Nyt voit liittyä etupotkijaksi näppärästi ja nopeasti PayPalin kautta tästä linkistä. Tukemalla Potkua pidät sivustoa pystyssä. :)

Kuva

VR:n makasiinit palaa

Pannu aina kuumana ja pöydissä tilaa. Keskustelua kamppailulajien ulkopuolelta huumoria unohtamatta. :)

Valvoja: Valvoja

Vastaa
Jopo
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 5
Viestit: 2225
Lauteille: Lokakuu 2005
Paikkakunta: Pori
Tykännyt: 6 kertaa
Tykätty: 5 kertaa

#16

Viesti Jopo » touko 6, 2006, 19.41

Polvi kirjoitti: Joo, ihan kujalla koko sakki. Oishan se tietty kivaa, että rahaa kasvais puissa, eikä kenenkään tarvitsisi työskennellä ja kaikki olisivat iloisia.
VArsinkin kun jätkät luulee, että tämä mahdollistuu polttamalla pari vanhaa latoa helsingissä.
” Liiasta nestetankkauksesta seuraa ainoastaan se, että paska lentää keihästä kauemmaksi.”
Rädyn ohje kaikille urheilijoille


Kuvake
Polvi
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 6
Viestit: 9836
Lauteille: Syyskuu 2005
Paikkakunta: Wisteria Lane
Tykännyt: 0
Tykätty: 1 kerran

#17

Viesti Polvi » touko 6, 2006, 19.46

Aho kirjoitti:
Polvi kirjoitti:Joo, ihan kujalla koko sakki. Oishan se tietty kivaa, että rahaa kasvais puissa, eikä kenenkään tarvitsisi työskennellä ja kaikki olisivat iloisia.
VArsinkin kun jätkät luulee, että tämä mahdollistuu polttamalla pari vanhaa latoa helsingissä.
Niin, jossain lehdessähän juuri todettiin, että palomiesten kivittäminen on viimeisin keksintö globalisaation vastustamisessa.. :roll:
Arrogance and ignorance go hand in hand
Metallica - Holier than thou

Kuvake
Cuculcan
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 1100
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Helsinki
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

#18

Viesti Cuculcan » touko 6, 2006, 20.08

Oli käytännön vaihtoehdot makasiinien kohtalolle mitkä hyvänsä,niin mielestäni sinä nnistuttiin tekemään aika tarpeeton vastakkainasettelu valtiokoneiston puskeman valtavirtakulttuurin ja kansalaisaktivistien edustaman "vaihtoehtokulttuurin" välille. Se oli mielestäni selvää että viime viikkojen utisoinnit tyyliin "makasiinit kuolevat hiljaa yksin eikä kukaan välitä" -teema sai varmasti pari pyroharrastajaa investoimaan työkkärinsä näyttävään makasiinien armokuolemaan.
)) << >> ((

Kuvake
L.K.
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 5
Viestit: 12811
Lauteille: Huhtikuu 2005
Paikkakunta: Kotka
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

#19

Viesti L.K. » touko 6, 2006, 20.46

Sattuiko muuten kukaan katselemaan sitä A-talkia jossa nämä prekariaatit esiintyivät "edukseen"?Kyllä alkoi otsasuonet pullistelemaan meikäläisellä kun kuunteli niiden juttuja.... :evil:
"He´s too much blackbelt for you"- Tuntematon setä ravintelissa.

Kuvake
YJT
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 2
Viestit: 3539
Lauteille: Helmikuu 2005
Paikkakunta: Lohja
Tykännyt: 9 kertaa
Tykätty: 91 kertaa

#20

Viesti YJT » touko 6, 2006, 20.57

Täältä löytyy.
Seppo Vesala

(Kaikki esittämäni mielipiteet ja näkemykset ovat omiani, eikä niitä pidä tulkita minkään yrityksen, yhteisön, organisaation tai viranomaistahon kannaksi)

Kuvake
Abe Simpson
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 3
Viestit: 1565
Lauteille: Maaliskuu 2006
Paikkakunta: Springfield Retirement Castle
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

