Pannu aina kuumana ja pöydissä tilaa. Keskustelua kamppailulajien ulkopuolelta musiikista, elokuvista, kokkaamisesta, autoista ja kaikesta muusta.

Nyt lukuvuorossa...

Pannu aina kuumana ja pöydissä tilaa. Keskustelua kamppailulajien ulkopuolelta huumoria unohtamatta. :)

Valvoja: Valvoja

Kuvake
lumbago
sääreenpotkija
Viestit: 95
Lauteille: Syyskuu 2018
Paikkakunta: Kuusankoski
Takalajit: Taekwondo, Krav Maga, Hokutoryu Jujutsu, Aikido
Tykännyt: 1 kerran
Tykätty: 0

Nyt lukuvuorossa...

Viesti lumbago »

Niitä on aika paljo lukujonossa mut muutama esimerkki :

Sana' Ki: Terveydellinen Maailmankuva, Aki loikkanen
Väkevä elämä : Viisaampi mieli, vahvempi keho, Joni jaakkola.
Biohakkerin stressikirja
Ammattina Väkivalta, Antti Nurmi, Petri Litmanen

Kuvake
AlexMachine
etupotkija
Viestit: 5678
Lauteille: Elokuu 2006
Paikkakunta: Vaasa
Etulaji: Nyrkkeily
Sivulajit: Sra, IDPA
Takalajit: Mil Fight, Pekiti Tirsia, Escrima
Tykännyt: 14 kertaa
Tykätty: 24 kertaa

Nyt lukuvuorossa...

Viesti AlexMachine »

flammee kirjoitti:
joulu 16, 2019, 22.00
flammee kirjoitti:
marras 18, 2019, 17.53
AlexMachine kirjoitti:
syys 19, 2019, 05.24
Jos zombie apocalypse teemana yhtään kiinnostaa niin tämä sarja
https://www.goodreads.com/book/show/132 ... untain-man
jännittävä, mutta samalla nauranut vedet silmissä useaan otteesee
Mjoo, näistä molemmista neljä kirjaa luettuna, eka kirja molemmista hyvä, mutta siitä sitten hiljalleen väljähtävät kirjasarjan edetessä. Mountain man ei ihan niin pahasti, mutta kyllä sekin aika toisenlaiseksi meni siinä vaiheessa kun zombit jäi enemmän taustahälyn rooliin. Ja toisaalta Gusin käydässä yksin sotaansa epäkuolleita vastaan, hän oli eeppisempi hahmo mitä neloskirjassa..
Hmmm, en oikein tiedä mitä tuossa oli takana, kyllä mountain man oli helvetin hyvä kirjasarja loppuun/viidenteen kirjaan asti. Prequel ja hospital vielä lukematta. Lukasin saman kirjailijan (Keith C. Blackmore) kevyen ninja-scifin ja sekin oli aika hyvä, taidanpa hankkia ja lukasta koko herran tuotannon.
Breeds sarja on hyvä, samoin kuin the missing boatman kirjakin.
People are what they do, not what they say, not what they think, not what they pretend to be.

Kari Aittomäki
päähänpotkija
Viestit: 13609
Lauteille: Helmikuu 2006
Paikkakunta: Kokkola
Tykännyt: 10 kertaa
Tykätty: 40 kertaa

Nyt lukuvuorossa...

Viesti Kari Aittomäki »

Sain lahjaksi Tohtori Unen, Stephen Kingin jatkon Hohdolle.

Mestarin kynä on lievästi tylsynyt mutta suljuttaa yhä.

MikkeM
etupotkija
Viestit: 1578
Lauteille: Heinäkuu 2009
Paikkakunta: Klaukkala.
Tykännyt: 3 kertaa
Tykätty: 3 kertaa

Nyt lukuvuorossa...

Viesti MikkeM »

Pukki toi taas kovan kattauksen : Jo Nesbo,Michael ConnelymJari Salonen Max Seeck, kovat (kirja) paketit on parhaita.

obmijoy
kylkeenpotkija
Viestit: 3430
Lauteille: Maaliskuu 2009
Tykännyt: 7 kertaa
Tykätty: 8 kertaa

Nyt lukuvuorossa...

