Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti.
Kahviin koukussa?
Valvoja: Valvoja
Kahviin koukussa?
Mikä siinä Moccamasterissa on muka hienoa? Kaverin tykönä aina joutuu puolipakolla vetämään sillä tehtyä roskaa. Itse nappasin kirpputorilta sellaisen lasisen kannun, jolla voi hauduttaa kahvia tai teetä. Samalla reissulla Ruotsista tummapaahtoista kahvia, joka valmistetaan kaatamalla kiehuva vesi sinne kannuun ja lyömällä kahvipurut sekaan. Kahvin hauduttua työnnetään sellainen suodatinkeppilevyjuttu pohjaan asti, jonne purut sitten jää.
Aivan l.o.i.s.t.a.v.a.n. makuista kahvia. Enää en muuta juo.
Aivan l.o.i.s.t.a.v.a.n. makuista kahvia. Enää en muuta juo.
- bodyguard
- päähänpotkija
- Viestit tässä aiheessa: 21
- Viestit: 22944
- Lauteille: Syyskuu 2005
- Paikkakunta: Helsinki
Kahviin koukussa?
Hintamalluainen kirjoitti: Mikä siinä Moccamasterissa on muka hienoa?
-I thought you were cool.
-I am. And you know what makes me cool? The fact that your opinion means less than squat to me.
Blogi
-I thought you were cool.
-I am. And you know what makes me cool? The fact that your opinion means less than squat to me.
Blogi
Kahviin koukussa?
"Koska minä en siitä pidä, on sen oltava scheisseä."malluainen kirjoitti: Mikä siinä Moccamasterissa on muka hienoa? Kaverin tykönä aina joutuu puolipakolla vetämään sillä tehtyä roskaa.
Käsitinkö nyt oikein? Tuskin kaverisi sinua sillä tehtyä kahvia pakottaa juomaan. Ole toki juomatta jos ei kelpaa.
Titityy. ->
Kahviin koukussa?
Ei. Monet pitävät siitä, minä en->Haluan tietää miksi pidätte siitä?Manny kirjoitti:"Koska minä en siitä pidä, on sen oltava scheisseä."malluainen kirjoitti: Mikä siinä Moccamasterissa on muka hienoa? Kaverin tykönä aina joutuu puolipakolla vetämään sillä tehtyä roskaa.
Käsitinkö nyt oikein? Tuskin kaverisi sinua sillä tehtyä kahvia pakottaa juomaan. Ole toki juomatta jos ei kelpaa.
Titityy. ->
Ei minulla sellaisia kavereita ole, jotka pakottavat kahvia juomaan, mutta jos joskus on vaikka päivän kylässä, niin pitää sitä jotain kahvia saada.
Kahviin koukussa?
Pidän Moccamastereista, koska tähän mennessä ovat keittäneet oikein hyvää ja tasapainoista kahvia mielestäni. Näin ympäripyöreä asia kyseessä.. ja tuskin voinee mitään muuta odottaakaan?malluainen kirjoitti: Ei. Monet pitävät siitä, minä en->Haluan tietää miksi pidätte siitä?
Ei minulla sellaisia kavereita ole, jotka pakottavat kahvia juomaan, mutta jos joskus on vaikka päivän kylässä, niin pitää sitä jotain kahvia saada.
Aika reilua ensin omasta tahdostaan juoda kaverin keittämää kahvia, ja sitten vielä haukkua se roskaksi.
Kahviin koukussa?
Pitäähän se mielipide ilmaista kaunistelematta. Etenkin kun kaveri sanoi, että ota sitten omat kahvit mukaan termoksessa.
Tuo ostamani kahvi oli Zoega`s Presso Gentile. Pidän kahvista, joka on hyvää ilman maitoa tai sokeria.
Tuo ostamani kahvi oli Zoega`s Presso Gentile. Pidän kahvista, joka on hyvää ilman maitoa tai sokeria.