#21

Viesti Abe Simpson » touko 6, 2006, 21.00

Jäi näkemättä, ilmeisesti sen pystyy vielä jostain päin nettiä silmäilemään? Kertoman mukaan prekujen visiot uudesta maailmanjärjestyksestä olivat melko lennokkaita - jos kohta en kyllä näe itseäni seisomassa Rikalan kultapossukerhonkaan riveissä. Huomioarvon kannalta näin jyrkkä arvomaailmojen vastakkainasettelu on tietysti varsin mehukasta.

edit: Jaahas, kirjoittelun aikana linkkikin löytyi, kiitoksia.
"Pallomerimies on erimies"

jkk
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 7
Viestit: 1067
Lauteille: Huhtikuu 2005
Paikkakunta: Helsinki
Tykännyt: 0
Tykätty: 1 kerran

#22

Viesti jkk » touko 6, 2006, 23.27

Katoin ton A-talkin. Eihän prekariaattien esiintyminen nyt niin huonosti mennyt. Tv-esiintymisessä pärjäsivät ihan hyvin poliisin, palomiehen ja kokoomuksen edustajiin verrattuna.

Mielenkiintoisia ajatuksia heillä tuntui olevan. Monesta olen samaa mieltä. En minäkään silti usko että tommonen 600 euron perustulo kaikille onnistu. Vähän kallista olisi moinen.

Kuvake
bodyguard
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 8
Viestit: 22944
Lauteille: Syyskuu 2005
Paikkakunta: Helsinki
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

#23

Viesti bodyguard » touko 7, 2006, 09.16

Jaa millä tavalla pärjäsivät??
Sillä että heillä ei ollut yhtään järkevää argumenttia mihinkään asiaan...
"Mistäs tähän saataisiin rahat kun tämä on enemmän kuin Suomen valtion budjetti" "- No sillä nyt ei ole mitään merkitystä" :lol:

Luuletko ihan aikuisten oikeasti että tuo kansalaispalkkasysteemi toimisi vaikka valtiolla olisikin riittävästi rahaa? Jos kaikki saisivat vain maata kotona ja kirjoitella runoja ja auttaa kavereita niitten projekteissa ( :roll: )
niin kukaan ei tosiaankaan menisi siivoojaksi, roskakuskiksi, kaupan kassalle jne... Yllättäe tässä maassa olisikin ihan helvetisti huonoja runoilijoita, kirjailijoita ynnä muita, mutta kukaan ei tekisi mitään tuottavaa. Puhumattakan siitä mitä tapahtuu yleiselle hintatasolle jos jokainen suomen kansalainen yhtäkkiä saisi 600€ kuukaudessa ylimääräistä rahaa.
Nämä prekariaatit eivät halua suurin surminkaan ottaa todellisuutta huomioon edes vähäisimmässä määrin, heille on vain tärkeää päästä julkisuuteen inttämään jostain älyvapaasta ideasta sellaisella tasolla joka leijuu tuolla Finnairin koneiden keskellä. Näitten tyhmien ihmisten keskellä kun pyörii vielä pari jotain humanistisen tiedekunnan opiskelijaa jotka sitten esittävät niin älykköjä että...

‎-I thought you were cool.
-I am. And you know what makes me cool? The fact that your opinion means less than squat to me.

Blogi

dop
reiteenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 3
Viestit: 363
Lauteille: Maaliskuu 2005
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

#24

Viesti dop » touko 7, 2006, 09.24

Ei jestas. Ei meinaa kestää noita kahta ajatteluun kykenemätöntä kapitalistia tossa Ylen ohjelmassa :D

Kuvake
Polvi
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 6
Viestit: 9836
Lauteille: Syyskuu 2005
Paikkakunta: Wisteria Lane
Tykännyt: 0
Tykätty: 1 kerran

#25

Viesti Polvi » touko 7, 2006, 11.09

Bodyguardin linjoilla.