Viesti obmijoy »

Yuval Novah Hararin kirjat menevät juuri äänikirjoina Sapien ihmisen lyhyt historia oli 6 tähden kirja joa arvostellaan 1-5 tähden asteikolla. deuce human on ehkä parempi??
ALOITTELIJA perehdy tähän:
linkki
tärkeintä on venyt. ja keskivart. vahvistus, jotta voi harjoitel. turvallisesti linkki
http://kiusatunvastaisku.blogspot.com/p ... tulle.html

sikajudoka
reiteenpotkija
Viestit: 264
Lauteille: Helmikuu 2009
Tykännyt: 1 kerran
Tykätty: 6 kertaa

Nyt lukuvuorossa...

Viesti sikajudoka »

Seppo Myllylän elämäkerta Hillitöntä menoa kannattaa lukea. Avaa koruttomasti ja mielenkiintoisesti miehen judouraa sekä kokemuksia lastensuojelubisneksestä. Ohessa juttu kirjasta

https://www.judolehti.fi/muut-jutut/hil ... nsuojelua/

Kuvake
flammee
etupotkija
Viestit: 10891
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Oulu
Tykännyt: 9 kertaa
Tykätty: 8 kertaa

Nyt lukuvuorossa...

Viesti flammee »

Patrick McKeown; Oxygen advantage
Vaihteeksi treeniterveyskirjallisuutta. Saattaa olla huuhaatakin. Tässä jujuna on Bohrin efekti, jonka mukaan siis kun veressä on enempi hiilidioksidia niin happi imeytyy paremmin. Hiilidioksidia vähentää yksinkertaisesti liiallinen hengittäminen. Hengitys on sinänsä automaattista, mutta sitä säätelee hiilidioksidiherkkyys, joka voi muuttua liian herkäksi ihan vaan sillä että jostain syystä hengittelee liian suuria määriä ilmaa. Sitä voi sitten tietoisella hengityksen vähentämisellä säätää vähemmän herkäksi ja näin ollen vähentää turhaa hönkimistä. Liiallinen hengitys on seurausta mm. suun kautta hengittelystä, hyperventiloinnista, ahdistumisesta ja muuten vaan isoista hengityksistä. Syvään hengittäminen on kirjan mukaan eri juttu, sen voi tehdä pienelläkin ilmamäärällä, kunhan se tapahtuu nenän kautta palleahengityksenä. Isompien ilmamäärien hengittelystä eli siitä mitä normaalisti ymmäretään syvään hengittämiseksi, ei puolestaan ole oikein hyötyä. Normaalilla hengityksellä veren happisaturaatio on 95-99% eli sitä ei voi merkittävästi parantaa hengittämällä enemmän ilmaa sisään, mutta sen sijaan hengittämällä suurempia määriä levossa lähtee hiilidioksidia pois, jolloin happi ei sitten irtoa verestä, verisuonet kapenevat ja siis hapen saanti elimistölle heikkenee. Kirjassa on erilaisia hengityksen vähentelyharjoituksia ja seurantamenetelmänä on BOLT, eli body oxygene level test, jossa uloshengityksen jälkeen pidätetään hengitystä niin kauan että tulee ensimmäinen fiilis hengityksen tarpeesta. Eli kyse ei ole maksimaalisesta hengityksen pidättelystä. Mun bolt score on aika surkea (15), mutta toisaalta pikkusen on vielä räkätautia, että se lukema ei ole luotettava.

Sinänsä ite hengittelen vakiona koko ajan nenän kautta, mutta on joitakin juttuja, jotka voivat itelläni aiheuttaa liian voimakasta hönkäilyä tai että hiilidioksiherkkyys on jäänyt liian herkäksi.. Rasittavaa kirjan harjoituksissa on se että kun keskittyy ja kontrolloi hengitystä vähän aikaa niin se jää helposti päälle, eikä siitä pääse ihan helposti eroon. Vähemmällä hengittelyllä saavutetaan siis monenlaisia lähes maagisia vaikutuksia paremman terveyden, hyvinvoinnin ja suorituskyvyn suhteen. :P

