Mun mielestä ihan jees... Mulla meni melkeen puol vuotta että pystyin juomaa vihreetä teetä ilman kiloo sokeria seassa. Otin sokerin pois ja kokeilin maitoo ja tsadam, tulikin ihan hyvää. :pwaltu kirjoitti:Maidolla!?Kalle kirjoitti:Itse olin kauan koukussa, join noin 4 kuppia päivässä. Mutta onnistuin muuttamaan tän kaamean tökötin vihreeseen Teehen maidolla.
Vihreä tee maidolla.. Huh.
Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti.
Kahviin koukussa?
Valvoja: Valvoja
- Kalle
- nilkkaanpotkija
- Viestit tässä aiheessa: 2
- Viestit: 46
- Lauteille: Tammikuu 2008
- Paikkakunta: Turku
- SkaNestori
- munillepotkija
- Viestit tässä aiheessa: 1
- Viestit: 875
- Lauteille: Heinäkuu 2007
Juuri selvitin itselleni että olen koukussa kahviin. Ei ollut kotosalla kahvia, ja ajattelin että enpä jaksa mennä kauppaan. Onhan siwaan sentään melkein sata metriä. Kyllähän tuo päähän rupesi sattumaan mukavasti.
Vähentäähän tuota pitäisi.
Huomaan että täällä on muitakin älykkäitä jotka on tajunneet suomalaisen kahviperinteen kaameuden vatsalle.
Vaalea paahto joka paistuu pannun pohjalla täydellä liekillä vähintään 45 min ennen nauttimista - kaameinta mitä tiedän. Jo se kitkerä haju joka siitä kahvista leviää pitäisi kertoa ihmiselle että nyt se ei enää ole kunnossa. Muttaei. Sitä pittää suaha ja mittää fransmannien litkujaha sitä ei suomalainen ota!
Pari vuotta sitten espanjassa asuissani heräsin tähän vaaleanpaahdon kaameuteen. Jossain vaiheessa vain huomasin siellä tummakäristeisiä espressoja ja pressoja juodessani että mahaan ei ole koskenut vuoteen.
Nykyään teen kotosalla pannukahvetta tai pressoilen. Epsrpresso keitin houkuttaisi, mutta onpahan ryökäleet kalleita. Pitäkööt tunkkinsa, kunnes tulee veronpalautus tai voitan lotossa.
Vähentäähän tuota pitäisi.
Huomaan että täällä on muitakin älykkäitä jotka on tajunneet suomalaisen kahviperinteen kaameuden vatsalle.
Vaalea paahto joka paistuu pannun pohjalla täydellä liekillä vähintään 45 min ennen nauttimista - kaameinta mitä tiedän. Jo se kitkerä haju joka siitä kahvista leviää pitäisi kertoa ihmiselle että nyt se ei enää ole kunnossa. Muttaei. Sitä pittää suaha ja mittää fransmannien litkujaha sitä ei suomalainen ota!
Pari vuotta sitten espanjassa asuissani heräsin tähän vaaleanpaahdon kaameuteen. Jossain vaiheessa vain huomasin siellä tummakäristeisiä espressoja ja pressoja juodessani että mahaan ei ole koskenut vuoteen.
Nykyään teen kotosalla pannukahvetta tai pressoilen. Epsrpresso keitin houkuttaisi, mutta onpahan ryökäleet kalleita. Pitäkööt tunkkinsa, kunnes tulee veronpalautus tai voitan lotossa.
- Yodhi
- munillepotkija
- Viestit tässä aiheessa: 3
- Viestit: 995
- Lauteille: Joulukuu 2007
- Paikkakunta: Etelä-Suomi
Olen koukussa kahviin, ainakin fyysisesti ja varmaan henkisestikin. Kummasti alkaa päätä jomottaa, jos en saa kupillistani ennen puoltapäivää... Toisaalta en ole kovin nirso sen suhteen, mitä kahvia juon, ja olen tottunut juomaan aikamoista kuraakin. Mieluiten silti nautin sellaista ihanan vahvaa, yksinkertaisen hyvää mustaa kahvia. :p Espresso menee myös, muuten olen jättänyt kaikki erikoiskahvit väliin.
Riippuu päivästä, miten paljon kahvia juon, mutta sanoisin, että vähintään neljä kuppia (tai oikeastaan mukillista). On sitä joskus tullut muutama pannullinenkin vedettyä, mutta siinä vaiheessa alkaa olo olla jo sen mukainen.
Ehdottomasti pahimpiin kokemuksiini kuuluu se, kun lääkäri suositteli minulle kahvin vaihtamista teehen. Muutaman viikon jaksoin kituuttaa, sitten oli pakko luovuttaa.
Edit: Niin, ja tietysti myös Korean reissu oli melkoista tuskaa, elää nyt viikkokaupalla ilman kunnollista kahvia. Mistään muualta kuin Suomesta ei tunnu löytyvän ihan tuota tavallista mustaa kahvia, kaikki ne maistuvat ulkomailla jotenkin oudolta...