Tämä Eetu (sukunimeä en muista) oli aika melkoinen tapaus. Juttua tuli jämäkällä äänellä, hyvin perusteltuna.. tai sitten ei. Siis onhan se nyt valtavan väärin, jos Eetu-parka ei saa palkkaa, vaikka on kuitenkin kirjoitellut kaikkia juttuja ja järjestellyt tapahtumia. On se maailma kylmä paikka.

Reality check! Pitäisikö minunkin saada palkkaa, jos päättäisin ryhtyä kirjoittamaan juttuja, jotka kiinnostavat kolmea ihmistä, jos niinkään montaa? Kyllähän nämä tervot ja paasilinnat tuntuvat saavan rahaa jutuistaan, mutta ilmeisesti taustalla on se, että heidän juttunsa kiinnostavat ihmisiä, tuovat jotain lisäarvoa heille. Jos minä kirjoitan romaanin, jossa kerrotaan että "hauki on kala", niin eihän sitä kukaan halua ostaa.

Tuo edellä mainittu juttu onkin sitten näiden älyn jättiläisten mielestä sitä "epäreiluutta". Jotkut menestyy ja jotkut ei. Päivää!
Arrogance and ignorance go hand in hand
Metallica - Holier than thou

jkk
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 7
Viestit: 1067
Lauteille: Huhtikuu 2005
Paikkakunta: Helsinki
Tykännyt: 0
Tykätty: 1 kerran

#26

Viesti jkk » touko 7, 2006, 13.52

bodyguard kirjoitti: Jaa millä tavalla pärjäsivät??
Pärjäsivät keskustelutaidoissa. Eivät langenneet sellaisiin sudenkuoppiin kuin odotin. Eivät aliarvioineet keskustelukumppaneitaan, esiintyneet ylimielisesti tai puolustelleet hölmöilyjä. Kantaahan joutuivat ottamaan, koska toimittaja suoraan asioista kysyi. Osasivat vastata siihen mitä kysyttiin, ainakin ohjelman alkupuoliskolla.

Palomies oli aikas lailla tunteella mukana keskustelussa. Se on joskus hyvä tämmösissä keskusteluissa. Tällä kertaa se ei mielestäni ihan mennyt nappiin. Tuntui välillä siltä että hän syytti näitä keskustelijoita asioista, joihin heillä ei ollut juurikaan osaa. Muutenkin hän vastaili tunteen palossa vähän asian vierestä.

Poliisi taas tuntui aika rutinoituneelta keskustelijalta, joka ihan taitavasti ja tarkoituksella vastaili mitä itse halusi, ei niinkään suoraan siihen mitä kysyttiin.

Tähän asti nuoret prekariaattimme osasivat mielestäni keskustella ihan mallikkaasti.

Turhan hyvin ei mennyt jälkipuoliskon kapitalisteillakaan. Varsinkin tämä "business zäk friggens" (meniköhän titteli oikein?) mieshenkilö, jätti itsestään aika ärsyttävän ja ylimielisen kuvan.

Yllättävää oli kuitenkin että siinä vaiheessa kun prekariaateilla oli mahdollisuus kertoa aatteestaan ei sanoja tuntunut löytyvän. En vieläkään saanut oikeen selkeää kuvaa touhusta, vaikka tämä ei edes ollut ensimmäinen haastattelu jonka näin. Luulisi että olisivat vahvimmillaan juuri silloin, mutta päinvastoin kävi.

Vastauksena bodyguardin kysymykseen "millä tavalla?", niin tarkoitin että pärjäsivät keskustelutaidoissa. Luulin kommenttien perusteella, siis ennen kuin katsoin ohjelman, että suurinpiirtein änkyttivät koko haastattelun läpi.

------------------------------------


Tuosta kansalaispalkasta:
bodyguard kirjoitti: niin kukaan ei tosiaankaan menisi siivoojaksi, roskakuskiksi, kaupan kassalle jne...
Tästä olen vahvasti eri mieltä. Työskententelen itse alalla, jolla palkkaus on tuota tasoa vailla mahdollisuutta minkäänlaisiin lisiin. Palkalla on hankala tulla toimeen. Jäisinkö siis kotiin alle puolella tuostakin vähästä. Eihän se riitä edes asumiskustannuksiin. Päinvastoin. Tommonen 600 euron lisä tekisi työstä tekemisen arvoista. Nyt vaan Halonen öljynetsintätöihin :lol: .

