (massatuotanto)

#4

Viesti Aihki »

Varsinainen valinta on välillä hiiliteräs><ruostumatonteräs. Hiiliterästen sisällä ominaisuuksien vaihtelu on kyllä suurempi kuin RST. Yleisesti otten ht teroittuu terävämmäksi ja pitää teränsä paremmin. Voi kyllä joskus vaatia timanttiteroittimen. Rst teroittuu helpommin, mutta on joskus vaikea saada todella teräväksi, tylsyy myös helpommin. Erot johtuvat rakenne-eroista metallissa.
Normaalikäytössä rst on kyllä kätevämpi huollon helppouden takia, mutta jos oikein ohutta pitää leikata niin ht on kyllä parempi (olettaen, että terät ovat saman paksuisia).
MikaelF
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 902
Lauteille: Syyskuu 2005
Paikkakunta: Helsinki

Re: Paras keittioveitsi (massatuotanto)

#5

Viesti MikaelF »

Minulla on ollut viimeiset 17 vuotta ollut pääasiallisessa käytössä ollut Globalin veitset. Pitävät teränsä hyvin ja silti kohtalaisen helpot teroittaa. Minulta tipahti kerran veitsi kivilattialle niin että terästä lohkesi pala muutama cm kärjestä - ”pienellä” askartelulla kuitenkin hiottua uuden profiilin ja terävyyden terään. Ylläpidän terävyyden keraamisella puikolla ja kerran tai pari vuodessa käytän hiekkakiveä. Täysimetallisen rakenteensa ansiosta helppoja puhdistaa - ei tarvitse miettiä puukahvan suojaamista tai sitä että johonkin rakoseen jää salmonella tai muu kiva pöpö muhimaan.
Kuvake
AlexMachine
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 6440
Lauteille: Elokuu 2006
Paikkakunta: Vaasa
Etulaji: Nyrkkeily
Sivulajit: Sra, IDPA
Takalajit: Mil Fight, Pekiti Tirsia, Escrima

Paras keittioveitsi (massatuotanto)

#6

Viesti AlexMachine »

Sanellin veitset ovat myös hyvän hinta/laatusuhteen omaavia.
Käytän kahta mallia, toinen lihan siivoamiseen ja paloitteluun
http://www.veitset.fi/sanelli-renssausv ... rers_id=12

Toinen sitten ns Kiinalainen kokkiveitsi, lahjaksi saatu ja vähemmällä käytöllä.

Pidän veitsien ergonomiasta, kahva on hyvä jos on märät kädet tai veressä, ei lipsu. Iso teroitusvara ja helppo antaa puikolla terä.
Käytin lihamestariaikoina noita ruhon paloitteluun ja fileiden putsaukseen. Parempiakin on mutta nämä ovat ns best bang for a buck mielestäni.
The beatings will continue until morale improves.
Kuvake
Beefcake
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 1263
Lauteille: Kesäkuu 2009
Paikkakunta: Tampere

Paras keittioveitsi (massatuotanto)

#7

Viesti Beefcake »

Victorinox on ollut meikäläisen käytössä viimeiset kymmenen vuotta. Hinta-laatu kohdillaan, pehmeä teräs on helppo teroittaa ja muovikahva sopii omaan kouraan mainiosti. Löytyy noita puukahvallakin pari puukkoa laatikosta, mutta jääneet vähemmälle käytölle.
"I've always believed that if you put in the work, the results will come. I don't do things half-heartedly. Because I know if I do, then I can expect half-hearted results."
  • -Michael Jordan
Kuvake
Sisu
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 2
Viestit: 759
Lauteille: Huhtikuu 2009
Paikkakunta: Sydney
Etulaji: Nakamura Ryu Battodo
Takalajit: Kake

Paras keittioveitsi (massatuotanto)

#8

Viesti Sisu »

Kiitokset kaikille vastauksista ja suosituksista! Kävin tämän perusteella hypistelemässä veitsiä ja varmaan mennään eurooppalaiselle linjalle painavamman kahvan kanssa. Jos ois rahaa enempi niin Shunin veitsiä ostaisin heti useamman. :ihq: :P
puen valkeaan / käyn polvilleni / hengitän valoa / hengitän tulta
CMX: Marian ilmestys


Treenipäiväkirja
Vastaa

Lauteilla

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei potkulaisia ja 126 kurkkijaa