Moi! Luo tili ja ota osaa iloiseen keskusteluun. 🙂

Viimeisin katsomasi elokuva

Pannu aina kuumana ja pöydissä tilaa. Keskustelua kamppailulajien ulkopuolelta huumoria unohtamatta. :)

Valvoja: Valvoja

Vastaa
Kuvake
Sisu
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 18
Viestit: 722
Lauteille: Huhtikuu 2009
Paikkakunta: Sydney
Etulaji: batto & kake
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Viimeisin katsomasi elokuva

#8161

Viesti Sisu »

A Bittersweet Life on kyllä hiano. Pitäis melkein katella kohta uudestaan.

Tänään tuli katsottua Wu Xia, Donnie Yenin tähdittämä peruskinkkimättö. Juoni oli oikein hyvä, koreografiat Yenin käsialaa eli nekin erittäin onnistuneita ja tarinankerronta sekä musta huumori jotensakin Tarantinomaista. Tämän katsoo vielä uudestaankin mielellään.

[youtube][/youtube]
puen valkeaan / käyn polvilleni / hengitän valoa / hengitän tulta
CMX: Marian ilmestys


Treenipäiväkirja

Kuvake
L.K.
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 330
Viestit: 12812
Lauteille: Huhtikuu 2005
Paikkakunta: Kotka
Etulaji: Defendo
Tykännyt: 0
Tykätty: 0
Viesti:

Viimeisin katsomasi elokuva

#8162

Viesti L.K. »

Rampart

Woody Harrelson näyttelee pääosassa kovia otteita ja muutenkin ei niin rehtiä poliisia tässä draamassa, jonka jäljille sitten pikkuhiljaa alkaa sisäinen tutkinta päästä ja muutenkin homma ei oikein kulje.
Olin heti aika skeptinen koska ko.herra ei oikein kuulu omiin lempinäytteljöihin ja valitettavasti on todettava että leffa oli aika kehno. Ei nyt mikään surkea, mutta just ja just katsottava. Vähän tylsä ja joku vaan puuttui. Itse Woody vetää roolinsa kyllä ihan mallikkaasti ja mukana on paljon tunnettuja näyttelijöitä, jotka sitten nostavatkin leffan katsottavaksi. Ei voi suositella kuin ko. herran suurille faneille. Arvosana 7-.

Colombiana

Luc Bessonin kirjoittama ja tuottama toimintaleffa, jonka pääosaa esittää upea Zoe Saldana. Saldana näyttelee tyttöä, jonka nähden hänen vanhemmat joutuvat huumelordin surmaamaksi isänsä yrittäessä päästä eroon bisneksistä. Tyttö vannoo kostoa ja pakenee setänsä luo Yhdysvaltoihin. Siellä vuosia myöhemmin hän toteuttaa kostoaan, jonka tarkoitus on lopulta savustaa esiin huumemoguli, joka on vastuussa hänen vanhempiensa kuolemasta.

Oikein viihdyttävä ja hienosti tehty leffa, joka pitää otteessaan mukavasti. Mitään hirveän poikeuksellista genressään ei tarjoa, mutta kuitenkin tehty rautaisella ammattitaidolla ja pääroolien esittäjät vetävät roolinsa hienosti, Saldana kerrassaan upeasti. Ainahan se muutenkin virkistää kun naissankaritar pätkii pahiksia sen perinteisen miehen sijaan. Voin suositella kyllä, arvosana 8,5.

Skyfall

Uusin Bond tuli viimein katsastettua ja olihan se kyllä aika tiukka leffa. Tätähän on täällä jo pidemmältikin analysoitu joten todettakoon vain että lunasti odotukset ja ylittikin. Oli kyllä kaikilla sektoreilla hyvä eikä aika pitkäksi käynyt. Useat kohtaukset oli kyllä toteuttu niin hienosti, että nyt harmittaa kun ei tullut leffateatterissa katsottua. Arvosana 9+.
"He´s too much blackbelt for you"- Tuntematon setä ravintelissa.

ka1
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 136
Viestit: 2140
Lauteille: Maaliskuu 2005
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Viimeisin katsomasi elokuva

#8163

Viesti ka1 »

Jahti (Jagten)

Kuva


Kyseessä on kahden Tanskan tähden, ohjaaja Thomas Vinterbergin ja näyttelijä Mads Mikkelsenin ensimmäinen kollaboraatio.