Inflaatiovaikutuksista en osaa sanoa. Taisivat ohjelmassa mainita että progressiivisella verotuksella olisi oma paikkansa systeemissä.

Lopuksi täytyy sanoa että en voi sanoa kannattavani kyseistä aatetta, koska en siitä mitään tiedä. Keskustelua on kuitenkin hyvä käydä. Nykyinen suunta jossa jopa kunta ja valtio työnantajana liikkuu laittomuuksien rajamailla työntekijöiden kohtelussa ei ole mielestäni kelvollinen.

Kuvake
L.K.
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 5
Viestit: 12811
Lauteille: Huhtikuu 2005
Paikkakunta: Kotka
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

#27

Viesti L.K. » touko 7, 2006, 14.11

Mielestäni oli enemmän kuin ymmärrettävää,jos palolaitoksen ja poliisin edustajat osallistuivat keskusteluun tunteella.Eri asia olisi,jos moisia mellakoita olisi jatkuvasti.Ja aika vaikea siinä varmaan on pitää pokeria kokeneenkaan kaverin kun vastapuolen nyhveröt vähättelevät kaikkea ja itse tiedät että esim. moni virkaveli sai vammoja.

Mielestäni nuo prekariaatit ovat vain yksi lisä hullujen aatteen kannattajien joukkoon.Tuntuu vaan jotenkin että nykynuoriso on niin helposti vedettävissä mukaan kaikkiin ihme hömpötyksiin ja erityisesti nykynuorisolla tuntuu olevan joku ihme halu kapinoida kaikkia auktoriteetteja vastaan.Liekö vapaan kasvatuksen vai minkä tulosta... :?
"He´s too much blackbelt for you"- Tuntematon setä ravintelissa.

Kari Aittomäki
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 2
Viestit: 13305
Lauteille: Helmikuu 2006
Paikkakunta: Kokkola
Tykännyt: 98 kertaa
Tykätty: 348 kertaa

#28

Viesti Kari Aittomäki » touko 7, 2006, 14.27

Katselin pläjäyksen ja ikävöin suunnattomasti HPR:a.
Ne olis taatusti kaivaneet esiin jonkun lievästi anarkistisemman kivenheittäjä-mustahupun, jonkun rivimellakkapoliisin ja antaneet enemmän pelitilaa tälle paloesimiehelle.
Olis tullu hauskaa sekaannusta.

Nyt saatiin näinkin mehevästä aiheesta perkanan kuivakkaa väistelyä, johon ainoastaan paloesimies toi vähän hienhajua. Kokemuksieni mukaan muuten nämä urantehneet palosällit ovat kutsumuksessaan ja uskossaan vahvoja, eli siihen kuvaan miehen vaivoin peitelty v*tutus istui kuin pamppu keskiluokkaisen anarkistin jakaukseen.

Siinä taisi olla jo kannanottokin.
Enemmän olisi suonut reposteltavan poliisin näkemystä tapahtuneesta, tämä yliyliylipoliisi oli liukas kuin papinkulli.
Ne luetut nimettömyydet olisivat kyllä ansainneet oikein kunnon käsittelyn, nyt jäi vähän vajaa kuva. Oliko poliisi todella alakynnessä ja jos niin niin miksi niin? Välineitä mainittiin mutta clipseissä näkyi mellakkavarustus. Pettikö taktiikka? Vesitykkejä ja kumiluoteja ei Suomessa toivoisi näkyvän, vaan onko niitä edes saatavilla? Osaavatko ne jätkät muodostaa falangin ja edetä toisiaan turvaten? Olen itte vedellyt hyppypotkuja kilpimuuriin ja voin vakuuttaa että osaavalta osastolta sitä mailaa tulee aika rivakasti sieltä kilpien takaa. Siihen tuleen ei toinna jäädä makailemaan.