Riippuu päivästä, miten paljon kahvia juon, mutta sanoisin, että vähintään neljä kuppia (tai oikeastaan mukillista). On sitä joskus tullut muutama pannullinenkin vedettyä, mutta siinä vaiheessa alkaa olo olla jo sen mukainen.
Ehdottomasti pahimpiin kokemuksiini kuuluu se, kun lääkäri suositteli minulle kahvin vaihtamista teehen. Muutaman viikon jaksoin kituuttaa, sitten oli pakko luovuttaa.
Edit: Niin, ja tietysti myös Korean reissu oli melkoista tuskaa, elää nyt viikkokaupalla ilman kunnollista kahvia. Mistään muualta kuin Suomesta ei tunnu löytyvän ihan tuota tavallista mustaa kahvia, kaikki ne maistuvat ulkomailla jotenkin oudolta...
- bodyguard
- päähänpotkija
- Viestit tässä aiheessa: 21
- Viestit: 22944
- Lauteille: Syyskuu 2005
- Paikkakunta: Helsinki
Joo, se on outoa kun ei ole pohjaanpalanutta vaaleapaahtoista myrkkyä.Yodhi kirjoitti: Mistään muualta kuin Suomesta ei tunnu löytyvän ihan tuota tavallista mustaa kahvia, kaikki ne maistuvat ulkomailla jotenkin oudolta...
Vaan ei sen puoleen, eiköhän kerjäläisestäkin puhtaat vaatteet haise oudolle.
-I thought you were cool.
-I am. And you know what makes me cool? The fact that your opinion means less than squat to me.
Blogi
-I thought you were cool.
-I am. And you know what makes me cool? The fact that your opinion means less than squat to me.
Blogi
- Yodhi
- munillepotkija
- Viestit tässä aiheessa: 3
- Viestit: 995
- Lauteille: Joulukuu 2007
- Paikkakunta: Etelä-Suomi
No, ainakaan korealaista kahvikokemusta ei voi kummoiseksi sanoa. Saman totesivat monet muutkin eurooppalaiset, joten en usko kyseessä olleen "kerjäläis"-syndrooman.bodyguard kirjoitti:Joo, se on outoa kun ei ole pohjaanpalanutta vaaleapaahtoista myrkkyä.Yodhi kirjoitti:Mistään muualta kuin Suomesta ei tunnu löytyvän ihan tuota tavallista mustaa kahvia, kaikki ne maistuvat ulkomailla jotenkin oudolta...
Vaan ei sen puoleen, eiköhän kerjäläisestäkin puhtaat vaatteet haise oudolle.
Moccamasterin pannun pohja on kupera, joten "suoraa kuumennuspinta-alaa" ei alun perinkään ole paljon. Lähes kaikissa malleissa taitaa myös olla kytkin, jolla saadaan pannun alla olevan vastuksen lämpötilaa tiputettua. Ja osassa malleja kahvi tulee pannuun kannessa olevaa "syöttöputkea" pitkin siten, että ensikontaksi pannun pohjaan tapahtuu viileimmässä kohdassa. Ja muutaman sekunnin päästä tavaraa onkin pannussa jo niin paljon, että kärähtämistä tuskin tapahtuu.Jussi Häkkinen kirjoitti: Moccamastarien (muistelisin Perkiömäiltä tällaisen löytyvän) "kevytviritys" muuten onnistuu (varmaan jo tässäkin ketjussa mainittu) laittamalla pikkukolikoita levylle pannun alle. Pienentää suoraa kuumennuspinta-alaa ja vähentää kahvin pohjaanpalamista (etenkin ensimmäisten tippojen kohdalla kriittisehköä).
Vaatiiko tuo IKEAn pressopannu erikoislaatuista kahvia, vai voiko siinä käyttää mitä tahansa puruja?
Kahvia tulee hörpittyä yleensä turhan paljon, tavan vuoksi.
Jos hyvää kahvihetkeä aletaan rakentaa, niin perustana on kyllä tummapaahtoinen kahvi. Halpiskahvit ovat muuten yleensä tummapaahtoisia. Kalliimpiin verrattuna ne kyllä näyttävät siltä kuin sekaan olisi jauhettu vähän oksiakin.
“Fatigue makes cowards of us all.”
- Jussi Häkkinen
- päähänpotkija
- Viestit tässä aiheessa: 24
- Viestit: 19113
- Lauteille: Helmikuu 2005
Ihan tavallinen menee. Pannukarkea on parempi kuin suodatinkahvi, mutta ero ilmenee eniten männän alaspainamisen vaatimassa voimassa (lievä makuerokin toki on, eroa voidaan vähentää haudutusajan hienosäädöllä).Mars Wolta kirjoitti: Vaatiiko tuo IKEAn pressopannu erikoislaatuista kahvia, vai voiko siinä käyttää mitä tahansa puruja?
Jussi Häkkinen
"Karate ei ole tapa kamppailla. Karate on tapa opettaa kamppailua. Nämä ovat kaksi täysin eri asiaa ja erittäin tärkeä asia ymmärrettäväksi."