Kuten tässäkin ketjussa on todettu, tanskalainen elokuva on jotenkin tähän pohjoiseen mielenmaisemaan luontevasti istuvaa, ja vieläpä usein aivan tavattoman laadukkaasti toteutettua.

Ennakko-odotukseni Jahdin suhteen olivat siis todella korkeat, mutta ne vähintäänkin täyttyivät.


Mm. dogma-pätkästään Juhlat tunnetun Vinterbergin edellinen ohjaustyö Submarino (2010) oli järisyttävä kokemus ja yksi tämän vuosituhannen kärkipään elokuvista. Jahti on oikeastaan samaa luokkaa oleva täräys.

Ennen kaikkea elokuvan aihe on mielstäni äärimmäisen tärkeä: tunneperäinen johtopäätöksiin juokseminen ja ihmisten taantuminen lynkkausmielialaan.


Mikkelsen esittää lastentarhassa työskentelevää Lucasia, joka on elämässään pienessä aallonpohjassa. Asiat saavat kuitenkin käänteen parempaan uuden naisystävän myötä, ja Lucasin pojankin pitäisi muuttaa ex-vaimolta Lucasin luokse asumaan.
Samaan aikaan vähän omissa maailmoissaan huiteleva tyttö kertoo Lucasista suutuspäissään pienen valheen lastentarhan johtajalle (joka on melkoinen kanttura). Kehkeytyy hyväksikäyttöepäily, joka lähtee pienessä yhteisössä paisumaan ja leviämään.

Jahti ei kuitenkaan käsittele ensisijaisesti kyläyhteisön sosiaalista mekaniikkaa, vaikka tämäkin on kuvattu tarkasti kuin kaupunkilähiön syrjäytyneiyys Submarinossa ikään - ohjaaja Vinterberg on tarkkasilmäinen sosiaalinen havainnoitsija.
Jahdin keskiössä oleva ilmiö on yleismaallinen, eri yhteyksissä ja mittakaavoissa tavattava. Tiedä sitten, millä nimellä sitä pitäisi kutsua; fanaattisuus, hysteria... yleensäkin vain liian hataran tiedon pohjalta toimiminen tai mielipiteiden muodostaminen.

Yksi hyvin selvä esimerkki tästä, johon melkeinpä päivittäin törmää, on (roska)median skandaalinhakuinen uutisointi, jota skandaalinjanoiset ihmiset sitten käyttävät polttoaineenaan.


Mutta niin, Jahti on poikkeuksellisen kypsä ja älykäs kokonaisuus.
Selkeitä syyllisiä elokuvassa syntyvään karmeaan tilanteeseen on hankala osoittaa, vaikka joidenkin aikuishahmojen toimintaa voikin kyllä todella painokkaasti kritisoida. Jokainen silti toki pyrkii tahollaan hyvään - lopputulos vain on kaikkea muuta. Näinhän se oikeassakin elämässä yleensä menee, kun ihmiset eivät älyä pysähtyä ajattelemaan vauhkoamisen sijaan.
Vinterberg kuvaa naisten ja miesten roolitkin ajojahdissa osuvasti. Jos elokuvassa joitakin epäloogisuuksia on, ne ovat häviävän pieniä. Ainoana miinuksena voisi mainita tarinankerronnan ihan pienen laahaamisen jossain keskivaiheilla, mutta kun väkivallan uhka tulee tiiviimmin mukaan kuvioihin, leffa syttyy aivan uuteen liekkiin.