- AlexMachine
- etupotkija
- Viestit tässä aiheessa: 4
- Viestit: 6443
- Lauteille: Elokuu 2006
- Paikkakunta: Vaasa
- Etulaji: Nyrkkeily
- Sivulajit: Sra, IDPA
- Takalajit: Mil Fight, Pekiti Tirsia, Escrima
Kahviin koukussa?
Satoja Moccamastereita aikanaan myyneenä ja nykyisenä käyttäjänä vastaan.malluainen kirjoitti: Mikä siinä Moccamasterissa on muka hienoa? Kaverin tykönä aina joutuu puolipakolla vetämään sillä tehtyä roskaa. Itse nappasin kirpputorilta sellaisen lasisen kannun, jolla voi hauduttaa kahvia tai teetä. Samalla reissulla Ruotsista tummapaahtoista kahvia, joka valmistetaan kaatamalla kiehuva vesi sinne kannuun ja lyömällä kahvipurut sekaan. Kahvin hauduttua työnnetään sellainen suodatinkeppilevyjuttu pohjaan asti, jonne purut sitten jää.
Aivan l.o.i.s.t.a.v.a.n. makuista kahvia. Enää en muuta juo.
Moccamaster lämmittää veden 92-96 asteiseksi joka on kahville juuri oikea lämpö. Liian kylmä vesi ei irroita aromeita kunnolla ja liian kuuma eli kiehuva (mikä on yleinen vika muilla keitettäessä) irroittaa kahvista parkkihappoja jolloin kahvista tulee helposti kitkerää. Jos kahvia pitää seisottaa levyllä, Moccamasterissa on yleisestä tavasta poiketen 2 erilistä vastusta, toinen lämmittämään vesi, toinen levyä varten, jolloin levyllekin saadaan oikea lämpötila, noin 80 astetta, ja kahvi säilyy pidempään paremman makuisena. Normikeittimissä on vain se 1 vastus ja vesi on yleensä liian kuumaa, kuten levykin, minkä vuoksi pannussa seisova kahvi tulee pian kitkerän makuiseksi.
Moccamaster keittää kahvin valmiiksi melko nopeasti verrattuna tavallisiin keittimiin, eli hyvä jos pitää keittää monta pannua.
Keittimessä on lasinen veden nousuputki ja juoksuputki kromattua messinkiä = Ei tartu ylimääräisiä makuja ja saa helposti puhtaaksi. Lisäksi varaosia löytyy, keitin on helppo paloitella ja puhdistaa kaikki osat.
Selvensikö
Juu ja keitän kyllä joskus hifistellessäni kahvia muillakin tavoilla vaikka tuon MM:n omistankin.
The beatings will continue until morale improves.
Kahviin koukussa?
Alexmasiina tuossa jo kertoilikin mokkiksen spekseistä. Minustakin se on kohtuuhintaisista suodatinvehkeistä paras, pitkälti juuri lämpöstabiiliutensa ja varaosien saatavuuden kannalta.
Presso- ja suodatinmenetelmän vertailu ei sinänsä ole kovin rakentavaa, kysehän on aivan erilaisista valmistusmenetelmistä. Kuten myös mutteri-tai espressokahvin vertailu. Eri menetelmät, eri maut.
Kahvi se on joka ratkaisee, raaka-aine. Tuoretta kahvia ja puhtaat vermeet niin noista kaikista löytyy puolensa. Minullakin on niitä monenlaisia: On pressopannuja, muttereita, Moccamasterikin, käsisuodatinvehkeet eli vedenkeitin ja irtosuodatin (kultasuodatin), sifonipannu, espressomasiina, paahtokamppeita jne.
Kunnollinen kahvimylly ja laadukas, tuore kahvi on kuitenkin sellainen perusta jo(i)ta ilman ei oikein millään tule kahvista sen makuista kuin sen mielestäni pitäisi olla. Eri valmistusmenetelmille löytyykin sitten suosikkikahveja jos jonkinmoisia. Esimerkiksi erittäin hyvää suodatinkahvia saa mielestäni Kenya AA:sta, ihan paperisuotimellakin kunhan suodatinpaperin huuhtelee kiehuvalla vedellä ennen käyttöä. Vähentää paperin makua hurjasti. Paperipöly se on joka siellä paljolti maistuu.