Erilaiset hengitysharjoitukset kiinnostavat muutenkin, mutta nyt kun työskelyolosuhteet ovat paikoin aika kylmät ja käsitellään jäistä kalaa ohuilla hanskoilla niin niitä voi jopa käyttää, kun tietynlaisilla hengitystavoilla voi tuottaa lämpöä. Havaitsin aiemmin että ns. neliöhengityksellä (5s sisäänhengitystä, 5s pidätystä, 5s uloshengitystä ja 5s pidätystä) saa ainakin kylmät kädet lämmitettyä, kunhan sekuntimäärä on sopivan tiukka ja sitä toistaa riittävän kauan. Vähän tylsää kyllä, mutta duuni ei vaadi "ihan koko aikaa" isompaa keskittymistä, eikä sitä oikein sovi keskeyttää vain sen takia että sormet on niin jäässä että kipeää tekee. Että kun on aikaa haaskattavana, niin jotain enemmän tai vähemmän hyödytöntä voi kehitellä siinä sivussa. Sinänsä siinä neliössä on kyllä aika isoja hengityksiä että en tiedä pitäisikö soveltaa enemmän ton oxygen advantagen periaatteen suuntaan että pidätetään hengitystä ilman isoja henkäyksiä suuntaan tai toiseen. Kirjassa väitetään että sellanen vähennetty hengitys lämmittäisi, mutta ei se ainakaan ekalla testikerralla tulosta tuottanut. Sitten on tietty Wim Hofin menetelmä, mutta se perustuu hyperventilointiin (muutenkin ihan kahjoa touhua) ja kun olen muuta kautta jo valmiiksi vannoutunut nenähengittelijä niin ei viittis. Joogapuolelta on myös tällainen harjoite kuin kapalbhati, jossa pumpataan vatsalla teräviä uloshengityksiä ja silläkin pitäs kropan lämmetä - jossain määrin toimi ekalla testikerralla.. Sitten ois vielä tämä tiibetin munkkien tummo, jossa otetaan nopea ja voimakas henkäys sisään nenän kautta ja sitten puhalletaan suun kautta voimakkaasti ulos puolet hitaammin samalla kun "vatsalihaksilla puristetaan corea". (wikipedia: "...the subjects, three monks, exhibited the capacity to increase the temperature of their fingers and toes by as much as 8.3 °C").


Keith Blackmore; Breeds
Ykköskirja luettu ja olihan se mainio. Sanoisin että Blackmoren tyyli on jossain Gaimanin suunnalla eikä paremmuudessa ole merkittäviä eroja. Se on aika helvetin hyvin indiekirjailijalta.

Kuvake
AlexMachine
etupotkija
Viestit: 5678
Lauteille: Elokuu 2006
Paikkakunta: Vaasa
Etulaji: Nyrkkeily
Sivulajit: Sra, IDPA
Takalajit: Mil Fight, Pekiti Tirsia, Escrima
Tykännyt: 14 kertaa
Tykätty: 24 kertaa

Nyt lukuvuorossa...

Viesti AlexMachine »

Jos Kindleä käyttää niin Redditin kaksi palstaa kannattaa katsoa aika ajoin.
Täällä yleisesti hyviä linkkejä tarjouksiin tai jopa ilmaisiin.
https://www.reddit.com/r/BookDeals/

Tällä keskustelua Fantasia yms kirjoista, sekä linkkeja hyviin tai ilmaisiin kirjoihin.
https://www.reddit.com/r/Fantasy/

Nämä löytyi tuota kautta tänään.


Olen säästänyt aika paljon tuota kautta. Monesti laadukkaitakin kirjoita todella edullisesti.
People are what they do, not what they say, not what they think, not what they pretend to be.

Kuvake
Paanari
kylkeenpotkija
Viestit: 1991
Lauteille: Maaliskuu 2006
Tykännyt: 0
Tykätty: 8 kertaa

Nyt lukuvuorossa...

Viesti Paanari »

Saburo Sakai Samurai
Jaska
EX AGMINE HACCAPELLORUM LIBERA NOS DOMINE

Kuvake
Kuhmu
kylkeenpotkija
Viestit: 2533
Lauteille: Toukokuu 2005
Tykännyt: 4 kertaa
Tykätty: 2 kertaa

Nyt lukuvuorossa...

