Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti.
Viinit
Valvoja: Valvoja
- AlexMachine
- etupotkija
- Viestit tässä aiheessa: 37
- Viestit: 6424
- Lauteille: Elokuu 2006
- Paikkakunta: Vaasa
- Etulaji: Nyrkkeily
- Sivulajit: Sra, IDPA
- Takalajit: Mil Fight, Pekiti Tirsia, Escrima
Viinit
Kiitos viininmaisteluvinkeistä Alex Machine. Kaikkitietävä ja luultavasti omnipotentti kaverini joskus näköjään harhautti tuosta lasin kääntelystä, että hidas viini olisi niinkuin rasvaista, johtuen (vaikka Chilen) maaperästä tms. Olen silläkin knopilla pullistellut. Onneksi kai lähinnä vaimolle. Enpä tiennyt tai muistanut edes miksi viinä maistatetaan ravintolassa, tuli vähän tyhmä olo. Hyvä sentään ettei ole koskaan tullut mieleen ravintolassa pätemistarkoituksessa viittoa, että vie pois se. Olenhan minä viininmaistelukurssillekin osallistunut, en vain muista siitä juuri muuta kuin liioitellun kurlutuksen - sisäinen pelle Hermanni heräsi ja halusi välttämättä keventää tunnelmaa. Tältä pohjalta on hyvä lähteä harrastamaan vähän vakavammin.
Sivistymättömyydestä huolimatta, punaviini on minusta parasta ruokajuomaa ainakin kaiken raskaamman kanssa, alkaen vaikka pizzasta. Ruoan ja humalluttavan nesteen kanssa läträäminen luo mielikuvia Rooman ylimystön rappiosta. Tärkein siinä on tietty, miten se huuhtoo suun ja maut, erikoinen tapahtuma.
Sivistymättömyydestä huolimatta, punaviini on minusta parasta ruokajuomaa ainakin kaiken raskaamman kanssa, alkaen vaikka pizzasta. Ruoan ja humalluttavan nesteen kanssa läträäminen luo mielikuvia Rooman ylimystön rappiosta. Tärkein siinä on tietty, miten se huuhtoo suun ja maut, erikoinen tapahtuma.
- AlexMachine
- etupotkija
- Viestit tässä aiheessa: 37
- Viestit: 6424
- Lauteille: Elokuu 2006
- Paikkakunta: Vaasa
- Etulaji: Nyrkkeily
- Sivulajit: Sra, IDPA
- Takalajit: Mil Fight, Pekiti Tirsia, Escrima
Viinit
Italialaisethan jakavat Euroopan viininjuojamaihin ja barbaareihin.
Sitä kyllä tissutellaan siellä valtavia määriä mutta ”sivistyneesti niin ettei vierustoveri edes huomaa että lasissa pinta laskee...”. Kun taas me moukat otamme isoja kulauksia ja pyydämme kohta jo uutta lasia, emmekä edes tiedä mistä rypäleistä viini on. Italialaisssa aika harvoin näet lukee mistä rypäleistä, kuuluu ikäänkuin yleis-sivistykseen tietää että jos viini xx alueelta niin se xx rypäleistä. En tiedä minäkään, paitsi Veneton Amaronet ja valpolicellat (sama rypäle muuten pohjana,Corvina noin 70%) ja Piemonten Barolot ja Barbarescot (nebbiolo rypäle).
Amarone ja valpolicellat(classico, superiore) käyttävät tosiaan Corviina pohjana, mutta korjuu aika poikkeaa. Amaronet poimitaan myöhemmin, enemmän sokeria. Amaroneen tulevat rypäleet saavat kuivua viileässä useamman kuukauden, taas lisää sokeria kun neste poistuu ja hillomaisempi rakenne viiniin - sekä enemmän alkoholia kuin perus punaisessa, jopa 16,5%.
Sitä kyllä tissutellaan siellä valtavia määriä mutta ”sivistyneesti niin ettei vierustoveri edes huomaa että lasissa pinta laskee...”. Kun taas me moukat otamme isoja kulauksia ja pyydämme kohta jo uutta lasia, emmekä edes tiedä mistä rypäleistä viini on. Italialaisssa aika harvoin näet lukee mistä rypäleistä, kuuluu ikäänkuin yleis-sivistykseen tietää että jos viini xx alueelta niin se xx rypäleistä. En tiedä minäkään, paitsi Veneton Amaronet ja valpolicellat (sama rypäle muuten pohjana,Corvina noin 70%) ja Piemonten Barolot ja Barbarescot (nebbiolo rypäle).