Elokuvan tyyli vähäeleinen, mikä palvelee tarinaa hyvin ja sopii sen realismiin.

Plussalistalla silti heti kakkosena tärkeän ja mielenkiintoisen tematiikan jälkeen on oltava Mads Mikkelsenin.

Submarinossa amatööri- ja lapsinäyttelijöiden kanssa Thomas Vinterberg näytti, miten loistava henkilöohjaaja hän on. Ei siis liene hirvittävän yllättävää, että Mads Mikkelsenin roolityö Jahdissa on kertakaikkiaan huippuluokkaa. Ei sillä, että se Mikkelsenin kohdalla ikinä olisi. Jos joku näyttelijä on kameleontti, niin hän. Parhaan miespääosan palkinto Cannesissa tuli tästä roolista varsin ansaitusti.

Mikkelsenin roolityö on elokuvan selkäranka. Hän ilmentää kouriintuvasti sen eksyksissä olon ja epäuskon, kun maailma romahtaa ympäriltä.
Lucasin hahmo reagoi yltyviin syytöksiin hitaasti, mutta tämä kuvaus on sangen uskottavaa. Ajojahti yltyy lopulta sellaisiin sfääreihin, että melkein toivoo leffan tyylilajin hyppäävän kosto-genreen.
Lopussa päästään kuitenkin vielä voimakkaamman tematiikan, anteeksiannon, äärelle. Tai no, melkein. Erinomainen lopetuskohtaus.

Siis lyhyesti sanottuna harvinaisen hyvä leffa. Oikeastaan kaikki on kohdallaan. Ja sitten vielä lisäksi pieniä, elokuvaa syventäviä ja rikastuttavia detaileja, jotka vahvistavat mestariteos-statusta. Esim. metsästys ja kauris-symboliikkaa (kaurishan on mm. 'syntipukki', eläin jonka harteille yhteisön synnit langetettiin - Raamatusta peräisin oleva symboliikka), taikka... No, Lucasin syyttömyydestähän ei missään vaiheessa elokuvaa ole mitään epäselvyyttä, mutta ohjaaja Vinterberg antaa vielä kierosti melkein huomaamattomana sivujuonteena katsojalle syytä epäillä, että hyväksikäyttöä onkin jonkun toimesta tapahtunut. Ja sitten huomaa arvioivansa hahmoja näitä epäillen...


Suosittelen.


edit. kuva näkymään

Kuvake
Dojon Jäykin
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 106
Viestit: 2694
Lauteille: Syyskuu 2010
Paikkakunta: Helsinki
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Viimeisin katsomasi elokuva

#8164

Viesti Dojon Jäykin »

Tänään tulisi tuo Winters Bone TV2:ta klo 23:30.
Tätähän katoamistempun(?) tehnyt K.A. on hehkuttanut.

Turretti
polveenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 4
Viestit: 110
Lauteille: Lokakuu 2009
Paikkakunta: Oulu
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Viimeisin katsomasi elokuva

#8165

Viesti Turretti »

Life of Pi (Piin Elämä)

Kuva

Tuli vihdoinkin katsottua tämä leffa. Viime oscareissa nappasi neljä pyttyä, lähinnä hyvästä sovituksesta elokuvaksi ja visuaalisesta toteutuksesta. Mutta silti ensi hetkistä lähtien kun tästä elokuvasta kuulin halusin nähdä sen. Elokuvan idea vain kuulosti suoraan siltä että se uppoaisi itselleni ja arvasin oikein.

En kuulu kirkkoon enkä ole oikeastaan uskonnollinen. Mutta en myöskään vähäksy muiden uskontoja ja haluan jättää oven auki mahdollisuuksille. Itsestäni tuntui että tämä leffa sopi tähän mielentilaan kaikista parhaiten. Jälkikäteen muiden kommentteja lukiessani ihmiset olivat elokuvasta jyrkästi jompaa kumpaa mieltä, riippuen omasta suuntautumisestaan. Itse vain omaksuin itseeni mahdollisimman paljon tästä mestariteoksesta, joka sai itseni miettimään syvältä.