Halvimmalla hyvän kahvin makuun pääsee kyllä esimerkiksi pressopannulla tai irtosuodattimella kunhan käyttää hyvää kahvia ja jauhaa itse (jos omaa myllyn) tai jauhattaa siellä mistä kahvinsa ostaa.
Kyllä, ylellisyystuote se on. Siksi näin.
Presso- ja suodatinmenetelmän vertailu ei sinänsä ole kovin rakentavaa, kysehän on aivan erilaisista valmistusmenetelmistä. Kuten myös mutteri-tai espressokahvin vertailu. Eri menetelmät, eri maut.
Kahvi se on joka ratkaisee, raaka-aine. Tuoretta kahvia ja puhtaat vermeet niin noista kaikista löytyy puolensa. Minullakin on niitä monenlaisia: On pressopannuja, muttereita, Moccamasterikin, käsisuodatinvehkeet eli vedenkeitin ja irtosuodatin (kultasuodatin), sifonipannu, espressomasiina, paahtokamppeita jne.
Kunnollinen kahvimylly ja laadukas, tuore kahvi on kuitenkin sellainen perusta jo(i)ta ilman ei oikein millään tule kahvista sen makuista kuin sen mielestäni pitäisi olla. Eri valmistusmenetelmille löytyykin sitten suosikkikahveja jos jonkinmoisia. Esimerkiksi erittäin hyvää suodatinkahvia saa mielestäni Kenya AA:sta, ihan paperisuotimellakin kunhan suodatinpaperin huuhtelee kiehuvalla vedellä ennen käyttöä. Vähentää paperin makua hurjasti. Paperipöly se on joka siellä paljolti maistuu.
Halvimmalla hyvän kahvin makuun pääsee kyllä esimerkiksi pressopannulla tai irtosuodattimella kunhan käyttää hyvää kahvia ja jauhaa itse (jos omaa myllyn) tai jauhattaa siellä mistä kahvinsa ostaa.
Kyllä, ylellisyystuote se on. Siksi näin.
Kahviin koukussa?
Ei vissiin kukaan maininnu mitään jauhetun kahvin säilytyksestä? http://www.robertscoffee.com/etusivu_suomi.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
"Happi, UV-säteily ja korkea lämpö pilaavat kahvin nopeasti. Siksi kahvi tulee säilyttää ilmatiiviisti, pimeässä ja mahdollisimman kylmässä, mieluiten pakastimessa. Robert's Coffeen kahvi on heti käyttövalmista pakastimesta otettaessa, sillä se sisältää enintään 2% vettä eikä siksi jäädy.
Kahvin oikea säilyttäminen on tärkeää, sillä kahvissa on yli 15% kahvirasvaa, joka härskiintyy hapen vaikutuksesta ja huoneenlämmössä. Kahvirasva näkyy ja maistuu kauan (yli puoli tuntia) seisoneessa kahvijuomassa."
Olen tuota noudattanut muidenkin brändien kohdalla ja toimii. Saa aina "tuoretta" kuin just avatusta paketista. Laitan paketin ennen avaamista pakkaseen. Pointti on siinä, että avatessa esim. pressa on niin kiinni ettei siitä saa kuin kaapimalla porot. Näin loppuosa paketista pysyy kasassa eikä pääse hapettumaan.
Voi olla, että tää oli teille jo tuttua...
Off topic. Onko ollut tuollaisesta juttua jossain ketjussa? http://poppamies.fi/" onclick="window.open(this.href);return false;
"Happi, UV-säteily ja korkea lämpö pilaavat kahvin nopeasti. Siksi kahvi tulee säilyttää ilmatiiviisti, pimeässä ja mahdollisimman kylmässä, mieluiten pakastimessa. Robert's Coffeen kahvi on heti käyttövalmista pakastimesta otettaessa, sillä se sisältää enintään 2% vettä eikä siksi jäädy.