Amarone ja valpolicellat(classico, superiore) käyttävät tosiaan Corviina pohjana, mutta korjuu aika poikkeaa. Amaronet poimitaan myöhemmin, enemmän sokeria. Amaroneen tulevat rypäleet saavat kuivua viileässä useamman kuukauden, taas lisää sokeria kun neste poistuu ja hillomaisempi rakenne viiniin - sekä enemmän alkoholia kuin perus punaisessa, jopa 16,5%.
The beatings will continue until morale improves.
- Kari Aittomäki
- päähänpotkija
- Viestit tässä aiheessa: 7
- Viestit: 16086
- Lauteille: Helmikuu 2006
- Paikkakunta: Kokkola
- AlexMachine
- etupotkija
- Viestit tässä aiheessa: 37
- Viestit: 6424
- Lauteille: Elokuu 2006
- Paikkakunta: Vaasa
- Etulaji: Nyrkkeily
- Sivulajit: Sra, IDPA
- Takalajit: Mil Fight, Pekiti Tirsia, Escrima
Viinit
Ei minunkaan hajuaisti ole kovin hyvä, kuten aikaisemmin mainitsinkin, mutta ajan kanssa oppinut (lue paljon viiniä virrannut siltojen alta) tunnistamaan tiettyjä juttuja. Kuten juuri tuon Espanjalaisen tempranillo rypäleen. Siinä on omanlaisensa pippurinen, vähän nahkainen ja melko selkeä tammen tuoku. Tämän olen kaksi kertaa todennut sokkotestissä.Kari Aittomäki kirjoitti: ↑marras 5, 2019, 03.03 Eli onko nuo soundierot ainoastaanpelkästään makujuttuja?
Eli onko hyrinässä eroja, onko se kutina nenässä jotenkin ratkaisevasti erilainen.
Mä huomasin spanskeissa että punaviinistä tulee karumpi olo, sopii hienosti illan taittumiseen.
Kun jotain on odotettavissa.
Amarone taas. Jakaa mielipiteitä. Tuoksussa kuivattua viikunaa, tummaa kirsikkaa, suklaata. Saattaa löytyä myös appelsiinin kuorta ja luumua. Mutta tuoksu on jykevä, melkein kuin hengittäisi nestettä, niin paksulle se tuntuu jo nenän kautta. Suutuntuma tulee sitten tätä (niin kuin lähes aina, vaikkei saisi tuoksuja eroteltua, viinin haistelu antaa silti enemmän makuja irti viinistä.)
Amarone tuntuu - minulle - siltä kuin suussa olisi sulatettua suklaata, löysää hilloa, samettia. Uskomattoman pehmeän tuntuista, mutta silti läpi tulee ne voimakkaat aromit. Rautanyrkki samettihanskan sisällä.
Siis joo, nenätuntuma voi silti joskus kertoa yhtä ja maku toista, joskus kevyt tuoksu yllättää ryhdikkäällä maulla, tai voimakas ja hapokas tuoksu onkin ”pyöreä” suussa.
The beatings will continue until morale improves.
- AlexMachine
- etupotkija
- Viestit tässä aiheessa: 37
- Viestit: 6424
- Lauteille: Elokuu 2006
- Paikkakunta: Vaasa
- Etulaji: Nyrkkeily
- Sivulajit: Sra, IDPA
- Takalajit: Mil Fight, Pekiti Tirsia, Escrima
Viinit
Osui silmiin tällainen.Kari Aittomäki kirjoitti: ↑marras 5, 2019, 03.03 Eli onko nuo soundierot ainoastaanpelkästään makujuttuja?
Eli onko hyrinässä eroja, onko se kutina nenässä jotenkin ratkaisevasti erilainen.
Mä huomasin spanskeissa että punaviinistä tulee karumpi olo, sopii hienosti illan taittumiseen.
Kun jotain on odotettavissa.
”Ensimmäiset kolme kuukautta: Hajuharjoittelu aloitetaan ruusulla, eukalyptuksella, sitruunalla ja neilikalla.
Neilikkaa saa ruokakaupoista. Sitruunatuoksuun voi käyttää hedelmää tai sitruunaöljyä. Sitruunaöljyä, ruusuvettä tai -öljyä ja eukalyptusöljyä voit ostaa tai tilata apteekeista, etnisistä kaupoista tai luontaistuotekaupoista
1. Haistele jokaista tuoksua 10 sekuntia, pidä 10 sekunnin tauko ja siirry seuraavaan tuoksuun.
2. Kaikkien neljän tuoksun jälkeen toista harjoitus.
3. Tee harjoitus kahdesti päivässä, aamulla ennen aamupalaa ja illalla ennen nukkumaanmenoa.
4-6 kuukautta. Kolmen kuukauden jälkeen otetaan mukaan neljä uutta tuoksua. Ne voi valita omien mieltymysten mukaan.