Koko leffahan sijoittuu veneeseen, jossa intialainen poika ja bengalin tiigeri hengaavat elokuvan ajan. Leffa pyörii hyvin pitkälti symboliikan, uskomisen (ei välttämättä uskontojen) ja näiden teemojen ympärillä. Visuaalisesti myös todella nätti teos. Voin suositella.

Kuvake
Janne Oksanen
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 19
Viestit: 1576
Lauteille: Tammikuu 2009
Paikkakunta: Praha
Takalajit: paini, potkunyrkkeily, ju-jutsu, judo, bujinkan
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Viimeisin katsomasi elokuva

#8166

Viesti Janne Oksanen »

Cloud Atlas

Matrixilla maailmanmaineeseen ponnistaneet Wachowski (ent. veljekset) sisarukset pistivät pöytään tällä kertaa Hollywoodin suurimmilla tähdillä miehitetyn liki kolmetuntisen brainfuckin. Tarina poukkoilee kuuden eri aikakauden välillä, ja jokaisessa tarinassa käytetään pääosin samoja näyttelijöitä eri rooleissa. Leffaa katsoessa alkaa väkisinkin miettimään, että mikä on se punainen lanka, mikä yhdistää nuo kuusi eri tarinaa, mutta täytyy sanoa, että minä en sitä yhdellä katselulla heti keksinyt.

Leffa on pitkä ja hieman Kuninkaan paluun tapaan siinä on ehkä liian monta loppua. Viimeinen puolituntinen menee siis leffan loppumista odotellessa, kun yksittäiset tarinat alkavat tulla kaarensa päähän. Maskeeraus on tässä leffassa erityisen suuressa osassa, kun näyttelijöitä kierrätetään eikä näyttelijän rotu tai edes sukupuoli ole vakio. Jossain vaiheessa elokuvasta tulee kiva bongausleikki, kun yrität keksiä, kuka kuminaamion alla on.

Pidin kovasti ja tulen katsomaan uudelleen jossain vaiheessa.
Learning budo is like playing snakes and ladders without the ladders.

katar
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 146
Viestit: 1274
Lauteille: Tammikuu 2008
Paikkakunta: Helsinki
Tykännyt: 7 kertaa
Tykätty: 2 kertaa

Viimeisin katsomasi elokuva

#8167

Viesti katar »

The Best Exotic Marigold Hotel

Pääosissa aivan loistavat Maggie Smith, Judi Dench ja Bill Nighy muutaman muun lisäksi. Leffassa joukko ikääntyneitä brittieläkeläisiä lähtee Intiaan muka-loistohotelliin, joka oikeasti on lievästi rojahtamaisillaan. Intian charmi ja hotellin ylioptimistinen johtaja kuitenkin hurmaavat miltei kaikki matkalaiset. Syitä matkalle on monia; aviomiehen kuolema, itsensä etsiminen(ja yhden miehen)... Aivan hurmaava leffa, sai nauraa, mutta oli myös muutama vakavampi kohtaus, suosittelen kovasti. Maggie Smith vallankin oli aivan loistava, alussa suorastaan rasistinen täti, joka kuitenkin lämpeni Intialle ja sen ihmisille. Bill Nighy oli myös mukava nähdä ihan erilaisessa roolissa.
Viisi tähteä tähän; en osaa niitä laittaa, niin kuvitelkaa ne...
Frankly my dear, I don`t give a damn.