Viesti Kuhmu »

sikajudoka kirjoitti:
helmi 16, 2020, 11.59
Seppo Myllylän elämäkerta Hillitöntä menoa kannattaa lukea. Avaa koruttomasti ja mielenkiintoisesti miehen judouraa sekä kokemuksia lastensuojelubisneksestä. Ohessa juttu kirjasta

https://www.judolehti.fi/muut-jutut/hil ... nsuojelua/
Kertooko kirja Myllylästä työnantajana, haastateltiinko duunareita? Omat muistelmat ovat omia muistelmia. Niillä voidaan yrittää pehmentää kritiikkiä ja luoda itsetään hieman sivistyneenpää kuvaa.Toisinaan saattaa olla kyse oman raadollisuuden kaunistelemisesta. Siitä, joka seuraa läpi elämän ja josta sitten muistelmissa kiitetään vastustajia, jotta kyettäisiin osoittamaan edes jollain lailla omaa mahdollista sivistyneisyyttä. Myllylä on varmasti henkilö, joka on päämäärätietoinen ja joka pääsee tavoitteisiinsa hinnalla millä hyvänsä. Mutta hän ei välttämättä kuulu niihin henkilöihin, joita soturintie on jalostanut henkisesti.

Jos Judo on elämän mittainen tie, niin Myllylällä, ja sen myötä yhtiökumppaneilla sekä duunareilla se ei välttämättä ollut pehmeä. Myllylä alkoi lastensuojelubisnekseen silloin, kun yksityisten lastensuojeluyritysten perustamiselle ei ollut kriteerejä liiemmälti ja kuka hyvänsä pystyi perustamaan kyseisenlaisen yrityksen.

Nykypäivänä asia ei enää onnistu suoraan pystymetsästä ;)
”You must enjoy this”.

Jani Rantalainen
polveenpotkija
Viestit: 140
Lauteille: Heinäkuu 2019
Etulaji: Karate
Sivulajit: Jujutsu, Kenjutsu, Escrima.
Takalajit: Aikido
Tykännyt: 17 kertaa
Tykätty: 0

Nyt lukuvuorossa...

Viesti Jani Rantalainen »

Olen lukemassa parhaillaan George R.R Martinin kirjaa nimeltä A Dance With Dragons.

Kuvake
Antti
etupotkija
Viestit: 1265
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Helsinki
Etulaji: Liikuntafilologia
Tykännyt: 4 kertaa
Tykätty: 20 kertaa

Nyt lukuvuorossa...

Viesti Antti »

Jokin aika sitten tuli luettua Are Nikkisen Haukivuoren Houdini: Aimo Leikkaan elämä ja kuolema (2019). Aimo Leikas esiintyi vuosina vuodesta 1966 vuoteen 1976, jolloin hän päätti päivänsä venäläisessä ruletissa 29-vuotiaana. Mukaansatempaavasti kirjoitettu ja tyyliltään aiheelle uskollinen. Tekijä on aiemmin kirjoittanut aiheesta näytelmän Haukivuoren Houdini, jota esitettiin Mikkelin teatterissa vuonna 2017.Tällä hetkellä lukuvuorossa Juho Kuorikosken Pelitaiteen manifesti (2018), joka kuuluu pelitutkimuksen alaan.Kyseessä on yleistajuinen journalistinen tietokirja pelien eli video- ja tietokonepelien luonteesta ja niiden taiteellisesta ulottuvuudesta. Kirjan luvut käsittelevät pelitaidetta ("kahdeksatta taidetta") suhteessa muihin taiteisiin (kirjallisuus, elokuva, teatteri, maalaustaide ja kuvanveisto, musiikki, arkkitehtuuri).
Antti Ijäs
Studia dimicatoria (blogi)
"Öyh, öyh, öyh, karjasi sika ja ryntäsi pimeässä Eenokin ylitse ovelle." (Tuulispää 28.9.1928.)

obmijoy
kylkeenpotkija
Viestit: 3430
Lauteille: Maaliskuu 2009
Tykännyt: 7 kertaa
Tykätty: 8 kertaa

Nyt lukuvuorossa...

Viesti obmijoy »

Nyt on luettu kaikki 4 Marko Kilven Undertaker kirjaa läpi äänikirjoina nämä kirjat täytyy kuunnella järjestyksessä ja dekkari kirjoista no nämä on parhaat dekkarikirjailijat mitä ikinä olen lukenut. Elisa Kirjat palvelusta olen nämä Ostanut tämä uusin kirja tuli sinne jo monta päivää ennen julkaisu päivää. Julkaisupäivä on 11.9.2020
Sen verran voin kertoa että syyllinen on hautaustoimiston pitäjä mutta siitä tämä tarina vasta alkaa
ALOITTELIJA perehdy tähän:
linkki
tärkeintä on venyt. ja keskivart. vahvistus, jotta voi harjoitel. turvallisesti linkki
http://kiusatunvastaisku.blogspot.com/p ... tulle.html

YJT
kylkeenpotkija
Viestit: 3611
Lauteille: Helmikuu 2005
Paikkakunta: Lohja
Tykännyt: 2 kertaa
Tykätty: 50 kertaa

Nyt lukuvuorossa...