"Karate ei ole tapa kamppailla. Karate on tapa opettaa kamppailua. Nämä ovat kaksi täysin eri asiaa ja erittäin tärkeä asia ymmärrettäväksi."
Jussi puhuu asiaa. Ne Pauligin kolonialismikahvit ovat muistaakseni jo valmiiksi pressojauhatusta, eli suodatin- ja pannujauhatuksen väliltä.
Suosittelen kuitenkin kahvin jauhamista itse mikäli haluaa todella hyvää kahvia, toki paahtoajankohta merkitsee myös.
Suosittelen kuitenkin kahvin jauhamista itse mikäli haluaa todella hyvää kahvia, toki paahtoajankohta merkitsee myös.
Ja niissä halvimmissa robustapusseissa onkin. Oksia, kiviä jne.Halpiskahvit ovat muuten yleensä tummapaahtoisia. Kalliimpiin verrattuna ne kyllä näyttävät siltä kuin sekaan olisi jauhettu vähän oksiakin.
- Beorn
- kylkeenpotkija
- Viestit tässä aiheessa: 19
- Viestit: 1880
- Lauteille: Helmikuu 2007
- Paikkakunta: Rauma
Kaffet ja hyvälist
Totta. Voin lisäksi paljastaa, että waltu valmistaa (ei keitä) mitä loistavinta kahvia, erityisesti cappucinonsa on minulle maistunut. Harmillista hyvään kahviin tottumisessa on vain se, että nykyään se suomalaiskansallinen suodatinkura maistuu totta tosiaan suomalaiskansalliselta suodatinkuralta ja aiheuttaa hankalia tilanteita ja jäykkää ylähuulta. Jep. Nakukahva rulettaa.waltu kirjoitti: J
Suosittelen kuitenkin kahvin jauhamista itse mikäli haluaa todella hyvää kahvia, toki paahtoajankohta merkitsee myös.
Jussi Pirnes
Rikkaus ja mahti ovat aina olleet silkkaa unta,
kirjoitukset tuoksuvat hyvältä vielä sadan vuoden kuluttua.
Ryōkan :::DIY:::
Rikkaus ja mahti ovat aina olleet silkkaa unta,
kirjoitukset tuoksuvat hyvältä vielä sadan vuoden kuluttua.
Ryōkan :::DIY:::
- bodyguard
- päähänpotkija
- Viestit tässä aiheessa: 21
- Viestit: 22944
- Lauteille: Syyskuu 2005
- Paikkakunta: Helsinki
Re: Kaffet ja hyvälist
Mielestänui tuo ei ole huono asia. Vatsakin kiittää kun tottuu kunnon kahviin.Beorn kirjoitti:Totta. Voin lisäksi paljastaa, että waltu valmistaa (ei keitä) mitä loistavinta kahvia, erityisesti cappucinonsa on minulle maistunut. Harmillista hyvään kahviin tottumisessa on vain se, että nykyään se suomalaiskansallinen suodatinkura maistuu totta tosiaan suomalaiskansalliselta suodatinkuralta ja aiheuttaa hankalia tilanteita ja jäykkää ylähuulta. Jep. Nakukahva rulettaa.waltu kirjoitti:J
Suosittelen kuitenkin kahvin jauhamista itse mikäli haluaa todella hyvää kahvia, toki paahtoajankohta merkitsee myös.
-I thought you were cool.
-I am. And you know what makes me cool? The fact that your opinion means less than squat to me.
Blogi
-I thought you were cool.
-I am. And you know what makes me cool? The fact that your opinion means less than squat to me.
Blogi
- keskilinja
- kylkeenpotkija
- Viestit tässä aiheessa: 2
- Viestit: 2609
- Lauteille: Tammikuu 2005
- Paikkakunta: Tampere
- Mika
- etupotkija
- Viestit tässä aiheessa: 16
- Viestit: 93960
- Lauteille: Joulukuu 2004
- Paikkakunta: Tampere
- Etulaji: HIIT, girya
- Sivulajit: pilates, yinjooga
- Takalajit: Tanglang
- Yhteystiedot:
- terssi
- kylkeenpotkija
- Viestit tässä aiheessa: 1
- Viestit: 2909
- Lauteille: Syyskuu 2005
- Paikkakunta: Tampere
Hampaisiinkin tulee sellanen hauskan tumma sävy. Itse ostin tänään muistaakseni elämäni toisen paketin kahvia. Yleensä tulee juotua lähinnä seurassa, niinkuin nyt esim. koulussa.Mika kirjoitti:Paitsi se että hengitys haisee kakalta kuin tupakoitsijalla konsanaan?bodyguard kirjoitti:Ei siinä ole mitään hävettävääkeskilinja kirjoitti:Tunnustan. Olen nykyään kahviriippuvainen
I'm like the man who singlehandedly built the rocket and went to the moon. What was his name? Apollo Creed?
http://www.facebook.com/tjjkproteam
http://www.facebook.com/tjjkproteam
Lauteilla
Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei potkulaisia ja 136 kurkkijaa