Kuvake
Jissen
polveenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 9
Viestit: 121
Lauteille: Elokuu 2006
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Viimeisin katsomasi elokuva

#8168

Viesti Jissen »

Olen tykännyt tästä Dolph Lundgrenin uudesta noususta Expendablesien jälkeen, on saanut enemmän näkyvyyttä ja sitä kautta rahaa ja tarjouksia. Jo One In The Chamber oli ihan kiva actionpätkä, ei enää noloa roskaa kuten aiemmat, The Package oli myös oikein viihdyttävä setti, ja nyt viimeisimpänä katsoin Small Apartmentsin joka ei ole lainkaan actionia vaan sellainen musta draamakomedia, jota voitaneen pitää jo oikeasti laatuelokuvana niin ohjaajan kuin muun kastinkin puolesta. Suosittelen noita kaikkia, kahta edellistä actionmätön ystäville ja viimeisintä kenelle tahansa. :)

Kuvake
Jissen
polveenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 9
Viestit: 121
Lauteille: Elokuu 2006
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Viimeisin katsomasi elokuva

#8169

Viesti Jissen »

Lisätään nyt vielä trailerit äskenmainitsemiini:

One In The Chamber: " onclick="window.open(this.href);return false;
The Package: " onclick="window.open(this.href);return false;
Small Apartments: " onclick="window.open(this.href);return false;

Kuvake
Mika
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 404
Viestit: 89785
Lauteille: Joulukuu 2004
Paikkakunta: Tampere
Etulaji: Pilates, HIIT
Sivulajit: Girya, Yin-jooga
Takalajit: Tanglang
Tykännyt: 64 kertaa
Tykätty: 24 kertaa
Viesti:

Viimeisin katsomasi elokuva

#8170

Viesti Mika »

Silver Linings Playbook (2012)

Katselimme tämän eilen kaverin kanssa. Kuulemma elokuva on aika arvostettu, mutta en tiennyt edes tätä ennen elokuvan katselemista. Oscar-ehdokkuuksia jaettiin kahdeksan ja yksi (paras näispääosa) kolahti kotiin.

Elokuva kertoo miehestä, joka vapautuu mielisairaalasta päästen vanhempiensa huomaan. Hänellä on ollut ongelmia mm. temperamenttinsa kanssa. Siinä samassa karisi sitten avioliittokin, mutta tätähän mies ei tahdo uskoa.

Miehen parhaan kaverin vaimon pikkusisko on samansieluinen ihminen. Hänen aviomiehensä kuoli auto-onnettomuudessa, minkä jälkeen hänen henkinen terveytensä alkoi horjua. Hänkin on aika suorasukainen ja erikoinen ihminen. Nämä kaksi tutustuvat.

Elokuvan juoni on aika kevyt, mutta kyseessä onkin enemmän kuvaus elämästä kuin jostakin jännittävästi etenevästä tarinasta. Tässä on mielestäni onnistuttu aika hyvin.

Jennifer Lawrence, Oscar-voittaja, on kyllä :hiki:

[youtube][/youtube]

Suosittelen tällaisten elokuvien ystäville.
ไม่เป็นไร
Zen, I haz it.

Potki etuja!

Kuvake
Rojola
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 19
Viestit: 2645
Lauteille: Syyskuu 2005
Paikkakunta: Mullet City
Tykännyt: 9 kertaa
Tykätty: 5 kertaa

Viimeisin katsomasi elokuva

#8171

Viesti Rojola »

Aprillipäivänä kävin katsomassa elokuvan The Host ja aikamoiseksi miinaksi se osoittautuikin. Odotin tiukkaa sci-fi action tykitystä mutta toisin kävi. Leffa on alunperin Stephanie Meyerin (Twilight-saaga :smt078 ) kynästä ja olisihan jo trailerista pitänyt arvata mitä tuleman pitää. Viimeiset varoituksen valot heräsivät vasta kun istahdin penkkiin huomatakseni, että sali on täynnä teinityttöjä.

Seuraavat vajaa pari tuntia menikin nyrkki suussa, sillä sen verran siirappista meno oli. Norkoilevia katseita ja pussailua riitti kolmen Harlekiini-kirjan verran ja päähenkilön teinix-ristiriidat loisen ja oikean minän välillä olivat... Noh, huvittavia. Kolmiodraamakin saatiin melkein aikaiseksi, ei hyvää päivää. Onnellinen loppu, tietty.