Käyttivätkö mellakoijat aivan oikeaa katutaktiikkaa vai oliko kyse vain riehumisesta, eli oliko siellä ammattilaisia? Jos oli, ketä he ovat, suomalaisiako?
Katumellakko on nimittäin joukkotappelun vaativimpia muotoja jonka esimerkiksi britit ovat kehittäneet miltei taiteeksi. Oi-oi-oi.

No, mäikäläisen mielenkiinnon kohteet seilaavat varsin toisaalla kuin oli ohjelman painotus.
Nämä oudonnäköiset eli pre.. pra.. pröö.. no ne kaksi olivat oikein söpöjä nasaalitonttuja. Koko aatteensa tuntuisi olevan korkeakouludilemman jatkumo, eli tulisiko yliopisto olla tiedon temppeli vai ammattikoulu?
Tuntusivat olevan hädissään siitä, että vuosia on tullut luettua mutta mitään konkreettista ei oikein osata.
Vaan henkilöinä verrattomasti helpommin sulavia kuin kaksi vastaväittäjäänsä.

Ainut mikä harmittaa on se, että vielä muutama vuosi sitten asuin aivan Manalan vieressä eli heittoetäisyydellä pelipaikasta.
Nyt meni hyvät mellakat ohi suun.

jkk
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 7
Viestit: 1067
Lauteille: Huhtikuu 2005
Paikkakunta: Helsinki
Tykännyt: 0
Tykätty: 1 kerran

#29

Viesti jkk » touko 7, 2006, 14.42

K.Maga kirjoitti: Mielestäni oli enemmän kuin ymmärrettävää,jos palolaitoksen ja poliisin edustajat osallistuivat keskusteluun tunteella.Eri asia olisi,jos moisia mellakoita olisi jatkuvasti.Ja aika vaikea siinä varmaan on pitää pokeria kokeneenkaan kaverin kun vastapuolen nyhveröt vähättelevät kaikkea ja itse tiedät että esim. moni virkaveli sai vammoja.
Ymmärrettävää on kyllä. Palomieshän oli itse ollut ainakin jossain vaiheessa paikanpäällä. Kyseinen poliisi ei tainnut olla, eikä hän mielestäni tunteillutkaan.
Tuota vähättelyä en suuremmin huomannut. Olisivat ehkä voineet vielä jyrkemmin tuomita törttöilyt.
Tosta nyhveröisyydestä ajattelen erilailla. Jos itse olisin ollut järjestämässä mielenilmaisua joka päättyi noin onnettomasti, en kyllä olisi kyllin rohkea näyttääkseni naamaani telkkarissa.

K.Maga kirjoitti: Mielestäni nuo prekariaatit ovat vain yksi lisä hullujen aatteen kannattajien joukkoon.Tuntuu vaan jotenkin että nykynuoriso on niin helposti vedettävissä mukaan kaikkiin ihme hömpötyksiin ja erityisesti nykynuorisolla tuntuu olevan joku ihme halu kapinoida kaikkia auktoriteetteja vastaan.Liekö vapaan kasvatuksen vai minkä tulosta... Confused
En ymmärtänyt tarkoititko kyseisten prekariaattien olevan hulluja vai aatteensa olevan hullun. Vai molempien. (Oon flunssassa, rivit hyppivät kuumeen takia silmissä)
"Voi noita nykyajan nuoria! :p" Musta taas tuntuu että nuoret on aina olleet "barrikaadeilla", toisaalta hyvä että edes joku on.

jkk
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 7
Viestit: 1067
Lauteille: Huhtikuu 2005
Paikkakunta: Helsinki
Tykännyt: 0
Tykätty: 1 kerran

#30

Viesti jkk » touko 7, 2006, 14.51

Hesarissakohan se oli hauska juttu otsikolla "En tiennyt osallistuneeni mellakkaan." Joku kirjoitti istuneensa rauhaisalla nuotiolla makasiineilla vappuyönä. Lähteneensä sitten pois kun joku heitti kaasupullon liekkeihin. Vasta jälkeenpäin luki lehdestä että osallistuikin mellakkaan.


Vastaa

Lauteilla

Potkulaisia lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 4 kurkkijaa