Viesti YJT »

Äänikirjapalvelut ovat hyvä juttu. Itsellä on tullut kuuneltua monta sellaista kirjaa jotka ovat olleet projektilistalla vuosia: Anne Frankin päiväkirja (Nuoren tytön päiväkirja), Sadan vuoden yksinäisyys, Sinuhe, jne.

Aluksi kirjojen kuuntelu tuntui vähän hankalalta, mutta muutaman kirjan jälkeen siihen tottui.
Seppo Vesala

(Kaikki esittämäni mielipiteet ja näkemykset ovat omiani, eikä niitä pidä tulkita minkään yrityksen, yhteisön, organisaation tai viranomaistahon kannaksi)

obmijoy
kylkeenpotkija
Viestit: 3430
Lauteille: Maaliskuu 2009
Tykännyt: 7 kertaa
Tykätty: 8 kertaa

Nyt lukuvuorossa...

Viesti obmijoy »

YJT kirjoitti:
syys 9, 2020, 08.01
Äänikirjapalvelut ovat hyvä juttu. Itsellä on tullut kuuneltua monta sellaista kirjaa jotka ovat olleet projektilistalla vuosia: Anne Frankin päiväkirja (Nuoren tytön päiväkirja), Sadan vuoden yksinäisyys, Sinuhe, jne.

Aluksi kirjojen kuuntelu tuntui vähän hankalalta, mutta muutaman kirjan jälkeen siihen tottui.
Jep nykyisen kuuntelen kirjat kaksinkertaisella nopeudella jos olen paikassa jossa ei ole mitään ärsykkeitä jos taas Olen liikkeessä eli kävelen niin 1,5 kertaisella nopeudella äänikirjoista kun on 30 sekuntia Nappula jolla pääsee 30 sekuntia taaksepäin Jos jokin menee ohi ja sen jälkeen sitten pudottaa Vauhdin 1.25x niin tulee selväksi ohimennyt asia ja yleensä Aloitan aina äänikirjat niin että otan pari minuuttia taaksepäin siitä mihin jäin edellisellä kerralla...
Nyt kun aloin lukemaan kuuntelemaan undertaken nelosta kuuntelin ensin Undertaker kolmosesta kaikki kirjainmerkit läpi Mitkä oli kyseiseen äänikirjaan laittanut jolloinka muistin kätevästi Mitä edellisessä kirjassa oli tapahtunut
ALOITTELIJA perehdy tähän:
linkki
tärkeintä on venyt. ja keskivart. vahvistus, jotta voi harjoitel. turvallisesti linkki
http://kiusatunvastaisku.blogspot.com/p ... tulle.html

Seuraajat

Kuvake
Aleksi T
Kuvake
AlexMachine
Anapiros
Kuvake
Antti
Atticora
Kuvake
Beorn
Kuvake
Chaos
Kuvake
Clancy B.
Kuvake
Dojon Jäykin
Kuvake
flammee
Haamu
halmehe
harakantimo
Hemmukka
htt
Kuvake
Hukka
J-P Koivula
Jaakko Suhonen
JAH
Jani Rantalainen
Kuvake
Jklak
Kuvake
JpSiltala
Jäähdyttelijä
Jörri
ka1
kalevipoika
Kari Aittomäki
Kuvake
Kerkko
kimmokammo
KingBuzzo
Kuvake
KolmioKuristaja
Kuvake
Kuhmu
Kukkaron Matti
Lamputon
Le1kkola
Kuvake
luupää
Lybeck
Malefactor
Kuvake
MarkkuT
MHa
MikkeM
MillaR
Minkki
Kuvake
Mänzy
obmijoy
Kuvake
old padawan
Kuvake
Paanari
Kuvake
Paul
Kuvake
Pitsa
Kuvake
Point
Kuvake
Puukko
Kuvake
Riku Ähvä
Riposte
Kuvake
Räikkönen
Kuvake
Sazu
sikajudoka
Sitav Abdullah
Kuvake
sundaywarrior
Kuvake
Throwback
Kuvake
TimoS
Kuvake
Wombattle
YJT
zzkettu