Toisella mindsetillä varustettuna leffa olisi voinut olla parempi elämys, nyt jäi luu käteen. Harvoin leffa pääsee yllättämään tällä tavoin - jäi kotiläksyt tekemättä.

[youtube][/youtube]

Noh, onneksi Tomppa ja Freeman tulevat korjaamaan potin Oblivionissa.

[youtube][/youtube]
Janne Paavilainen

...ja ninjaprofeetta sanoi: älköön olko havistu!

Harjoitteletteko te siellä Bujinkanissa oikein tuelta tätä asioiden ja sanomisten vääristelyä ja asiayhteyksien muuten vain sekoittelua?

katar
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 146
Viestit: 1274
Lauteille: Tammikuu 2008
Paikkakunta: Helsinki
Tykännyt: 7 kertaa
Tykätty: 2 kertaa

Viimeisin katsomasi elokuva

#8172

Viesti katar »

:smt003 Pakko kehaista, kun joltain maksukanavalta tuli tässä männäviikolla maan mainio tanskalaistekele nimeltään Ronal the Barbarian (alkuperäinen nimi Ronal Barbaren). Piirretty pätkä, tai tietokoneella kai tehty, ei ihan lapsille sopiva, mutta itse nauroin kippurassa useaan otteeseen. Aivan tolkuttoman hauska, Ronal on barbaari, mutta hintelä, heikko eikä muutenkaan kovin sotaisa. Ja joutuu tietty miehuuskokeeseen, jossa pitäisi pelastaa koko kylän porukka ja saada daami siinä sivussa. Katsoin leffan tanskalaisella puheella, tekstitettynä ja se kyllä lisäsi hauskuutta, tanska vaan kuulostaa niin hassulle.. Sori tanskalaiset... :D Hyvänmielen leffa, ehdottomasti. =D>
Frankly my dear, I don`t give a damn.

Kuvake
Disturbed
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 24
Viestit: 753
Lauteille: Lokakuu 2011
Paikkakunta: Europa
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Viimeisin katsomasi elokuva

#8173

Viesti Disturbed »

Shaolin Soccer taas. On tää yks parhaimpia komediaelokuvia koskaan vieläkin, niillekin jotka ei futiksesta tykkää

[youtube][/youtube]

Traileri löytyy youtubesta, mutta se amerikkalainen ei todellakaan anna oikeutta elokuvalle. Täyttä perseilyä ja hyvää sellasta :smt003
There is no peace, no release, no cure for this disease

Turretti
polveenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 4
Viestit: 110
Lauteille: Lokakuu 2009
Paikkakunta: Oulu
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Viimeisin katsomasi elokuva

#8174

Viesti Turretti »

Samaa mieltä Disturbedin kanssa. Shaolin Soccer on loistava leffa. Huumori on aika aasialaista (eli ei varmasti nappaa todella monelle), mutta kannattaa ainakin koittaa. Kung Fu Hustle onkin toinen huumori-kungfu-leffa, josta itse pidin.

Kuvake
Invictus
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 64
Viestit: 1082
Lauteille: Marraskuu 2006
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Viimeisin katsomasi elokuva

#8175

Viesti Invictus »

- "Käsky"

Joopa joo. Myötähäpeää aiheuttavia panokohtauksia sidottuna johonkin etäisesti kliseistä juonta muistuttavaan tuubaan ja kaupan päälle vielä väsähtäneet näyttelijäsuoritukset. Eipä kovin rakentava viesti, mutta rehellisesti sanottuna olen sitä mieltä että näin huonot elokuvat voisi kyllä jättää tekemättä ja vaikkapa oikeustoimien uhalla jos ei muuten.

Vastaa

Lauteilla

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei potkulaisia ja 24 kurkkijaa