Valita voi esimerkiksi tuoksuvia hedelmiä, kuten mandariineja, kuivattuja tai tuoreita yrttimausteita, kuten timjamia, rosmariinia ja salviaa. Sopivia ovat myös maustetut irtoteet, kuten jasmiinitee, vihreä tee ja bergamottitee.
Myös esimerkiksi apteekeissa ja luontaistuotekaupoissa myytäviä tuoksuöljyjä voi käyttää.
Harjoitukset tehdään samalla tavalla kuin ensimmäiset kolme kuukautta.
Lähde: Lääkärikirja Duodecim: Hajuharjoittelu – ohje potilaalle”
The beatings will continue until morale improves.
- AlexMachine
- etupotkija
- Viestit tässä aiheessa: 37
- Viestit: 6424
- Lauteille: Elokuu 2006
- Paikkakunta: Vaasa
- Etulaji: Nyrkkeily
- Sivulajit: Sra, IDPA
- Takalajit: Mil Fight, Pekiti Tirsia, Escrima
Viinit
Alkon lokakuun erikoiserissä on nyt erittäin hyvä Amarone. Hintaa alle 25€ mutta voisi olettaa olevan makujen puolesta 4-kympin viini. Oli todella hyvä hinta/laatusuhde.
Nämä loppuvat yleensä aika äkkiä. Kannattaa katsoa sivun oikeassa laidassa olevia myymäläsaldoja niin näkee missä on ja paljonko. Itse ajattelin tänään hakea mökille varastoon 3 tai 4 pulloa lisää.
https://www.alko.fi/tuotteet/496997/Ari ... ella-2016/
Nämä loppuvat yleensä aika äkkiä. Kannattaa katsoa sivun oikeassa laidassa olevia myymäläsaldoja niin näkee missä on ja paljonko. Itse ajattelin tänään hakea mökille varastoon 3 tai 4 pulloa lisää.
https://www.alko.fi/tuotteet/496997/Ari ... ella-2016/
The beatings will continue until morale improves.
-
- kylkeenpotkija
- Viestit tässä aiheessa: 3
- Viestit: 2037
- Lauteille: Tammikuu 2008
- Paikkakunta: Helsinki
- Etulaji: Thainyrkkeily
- Sivulajit: Potkunyrkkeily; nyrkkeily
Viinit
Oon yleensä ostanut tosi monta kertaa Matsu-viiniä, sitä kloppi versiota, eli Matsu El Picaro, niin tilasin lähi-Alkoon sitten kerran kaksi putelia sitä seuraavaa eli isää, Matsu El Recio, maksoi melkeen tuplat tohon kloppiin verrattuna. Ei ollut mun mielestä sen väärti, kyllä kloppia ostetaan uudestaan, tätä ei.
Frankly my dear, I don`t give a damn.
- Mika
- etupotkija
- Viestit tässä aiheessa: 17
- Viestit: 93835
- Lauteille: Joulukuu 2004
- Paikkakunta: Tampere
- Etulaji: HIIT, girya
- Sivulajit: pilates, yinjooga
- Takalajit: Tanglang
- Yhteystiedot:
Viinit
Potkun viininystäviä saattaa kiinnostaa tämä sivusto, jossa ilmoitellaan poistoeristä.
https://www.fiksuviini.fi
https://www.fiksuviini.fi
Viinit
Kovin loppuunmyytyjä olivat. Mikä tietysti oli tarkoituskin, kun viinit olivat jääneet maahantuojien/tukkureiden varastoihin, kun korona tyrehdytti ravintolamyynnin. Hyvään hintaan saivat laatutuotteita ne, jotka tilasivat.
- Mika
- etupotkija
- Viestit tässä aiheessa: 17
- Viestit: 93835
- Lauteille: Joulukuu 2004
- Paikkakunta: Tampere
- Etulaji: HIIT, girya
- Sivulajit: pilates, yinjooga
- Takalajit: Tanglang
- Yhteystiedot:
Viinit
Katselin samaa eilen — jokainen erä loppuunmyyty.
Tarjouksia voinee löytää myös sivuston Facebookista. Tuo näkyy vain kirjautuneille.
Tarjouksia voinee löytää myös sivuston Facebookista. Tuo näkyy vain kirjautuneille.
Lauteilla
Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei potkulaisia ja 85 kurkkijaa