Kahvin oikea säilyttäminen on tärkeää, sillä kahvissa on yli 15% kahvirasvaa, joka härskiintyy hapen vaikutuksesta ja huoneenlämmössä. Kahvirasva näkyy ja maistuu kauan (yli puoli tuntia) seisoneessa kahvijuomassa."
Olen tuota noudattanut muidenkin brändien kohdalla ja toimii. Saa aina "tuoretta" kuin just avatusta paketista. Laitan paketin ennen avaamista pakkaseen. Pointti on siinä, että avatessa esim. pressa on niin kiinni ettei siitä saa kuin kaapimalla porot. Näin loppuosa paketista pysyy kasassa eikä pääse hapettumaan.
Voi olla, että tää oli teille jo tuttua...
Off topic. Onko ollut tuollaisesta juttua jossain ketjussa? http://poppamies.fi/" onclick="window.open(this.href);return false;
...ei siinä auta hillo, jos on polttanut jo letut... (Raappana)
- L.K.
- päähänpotkija
- Viestit tässä aiheessa: 8
- Viestit: 12812
- Lauteille: Huhtikuu 2005
- Paikkakunta: Kotka
- Etulaji: Defendo
- Yhteystiedot:
Kahviin koukussa?
Avaatkos tuota pakastusjuttua vähän enemmän?Eli lyöt siis ennen ekaa avausta pakkaseen vai aina ennen ku avaat paketin?
"He´s too much blackbelt for you"- Tuntematon setä ravintelissa.
Kahviin koukussa?
Paketti pakkaseen ennen ensimmäistäkään avausta ja sen jälkeen aina raaputeltuasi poroja paketista takas pakkaseen. Pointti on, että ainakin noi pauligpaketit kovettuu muotoonsa ja ei varmaan pääse hapen kans tekemisiin. Aina kuin just jauhetusta.
...ei siinä auta hillo, jos on polttanut jo letut... (Raappana)
- L.K.
- päähänpotkija
- Viestit tässä aiheessa: 8
- Viestit: 12812
- Lauteille: Huhtikuu 2005
- Paikkakunta: Kotka
- Etulaji: Defendo
- Yhteystiedot:
Kahviin koukussa?
Ahaa.Ok.Kuinka tiukasti saa raaputeltua, meinaan että tuleeko paljonkin "turhaa" työtä jos vaikka
sen täyden lekan haluaa keitellä?
sen täyden lekan haluaa keitellä?
"He´s too much blackbelt for you"- Tuntematon setä ravintelissa.
Kahviin koukussa?
Ei jaksa pelleillä lainausten kanssa. :evil: Viikonloppuna kävin taas kyseisen kaverin tykönä ja huomasin, että he olivat ostaneet toista kahvia. Tämä taas maistui ihan hyvältä keitettynä MoccaMasterilla.
AlexMachinella kyllä hyvä myyntipuhe, mutta pitäydyn silti "kannukahvissa". Huomasin, että tummapaahtoiset ovat huomattavasti parempia kuin vaaleat. Mistäköhän se johtuu, että Suomessa juodaan niin paljon vaaleaa kahvia, mutta ei tummaa? Tästä oli tutkimusta joskus, mutta en nyt jaksa tai oikeastaan en edes tiedä missä se on.
AlexMachinella kyllä hyvä myyntipuhe, mutta pitäydyn silti "kannukahvissa". Huomasin, että tummapaahtoiset ovat huomattavasti parempia kuin vaaleat. Mistäköhän se johtuu, että Suomessa juodaan niin paljon vaaleaa kahvia, mutta ei tummaa? Tästä oli tutkimusta joskus, mutta en nyt jaksa tai oikeastaan en edes tiedä missä se on.
Lauteilla
Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei potkulaisia ja 117 kurkkijaa